Προς το περιεχόμενο

D'Ailleurs

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  96
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

Οτιδήποτε δημοσιεύεται από D'Ailleurs

 1. Δεν μου αρέσουν αυτές αλλά μου αρέσει πολύ όταν οι μαγνήτες μπαίνουν στο σώμα χωρίς αυτό το πλαστικό περίβλημα τριγύρω. Επίσης μια που θέλω να τσιμπήσω σύντομα:
 2. Τα παλιά μοντέλα Dean είχαν τον Super Disrtortion σε neck και bridge θέση. Αντίστοιχα η Epiphone prophecy έχει τον Dirty Fingers σε neck/bridge. Έχει τύχει σε κανένα να βάλει τον ίδιο μαγνήτη ταυτόχρονα στις δύο θέσεις; Σκέφτομαι να βάλω τον tonezone σε Neck/bridge, διάβασα σε ένα ξένο φόρουμ ότι αν καταφέρεις να πετύχεις το σωστό ύψος μαγνητών είναι πολύ καλή επιλογή για γκάζι. Τίποτα ιδέες;
 3. Νομίζω και εγώ ότι έχουν μαζέψει κάπως την παραγωγή. Και γενικά δεν είμαι υπέρ της τεράστιας γκάμας οργάνων με μόνη διαφορά τους μαγνήτες. Νομίζω ότι καλύτερα να έχεις τρείς-τέσσερις σειρες και λίγα σχέδια τα οποιά να είναι ικανοποιητικά και να καλύπτουν το κομμάτι της αγοράς που θέλει η εταιρία να καλύψει. Πάντως αυτά τα satin ebony είναι τρέλα! Επίσης έχει κανείς γνώμη για τους Dirty Fingers; Αξίζουν σαν μαγνήτες για μεταλλιές; Γιατί το οτι τους χρησιμοποιεί ο Blink 182 δεν είναι τρελό selling point.
 4. Καθόμουν και χάζευα το site της Solar, οκ δεν είναι άσχημες αλλά είναι τόσο τυπικά superstrat που δεν έχουν και ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Δηλαδή και συγκριτικά με τις Washburn νομίζω ότι προτιμώ τις Washburn (παλιά είχα βάλει στο μάτι τις Parallaxe) και να πω την αλήθεια δεν καταλαβαίνω τι μερίδιο της αγοράς μπορεί να διεκδικεί ο Ola. Περισσότερο πιστεύω ότι προωθούνται λόγω του Ola και των κονέ που έχει παρά της αναμφίβολα καλής ποιότητας τους.
 5. To οικονομικό είναι μεγάλο θέμα αλλά δεν είναι το μόνο. Όταν έχει κάποιος να ξυπνήσεις 6-7 το πρωί για να πάει για δουλειά, το live σε καθημερινή είναι απαγορευτικό. Ακόμα και χρήματα να είχε θα το σκευτόταν. Έχεις δίκιο που λές ότι η κρίση χτύπησε την διασκέδαση. Αλλά φοβάμαι ότι και οι παράγοντες του χώρου δεν το έχουν αντιληφθεί αυτό: ξέρω άτομα που αποφεύγουν live Κυριακές ή καθημερινές για αυτόν τον λόγο. Αν δεν βάλουμε πλάτη όλοι κοινό-μουσικοί-μαγαζιά δεν θα γίνει δουλειά.
 6. φίλε μου εγώ το βλέπω από την σκοπιά του επισκέπτη/πελάτη. Δεν λέω ότι φταίνε οι μπάντες, προτίστως φταίει ο κόσμος που δεν βγαίνει πριν τις 22:00 αλλά αυτόματα κάνει τα live πολυτέλεια ενώ στα live που γίνονται μεσοβδόμαδα ή την Κυριακή είναι πλέον αμφίβολο αν θα πας από κάποια ηλικία και μετά. Δεν είναι μόνο η κούραση αλλά η γενικότερη φάση (δουλειά, διαδρομή κ.α.). Η γνώμη μου είναι όμως ότι πρέπει και οι μπάντες/διοργανωτές να ξεκινήσουν να εφαρμόζουν το ωράριο του live για να μάθει και ο κόσμος να έρχεται στην ώρα του, αλλιώς δεν γίνεται.
 7. Δεν ξέρω πού έχει προχωρήσει το τόπικ αλλά θα πω μια γνώμη: για μένα τα live πρέπει αυστηρά να τελειώνουν στις 11:30, το αργότερο 11:45, άσχετα με την ώρα εκκίνησης. Είναι ντροπή να τελειώνουν στις μιάμισι και δύο το βράδυ ακόμα και Σαββάτο αναγκάζοντας τους θαμώνες να κυκλοφορούνε τέτοιες ώρες (ειδικά σε περιοχές που πχ είναι το Κύτταρο). Χώρια που τέτοιο ωράριο κάνει τα live αποτρεπτικά για όσους δεν έχουν αμάξι καθώς το κόστος του ταξί ενδεχομένως να είναι μεγαλύτερο από το εισιτήριο του live. Προσωπικά έχω πληρώσει πάμπολες φορές ταξί γιατί περίμενα (ο αφελής) ότι θα τελειώσει πριν τις δώδεκα και τράβαγε πολύ παραπάνω.
 8. Δεν είναι άσχημη αλλά προτιμώ τα παραδοσιακά σχέδια. Το απότομο κόψιμο που έχουν οι v τύπου Jackson κ.α. γενικά δεν μου γεμίζει το μάτι.
 9. Εγώ πήρα δεύτερο χέρι το Thd Hot plate από smartnoiz. Είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί τσιτώνω τον ironheart και παίζω άνετα στο σπίτι. Αλλά για να είμαι πιο σαφής: παίζω στην επιλογή του 1 watt οπότε αν τσιτώσω τελείως το volume του ενισχυτή το attenuator κόβει αρκετά και μπορώ να παίζω άνετα έχοντας το volume του στις 9:00 περίπου. Τώρα σε περισσότερα watt δεν ξέρω πως θα πάει. επίσης είμαι ευχαριστημένος με τον ήχο αν και δεν μπορώ να συγκρίνω με κανονικές εντάσεις γιατί δεν έτυχε να δοκιμάσω. Αλλά νομίζω ότι αποδίδει καλά. Σε γενικές γραμμές θα σου πω ότι μου είπανε και άλλοι; είναι καλή επιλογή αλλά να είσαι προσεκτικός και καλό είναι να μην λυπηθείς τα χρήματα που θα δώσεις. Ποιοτικά καλό attenuator σημάνει ποιοτικά καλό ήχο.
 10. Ο ντελιβεράς κινδυνεύει αλλά σε μεγάλο ποσοστό οι ίδιοι φταίνε. Αμέτρητες παραβάσεις του ΚΟΚ, από παντελή αγνόηση σημάτων έως οδήγηση σε μονόδρομο σε φούλ ταχύτητα απλά και μόνο για να "κάνουν την δουλειά τους". Ναι δέχομαι ότι είναι άθλια δουλειά, χωρίς μισθό, προοπτικές ενώ η πλειοψηφία δουλεύει μαύρα και σε τρισάθλιους εργοδότες αλλά καλό είναι να τα κοιτάνε και αυτά, δεν τους φταίει ο κόσμος. Επί του θέματος εγώ γενικά αφήνω τιπ 0,50 - 1 ευρώ ανάλογα την περίπτωση. Σε μαγαζί αν το γκαρσόνι είναι φιλικό και εξυπηρετικό θα αφήσω. Αν έχει μπλαζέ υφάκι και περιμένω μισή ώρα για τον λογαριασμό ενώ τον βλέπω να κωλοβαράει όχι.
 11. Και οι Flying V μου αρέσουν αν και πλέον το μπράτσο δεν με πολυ βολευει... ειδικά οι Dean με το περίεργο headstock είναι μαγεία.
 12. καλη ερώτηση αν και υπάρχει νομίζω τόπικ για εδώ. Γνώμη μου είναι ότι πρόκειται για ανερχόμενα όργανα αλλά λόγω του περίεργου σχήματος είναι δύσκολο να γίνουν ευρύτερα αποδεκτά. Από την άλλη καλό είναι να κρατάνε την καλή σχέση απόδοσης τιμής γιατί σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να καταντήσουν καυσόξυλα.
 13. Και single hum και ανάποδο heastock και σούπερ χρωματάκι και άλλες σούπερ χρωματικές επιλογές και railhammer μαγνήτες, νατα λέμε και αυτά.
 14. 350 θέλω να την βάλω. Είναι η Dean που έχω και στο smart. Έχω ήδη μαλακή θήκη οπότε δεν βρίσκω λόγω να πάρω σκληρή, χώρια που θα πάει η τιμή τουλάχιστον 450 οπότε μαζί με τα ταχυδρομικά θα αγγίζει το 500άρικο.
 15. D'Ailleurs

  Μαμά

  Δεν την παλεύω κάστανο με hip-hop, rnb και λοιπά αλλά μέχρι ενός σημείου αναγνωρίζω την μουσική τους αξία και ενίοτε και την καλλιτεχνική. Ειδικά δεν στο low bap παρά την έντονη πολιτικοποίηση που αγγίζει τα όρια της γραφικότητας, έχουν γραφτεί μερικά ωραία κομμάτια. Το συγκεκριμένο το θεωρώ σαβούρα υψηλού επιπέδου. Δεν με νοιάζει το έντονα προκλητικό ύφος, άλλωστε η μουσική εξελίχθηκε μέσω της πρόκλησης όσο η ακατάπαυστη γελοιότητα της όλης υπόθεσης και η άθλια χρήση της γλώσσας (ένα σημείο που έχω παραδεχτεί πολλούς καλλιτέχνες του χώρου). Κατα 'τάλα συμφωνώ με το άρθρο του πρώτου φλέματος.
 16. Η tc electronic έχει βγάλει δύο ωραία πεταλάκια σε τιμές χώμα. εναλλακτικά εταιρίες όπως Joyo και Mooer έχουν και αυτές το δικό τους metal πεταλάκι σε χαμηλή τιμή.
 17. νομίζω ότι ο "Λόρδος" είναι προσονύμιο και όχι συγκεκριμένος τίτλος ευγενείας. Ο Βαρόνος/Βαρονέσσα είναι σχετκά χαμηλός τίτλος οπότε καλύτερα για όσους στοχεύουν ψηλά να πουλάνε σε Βισκόμηδες ή Δούκες.
 18. Να πω την αλήθεια δεν μου αρέσουν. Και δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο της ύπαρξης τους. Αν η Fender θέλει να εισάγει νέα προϊόντα τότε ας ψάξει ένα καινούριο σχήμα ή μια δική της έκδοση ενός κλασσικού αλλά πλέον όπως είναι μοιρασμένη η τράπουλα δύσκολα θα αλλάξει κάτι. Χώρια με τις εταιρία που έχει σαν θυγατρικές δηλώνει και την παρουσία της στην superstrat αγορά. Οπότε προς τι ο λόγος;
 19. εγώ μιλάω για set neck κιθάρα που δεν μπορεί να αποσυναρμολογηθεί.
 20. Αυτό είναι το θέμα, χαρτονένιο κουτί κιθάρας που βρίσκω;
 21. Παίκτη είσαι ανημέρωτος, οι ενδιαφερόμενοι στουντιάρχες από την Γεωργία αναλαμβάνουν εξ ολοκλήρου την αποστολή, τουλάχιστον αυτό έχει αναφερθεί στο άλλο τόπικ. Εγώ απλά σκέφτομαι να την βάλω και στο reverb που δίνει κάποια εξασφάλιση.
 22. Καλησπέρα φίλοι, Ερώτηση για δυνατούς λύτες: Έχω μια κιθάρα στις αγγελίες και σκέφτομαι να δοκιμάσω και το reverb αλλά με προβληματίζει ο τρόπος αποστολής. Στα βίντεο youtube σχεδόν όλοι έχουν σκληρή θήκη καθώς και κούτα συσκευασίας στο μέγεθος της κιθάρας οπότε όλοι είναι μάγκες εκ του ασφαλούς. Εγώ έχω μαλακή θήκη και κανένα χαρτόκουτο. Έχει κανείς καμία ιδέα: 1. Που μπορώ να βρώ χαρτόκουτο στο μέγεθος (όχι παραπάνω, ούτε παρακάτω) της κιθάρας; 2. Τι άλλες ενέργειες χρειάζονται ωστε σε μια ενδεχόμενη αποστολή με μαλακή θήκη να είναι 101% ασφαλές το όργανο. 3. Τι ταχυδρομικά μπορεί να παίξουν σε μια τέτοια περίπτωση και ποιός είναι ο καλύτερος και ασφαλέστερος τρόπος αποστολής (ΕΛΤΑ συστημένο, κούριερ κ.α.).
 23. Φίλε νομίζω ότι αν ψάξεις λίγο στις αγγελίες θα βρείς μερικά ακριβά όργανα. Τώρα διαβάζοντας το μήνυμα σου καταλαβαίνω ότι περισσότερο σε ενδιαφέρει να είναι απλά ακριβό το όργανο χωρίς να έχεις ακριβή εικόνα του τι θέλεις (θεωρώ ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ LesPaul και PRS). Φυσικά δική σου είναι η απόφαση, δικά σου τα λεφτά και κάνεις ότι θέλεις αλλά η γνώμη μου είναι ότι αν δεν βρείς τίποτα από τις αγγελίες κάνε ένα ταξιδάκι στο εξωτερικό.
 24. εγώ να πω ότι επειδή είμαι και ψυχαναγκαστικός θέλω οι κιθάρες μου να είναι μόνο στράτ (όλες) ή v (όλες), δηλαδή όχι συνδιασμός μία στρατ και μία v και μάλιστα v τύπου epiphone/gibson όχι μοντέρνες jackson. Μην ψάχνετε απάντηση ο ψυχολόγος μου δεν μπορεί να το εξηγήσει.
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε.