Προς το περιεχόμενο

Psychorose25

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    13
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Bio

  • Mojo
    Κιθάρα
  • Day job
    Φοιτητής
  • Τόπος
    Bόλος

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή Psychorose25

3

Φήμη

  1. Eε τι να κάνω θα το δοκιμάσω και αυτό
  2. Καλησπέρα, μίλησα σήμερα με αρκετούς luthier αλλά και με τον Κώστα Κακανιάρη (έχοντας υπόψιν και τις συμβουλές του @Πνοή και Νύξη), όλοι ήταν πρόθυμοι να μου κάνουν την δουλειά. Οι 2 από τους 5 μου είπαν ότι ναι γίνεται και είναι αποτελεσματικό. Οι άλλοι 3 μου είπαν ότι δεν αξίζει. Σε αυτό που όλοι συμφώνησαν όμως είναι ότι με το χρόνο θα αφήνει μπογιά στα χέρια μετά από ώρες παιξίματος, ότι είναι κάτι που αν γίνει δεν υπάρχει επιστροφή, ότι εάν γίνει αυτή η δουλειά δεν θα επηρεαστούν τα inlays αλλά και ότι δεν έχει μεγάλο κόστος. Δεν νομίζω ότι μπορώ να ρισκάρω μία τέτοια διαδικασία χωρίς να υπάρχει και δυνατότητα επαναφοράς σε ένα τόσο ακριβό και καλό όργανο + την συναισθηματική αξία..(δεν είναι μία απλή Studio). Θα παραγγείλω το Doctor Fret Oil σε πρώτη φάση να δω αν θα στρώσει με 2-3 χρήσεις σε διάστημα ενός χρόνου. Τελευταία φορά ενυδάτωση στην κιθάρα έγινε πριν 3 χρόνια ίσως και παραπάνω. Αν δεν στρώσει και συνεχίζει να με ενοχλεί, θεωρώ πως καλύτερα είναι να την δώσω σε κάποιον που θα την ευχαριστηθεί και να ψάξω για κάτι πιο κοντά σε αυτό που ζητάω. Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας. Θα επανέλθω μετά την χρήση του Dr Fret Oil.
  3. Δεν αξίζει θεωρώ Τα inlays επηρεάζονται από αυτή την διαδικασία με το βάψιμο και το βερνίκι?
  4. Μου είναι πολύ δύσκολο να την πουλήσω για αυτό και ψάχνω μήπως μπορώ να κάνω κάτι
  5. Μπορεί με συχνό πέρασμα από lemon oil να στρώσει η να καλυτερεύσει η απόχρωση του rosewood? Υπάρχουν lemon oil που αποδίδουν πιο έντονες αποχρώσεις σε Rosewood ταστιέρες ή είναι όλα ίδια. Τι αίσθηση* ξύλου θα αφήσει το matte βερνίκι *(maple, rosewood, ebony)
  6. Ευχαριστώ πολύ για συμβουλές σας και τις ιστορίες σας. Γνωρίζετε κάποιον ''σωστό'' επαγγελματία που να αναλαμβάνει μία τέτοια διαδικασία έτσι ώστε να με συμβουλέψει και εκείνος για την δουλειά αυτή?
  7. Εάν συνδυαστεί με refretting δουλειά, δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα. Πολλές εταιρίες χρησιμοποιούν-σαν αυτή την τεχνική.
  8. Καλησπέρα στην παρέα, έχω μία 1997 Gibson Les Paul Studio με Rosewood fretboard. Το χρώμα του fretboard είναι αρκετά ανοιχτό κάτι το οποίο με τα χρόνια όλο και περισσότερο άρχισε να μην μου αρέσει. Έψαχνα εάν υπάρχουν διάφοροι τρόποι που μπορεί κάποιος να σκουρύνει το χρώμα μίας ταστιέρας. Βρήκα λοιπόν για το ''Ebonizing'' . Γνωρίζεται κάποιον ''επαγγελματία" που αναλαμβάνει μία τέτοια διαδικασία και να κάνει καλή δουλειά ? (καθώς φοβάμαι να το αναλάβω εγώ ο ίδιος). Είναι ασφαλές για το fretboard? Mε την πάροδο του χρόνου θα φύγει το χρώμα που θα προστεθεί στην ταστιέρα? Θα βγάζει μαυρίλες μετά από ώρες παιξίματος? Επηρεάζονται τα inlays από το χρώμα? Εκτιμώ την οποιαδήποτε πληροφορία. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας
  9. Bρήκα και άλλη μία αγγελία https://reverb.com/uk/item/18539228-rg-505-japan-black στα 375Ε αλλά σε μέτρια κατάσταση με εμφανή σημάδια χρήσης. Η RG505 είναι σχεδόν ίδιο μοντέλο με την RG550 απο όσο γνωρίζω. Οι RG550 συνήθως κυμαίνονται από 450-650 αναλόγως την κατάσταση-έτος κατασκευής.
  10. Καλησπέρα σε όλους, έχω μια πρόταση για μια Ιbanez RG 505 του 98’ σε καλή κατάσταση. Μου την δίνει στα 6 εκατοσταρικα. Γνωρίζει κάποιος σε τι τιμή παίζει αυτό το μοντέλο μεταχερισμενο και αν αξίζει να δώσω τα χρήματα που ζητάει? Ευχαριστώ όσους απαντήσουν \m/
  11. Παιδιά καταλαβαίνω ότι δεν έχω αποδείξεις και ο καθένας μπορεί να πει '' αα εσύ τις έκανες και δεν το πρόσεξες ή έτσι σου ήρθε από το εργοστάσιο και δεν το είδες''. Η κιθάρα ήρθε τόσο χάλια σεταρισμένη από το εργοστάσιο που την άφησα ενα μήνα μέσα στην βαλίτσα της μέχρι να την πάω για σετάρισμα! Προφανώς και την τσέκαρα εάν ήρθε με γρατζουνιές κτλ και δεν είχε τίποτα. Τέλος πάντων, έχω ήδη μιλήσει με τον άνθρωπο και θα συναντηθώ μαζί του για να δούμε τι μπορεί να γίνει. Ευχαριστώ όσους έγραψαν!
  12. Όταν λέω ''με μiα πρώτη ματιά'' δεν εννοώ ότι την κοίταξα μία φορά και έφυγα. Έκατσα έπαιξα την είδα όσο μπορούσα (γιατί το περιβάλλον δεν είχε καλό φωτισμό) και τότε έφυγα. (Τι να έκανα να έβγαζα τον φακό του κινητού να δω εάν την γρατζούνησε? xD Δεν το φαντάστηκα και ποτέ ότι ένας επαγγαλματίας τεχνικός θα μου την παρέδιδε έτσι. Τόσα χρόνια δεν είχα ποτέ τέτοιο θέμα). Οπως γράφω όταν χτύπησε φώς πάνω στην κιθάρα το είδα. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!
  13. Καλημέρα, πριν ένα μήνα αγόρασα μία Ibanez RG570. Η κιθάρα ήρθε ασετάριστη εντελώς και αποφάσισα να την πάω για set up. Είμαι από Αθήνα και τόσα χρόνια τις κιθάρες μου τις εμπιστεύομαι στον Οικονομάκη. Τα τελευταία χρόνια σπουδάζω Θεσσαλονίκη και επειδή είναι μεγάλη η διαδρομή και αυτοκίνητο δεν έχω αποφάσισα αυτή την κιθάρα να την πάω για set up εδώ (Θεσσαλονίκη). Μετά από ψάξιμο και μερικές ερωτήσεις σε γνωστούς όλοι μου είπαν να την πάω στον *********** καθώς κάνει εξαιρετική δουλειά και έχει χαμηλές τιμές. Έτσι και έγινε, την πήγα πριν 3-4 μέρες και την παρέλαβα σήμερα. Με μια πρώτη ματιά που έριξα στην κιθάρα το σεταρισμα ήταν απίστευτο. Πηγαίνοντας λοιπόν σπίτι ξανά παίρνω την κιθάρα στα χέρια μου και όπως την κράταγα χτύπησε λίγο φως πάνω...Τι να δωωω... Η ολοκαίνουρια και άθικτηηη, κιθάρα μου είχε δύο περιποιημένες γρατζουνιές. Πφφ... Τι μπορώ να κάνω, να τον πάρω τηλέφωνο να του το πω? Ότι έγινε έγινε γιατί δεν θα βρω άκρη? Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου