Προς το περιεχόμενο

vsk

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    6
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Οτιδήποτε δημοσιεύεται από vsk

  1. SNR=Signal to Noise Ratio / Λόγος σήματος προς θόρυβο σε db.
  2. Οι καθαρές νότες (Suddha) είναι 7 (Sa Re Ga Ma Pa Dha Ni,ας πουμε οι αντίστοιχες των Do Re Mi Fa Sol La Si ). Aλλοιώσεις:Η πρώτη (Sa) και η πέμπτη (Pa) δεν αλλοιώνονται ενώ όλες οι υπόλοιπες εκτός από το Μa γίνονται υφέσεις (Komal). Το Ma όταν αλλοιώνεται γίνεται δίεση (Τeevra). Ρίξε μια ματιά κι εδώ: https://chandrakantha.com/articles/indian_music/bansuri_technique.html
  3. αν υπάρχει μια σταθερά στο ανθρώπινο μικροσύμπαν,από την αρχή της μικρής μας ύπαρξης, αυτή είναι η τέχνη: από τις σπηλαιογραφίες μέχρι τον μοντερνισμό, από τα έπη μέχρι τη σύγχρονη λογοτεχνία και ποίηση, από το πρώτο σφύριγμα μέχρι τη free jazz και τη σύγχρονη κλασσική, κ.ο.κ. Αν υπάρχει κάτι που μπορεί να βγάλει τους ανθρώπους από την πλάνη αυτό είναι η τέχνη και όχι το δόγμα.Το πρώτο κεφάλαιο των λατινικών που διδάχτηκα ...τότε...μιλούσε για τον ποιητή Οράτιο, ο οποίος "...εξορίστηκε τελικά σε μακρινή χώρα του Πόντου" (in terra pontica exulat) (sic) αλλά δεν τον πείραξε και πολύ.....η τελευταία πρόταση του κεφαλαίου πήγαινε ως εξής: Musa poetae unica amica est....γιατί ο άνθρωπος είναι ποιητής και παιχνιδιάρικο κουτάβι (εκτός των άλλων) και αληθινοί φίλοι και σύντροφοί του είναι η τέχνη και η φαντασία όχι το δόγμα και ο νεοφιλελευθερισμός.
  4. Η χρήση της Tanpura στην ινδική μουσική.Εξηγεί η Kaushiki Chakraborty.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Κανονισμοί της σελίδας.