Προς το περιεχόμενο

D'Ailleurs

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  233
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Ημέρες που κέρδισε

  1

Οτιδήποτε δημοσιεύεται από D'Ailleurs

 1. συγνώμη αλλά αυτό είναι πολύ γενικευμένο. Όλοι οι παράγοντες της οικονομίας είναι αλληλένδετοι, δεν γίνεται να ένα τοπικό κατάστημα να είναι ανταγωνιστικό και να λειτουργεί αυτό εις βάρος της τοπικής οικονομίας και των τοπικών καταναλωτών, εκτός φυσικά και αν βγάλει υπερ-κέρδος. Ακόμα και ο Thomman καθόρισε μεν τις τιμές σε ευρωπαϊκό επίπεδο, παρόλα αυτά έκανε σχεδόν όλους τους μικρομαγαζάτορες ψιλικατζήδες...
 2. Από τις προτεινόμενες νομίζω ότι οι vintage είναι το καλύτερο vfm, αν και πιστεύω ότι καλύτερα είναι μια κιθαρότσαρκα στα μαγαζιά για να δει τα όργανα από κοντά.
 3. Πάντως μου κάνει εντύπωση τα αντανακλαστικά των μεγαλοεπιχειρήσεων: με το που αναρτήσει κάποιος μια αποψάρα (και μιλάμε για μετριπαθείς απόψεις όχι τίποτα ακραίες) αμέσως απολύουν, διακόπτουν συνεργασίες κ.α. λές και ο Χ εργαζόμενος αντιπροσωπεύει την επιχείρηση ή την επιχειρησιακή ηθική. Φοβάμαι ότι έχουμε μπει για τα καλά σε ένα νέο είδος παρακολούθησης και φακελώματος, όπου οτιδήποτε δεν αντανακλά την κοινά αποδεκτή άποψη απλά εξοστρακίζεται. Μεταχρονολογημένα νομίζω ότι αυτές οι κινήσεις θα λειτουργήσουν αρνητικά: τα πάντα είναι business και αν υπάρχει ζήτηση για αυτά τα προϊόντα μια χαρά θα τα επαναφέρουν μετά από κάποιο καιρό που το όλο ζήτημα θα έχει ξεχαστεί. Σε κάθε περίπτωση (και αυτό είναι προσωπική άποψη): ντροπή στην Fender και στο Guitar Center.
 4. Δεν έχω την παραμικρή ιδέα πως γίνονται τώρα αλλά όταν ήμουν μαθητής (τέλη 90ς) ήταν χαλαρά η ώρα του παιδιού. Ακόμα και όσοι θέλαμε να περάσουμε σε καμία σχολή τύπου γραφιστική έπρεπε να πάμε σε φροντιστήριο. Ακόμα και αν ήταν φιλότιμος ο δάσκαλός σίγουρα δεν ήταν οι μαθητές. Νομίζω ότι πιο μεγάλη χρησιμότητα θα είχε ένα μάθημα τύπου ιστορία της τέχνης.
 5. Η John Doe guitars συνεργάζεται με την Vintage για μια σειρά eye-catching όργανα σε πολύ καλή τιμή: John Doe Guitars: https://www.joedoeguitars.com/ Vintage/John Doe: https://www.jhs.co.uk/brands/vintage/joe-doe-by-vintage
 6. Τις τελευταίες μέρες είδα διάφορα σχετικά βίντεο σχετικά με τα πρόσφατα γεγονότα και τείνω να συμφωνήσω με την Σώτη Τριτανταφύλλου εδώ: https://www.athensvoice.gr/politics/654405_kimperly-tzooyns-mathima-istorias. Υπάρχουν αρκετοί (ειδικα Αφρο-Αμερικανοι) που θεωρούν ότι το ζήτημα δεν είναι τόσο ρατσιστικό όσο ανικανότητας/κατάχρησης εξουσίας της αστυνομίας αλλά μόνο τα περιστατικά που αφορούν τους Αφρο-Αμερικανούς παίρνουν διάσταση λόγω του πρώτερου ρατσιστικού περιβάλλοντος της Αμερικής. Δεν θεωρώ ότι έχουν άδικο: σε μεγαλό βαθμό υπάρχει διαφοροποίηση στις αντιδράσεις σε παρόμοια περιστατικά: μια δολοφονία χαρακτηριστεί ως hate crime τότε παίρνει διάσταση στα media και αναδεικνύεται από διάφορες ΜΚΟ και Παρατηρητήρια που προφανώς θέλουν να δικαιολογήσουν μισθούς. Αντίθεται αγνοείται επιδεικτικά.
 7. Τα ίδια και εγώ με τον Ironheart. Δοκίμασα πετάλια κ.α. τελικά βρήκα την υγεία μου με το hot plate. Σκεφτόμουν να τσίμπαγα έναν engl τώρα αλλά θέλω να τον ακούσω σε 1 watt mode, πλέον δεν τους εμπιστεύομαι!!
 8. Engl Ironball E606 https://www.engl-amps.com/ironball-e606-standard#content Engl Rockmaster E307 https://www.engl-amps.com/rockmaster-20-e307#content Engl Metalmaster E309 https://www.engl-amps.com/metalmaster-20-e309#content Engl Fireball E633 https://www.engl-amps.com/fireball-25-e633#content (μεταξύ μας δεν καταλαβαίνω την διαφορά μεταξύ Ironball, Fireball και Metalmaster...)
 9. όχι ρε σι το αναφέρω σαν παράδειγμα, του πως μπορείς να διακρίνεις διαφορά στον ίδιο ενισχυτή.
 10. Δεν είναι ακριβώς έτσι, ακόμα και με γκάζι μπορεί να φαίνεται η διαφορά σε λαμπάτο όμως ενισχυτή όχι digital. Βέβαια δεν μιλάμε για μεγάλη διαφορά (μέρα με νύχτα) αλλά ίσως στο πόσο "παχύς" μπορεί να είναι ο ήχος.
 11. Εγω να ρωτήσω κάτι άλλο: οι μαγνήτες των 200 ευρώ θεωρούνται αυτόματα ιδανικοί ή η τιμολογιακή τους αξία υποτίθεται ότι αντικατοπτρίζει την ηχητική τους αξία; Θέλω να πω αν έχεις πχ μια φτηνή squier ή μια epi και θέλεις μια αναβάθμιση για να παράγεις συγκεκριμένο ήχο τότε υπάρχουν χίλια δύο υποκατάστατα στα ηλεκτρικά που μπορούν να βγάλουν εξίσου καλό αποτέλεσμα, με δεδομένο πάντα ότι ο υπόλοιπος εξοπλισμός είναι αρκετά ποιοτικός ώστε να αναδεικνύει τον ήχο των μαγνητών και ότι το αυτί μπορεί να τους ξεχωρίζει. Έχω αλλάξει διάφορους μαγνήτες (ακριβούς Dimarzio, Railhammer, χειροποίητους Axerus και φτηνότερους tonerider, governor και warman) αλλά δεν μπορώ να πω ότι πάντα έβρισκά θεμελιώδη κατακλυσμιαία διαφορά: κάποιοι μου άρεσαν περισσότεροι, κάποιοι λιγότερο.
 12. Revv G20 - https://revvamplification.com/products/g20/ Revv D20 - https://revvamplification.com/products/d20/ Randall Diavlo RD1, RD5 και RD20 https://www.randallamplifiers.com/product/rd1h/ https://www.randallamplifiers.com/product/rd5h/ https://www.randallamplifiers.com/product/rd20h/
 13. PRS MT 15 - https://www.prsguitars.com/index.php/amplifiers/model/mt_15_2019 Laney IRT15H-2 - https://www.laney.co.uk/products/ironheart-irt15h-2-tube-head EVH 5150III - https://www.evhgear.com/gear/amplifiers/head/5150iii-15w-lbxii-head/2256010000 Marshall DSL1H - https://marshall.com/marshall-amps/products/amps/dsl/dsl1h Joyo Mjolnir - https://www.joyoaudio.co.uk/joyo-amplifiers-1401217571/JOYO-Mjolnir-15W-Tube-Amp-Head?sort=p.price&order=DESC H&K Tubemeister 18 head - http://hughes-and-kettner.com/products/tubemeister/tubemeister-18/tubemeister-18-head/ συνεχίζω δυναμικά αύριο...
 14. Εγώ θεωρώ ότι στο price-range από 300 - 1000 (περίπου) τα όργανα δεν πολυδιαφέρουν και η τιμολογιακή διαφορά έγκειται στο κόστος συγκεκριμένων parts (καβαλάρης, μαγνήτες, κλειδιά). Δλδ όταν προέρχονται από παρόμοια εργοστάσια πιθανολογώ (πάντα με την πιθανότητα λάθους) ότι η κατασκευαστική δουλειά είναι παρόμοια, οπότε ένα μικρό upgrade στα parts θα βελτιώσει το όργανο. Τώρα όσον αφορά την ερώτηση, αν κάποιος (εγώ που δεν έχω όργανα πάνω από 300-400 ευρώ) θεωρεί ότι θα βγάλει τον ήχο που θέλει με το playability που θέλει τότε κοπμπλέ. Από την άλλη 200 ευρώ μαγνήτες, δλδ από τι είναι απο χρυσάφι;
 15. Επίσης δεν ξέρω αν έχει ποσταριστεί, η ανακοίνωση της Zildjian στο facebook αναφέρει για "3 white police officers". Για τον ασιάτη φυσικά κουβέντα, είναι μεγάλη αγορά η Κίνα. Αυτό λοιπόν είναι "βάζω προτεραιότητες στου stakeholders".
 16. το παράδειγμα είναι ενδεικτικό αλλά νομίζω ότι πιάνεις το point μου: Εταιρίες σαν την Fender, την Yamaha, την Line 6 κ.α. με μαζική παραγωγή παρουσιάζουν ευαισθησία στα επίπεδα: 1. Που είναι υποχρεωμένες μέσω της νομοθεσίας (εργασιακά δικαιώματα κ.α.). 2. Που ενδιαφέρονται οι stakeholders. Για να αναλύσω το δεύτερο, όπως προαναφέρθηκε και από άλλους συνφορουμίτες όσον αφορά το κοινωνικό προφίλ της κάθε εταιρίας γίνεται το materiality analyssis/report: https://youmatter.world/en/definition/materiality-assessment-definition/ καθορίζονται τα ζητήματα που έχουν προτεραιότητα, θέματα που αφορούν τις ενδιαφερόμενες ομάδες (δεν θα είναι έκπληξη αν τους προσεχείς μήνες οι εταιρίες προσανατολιστούν στον τομέα της υγείας), το πλέον φλέγον ζήτημα είναι ο θάνατος του Φλόυντ, ο ρατσισμός κ.α. οπότε είναι σημαντικό για την Fender να δώσει το παρόν. Άλλωστε θα το κάνουν όλοι οι ανταγωνιστές. --- ΄Οσον αφορά τους Ινδονήσιους και τους Κινέζους, αναμφίβολα το κίνητρο μιας εταιρίας να μεταφέρει την παραγωγή εκεί ΔΕΝ είναι η βελτίωση του τρόπου ζωής των κατοίκων, αλλά τα φτηνά εργατικά χέρια και η ομιχλώδης εργασιακή νομοθεσίας. Σίγουρα αν φύγει η παραγωγή θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα αλλά αυτό αφορά τις κυβερνήσεις αυτών των χωρών και όχι την Fender.
 17. έγραψα κάτι που δεν έπρεπε;;;;;;
 18. Δεν θέλω να αναφερθώ στο καθαυτό περιστατικό και στην κατάσταση της Αμερικής, αφενώς μεν δεν έχω ζήσει στην Αμερική οπότε δεν θέλω να το παίξω ξερόλας, αφετέρου δε νομίζω ότι κάποια πράγματα είναι ξεκάθαρα: η σκληρή δολοφονία του Φλόυντ, η αστυνομική ασυδοσία παρακινούμενη είτε από ρατσιστικά κατάλοιπα είτε από ελλειπή εκπαίδευση/έλεγχο, είτε από μια ψευδαίσθηση ατιμωρισίας/κατάχρησης εξουσίας. Θα ήθελα να κάνω όμως κάποιες προσωπικές παρατηρήσεις: 1. Αυτή την στιγμή υπάρχουν δύο μέτωπα: το πρώτο είναι το ουσιαστικό πρόβλημα, το δεύτερο είναι ο πόλεμος των "social media" που ουσιαστικά φτάνει έως εδώ: Τα media έριξαν το βάρος τις ευθύνης στον Ντόναλντ, παρόλα αυτά πιστεύω ότι δεν είναι τελείως υπεύθυνος. Αυτά τα περιστατικά συνέβαιναν πάντα: επί Ομπάμα που γεννήθηκε το "Black lives matter" παρόλου που ο Αντρέας της Αμερικής έπαιζε καλή μπαλίτσα στο επικοινωνιακό παιχνίδι (όλα τα θετικά τα έπαιρνε πάνω του πχ Obamacare, για τις μαλακίες φταίνε άλλοι) οπότε η επίκριση στον Ντόναλντ είναι αποτέλεσμα της συνολικής διακυβέρνησης του (οι νεκροί από τον Κορωνοϊό κ.α.) και του πολέμου που (δίκαια/άδικά) δέχεται από τα media. Ειδικότερα δε για την στάση του απέναντι στην Κίνα (την Κίνα που δεν αναγνωρίζει εμπορικές παντέντες, που καταπατά συστηματικά τα ανθρώπινα δικαιώματα, που δεν μπόρεσε να περιορίσει τον Κορωνοϊό δίνοντας μάλιστα ψευδή στοιχεία κ.α.) την στιγμή που μεγάλο μέρος των εταιριών είναι κινέζικων συμφερόντων ενώ η βιομηχανία του θεάματος (πχ NBA) έχει κάνει άνοιγμα στην Κινέζικη αγορά. 2. Η στάση της Fender και της κάθε Fender εντάσσεται στα πλαίσα της λεγόμενης Εταιρικής Υπευθυνότητας, ή με τον σύγχρονο όρο Στρατηγικής Κοινωνικής Ευθύνης: τακτικές μάρκετινγκ όπου η δραστηριότητα της επιχείρησης είναι προϊόν του materiality report: εταιρίες τέτοιου βελινεκούς βγάζουν ανακοινώσεις για να δώσουν το παρών σε ένα ζήτημα που αφορά μεγάλο μέρος των λεγόμενων ομάδων ενδιαφέροντος (stakeholders), παρόλα αυτά σε καθαρά λειτουργικό επίπεδο τα πάντα είναι business as usual και πάντα αμφιλεγόμενα: αν η πχ Fender ενδιαφέρεται για black lives, ας μεταφέρει την παραγωγή της Squier στην Αμερική να δώσει δουλειά σε κανένα φουκαρά. Τα ίδια έκανε πχ η Apple που την ίδια στιγμή στα εργοστάσια της Foxconn αυτοκτονούσε κόσμος. Το point μου είναι ότι τέτοιες δηλώσεις πολλές φορές γίνονται για τα μάτια του κόσμου, να δώσουμε το παρόν όπως κάνει πχ η Μαντόνα που είναι επαναστάτρια από την βίλλα της. 3. Επανερχόμενος στο πρώτο point, πιστεύω ότι μέχρι ενός βαθμού τα social media ευθύνονται για την πόλωση: ζητήματα που μπορούν να έχουν πολιτικές προεκτάσεις αναδεικνύονται ενώ άλλα στα οποία δεν μπορεί να γίνει σπέκουλα στα καμπανέλια μας (αν πχ ο αστυνομικός ήταν αφρο-αμερικάνος το θέμα ενδεχομένως να μην έπαιρνε τέτοια διάσταση). Παρόμοια περιστατικά και εδώ: οτιδήποτε μπορεί να έχει επικοινωνιακή χρησιμότητα, έχει και βάρος, για τα άλλα απλά λέμε ειρωνικά "ναι αλλά για την .................. δεν λέτε τίποτα". Επιπλέον τα media με το συνονθύλευμα των σταυροφόρων του πληκτρολογίου στοχοποιούν άτομα, στήνουν δικαστήρια για μια ανάρτηση στο τουιτερ για να ξεχαστούν μερικά χρόνια μετά που αυτοί θα έχουν βολευτεί και την θέση τους θα πάρουν άλλοι. Γενικά νομίζω ότι είναι μια άρρωστη κατάσταση που δεν ευνοεί ούτε τον διάλογο, υποσκάπτει το μπούλινγκ (suprise -surprise και οι sgw κάνουν μπούλινγκ) δημιουργεί κλίμα τρόμου κ.α. Παρατηρώ δε ότι ολοένα και περισσότεροι βιάζονται να αποκτήσουν "ιντερνετική ταυτότητα" δηλαδή εύσημα ανάλογα με ότι θέλουν να το παίξουν (αντιφά, δεξιοί κ.α.) με δέκα αναρτήσεις και αρκετές επιθέσεις. Προτιμώ να απέχω από αυτά. Τέλος πιστεύω ότι με φασαρίες και φωνές δεν αλλάζει κάτι, αντίθετα χειροτερεύουν τα πράγματα. Όσο και να φωνάζεις αν δεν αλλάξεις πράγματα στην καθημερινότητα σου (ξεκινώντας από απλά καθημερινά) τότε δεν γίνεται δουλειά. Απλά οι φωνές είναι εύκολες (και φέρουν και λαίκ).
 19. φίλε μου από την στιγμή που δεν υπάρχει ασυμμετρία πληροφόρησης δεν τίθεται ηθικό ζήτημα: Αν δεις ένα όργανο δεκαετίας σε Χ τιμή μπορείς πανεύκολα πλέον να ψάξεις στο δίκτυο για ενδεικτικές τιμές και γενικά σχόλια από Ελλάδα ή εξωτερικό. Μαζί σου σε αυτό που λες, αλλά πλέον η πληροφορία υπάρχει και ο καθένας μπορεί να μελετάει την αγορά του όπως επιθυμεί. Πιο ανήθικος είναι αυτός που σου πουλάει χαλασμένο πετάλι για σένιο και μετά σου αρχίζει τα "δεν ξέρω", "σε μένα μια χαρά έπαιζε" κ.α.
 20. Υπάρχει τόπικ "πανόραμα μαγνητών" με προτάσεις για όλα τα γούστα και όλες τις τσέπες!
 21. Ωραίος ήχος! Οι εναλλακτικές ονομασίες μου θυμίζουν το death metal της DOD που πχ αντί για tremple πχ είχε Guts, Pain κ.α.
 22. Αυτά τα pawn shop βίντεο μου φαίνονται ψιλομουφέξ. Δεν γίνεται να έχει τόση κίνηση, σε κάθε επεισόδιο να εμφανίζεται το Χ υπερ-σπάνιο αντικείμενο και ο τυπας εντελώς τυχαία να έχει ένα γνωστό εκτιμητή με πλήρη εξειδίκευση σε αυτά.
 23. Δεν είναι πάντα έτσι, ευτυχώς η πληροφόρηση υπάρχει σε πολύ μεγαλύτερο επίπεδο πρόσβασης από ότι στο παρελθόν. Πιστεύω ότι αν κάποιος βάλει μια τελείως αυθαίρετη τιμή στο προιόν του (το οποίο εύκολα μπορεί να εντοπιστεί και αλλού στο ίντερνετ πχ στο reverb), μπορεί να εκτεθεί αν η τιμή είναι υπερβολική.
 24. Παρεμβαίνω δυναμικά στο τόπικ!! Παιδιά η αξία του κάθε αντικειμένου στην δευτερογενή αγορά είναι κάτι ανάλογο της "εύλογης αξίας", δηλαδή το ποσό που και οι δύο μεριές θα συμφωνήσουν ότι είναι λογικό, κατανοώντας τους όρους και τις συνθήκες της αγοράς. Δεν μου φαίνεται παράλογο αυτό το μοντέλο συνδιαλλαγής: ζητάς ένα Χ ποσό σε ρευστό αλλά για ανταλλαγή με άλλο αντικείμενο θα ζητήσεις κάτι ίσης αξίας, όπως ορίζεται από την αγορά αλλά και από τις ανάγκες του καθενώς. Μην ξεχνάτε ότι μιλάμε για δευτερογενή αγορά που μπορεί να είναι πιο ευέλικτη: πχ μια κιθάρα μπορεί κάποιος να την ανταλλάξει με τρία πετάλια τα οποία να τα "διώξει" μέσω πχ reverb πιο εύκολα.
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Κανονισμοί της σελίδας.