Προς το περιεχόμενο

fatecasino

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  2
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

ΦΗΜΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

0 Neutral

Bio

 • Mojo
  Κιθάρα
 • Επάγγελμα
  μουσική
 • Τόπος
  αθήνα
 1. σόρρυ έχεις δίκιο, το έκανα χάρη συντομίας (για αυτό δεν έβαλα μπαταρία, κλπ μέσα στο σχήμα). Εν τέλει, το πρόβλημα ήταν μια κακή κόλληση στο switch, το καλώδιο του passive μαγνήτη δεν είχε κολλήσει ως έπρεπε. Αυτό που με χάωσε/μπέρδεψε ήταν πως όντως όταν έβαζα/έβγαζα το jack ο ήχος στον passive μαγνήτη επανερχόταν!! Μπορεί να κουνούσα την κιθάρα και να επανερχόταν η σύνδεση. Ευχαριστώ πάντως. Πειραματικά διαπίστωσα πως χαμηλώνοντας λίγο το volume του active στη μεσαία θέση mix ακούγεται και λίγο ο passive. Υπάρχει καμιά light πατέντα/συνδεσμολογία να το σώσω λίγο παραπάνω; Να θυμήσω πως τα volume/tone είναι μόνο του active ενώ ο passive πάει απευθείας στο διακόπτη με αποτέλεσμα στη θέση mix όταν κλείνω το volume να κλείνει τελείως ο ήχος, δηλαδή το σήμα του passive χάνεται στη γείωση.
 2. Γεια! πρόσφατα έπεσε στα χέρια μου μια telecaster η οποία είχε ένα active EMG(bridge) και ένα passive Twisted Tele(neck). O Twisted Tele ήταν αποσυνδεδεμένος, οπότε έκανα μια προσπάθεια να τον επανασυνδέσω. Τον συνέδεσα απευθείας στον διακόπτη χωρίς κανένα ποτενσιομετρο όπως φαίνεται στο πρόχειρο σχήμα, καθώς οι θέσεις για τα ποντενσιόμετρα ήταν πιασμένες από το volume και το tone του EMG (active). Γνωρίζω πως είναι αδύνατο να μιξαριστούν οι 2 αυτοί μαγνήτες, η μόνη φιλοδοξία μου ήταν να παίζουν ξεχωριστά. Έτσι κι έγινε, στην πάνω θέση όντως έπαιζε ο Twisted Tele, στην κάτω ο EMG και στη μέση (μίξη) ακούγονταν πάλι ο EMG(εντελώς λογικό και αναμενόμενο). Αυτό που έγινε μετά όμως δείχνει πως δεν ήταν τόσο απλά τα πράγματα! Αν έπαιζα μόνο με τον Twisted Tele όλα καλά, αν γυρνούσα το διακόπτη στον EMG έπαιζε μια χαρά (και τα pots επίσης δούλευαν μια χαρά). Όμως, μετά τον EMG αν επέστρεφα το διακόπτη στον Twisted Tele χανόταν εντελώς ο ήχος από τον Twisted Tele. Αντιθέτως ακουγόταν σε εξαιρετικά χαμηλή ένταση πάλι o EMG (ενώ ο διακόπτης ήταν στον Twisted Tele) Ο μόνος τρόπος να επαναφέρω τον Twisted Tele ήταν να βάλω και να ξαναβάλω το καρφί της κιθάρας και να κάνει restart o EMG. Προφανώς κάτι δεν πάει καθόλου καλά Υπάρχει κάποια διαρροή σήματος; Πως γίνεται να ακούω τον EMG ενώ ο διακόπτης είναι στον Twisted Tele; Αν βάλω volume ποτενσιόμετρο στον Twisted Tele θα διορθωθεί; ΥΓ: Η πρώτη σκέψη είναι να βρω ένα passive bridge για telecaster (υπάρχει κάποια πρόταση;), αλλά μέχρι να βρω τα λεφτά να το κάνω πως θα μπορούσαν να αλλάξω την συνδεσμολογία και να ακούω χωριστά τους 2 μανγήτες;
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε.