Προς το περιεχόμενο

Y a n n I s

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    15
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Bio

  • Mojo
    Κιθάρα
  • Day job
    Καθηγητής
  • Τόπος
    Χαλκίδα

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή Y a n n I s

1

Φήμη

  1. Ευχαριστώ, το παρήγγειλα κιόλας (8 άτοκες!). Διάβασα λίγο στο Internet, μια χαρά φαίνεται. Ελπιζω να κατάλαβα καλά ότι έχει tap mode με παρατεταμένο πάτημα...
  2. OP! Να 'μαι κι εγώ. Με βολεύει αυτό που λέει ο φίλος Superfunk για το ότι δε χρειάζεται να τρελαθώ με την έλλειψη tap tempo στο tremolo, μιας και το Harmonious Monk έχει πολύ ωραίο ήχο. Οπότε αν μου προτείνετε ένα ωραίο delay με tap tempo, θα είμαι πλήρης. Αν έχετε προτάσεις, με χαρά. Μόλις λύσουμε το θέμα delay, θα σας ξαναενοχλησω με άλλες ερωτήσεις περί buffers και τροφοδοτικού, αφού σας πω πόσα και ποια πετάλια θα ήθελα ιδανικά να έχω στην πεταλιέρα μου. Καλό θα ήταν να ανοίξω άλλο θέμα γι' αυτό. Αν έχετε κάτι να προτείνετε λοιπόν κατι σε delay με tap, που να έχει και tape, dark ήχο, ευπρόσδεκτον.
  3. Παιδιά ευχαριστώ, τα διαβάζω όταν μπορώ, δε γράφω γιατί πηζω στη δουλειά, θα επανέλθω.
  4. Συμπέρασμα ως τώρα: Μάλλον δεν είναι απαραίτητο το switcher εφ' όσον τα προβάρω και μόνος, παίζοντας όρθιος για εξοικείωση. Πρέπει να μελετήσω και λίγο κλακέτες δηλαδή δυστυχώς, η τέχνη θέλει θυσίες. Σίγουρα όμως θέλω tremolo και delay με tap. Υπάρχει κάτι σε ψηφιακό εφέ με tap που να έχει μαζί trem και delay? Μάλλον συνήθως πάνε μαζί delay και reverb απ' όσο θυμάμαι... Reverb έχω, ωραιότατο (Cloudburst), έχει κι ο Blues Junior το spring του.
  5. Χειρότερο: Βρήκα στο πατάρι του παππού μου του συγχωρεμενου μια παλιά Gibson Les Paul νομίζω τη λένε, του 1959, χαλασμένη. Την πούλησα €400 και πήρα του κουτιού Squire με ενισχυτή πακέτο. Σε 2 μήνες θα μπορώ πιστεύω να παίξω, γι' αυτό θέλω switcher.
  6. Καλώς σας βρίσκω παιδιά, έχω απ' όλα, αλλά είμαι stratocasterάκιας γενικώς, μου αρέσει το σκάσιμο του long scale. Στα live αυτά (καλά να 'μαστε) θα παίζω με strat ή Ibanez AZ2204 γιατί θέλω και τη μανιβέλα (vibrato bar)! Γενικά το στυλ που θα παίζω στα εν λόγω live είναι ροκ με έθνικ και ambient στοιχεία. Πρέπει νομίζω να πάρω να delay με tap tempo κι ένα τρέμολο πάλι με tap tempo για να κάνω τη ζωή μου πιο εύκολη στα live (έχω το Carbon Copy και το γαλάζιο Harmonious Monk, δεν έχουν tap). Αυτό που μελετάω χρόνια και μου αρέσει πολύ είναι το προχωρημένο blues, έφαγα μεγάλη πετριά όταν πρωτοάκουσα Robben Ford. Αλλά έχω κάνει γενικά το homework μου σε όλα τα στυλ (μη με παρεξηγήσετε, δεν το παίζω βιρτουόζος). Λιώνω με Ford, Josh Smith, Jack Ruch, Guthrie Trapp, Matt Schofield κ.α. Έχουν φρασεολόγιο τέτοιοι τύποι. Το παιξιμό τους στα αυτιά μου είναι διήγηση, έκφραση. Για μένα η μουσική είναι άλλη μια γλώσσα, απλά πολύ πιο ανοιχτή στην ερμηνεία. Ορίστε, έβγαλα κι εσώψυχα!
  7. Σε όλους απευθυνόμουν! Αλλά το ξέρεις μάλλον... Ευχαριστώ πάντως!
  8. Λάθος παράθεση, πήγαινε για το post που μου ζήτησε κάποιος συγνώμη αν μου χάλασε το θέμα. Μια χαρά τα λέτε, τέτοια ήθελα.
  9. Ευχαριστώ για το λινκ, δεν ξέρω... Δεν ξέρω πώς δουλεύουν τα switcher δυστυχώς.
  10. Ναι το ξέρω...Αλλά μεγαλώνω κι επίσης δε συμπάθησα ποτέ τα μενού των πολυεφέ, πάντα παραλύω απ' τις πολλές επιλογές. Έχω σχεδόν όλα τα πετάλια που θελω, πολλά patch cables, αν αξίζει το switcher, θα τα δώσω τα λεφτά και γι' αυτό και ο,τι άλλο.
  11. Ευχαριστώ! Δε θέλω να μπλέξω με πεταλιέρες τύπου Helix κλπ. Θέλω να διατηρήσω τα πετάλια μου. Αναρωτιέμαι τι γίνεται συνήθως πλέον στα live, πάω με έναν Blues junior και μπαίνει και μικρόφωνο αν χρειαστεί ή μήπως είναι καλύτερη λύση ένα pedal amp για διευκόλυνση του ηχολήπτη; Επίσης, αν έχει κάποιος να μου πει περί switcher, ελεύθερα.
  12. Γεια χαρά σε όλους, Θέλω τα φώτα σας (μεγάλη σκάλα). Έχω χάσει την επαφή με live εδώ και καμμια 10ριά χρόνια, και τώρα που υπάρχει ένα σενάριο να ξαναπαίξω live (ως κιθαρίστας ενός τραγουδοποιού), ήθελα να ρωτήσω 2 πράγματα: 1) Ξέρετε τι επιλέγει πλέον ο πολύς κόσμος (που χρησιμοποιεί πετάλια, όχι πολυεφέ) για ένα live πχ σε κάποιο club; Παραδοσιακό ενισχυτή ή Pedal amp για πιο εύκολη έξοδο χωρίς μικρόφωνα κλπ; (τι προτείνετε); 2) Ισχύει ότι ένα pedal switcher θα με βοηθήσει να αποφεύγω τις κλακέτες όταν θέλω να (απ)ενεργοποιήσω 2-3 πετάλια μαζί πχ όταν μπαίνω σ ένα ρεφρέν; Αν έχετε προτάσεις κλπ, καλοδεχούμενες. Σας ευχαριστώ πολύ.
  13. Πληροφοριακά, μήπως βοηθηθείτε για αντίστοιχα προβλήματα, το θέμα λύθηκε απλούστατα με ειδικό spray για ποτενσιόμετρα. Τα spray επαφών πράγματι δε βοηθούν!
  14. Ευχαριστώ, δυστυχώς το είχα αγοράσει μεταχειρισμένο πριν χρόνια, οπότε δε μπορώ να κανω κάτι τέτοιο. Άραγε υπάρχει κάποιος που να επισκευάζει πετάλια;
  15. Γεια και χαρά, το τέρμα δεξιά pot του AW-3, δεν κάθεται καλά στη θέση Humanizer. Όταν το βάζω στη θέση (δοντάκι, δεν ξέρω πώς να το περιγράψω καλύτερα), εξακολουθεί να παραμένει στη ρύθμιση Tempo. Αν το κουνήσω λίγο, ώστε να πάει στην επόμενη θέση, κάτι γίνεται, αλλά για λίγο. Η περιγραφή του προβλήματος είναι μάπα, το ξέρω, δεν ξέρω πώς αλλιώς να τα πω, με συγχωρείτε. Έχετε καμιά ιδέα τι να κάνω; Ευχαριστώ!
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου