Προς το περιεχόμενο

D'Ailleurs

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  184
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Ημέρες που κέρδισε

  1

D'Ailleurs ήταν Μέλος της ημέρας 18 Σεπτεμβρίου 2019

D'Ailleurs είχε την πιο δημοφιλή συμμετοχή!

ΦΗΜΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

64 Excellent

Σχετικά με τον D'Ailleurs

 • Rank
  Musician

Bio

 • Mojo
  Κιθάρα
 • Gear List
  Vintage V6FR, Dean V79, Laney Ironheart 15
 • Επάγγελμα
  Ιδιωτικός υπάλληλος
 • Τόπος
  Πειραιάς
 1. έχω πάρει δύο vintage και οι δύο ήταν πολύ καλά όργανα για τα λεφτά τους. Σίγουρα μια-δύο μικρές αναβαθμίσεις τις σηκώνουν αλλά σε γενικές γραμμές παίρνεις πολύ παραπάνω από ότι δίνεις. Το μόνο αρνητικό με την εταιρία οι "safe" επιλογές τους όσον αφορα τα μοντέλα (αντιγραφές fender-gibson), θα προτιμούσα να δοκίμαζαν κάτι πιο πρωτότυπο όπως είχαν κάνει με την σειρά metal axxe.
 2. Εγώ δεν βλέπω διαφορά μεγάλη, εκτός φυσικά από τα δεματάκια κάτω των 15€ (cd και λοιπά από 'Merica). Βέβαια την στιγμή που η ΝΔ πλάσαρε "φιλελεύθερη πολιτική" το να επιβάλει δασμούς είναι κάτι οξύμωρο. Από την άλλη αν προστατευτούν οι εγχώριες επιχειρήσεις χαλάλι.
 3. υπάρχει και μια γαμάτη εικόνα (meme) με έναν τυπά που κρατάει μια strat και λεεί "πήγα με την γυναίκα μου και αγοράσαμε μια squier των 100 ευρώ, ήρθα την άλλη μέρα και την άλλαξα με fender, δεν θα καταλάβει την διαφορά".
 4. Για την συγκεκριμένη μάρκα έχω δει μερικά βίντεο. Ένας τις έθαψε χοντρά οι υπόλοιποι έλεγαν καλά λόγια. Έχει και κάτι strat με σχέδια πάνω στο σώμα που φαίνονται πολύ γαμάτες (https://www.glarrymusic.com/glarry-st-e-rosewood-fingerboard-electric-guitar-p11.html). Χωρίς να έχω εμπειρία από τέτοιο όργανο θα έλεγα ότι μπορεί να βγεί από τελειωμένο σκουπίδι έως αρκετά αξιόπιστο. Τι εννοώ: φαντάζομαι ότι η μαζική οργανοποιία στην Κίνα γίνεται σε γραμμή παραγωγής με κάποιον τεχνικό έλεγχο στο τελικό προϊόν. Σαφέστατα δεν υπάρχει η φροντίδα του οργανοποιού αλλά όσο περνάει ο καιρός ο αυτοματισμός γίνεται ολοένα και καλύτερος. Εδώ κινέζικοι μαγνήτες και ακούγονταν πολύ καλοι. Πιθανολογώ ότι τέτοιο όργανο με ένα καλό setup θα μπορεί να γίνει αρκετά αξιόπιστο και με μια αλλαγή στα ηλεκτρικά ακόμα καλύτερο. Αν είχα γνώσεις περί εργασιών πάνω στα όργανα θα έπαιρνα μία για να δοκιμάσω πράγματα, τώρα φοβάμαι ότι αν αγόραζα μια θα έδινα άλλα 150 ευρώ για να έρθει στα ίσα. Πάντως πιστεύω ότι σε αρκετές περιπτώσεις αγοράζεις το brand name παρά το ίδιο το όργανο και την αξιοπιστία του στην δευτερογενή αγορά. Δλδ παίζουν πολλά βίντεο όπου μοντάρουν μια κιθάρα των 100 ευρώ και βάζουν πράγματα αξίας 400 ευρώ, αν την πουλήσει κάποιος όμως πιστεύω ότι θα πιάσει το πολύ τα μισά. Καλώς η κακώς οι περισσότεροι κοιτάζουν την μάρκα στο headstock.
 5. D'Ailleurs

  Ο Neil Peart έφυγε

  Τεράστια απώλεια. Πραγματικά στεναχωρήθηκα.
 6. Κοίτα σε τέτοια περίπτωση δεν θα άλλαζα τίποτα ή ακόμα και να άλλαζα θα κράταγα τα αρχικά parts. Φαντάζομαι ότι όσοι αγοράζουν σπάνια και συλλεκτικά όργανα δεν ενδιαφέρονται για τις μόντες αλλά για το όργανο αυτούσιο.
 7. Εγώ είχα τρύπα στο pickguard την άφησα μια χαρά ποτέ δεν έγινε κάτι. Και στο σώμα πάνω άφησα τρύπα για knob (γενικά αφαιρώ τα knobs που βρίσκονται κοντά στην γέφυρα, δεν με βολεύουν καθόλου). Νομίζω ότι η καλύτερη λύση είναι να το αφήσεις έτσι, οτιδήποτε άλλο θα σε βάλει σε μπελάδες. Το σενάριο αλλαγής pickguard υπάρχει;
 8. έγώ να συμπληρώσω το εξής και ας φανώ παράξενος: στις περιπτώσεις που κάποιος έρχεται στον χώρο μου ή εγώ πάω στο δικό του θα ήθελα να ξέρω από πριν ποιος και πού. Δλδ ένα προφίλ στο f/b, διεύθυνση κ.α. Περιπτώσεις "θα βρεθούμε εκεί και θα πάμε σε ένα στούντιο δικό μου" και τέτοια τις κοιτάζω με καχυποψία. Όχι ότι έχει συμβεί κάτι (ποτέ!) αλλά αν δεν τον ξέρεις τον άλλο κάλο είναι να έχεις το νού σου. Για την πρώτη περίπτωση θεωρώ ότι καλό είναι αυτά να ξεκαθαρίζονται αρχικά. Γιαυτό ρωτάω/δίνω κάποιο μικρό ιστορικό του αντικειμένου που πουλάω (έχει ξανα-αναφερθεί και αρκετά άτομα απόρισαν που μερικοί το κάνουν αυτό). Για μένα σε μια συναλλαγή όλα ισχύουν αρκεί πρώτα να υπάρχει ξακάθαρη εξήγηση: φίλε πήρα αυτό από άλλη ανταλλαγή, δεν το έχω δουλέψει ποτέ το παίρνεις as it is με δική σου ευθύνη ή έχω να το λειτουργήσω χρόνια είναι στην αποθήκη το παίρνεις με δική σου ευθύνη και τέλος. Στην δεύτερη περίπτωση δεν βρίσκω κάτι κακό, δλδ αυτό δεν είναι το νόημα της δοκιμής; Αν δεν του αρέσει κάτι να μην το πάρει αλλιώς δεν θα υπήρχε λόγος να βρεθείτε. Βέβαια μπορεί να τύχει ο άλλος να θέλει να το δοκιμάσει κανένα δύορο (τέτοια δεν πάιζουν).... Το παζάρι το θεωρώ αυτονόητο. Ακόμα και για τα δέκα ευρώ. Δεν διαφωνώ στο να το κάνεις ή να ζητήσεις μια καλύτερη τιμή. Αν ο άλλος δεν δεχτεί επανα-αξιολογείς και αν θέλεις το παίρνεις όσα το δίνει. Δεν είναι ντροπή, τα λεφτά δεν μας περισσεύουν. Αυτό όμως που θεωρώ ξεφτύλα είναι να το τερματίζει κάποιος: πουλάς κάτι 180€ να το ζητάει για 100€ ή ακόμα χειρότερα να συμφωνείτε στην τιμή και όταν βρίσκεστε να πετάει δικαιολογίες ότι έχει λιγότερα. Κλασσικά κόλπα δυστυχώς ισχύουν ακόμα.
 9. To "Hulk" του Ανγκ Λί, τα Batman του Νόλαν και του Μπάρτον, ακόμα και τα έργα του Σναίντερ, παρόλο που δεν βγήκανε όπως έπρεπε. Πάντα υπάρχει χώρος για την άποψη του σκηνοθέτη, αλλά από την στιγμή που η Marvel δημιουργεί ένα franchise βάσει σχεδίου αυτή αναγκαστικά περιορίζεται.
 10. Δεν ξέρω αν εχει δοκιμάσει κανείς τους oripure απο΄την Κινέζικη εταιρία iknmusic. Στο site (https://iknmusic.com/collections/oripure-pickup) φαίνονται τυποποιημένοι Κινέζικοι μαγνήτες (δεν ξέρω αν είναι καλοί η όχι). Στο ebay όμως έπεσα πάνω στους LYTC των οποίων η τιμή είναι υψηλότερη (γύρω στα 50€ ο καθένας) και περιγράφονται ως handmade. Τους έχει δοκιμάσει κανείς; Το link είναι αυτό: https://www.ebay.com/itm/LYTC-Alnico-5-Dual-Modes-Guitar-Humbucker-Pickup-Neck-Pickup-Double-Coil-6-Wires/401619880418?hash=item5d826909e2:g:cJUAAOSw3ANb28t4
 11. Ακραία δήλωση αλλά νομίζω υπερβολική. Blockbuster, εύπεπτα θα γίνονται πάντα, από τον ασπρόμαυρο κινηματογράφο μέχρι σήμερα. Εμένα με έχουν κουράσει λίγο οι σύγχρονες ταινίες, πολύ προκάτ, πολύ τυποποιημένες, πολύ cgi, κάπου δεν νιώθω την άποψη του δημιουργού αλλά την απαίτηση του στούντιο αλλά εντάξει δεν με νοιάζει και ιδιαίτερα, απλά προτιμώ πλέον τις ανεξάρτητες παραγωγές τύπου mumblecore. Υπάρχει άπειρος κινηματογράφος για όλα τα γούστα.
 12. Είναι δύσκολο να κάνω μια τέτοια λίστα. Όσο περνάνε τα χρόνια ακούω δίσκους όλο και λιγότερο, παρόλο που αγοράζω πολύ περισσότερη μουσική από όσο πριν πχ 20 χρόνια. Όμως απορροφώ λιγότερα πράγματα ενώ δεν υπάρχει το συναισθηματικό δέσιμο που υπήρχε στα πχ 15 ή 16 μου. Καλώς η κακώς οι περισσότεροι αντλούμε τις αναμνήσεις από αυτές τις ηλικίες. Μερικοί από τους δίσκους που έχω λιώσει: Manowar - Hail to England - Sign of the Hammer - Kings of metal - Triumph of steel Judas Priest - Sreaming for vengance - Defenders of the faith - Painkiller Thin Lizzy - Jailbreak - Johnny the Fox B.O.C. - Spectres - Some enchanted evening Domine - Champion eternal TTD - Isle of the hydra Virgin Steele - The marriage of Heaven and Hell part.1 & 2 - Invictus Hawkwind - Live chronicles Omen - Battle cry - Warning of danger Running Wild - Death or glory - Blazon Stone - Black hand inn - Port royal Blind Guardian - Somewhere far beyond Black Sabbath - Vol.4 - Black Sabbath Uriah Heep - Demons and wizards Cage - Darker than black Doomsword - Doomsword και η λίστα δεν σταματάει...
 13. Πολύ σημαντικός δημιουργός που έφυγε άδικα. Θα μας λείψει.
 14. Θα πρότεινα και κάποιον Line 6 είναι ωραίοι με τα εφέ. Αν φυσικά μπορείς να βρεις μεταχειρισμένο Katana μην το σκεφτείς, είναι το απόλυτο value for money.
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Κανονισμοί της σελίδας.