Προς το περιεχόμενο

Antonis Stanitsopoulos

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    17
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    2

Αναρτήσεις από Antonis Stanitsopoulos

  1. όλοι έχουν δώσει καλές απαντήσεις τόσο στο βάθος όσο και στο πλάτος του θέματος .

    Εγω αυτό που έχω να πω είναι πως ένας καθηγητής , ένας δάσκαλος μπορεί να σου δείξει τον τρόπο να δουλέψεις αυτά τα θέματα , μπορεί  να σε βάλει να κόψεις δρόμο και να σε καθοδηγήσει .Μπορεί να σε φτάσει μέχρι ένα πάρα πολύ καλό σημείο , από εκεί και πέρα είναι θέμα τριβής , γούστου , ηχητικής γεύσης , γνώσεων και ωρών πάνω στο όργανο .

    Είναι και η υποκειμενική ματιά του καθενός που κρίνει αν ένα fhrasing είναι καλό αλλά και το επίπεδο που κοιτάει κάποιος ένα μουσικό έργο και πολλές φορές η διάθεση και η στάση .

    Και πολύ σωστά όπως ειπώθηκες και παραπάνω είναι και θέμα κουλτούρας .

    Επίσης το fhrasing είναι και σχετικό .Αναλόγως το είδος της μουσικής .

    Μπορεί να έχεις καλό fhrasing για παράδειγμα στα blues και αν πας σε ένα δύσκολο αρμονικό κύκλο  να μην μπορείς να το υποστηρίξεις .Ισχύει και το αντίθετο , να αφιερώσεις πολύ χρόνο να μελετάς πολύπλοκες αρμονικές σειρές και να έρθει η ώρα να εκφράσεις  κάτι συναισθηματικό και να μην μπορείς να το κάνεις .

     

    Πέρα από ώρες δηλαδή είναι και θέμα πεδίου , στυλ και είδους μουσική  .Το είδος της μουσικής που θέλεις να υπηρετήσεις καθορίζει πολλά .

    Ενας εκπαιδευμένος μουσικός με καλό αυτί , ευαισθησία  και touch μπορεί σε σχετικά λίγο χρόνο να μελετήσει ένα καινούργιο είδος και να αρχίζει να το υποστηρίζει .

     

     

    και όσον αφορά πάλι το ερώτημα θα απαντήσω με μια φιλοσοφική ρήση της ανατολής 

     

    όταν ο μαθητής είναι έτοιμος , ο δάσκαλος έρχεται 

     

    και επειδή ζούμε σε μια κουλτούρα τελευταία με το διαδίκτυο και την διάχυση της απέραντης πληροφορίας υπάρχει μια νοοτροπία πως δεν χρειάζονται και πολύ οι δάσκαλοι της μουσικής .Και επίσης διακρίνω μια έλλειψη ταπεινότητας . Το να καταλάβει κάποιος πως χρειάζεται δάσκαλο απαιτεί στο ελάχιστο μια ταπεινότητα και την γνώση ότι δεν γνωρίζει .

     

    Πάντα υπάρχει ένας εμπειρότερος που μπορεί να σε καθοδηγήσει χωρίς να σε ''πνίξει ''και να σε πατρονάρει , να σε υποστηρίξει στον δύσκολο και επίμοχθο μονοπάτι της μουσική βγάζοντας από μέσα σου  το δικό σου  χρυσάφι και χαρακτήρα .

     

    ισχύει και το ίδιο για τους δασκάλους και καθηγητές , εννοώ πως και οι δάσκαλοι  αν θέλουν μπορούν να βρουν τον δικό τους δάσκαλό τους γιατί η μουσική ποτέ δεν σταματάει και θα υπάρχει ένα level σε κάποιο πεδίο που δεν το έχεις .

     

     

     

     

     

    • Like 2
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου