Προς το περιεχόμενο

Chrysovalantis Nikolaou

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    28
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις από Chrysovalantis Nikolaou

  1. Δηλαδή κάποιο φίλτρο;

     

    Από αυτά που ζητάς ίσως το Kara; (https://www.pluginboutique.com/product/2-Effects/63-Envelope-Shaper/4997-Kara). Δυστυχώς τελείωσε η προσφορά που το είχαν στα €5.

     

    Δωρεάν φίλτρα είναι το filterjam, το FAT filter, το Stagecraft autofilter και άλλα, αν και τα προηγούμενα τρία μου φαίνονται ιδιαίτερα χρήσιμα.

    • Like 1
  2. Ναι, κατά βάση ο σκοπός μου ήταν να αποτυπώσω τον χρωματισμό του FAT1 και όχι τη λειτουργία του compressor.

     

    Πολύ ενδιαφέρον το Nebula - δεν το είχα υπόψην μου - αν και πολύ ακριβό επίσης. Από τα δωρεάν plugins της acustica audio έχω πολύ καλές εντυπώσεις!

     

    Κυρίως αυτό που με προβληματίζει με το ir1 είναι ότι το σήμα έρχεται με καθυστέρηση και χρειάζεται να θέσω το convolution start στο 1 δευτ. αργότερα για να συμπίπτει με το dry σήμα. Έτσι χάνεται κάποιο υλικό από το impulse response. Το πιο σωστό επίσης - αντί να γυρίζω τα presets του FAT1 - θα ήταν μάλλον να ανεβάσω το input gain και να μειώσω το output gain στο FAT1 ώστε να δώσει περισσότερες αρμονικές η λάμπα.

     

    Και πάλι ωστόσο βρίσκω ένα κάποιο ενδιαφέρον, αλλά πρέπει να το δοκιμάσω μέσα σε μια μίξη...

  3. Δοκιμαστικά είπα να φτιάξω τα δικά μου IR για το Waves IR1 από το μοναδικό αξιόλογο κομμάτι που διαθέτω, ένα μεταχειρισμένο TL Audio Fatman FAT1. Το FAT1 είναι ένας stereo compressor με μία λυχνία 12AX7 που προσδίδει στον ήχο την γλυκύτητα της λάμπας και βεβαίως πρόκειται για μια πολύ καλή υλοποίηση Made in UK.

     

    Τώρα κανονικά το Waves IR1 είναι για να προσομοιώνει χώρους και όχι μηχανήματα, αλλά παρόλα αυτά μπορεί εν μέρει να συμβεί και το 2ο. Έτσι έφτιαξα 16 impulse responses στα 24 bit/96 kHz για κάθε preset του FAT1 και μπορείτε να δείτε το αποτέλεσμα εδώ:

     

     

     

    Προσωπικά ακούω ένα χρωματισμό του ήχου με μία πολύ μικρή διαφορά από preset σε preset. Επίσης θα έλεγα ότι επηρεάζεται το attack του ήχου ανάλογα με το επιλεγμένο preset. Μάλλον περισσότερο πειραματικό, παρά ευρέως αξιοποιήσιμο εάν έχετε το Waves IR1 μπορείτε να κατεβάσετε τα impulses από εδώ.

     

    Τα impulses δεν λειτουργούν με άλλο convolution reverb επειδή η Waves χρησιμοποιεί τη δική της μορφή αρχείων με κατάληξη wir.

  4. Συγγνώμη, μετά είδα ότι έπρεπε να το ανεβάσω στο mix και δεν βρίσκω τρόπο να διαγράψω αυτό το θέμα, οπότε εδώ:

     

  5. Δεν ξέρω η αλήθεια είναι. Εμένα μου ακούγονται διαφορετικά.

     

    Και ενώ τόσοι και τόσοι έχουν γράψει την άποψή τους εδώ, είπα...τι πειράζει; μια ακόμη άποψη...

     

    Και κάπως έτσι έφτασα να μην αντιλαμβάνομαι τα θέματα λογικής, να μην διαβάζω προσεκτικά, οι γνώσεις μου περί audio να είναι περιορισμένες, να είμαι μπερδεμένος, να έχω απορίες, να έχω καταλήξει σε λάθος συμπεράσματα, να συντηρώ και να βάζω κι άλλους στην πλάνη για τον "audio μύθο", να πριμοδοτώ την αντιδημιουργική ημιμάθεια, να μην είμαι κύριος των πραγματικών μου αναγκών, να επιβεβαιώνω την παρανόηση περί downsampling, να μην θέλει κανείς να με διορθώσει και εντέλει να το παίρνω και προσωπικά.

     

    Τι μπορώ να πω εγώ για όλα αυτά όταν σε τόσες και τόσες απόψεις βρέθηκαν 3 άτομα σήμερα να παραθέτουν τα λόγια μου και να νιώθω υποχρεωμένος να απαντήσω;

     

    Να με συγχωρείτε και πάλι θα πω.

  6. 1 ώρα πριν, npap είπε

    Φυσικά και υπάρχουν χιλιάδες παράγοντες που διαφοροποιούν ποιοτικά τα διάφορα software DAW μεταξύ τους , αλλά το summing δεν είναι ένας από αυτούς και δεν θα έπρεπε επ ουδενί να είναι...

     

    Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να έρθω σε αντιπαράθεση για να καταλήξουμε στο ίδιο συμπέρασμα. Δεν αναφέρθηκα στο summing και εντέλει - απ' όσο καταλαβαίνω - συμφωνούμε ότι ακούγονται διαφορετικά ή ότι διαφοροποιούνται ποιοτικά.

     

    Μεγειά η τηλεόραση παρεμπιπτόντως, και πάλι να με συγχωρείτε.

  7. 37 λεπτά πριν, Superfunk είπε

     

    Όχι δεν έχουν.

    Είναι θέμα απλής ΛΟΓΙΚΗΣ.

    Δεν καταλαβαίνω γιατί επιμένεις να κάνεις επιθετικές παραθέσεις κάτω από αυτά που γράφω. Ξέρεις...δεν ενδιαφέρονται όλοι να μπουν σε μια αντιπαράθεση με κάποιον άλλο σε ένα forum. Θα μπορούσαμε να είμαστε φίλοι. Έχουμε και τον ίδιο τύπο κιθάρας :)

     

    Τα DAWs βεβαίως και ακούγονται διαφορετικά. Αν δεν μπορείς να το ακούσεις δεν φταίω εγώ.

    Το site που παραθέτω κάνει μία προσπάθεια απόδειξης κάνοντας downsampling από τα 96 στα 44.1 kHz και παρατηρώντας τις διαφορές.

     

    Με μία αναζήτηση στο google μπορεί κανείς να βρει αρκετές απόψεις που επιβεβαιώνουν ότι ακούγονται διαφορετικά.

     

    Η ΛΟΓΙΚΗ λέει ότι εφόσον ένα DAW έχει άλλους κανόνες προγραμματισμού από ένα άλλο και διαφορετική ανάπτυξη σε βάθος χρόνου θα έχει και διαφορετικό αποτέλεσμα στον ήχο. Όπως αντίστοιχα όλα τα plugins δεν ακούγονται το ίδιο και όπως συμβαίνει άλλωστε και στα φυσικά μουσικά όργανα.

     

    Υποκειμενικά θυμάμαι ότι το Sequoia είχε πολύ λεπτομερή ήχο με μία έμφαση στις υψηλές συχνότητες, τα Protools ένα διαυγή ήχο και αρκετά στερεό, το Cubase ένα σχετικά μουντό ήχο.

     

    Το τελικό αποτέλεσμα βεβαίως μπορεί να έχει πολύ μικρή διαφορά ή σημασία ειδικά στην ποιότητα του mp3, αλλά γι' αυτό και το τελικό μου αποτέλεσμα είναι πάντα FLAC σε 24bit/96kHz.

     

    Παρόλα αυτά, να με συγχωρείς, διότι αν ο σκοπός σου ήταν να με διορθώσεις θα ήταν ωφέλιμο να αναπτύξεις την λογική που υποστηρίζεις γιατί μπορεί και να κατάλαβα λάθος.

  8. Τα έχω δοκιμάσει όλα κατά καιρούς, αλλά τα τελευταία 14 χρόνια προτιμώ αυτά που μπορώ να πληρώσω. Όλα έχουν διαφορά στον ήχο και στην ποιότητα ηχογράφησης. Κάτι που επιβεβαιώνεται (τρόπον τινά) και εδώ: http://src.infinitewave.ca/

     

    Θα συνέχιζα να προτιμώ τα ProTools αν μπορούσα να τα πληρώσω, αλλά έχω μεταβεί στο Cubase Elements 10 που είναι αρκετά πλήρες για τα χρήματά του.

     

    Επίσης το Ableton Live φαίνεται πολύ καλό και βολικό αν και ποτέ δεν ασχολήθηκα αρκετά για να το μάθω.

  9. Σίγουρα κάποιοι ακολουθείτε newsletters για δωρεάν plugins. Για όσους δεν το είδαν η IKMultimedia δίνει δωρεάν το T-RackS Quad Comp μέχρι τις 14/02 με εγγραφή στο newsletter και στη συνέχεια με δημιουργία λογαριασμού (αν δεν έχετε ήδη). Περισσότερα εδώ:

     

    https://www.pro-tools-expert.com/home-page/2019/07/02/friday-free-plug-in-quad-comp-from-t-racks

    • Like 1
    • Ευχαριστώ 1
  10. Όσο και να το ακούω νομίζω πως είναι οκ. Συνεπώς με λίγο πιο σφιχτό ήχο στις κιθάρες, μικρές αλλαγές στις εντάσεις και ένα reverb σε όλη τη μίξη το παραθέτω πάλι εδώ:

     

     

    Σχόλια βεβαίως ευπρόσδεκτα 🙂

  11. Καλησπέρα κι από εμένα. Μόλις ολοκλήρωσα (κατά 80%) το πρώτο μου κομμάτι για το '19 (μπορεί να είναι και το μοναδικό) και το παραθέτω εδώ:

     

     

    Επέλεξα να συνδυάσω ηλεκτρονικούς ήχους από το Hybrid 3 της airmusictech με τα drums του Groove Agent, ορισμένα εφφέ της soundspot και φυσικά την Ibanez μου περασμένη από το Flyrig 5 και στη συνέχεια από το Twonotes World of Sound III.

     

    Καλή ακρόαση!

    • Like 1
  12. Θα ήθελα εδώ να πιθανολογήσω για κάποια ενδεχόμενα:

     

    Τι ποσοστό των αποφοίτων του Berklee βρίσκουν μια δουλειά που τους αποφέρει αυτά τα χρήματα που έδωσαν πίσω; Αν το ποσοστό είναι γύρω στο 50% (που υποθέτω ότι είναι χαμηλότερο) τότε δεν αξίζει το ρίσκο.

     

    Η ιδιωτική εκπαίδευση ή η δημόσια θα σου εξασφαλίσουν επαγγελματική αποκατάσταση; Νόμίζω καμία. Μόνο οι δικές σου μετέπειτα ενέργειες.

     

    Τι ποσοστό των σπουδαίων μουσικών πάλι είναι αυτοδίδακτοι; Θα έλεγα ένα 40-60%.

     

    Όλα αυτά με κάνουν να αναρωτιέμαι...αξίζουν τελικά οι σπουδές στη μουσική;

     

    Και θα έλεγα πως αξίζουν, όπως και σε οποιοδήποτε άλλο επάγγελμα. Άλλοι θα βοηθηθούν σε μία επαγγελματική αποκατάσταση, άλλοι θα γίνουν μεγάλα ονόματα, άλλοι θα αλλάξουν επάγγελμα και θα γίνουν χομπίστες.

     

    Και τι έγινε; Σίγουρα βέβαια για κάποιον που δεν του περισσεύουν δεν αξίζει να υποθηκεύσει το σπίτι του για να πάει ένα εξάμηνο στο Berklee. Οι σπουδές στην Ελλάδα και στα ΑΕΙ, και σε αρκετά ωδεία και σε αρκετές ιδιωτικές σχολές μια χαρά είναι και οικονομικές.

     

    Το ερώτημα θα έπρεπε να είναι: Αν είχατε 300χιλ. θα τα δίνατε για 5 χρόνια στο Berklee; Αν όχι πως θα τα χρησιμοποιούσατε;;;  😄

  13. Η ερώτησή σου αρχικά νομίζω είναι αν μπορείς να πάρεις metal ήχο με τον Laney σε χαμηλές εντάσεις χωρίς πετάλι. Θα έλεγα πως σε καμία περίπτωση, ό,τι λάμπες και να βάλεις και όσο δυνατά και να τις σπρώξεις.

     

    Εξάλλου γι' αυτό και οι διάφορες εταιρείες βγάζουν πετάλια overdrive/distortion.

     

    Με ένα attenuator θα πάρεις περισσότερο gain σε χαμηλές εντάσεις, αλλά και πάλι ο ήχος σου θα πλησιάζει σε 70s hard rock παρά σε metal.

     

    Έπειτα...χρειάζεσαι τις λάμπες; Θα έλεγα πως όχι καθώς οι λάμπες είναι το κερασάκι στην τούρτα, αλλά όχι βασικό συστατικό του ήχου που ψάχνεις.

     

    Από τους καλύτερους ήχους σε metal έχω ακούσει από το Avid Eleven Rack. Εξάλλου για το συγκεκριμένο στιλ δεν χρειάζεσαι ένα noise gate και ένα compressor για να μαζεύει τα ασυμμάζευτα;

     

    Μία άλλη πρόταση είναι τα πετάλια της Radial. Είχα το Tonebone HotBritish και είχε πολύ παραπάνω gain απ' όσο θα ήθελα. Έχουν και λάμπα (αν και με εξαίρεση τα Blackstar θα έλεγα πως στα υπόλοιπα οι λάμπες έχουν διακοσμητικό ρόλο).

     

    Και μια περσινή απόπειρα με το HotBritish: https://soundcloud.com/user-953249672/heavy-something-4

     

  14. Η δική μου εκδοχή για το εξαιρετικό Tech21 Fly Rig 5. Η κιθάρα είναι Ibanez AS153AYS απευθείας στο Fly Rig και αυτό απευθείας στην είσοδο της Yamaha AG03. Επειδή πολλά αναφέρονται για τα πετάλια που ενσωματώνουν λάμπες, σίγουρα το συγκεκριμένο δεν σου γεμίζει το μάτι. Ωστόσο...

     

     

  15. Στη βράση κολλάει το σίδερο...είχα ένα παλιό Teisco Professional του '70. Πήρα το ένα alnico μεγάφωνο της Pioneer από τον Teisco, το μέτρησα...6,7Ω (και το άλλο το ίδιο...), έκανα νέες τρύπες στο μεγάφωνο, το καθάρισα έφτιαξα καλωδιάκι και πλέον ο Epiphone φοράει βίντατζ 70s alnico μεγάφωνο. Άλλαξα και τις λάμπες της προενίσχυσης με του Teisco (Matsushita 12AX7) και

     

    "ιδού ο Epiphone".

     

    P90123-172247.thumb.jpg.260373b76ed5ddcd42c592c051790690.jpg

     

     

  16. Το τρίξιμο συνήθως συμβαίνει όταν η χορδή πατημένη βρίσκει σε κάποιο προηγούμενο ή επόμενο τάστο. Αυτό υποδεικνύει ένα χαμηλό καβαλάρη ή ένα χαμηλό nut ή μία κάποια παραμόρφωση στο μπράτσο.

     

    Αν δεν το έχεις με το setup καλύτερα να την πας σε κάποιο ειδικό. Κυκλοφορούν πολλά άρθρα και βίντεο για setup κιθάρας, αλλά χρειάζεται κάποια πείρα, λίγα εξειδικευμένα εργαλεία, χρόνο και όρεξη να ξαναρχίσεις από την αρχή αν δεν σου βγει (και αν δεν είναι κάτι μη αναστρέψιμο).

  17. CenturyAmp_Splash_R3.jpg.aef7d68a617d45f23fe285a6bb102331.jpg

     

    Μου άρεσε πολύ αυτή η ενότητα δοκιμών και είπα να ανεβάσω ένα βίντεο για τον Epiphone Electar 75th Anniversary 1939 Century amplifier.

     

    Αυτός ο ενισχυτής μου άρεσε από όταν τον πρωτοείδα και είναι ο μοναδικός που έχω. Αν και Made in China με την συνηθισμένη ποιότητα Epiphone (που έχει ελαφρώς βελτιωθεί τελευταία) είναι νομίζω ένας πολύ αξιόλογος ενισχυτής all-tube στα 18W με 2 12AX7 στην προενίσχυση και 2 6V6 στο τελικό στάδιο.

     

    Ορισμένοι αναφέρουν ότι έχει πολύ θόρυβο αν και εγώ δεν το διαπιστώνω. Θα έλεγα ότι "ξύνει" αρκετά στις μεσαιουψηλές, αλλά πιθανόν αυτό είναι θέμα του ηχείου και της καμπίνας. Απ' όσο αναφέρεται σε ξένα forum αν συνδεθεί σε ξεχωριστή καμπίνα με καλύτερα ηχεία παίζει πολύ καλύτερα.

     

    Πάντως ως μία σχετικά απλή υλοποίηση φαίνεται ότι επιδέχεται πολύ modding (με διαφορετικές λάμπες, με καλύτερη καλωδίωση, με σύνδεση σε ξεχωριστά ηχεία, με ρύθμιση του bias) αλλά ακόμη και έτσι είναι ξεχωριστός.

     

     

    • Like 2
  18. 3 λεπτά πριν, Superfunk είπε

     

     Το ανέφερε,πριν από ΕΝΤΕΚΑ χρόνια στο πρώτο ποστ αυτού του thread o op

    :classic_biggrin:

    Επειδή κοίταξα και το πρώτο ποστ αλλά και τα υπόλοιπα (λίγο βιαστικά), επιμένω ότι δεν έχει αναφερθεί. Ο op γράφει ότι για διπλάσια ένταση πρέπει να πάμε από τα 10 στα 100 W, ενώ ο κανόνας λέει ότι πρέπει να πάμε από τα 10 στα 40W για +6 dB ή από τα 10 στα 80W για +9 dB. Και κάποιος άλλος αναφέρεται στην ευαισθησία του ηχείου, πράγματι, αλλά χωρίς παραδείγματα. Μπορεί αυτές οι λεπτομέρειες για τους πολλούς να είναι ασήμαντες, αλλά για μένα είναι σημαντικές.

  19. Επειδή νομίζω πως δεν το ανέφερε κανείς, να πούμε ότι ο γενικός κανόνας λέει πως για κάθε διπλασιασμό της ισχύος (π.χ. 25W -> 50W) έχουμε αύξηση της έντασης κατά 3 dB.

     

    Ο άνθρωπος ως διπλάσια ένταση καταλαβαίνει μια διαφορά της τάξης των 6 - 10 dB.

     

    Συνεπώς για να πετύχουμε διπλάσια ένταση (θα έλεγα 9 dB) χρειαζόμαστε οκταπλασιασμό της ισχύος.

    Δηλαδή αν τροφοδοτήσουμε το ίδιο ηχείο με 25W για να πετύχουμε διπλασιασμό της έντασης πρέπει να το τροφοδοτήσουμε με 200W.

     

    Εδώ μπορούμε να αναφέρουμε ότι το κάθε ηχείο έχει κάποια "ευαισθησία" που είναι χονδρικά η μέτρηση των dB που παράγει σε ισχύ 1W.

    Άρα ένας ενισχυτής 25W με ηχείο ευαισθησίας 80 dB θα παράγει περίπου τη μισή ένταση από ένα ενισχυτή 25W με ηχείο ευαισθησίας 89 dB.

     

    Επίσης πρέπει να κάνουμε μία διαφοροποίηση ανάμεσα στους solidstate και στους λαμπάτους ενισχυτές. Οι λαμπάτοι ενισχυτές παράγουν πολλή περισσότερη ένταση από τους ίδιας ισχύος solidstate. Θα έλεγα ότι σε γενικές γραμμές για να τροφοδοτήσουμε ένα ηχείο 80W από ένα solidstate ενισχυτή θα χρειαζόμασταν γύρω στα 65W, ενώ στην περίπτωση ενός λαμπάτου ενισχυτή το ηχείο μπορεί να τροφοδοτηθεί επαρκώς από 30W. Άρα -πάλι- σε γενικές γραμμές, οι λαμπάτοι ενισχυτές παράγουν περισσότερη ένταση.

  20. Προσωπικά δεν προτιμώ καθόλου τα software guitar fx. Το Bias δεν με ενθουσίασε καθόλου, το Guitar Rig χρησιμεύει σε κάποιες περιπτώσεις (όταν θες ένα μαζεμένο ήχο κιθάρας που δεν απλώνεται στη μίξη), το Amplitube πάλι έχει μείνει αρκετά χρόνια πίσω.

     

    Κατά αντίστοιχο τρόπο τα plugins που κάνουν εξομοίωση λάμπας είναι πολύ μακριά από την πραγματικότητα.

     

    Για bedroom recording έχω καταλήξει στο Tech21 FlyRig 5, ενώ για να δώσω την αίσθηση της καμπίνας και της λάμπας του τελικού ενισχυτή χρησιμοποιώ το εξαιρετικό Torpedo Wall of Sound.

     

    tefl5-xl.jpg.52d7aa407a8379187922dce9448299ad.jpg

     

    WOSIII-1.thumb.jpg.3a6f3dc22914bd2bb4896cb215d9bc22.jpg

     

    Νομίζω πως έχει να κάνει με το τι γράφεται στο audio κανάλι. Μία ξερή καθαρή κιθάρα δεν θα αποκτήσει ποτέ σωστή παραμόρφωση από κανένα software plugin. Γι' αυτό ένα καλό hardware preamp με line out είναι για μένα η προτιμότερη λύση.

    • Like 1
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου