Jump to content

Chrysovalantis Nikolaou

Members
 • Content Count

  28
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Neutral

Personal Information

Recent Profile Visitors

573 profile views
 1. Δηλαδή κάποιο φίλτρο; Από αυτά που ζητάς ίσως το Kara; (https://www.pluginboutique.com/product/2-Effects/63-Envelope-Shaper/4997-Kara). Δυστυχώς τελείωσε η προσφορά που το είχαν στα €5. Δωρεάν φίλτρα είναι το filterjam, το FAT filter, το Stagecraft autofilter και άλλα, αν και τα προηγούμενα τρία μου φαίνονται ιδιαίτερα χρήσιμα.
 2. Πφφφ...πρώτα έγραψα σχόλιο και μετά είδα τα αστεράκια... πρβλ. σχετικό σχόλιο.
 3. Εντυπωσιάζομαι πως ενώ δηλώνεις mojo κιθάρα-μπάσο-τύμπανα (που εύκολα παραπέμπουν σε συγκεκριμένα κλισέ) έχεις τόσο καλή αίσθηση του χρόνου και εισάγεις νέα πράγματα στη σύνθεση ακριβώς εκεί που χρειάζονται χωρίς να κινείσαι γύρω από συγκεκριμένες φόρμες. Πολύ καλό δείγμα δουλειάς, θα ήθελα σίγουρα περισσότερο και ίσως όντως τα μεγάλα ορχηστρικά τύμπανα να έδιναν μία περισσότερη αίσθηση μεγαλοπρέπειας. Εξαιρετικός!
 4. Ναι, κατά βάση ο σκοπός μου ήταν να αποτυπώσω τον χρωματισμό του FAT1 και όχι τη λειτουργία του compressor. Πολύ ενδιαφέρον το Nebula - δεν το είχα υπόψην μου - αν και πολύ ακριβό επίσης. Από τα δωρεάν plugins της acustica audio έχω πολύ καλές εντυπώσεις! Κυρίως αυτό που με προβληματίζει με το ir1 είναι ότι το σήμα έρχεται με καθυστέρηση και χρειάζεται να θέσω το convolution start στο 1 δευτ. αργότερα για να συμπίπτει με το dry σήμα. Έτσι χάνεται κάποιο υλικό από το impulse response. Το πιο σωστό επίσης - αντί να γυρίζω τα presets του FAT1 - θα ήταν μάλλον να ανεβάσω το input gain και να μειώσω το output gain στο FAT1 ώστε να δώσει περισσότερες αρμονικές η λάμπα. Και πάλι ωστόσο βρίσκω ένα κάποιο ενδιαφέρον, αλλά πρέπει να το δοκιμάσω μέσα σε μια μίξη...
 5. Δοκιμαστικά είπα να φτιάξω τα δικά μου IR για το Waves IR1 από το μοναδικό αξιόλογο κομμάτι που διαθέτω, ένα μεταχειρισμένο TL Audio Fatman FAT1. Το FAT1 είναι ένας stereo compressor με μία λυχνία 12AX7 που προσδίδει στον ήχο την γλυκύτητα της λάμπας και βεβαίως πρόκειται για μια πολύ καλή υλοποίηση Made in UK. Τώρα κανονικά το Waves IR1 είναι για να προσομοιώνει χώρους και όχι μηχανήματα, αλλά παρόλα αυτά μπορεί εν μέρει να συμβεί και το 2ο. Έτσι έφτιαξα 16 impulse responses στα 24 bit/96 kHz για κάθε preset του FAT1 και μπορείτε να δείτε το αποτέλεσμα εδώ: Προσωπικά ακούω ένα χρωματισμό του ήχου με μία πολύ μικρή διαφορά από preset σε preset. Επίσης θα έλεγα ότι επηρεάζεται το attack του ήχου ανάλογα με το επιλεγμένο preset. Μάλλον περισσότερο πειραματικό, παρά ευρέως αξιοποιήσιμο εάν έχετε το Waves IR1 μπορείτε να κατεβάσετε τα impulses από εδώ. Τα impulses δεν λειτουργούν με άλλο convolution reverb επειδή η Waves χρησιμοποιεί τη δική της μορφή αρχείων με κατάληξη wir.
 6. Ένα 2ο κομμάτι με τα συνήθη (Groove Agent, Ibanez, Hybrid 3 και ορισμένοι φυσικοί ήχοι).
 7. Συγγνώμη, μετά είδα ότι έπρεπε να το ανεβάσω στο mix και δεν βρίσκω τρόπο να διαγράψω αυτό το θέμα, οπότε εδώ:
 8. Δεν ξέρω η αλήθεια είναι. Εμένα μου ακούγονται διαφορετικά. Και ενώ τόσοι και τόσοι έχουν γράψει την άποψή τους εδώ, είπα...τι πειράζει; μια ακόμη άποψη... Και κάπως έτσι έφτασα να μην αντιλαμβάνομαι τα θέματα λογικής, να μην διαβάζω προσεκτικά, οι γνώσεις μου περί audio να είναι περιορισμένες, να είμαι μπερδεμένος, να έχω απορίες, να έχω καταλήξει σε λάθος συμπεράσματα, να συντηρώ και να βάζω κι άλλους στην πλάνη για τον "audio μύθο", να πριμοδοτώ την αντιδημιουργική ημιμάθεια, να μην είμαι κύριος των πραγματικών μου αναγκών, να επιβεβαιώνω την παρανόηση περί downsampling, να μην θέλει κανείς να με διορθώσει και εντέλει να το παίρνω και προσωπικά. Τι μπορώ να πω εγώ για όλα αυτά όταν σε τόσες και τόσες απόψεις βρέθηκαν 3 άτομα σήμερα να παραθέτουν τα λόγια μου και να νιώθω υποχρεωμένος να απαντήσω; Να με συγχωρείτε και πάλι θα πω.
 9. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να έρθω σε αντιπαράθεση για να καταλήξουμε στο ίδιο συμπέρασμα. Δεν αναφέρθηκα στο summing και εντέλει - απ' όσο καταλαβαίνω - συμφωνούμε ότι ακούγονται διαφορετικά ή ότι διαφοροποιούνται ποιοτικά. Μεγειά η τηλεόραση παρεμπιπτόντως, και πάλι να με συγχωρείτε.
 10. Δεν καταλαβαίνω γιατί επιμένεις να κάνεις επιθετικές παραθέσεις κάτω από αυτά που γράφω. Ξέρεις...δεν ενδιαφέρονται όλοι να μπουν σε μια αντιπαράθεση με κάποιον άλλο σε ένα forum. Θα μπορούσαμε να είμαστε φίλοι. Έχουμε και τον ίδιο τύπο κιθάρας :) Τα DAWs βεβαίως και ακούγονται διαφορετικά. Αν δεν μπορείς να το ακούσεις δεν φταίω εγώ. Το site που παραθέτω κάνει μία προσπάθεια απόδειξης κάνοντας downsampling από τα 96 στα 44.1 kHz και παρατηρώντας τις διαφορές. Με μία αναζήτηση στο google μπορεί κανείς να βρει αρκετές απόψεις που επιβεβαιώνουν ότι ακούγονται διαφορετικά. Η ΛΟΓΙΚΗ λέει ότι εφόσον ένα DAW έχει άλλους κανόνες προγραμματισμού από ένα άλλο και διαφορετική ανάπτυξη σε βάθος χρόνου θα έχει και διαφορετικό αποτέλεσμα στον ήχο. Όπως αντίστοιχα όλα τα plugins δεν ακούγονται το ίδιο και όπως συμβαίνει άλλωστε και στα φυσικά μουσικά όργανα. Υποκειμενικά θυμάμαι ότι το Sequoia είχε πολύ λεπτομερή ήχο με μία έμφαση στις υψηλές συχνότητες, τα Protools ένα διαυγή ήχο και αρκετά στερεό, το Cubase ένα σχετικά μουντό ήχο. Το τελικό αποτέλεσμα βεβαίως μπορεί να έχει πολύ μικρή διαφορά ή σημασία ειδικά στην ποιότητα του mp3, αλλά γι' αυτό και το τελικό μου αποτέλεσμα είναι πάντα FLAC σε 24bit/96kHz. Παρόλα αυτά, να με συγχωρείς, διότι αν ο σκοπός σου ήταν να με διορθώσεις θα ήταν ωφέλιμο να αναπτύξεις την λογική που υποστηρίζεις γιατί μπορεί και να κατάλαβα λάθος.
 11. Τα έχω δοκιμάσει όλα κατά καιρούς, αλλά τα τελευταία 14 χρόνια προτιμώ αυτά που μπορώ να πληρώσω. Όλα έχουν διαφορά στον ήχο και στην ποιότητα ηχογράφησης. Κάτι που επιβεβαιώνεται (τρόπον τινά) και εδώ: http://src.infinitewave.ca/ Θα συνέχιζα να προτιμώ τα ProTools αν μπορούσα να τα πληρώσω, αλλά έχω μεταβεί στο Cubase Elements 10 που είναι αρκετά πλήρες για τα χρήματά του. Επίσης το Ableton Live φαίνεται πολύ καλό και βολικό αν και ποτέ δεν ασχολήθηκα αρκετά για να το μάθω.
 12. Σίγουρα κάποιοι ακολουθείτε newsletters για δωρεάν plugins. Για όσους δεν το είδαν η IKMultimedia δίνει δωρεάν το T-RackS Quad Comp μέχρι τις 14/02 με εγγραφή στο newsletter και στη συνέχεια με δημιουργία λογαριασμού (αν δεν έχετε ήδη). Περισσότερα εδώ: https://www.pro-tools-expert.com/home-page/2019/07/02/friday-free-plug-in-quad-comp-from-t-racks
 13. Αμφιβάλλω αν υπάρχει τέτοιο πράγμα...πόσο μάλλον οικονομικό. Το Console 1 της Softube λειτουργεί με τα αντίστοιχα plugins της Softube. Για μένα...η ροδέλα του ποντικού είναι σούπερ.
 14. Όσο και να το ακούω νομίζω πως είναι οκ. Συνεπώς με λίγο πιο σφιχτό ήχο στις κιθάρες, μικρές αλλαγές στις εντάσεις και ένα reverb σε όλη τη μίξη το παραθέτω πάλι εδώ: Σχόλια βεβαίως ευπρόσδεκτα
 15. Καλησπέρα κι από εμένα. Μόλις ολοκλήρωσα (κατά 80%) το πρώτο μου κομμάτι για το '19 (μπορεί να είναι και το μοναδικό) και το παραθέτω εδώ: Επέλεξα να συνδυάσω ηλεκτρονικούς ήχους από το Hybrid 3 της airmusictech με τα drums του Groove Agent, ορισμένα εφφέ της soundspot και φυσικά την Ibanez μου περασμένη από το Flyrig 5 και στη συνέχεια από το Twonotes World of Sound III. Καλή ακρόαση!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. Guidelines