Προς το περιεχόμενο

nexis72

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    81
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή nexis72

0

Φήμη

  1. Που λέτε έκανα βίντεο όπου έπαιζα κιθάρα και χρησιμοποιούσα το movie maker των windows. Για τον εφέ στην κιθάρα χρησημοποιούσα την πεταλιέρα μου. Όμως έχω αρχίσει να χρησιμοποιώ το guitar rig κ amplitube. Και πλέον δεν μπορώ να γράψω video με τον ήχο τους γιατί το Movie maker δεν τα υποστηρίζει. Γνωρίζει κανείς πως να τα χρησιμοποιήσω? Κάποιο πρόγραμμα που κάνει video recording και να χρησιμοποιεί VST plugins ίσως? Κάποια άλλη ιδέα?
  2. Ψάχνω και εγώ μικρόφωνο για ηχογράφηση φωνής στο σπίτι. Τι λέτε για το AKG P120?
  3. Όπως είπα και στην αρχή ούτε κάν είχα φανταστεί να δώσω τόσα χρήματα τουλάχιστον απλά για ένα reverb. Απλά στον thomann τουλάχιστον δεν υπάρχουν άλλα reverb για ακουστική. Μοιάζει μονόδρομος. Αναρωτιέμαι επίσης κατά πόσον χρειάζομαι reverb για ακουστική ή ένα απλό reverb κάνει την ίδια δουλειά. Θα καταλάβω διαφορά αν συγκρίνω αυτό που είναι για ακουστική με ένα άλλο για ηλεκτρική συνδέοντας την ηλεκτροκλασσική μου? Τα zoom πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις..! Οικονομικές. Άν το ηχητικό αποτέλεσμα είναι καλό τότε είναι μια χαρά λύση. Επίσης είδα και το Tc G-natural αλλά αυτό είναι πολύ ακριβό μόνο αμα κάνω καμιά τρέλα θα πάω να το αγοράσω.
  4. Τώρα τελευταία σκεφτόμουν να αγοράσω ένα reverb για την ηλεκτροκλασσική μου. Στην αρχή κοίταζα για τα κανονικά reverb μετά όμως κάνωντας μια βόλτα στον thomann είδα οτι υπάρχουν εφέ για ακουστικές κιθάρες.. Πχ http://www.thomann.de/gr/fishman_afx_pedal_reverb.htm Μιάς και η ηλεκτροκλασσική είναι και αυτή ακουστικό όργανο σκέφτηκα οτι ταιριάζει καλύτερα κάτι τέτοιο. Και οι ερωτήσεις.. 1. Για την ηλεκτροκλασσική μου καλύτερα να πάρω ένα reverb για ακουστική κιθάρα η για ηλεκτρική? 2. Δεν είχα σκεφτεί να δώσω 295 για reverb. Ας πούμε 150 μου φαίνονται πολλά αλλά για κάτι πολύ καλό θα τα έδινα. 295 θα τα έδινα μόνο αν ήταν μονόδρομος η αγορά αυτού του reverb. Και στον thomannn δεν βρήκα άλλο reverb για ακουστική.. Τί άλλο θα μπορούσα να αγοράσω? Γενικά είμαι ανοικτός στις προτάσεις. Οποιαδήποτε άλλη ιδέα έχει κάποιος για εφέ για την ηλεκτροκλασσική ας την αναφέρει.. Απλά το reverb μου είναι τελείως απαραίτητο και οτιδήποτε δεν έχει reverb (πχ κάποιο πολυεφέ) δεν με ενδιαφέρει.
  5. Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις και κυρίως τον Νικόδημο με τις τεράστιες γνώσεις του. Τελικά αγόρασα 2 τέτοια http://nireas.nakas.gr/ecomnakas/nakas2006/Default.asp?Static=243&Product=11546 Πραγματικά εκπληκτικά! Τώρα μένει να φτιάξω και τον χώρο με πάνελς κλπ γιατί έχει αντανακλάσεις και θα είμαι κομπλέ..
  6. Λοιπόν μιας και ήρθαν τα χριστούγενα είπα να αγοράσω 2 μόνιτορς σαν δώρο στον εαυτό μου (όσοι μου κάνουν δώρα όλο κάτι άσχετα μου αγοράζουν.. χάθηκε βρε παιδί μου να βρεθεί ένας να μου αγοράσει ένα ζευγάρι μόνιτορς?? ;D ;D :P) Το θέμα είναι οτι εχω μικρή εμπειρία απο μονιτορς και έτσι χρειάζομαι την βοήθειά σας πρίν πάω να ακούσω κάποια. Να πώ οτι δεν έχω την διάθεση να πάρω κάτι που μετά θα το αλλάξω και να μπαίνω στην διαδικασία να χάνω χρήματα με τις μεταπωλήσεις κλπ κλπ. Οπότε θέλω να πάρω κάτι που θα είμαι ικανοποιημένος και ας δώσω και παραπάνω χρήματα απο αυτά που έχω υπολογίσει. Mέχρι τώρα έχω ακούσει τα KRK VXT8 όπου και μου άρεσε πάρα πολύ αυτό που άκουσα. Οπότε καθότι κάνουν 500 το ένα έθεσα ώς κατώτερη τιμή στην αγορά μου τα 1000 Ε. Τα KRK έχουν 8αρι ηχείο που σημαίνει οτι θα έχουν τα απαραίτητα μπάσα χωρίς να χρειάζεται να αγοράσω έξτρα sub. Οπότε σε αυτή την φάση που γράφω το κείμενο κλείνω προς τα εκεί. Μετά έχω δεί, ρωτώντας κάποιους που ξέρουν περισσότερα πράγματα και κάποια άλλα ηχεία που είναι πιο ακριβά. Αυτά είναι τα εξής 1. KLEIN+HUMMEL O 110D http://www.thomann.de/gr/kleinhummel_o_110d_aktiv_monitor.htm 2. ADAM S1X www.thomann.de/gr/adam_s1x.htm_s1x.htm 3. FOCAL SOLO 6 BE http://www.thomann.de/gr/focal_solo_6_be.htm Αυτό που με ανησηχεί με αυτά τα μόνιτορς είναι οτι έχουν 5,5 6 και 6.6 ηχείο και ίσως να έπρεπε να επενδύσω και στην αγορά ενός sub και μετά ανεβαίνει πολύ ο προυπολογισμός. Αυτά τα μονιτορς δεν τα έχω ακούσει όμως τα focal μπορώ να τα ακούσω και θα το κάνω μάλλον τα Adam μάλλον δεν μπορώ να τα ακούσω οπότε μάλλον αποκλείονται και τα KLEIN+HUMMEL ίσως και να μπορώ να τα ακούσω. Να πώ οτι τα μόνιτορς προορίζονται για ένα δωμάτιο 6x6 που έχω στο σπίτι μου και προορίζεται για mini studio. Επίσης εγώ παίζω κιθάρα και η χρήση που θα κάνω είναι είτε να παίζω με backing traks είτε να μιξάρω κιθάρα φωνή και άλλα όργανα προκειμένου να γράψω μουσική. Επίσης έχω για αυτόν τον σκοπό και κάρτα ήχου RME fireface uc. Αυτάαααααα Οποιαδήποτε ιδέα ή πρόταση μπορεί να με βοηθήσει στην επιλογή ευπρόσδεκτη.!
  7. Τελικά αγόρασα την RME fireface uc. Έχω ερωτήσεις.. 1.Μου βγάζει αρκετά μεγάλο latency. Τι μπορεί να έχω κάνει λάθος? Ρυθμίζω το buffer size sta 1024 και μου βγάζει latency 24.5ms. 2. Το buffer size πόσο είναι καλά να το ρυθμίσω?
  8. Πιθανότατα είναι πρόβλημα γείωσης, έχω ξαναακούσει πρόβλημα με γείωση και τέτοιο ακούγεται. Αλλά εγώ δεν ψάχνω να βρώ το πρόβλημα αλλα τα σχέδια απο τα ηλεκτρικά μήπως και τα πάω στον μάστορα που μου τα ζήτησε να μου την φτιάξει. Εξάλου και να εντοπίσω το πρόβλημα ούτε ξέρω να κάνω κολήσεις κλπ ούτε έχω ηλεκτρολογικά εργαλεία για να το φτιάξω μόνος μου. Η έστω αν γνωρίζει κανείς κάποιον στην Αθήνα που να είναι ειδικός στα ηλεκτρικά για κιθάρες και να μου την φτιάξει.
  9. Προς το παρόν δεν έχω μπαταρία μέσα γιατί μου τελείωσε οπότε απλά δεν δουλέβει το πιέζο. Τον θόρυβο τον κάνει χρησιμοποιώντας τους μαγνήτες που είναι pasive.
  10. Έχω μια Ibanez. s2120xav που την αγόρασα το 2002. Είχα κάνει κάποια αλλαγή μαγνητών και επειδή δεν μου αρέσαν ξαναέβαλα τους original. Απο τότε έχει ηλεκτρικό πρόβλημα κάνει ένα βουητό σαν κάποιο πρόβλημα γείωσης (προφανώς ο μάστορας που την πήγα ήταν λίγο άσχετος.. αλλά μου τον είχε προτείνει ένας φίλος σαν πολύ καλό). Μετά πήγα σε κάποιον γνωστό μάστορα να μου την φτιάξει και οταν την πήρα ήταν οκ αλλά μετά απο λίγο ξανά τα ίδια. Μου είπε οτι λόγω οτι έχει πιέζο η κιθάρα είναι περίπλοκα τα ηλεκτικά της. Πήγα αλλού και μου ζητήσαν σχέδια απο τα ηλεκτρικά της κιθάρας. Στην σελίδα της ibanez δείχνει οτι τα έχει σαν επιλογή αλλά με το που τα επιλέγω δεν βγάζει τιποτα, ούτε να τα κατεβάσω ούτε να τα δώ. Ξέρει κανείς που μπορώ να τα βρώ?
  11. Ευχαριστώ όλους για την βοήθεια.. Μόλις αγόρασα την κάρτα της Unibrain http://www.unibrain.com//Products/p1394/FireBoardBLUE_e.htm Άντε να αγοράσω και την RME τώρα!!
  12. Τι λέτε για αυτήν? http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.801028 Η αυτή? http://www.unibrain.com//Products/p1394/FireBoardBLUE_e.htm
  13. Σκέφτομαι την αγορά αυτής της κάρτας ήχου. Το πρόβλημα είναι οτι ο υπολογιστής μου δεν έχει firewire είσοδο. Οπότε μάλλον θα αγοράσω μια κάρτα pci που να παρέχει έξοδο για firewire. Οπότε έχω τις εξής ερωτήσεις. 1. Είδα οτι υπάρχουν διάφορες τέτοιες κάρτες στην αγορά. Πρέπει να έχει κάποιο χαρακτηρηστικό η κάρτα που θα αγοράσω? Ποια κάρτα θα είναι καλή? 2. Η pci κάρτα firewire θα υστερεί σε σχέση με την firewire είσοδο που έχει κάποιος υπολογιστής ενσωματωμένη στην motherboard?
  14. http://www.youtube.com/watch?v=ndb_UYKnQnk&eurl=http%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fhome.php&feature=player_embedded Ήταν να μην ανεβάσω το πρώτο..
  15. Θέλω να γράψω βίντεο που παίζω κιθάρα με videocamera η φωτογραφική μηχανή αλλά ο ήχος να προέρχεται απο την ηχογράφηση που κάνω μέσω της κάρτας ήχου και το cubase. Ξέρει κανείς τι πρέπει να κάνω?
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου