Προς το περιεχόμενο

marathon

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    16.434
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    4

Αναρτήσεις από marathon

  1. 53 λεπτά πριν, Σαμη Παραγκα είπε

    Στη φωτογραφία που είχες στο θέμα, φαίνεται μια Πίβι Τ60, στην Ελλάδα υποθέτω 3 πουλήθηκαν, του Δρόλαπα, που την έχει παροπλίσει, ή δεν ξεύρω τι την έκανε, η δικιά σου κι ενός συμμαθητή μου που πρόσφατα έμαθα πως τον έκλεισαν στο Δρομοκαίτειο, αν και την είχε πουλήσει αρκετό καιρό πριν .

    Στη θέση του ΟΡ, μάλλον θα άκουγα τον Δέλτα και ουχί έναν υπερήλικα παράφρονα συνταξιούχο, κλειδωμένο σε ένα υπόγειο με υγρασία και μπόλικα μισοφαγωμένα ΑΠΛ  τριγύρω  

    O φίλος που τη βούτηξα -και δεν ήταν ο Δρόλαπας-, είχε 3. Έπαιζε μαζί τους, λιμάροντας τα σώματα, αλλλαζοντας το ταμτιριριμ! Αυτή που βλέπεις την έσωσα και ειναι ατόφια…με έναν Roland. μαγνήτη επάνω ώστε να μετατραπεί σε σαχλόφωνο.

    Εσύ άκουγε τον Δέλτα…και θα πας μπροστά!

  2. 5 ώρες πριν, Dixie είπε

    Σαν άλλος «Μαγκάιβερ» (οι κάτω των 40 ας γκουγκλάρουν), ψάχνω μία κιθάρα-«πολυεργαλείο». Να έχει δηλαδή «γεμάτο» μπλουζ-ροκ ήχο, αλλά και μελωδικό, δηλαδή εάν μπορεί να είναι και les paul και strat, ανάλογα με τη περίσταση, αυτό θα ήταν το ιδανικό. Η κιθάρα που έχω τώρα είναι μία Gibson Les Paul με P 90's, αλλά θέλω κάτι περισσότερο κυρίως ως προς το "fat sound".

     

    Καμιά ιδέα;

     

    ορίστε...και κρίνε μόνος σου!!!!

  3. Θα έπρεπε επειγόντως να γραφτεί ένα «Περί Σοβαροφάνειας» δοκίμιο. Για τη σοβαροφάνεια με την οποία η κοινωνία μας αντιμετωπίζει τα πάντα, παλινδρομώντας ακατάπαυστα ανάμεσα στον θαυμασμό και στην απέχθεια, στην αποθέωση και στον λιθοβολισμό. Το να σφίγγεις ισόβια τα δόντια μήπως και σου ξεφύγει ένα χαμόγελο σε κάνει άραγε καταθλιπτικό ή απλώς γελοίο; Για τη συμμετοχή σε ένα διαγωνισμό ελαφρού τραγουδιού πρόκειται. Όχι για τη διεκδίκηση των χαμένων πατρίδων. Ούτε για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Οι συντελεστές της φετινής συμμετοχής μας στη Eurovision είναι ευφυέστατοι. Το αποδεικνύει το χιούμορ τους. Η Ελλάδα που αυτοσαρκάζεται μακάρι να τα καταφέρει καλύτερα από την Ελλάδα που φουσκώνει, κοκορεύεται και δεν σηκώνει μύγα στο -σκουριασμένο φευ!- σπαθί της. Λυπάμαι μόνον που δεν συμμετέχει και η Ινδία στη Eurovision. Ποιος ξέρει; Ίσως να έστελνε ένα ζειμπέκικο. Ή ένα νησιώτικο.

    Χρήστος Α. Χωμενίδης

     

    Kαι περισσότερα...που μου αρέσουν όλα!!!

    https://www.athensvoice.gr/viral/trending-now/840380/zari-ta-sholia-gia-to-to-tragoudi-tis-marinas-satti/

     

    • Συμφωνώ 3
  4. Mου αρέσει που όλοι (...καλά όχι όλοι...!), ακούτε τα ξύλα, που είναι κάτω-κάτω, με πόσα (άραγε) χέρια αστάρι από πάνω, με πόσα (άραγε) χέρια μπογιά, με πόσα (άραγε) χέρια λούστρο ( poly-nitro?), με πόσα (άραγε) χέρια κρέμες για να γυαλίζει.... και ακόμα ακούτε τα ξύλα? Τι να πει το καημένο το ξυλαράκι☺️

     

    ΥΓ. Προφανώς και μιλάμε για ηλεκτρικά όργανα, έτσι?

  5. 8 λεπτά πριν, gkourmoul1 είπε


    😄

     

    Η άποψη μου είναι ότι αυτο δεν είναι απαραίτητα κακό και μάλιστα είναι κάπως φυσιολογικό. Το φόρουμ δεν είναι επιχείρηση εξειδικευμένων συμβούλων και τεχνοκρατών, όπου οταν τίθεται ένα ερώτημα, δικαίωμα να απαντήσει έχει μόνο ο pro γνωστής του θέματος. 
    Όλοι έχουν μια άποψη για κάποια θέματα, και θεμιτό είναι να την πουν άποψη κι ας είναι λάθος. Έτσι μπορεί να γίνει διάλογος και ανταλλαγή απόψεων. Έτσι λειτουργεί ένα φόρουμ. Σίγουρα κάποιοι θα είναι ξερόλες και ισχυρογνώμονες. Είναι μέσα στο πρόγραμμα. Όταν υπάρχει στοιχειωδης ευγένεια και σεβασμός στην άποψη του άλλου, πάντα θα γίνεται καλή συζήτηση.

    Οποιος μπλέκεται με τα πίτουρα… τον τρώνε οι κότες!

    • Like 1
  6. 17 λεπτά πριν, Shelter είπε

    Ακούγοντας τα όλα νομίζω η original σύνθεση μου άρεσε περισσότερο. Ως συνήθως.

    Έτσι είναι...συνήθως.... Θα μου επιτρέψεις μια "αγένεια". Υπάρχει μια εκτέλεση του Σινεμά ο Παράδεισος από τον Chris Botti και τον Yo-Yo-Ma...που τη βρίσκω ανώτερη από τη πρωτότυπη!!!!....Στη πυρά!!!!!

  7. Άκουσα πρόσφατα το The light at the edge of the world από τον John McLaughlin...(82 ο δάσκαλος πια!!!)

     

    Αφού το άκουγα όλη μέρα, σκέφτηκα ότι η σύνθεση είναι πολύ "απλοϊκή" για τον John....πιο πολύ για Carlos μου έφερνε...

     

    Άρχισα να ψάχνω και βρήκα μία version που παίζει ο γιος του Carlos - Salvador - με το γιο του Coltraine - Ravi -

     

    Mετά βρήκα τον ίδιο τον Carlos

     

    ...αλλά...η πρωτότυπη σύνθεση είναι του Ιταλού Piero Piccioni το 1971 για ένα έργο με τους Kirk Douglas, Yul Brynner...

     

     

    ...αλλά...τη πρώτη smooth διασκευή την έκανε ο Pharoah Sanders το 1987!!!!

     

    ...απίστευτη η ανθρώπινη δημιουργική διαδικασία!

    • Like 2
    • Ευχαριστώ 1
  8. 13 λεπτά πριν, kpeyos είπε

    Επίσης δεν έχει καμιά τρελή πιστότητα χρωμάτων, δηλαδή μια χαρά είναι αλλά απ' όσο καταλαβαίνω δε θα κάνεις color grading σε αυτήν. Απο την άλλη το form factor αν τη θες για DAW για μένα σκίζει. 

    Ακριβώς αυτό...γι αυτό ρώτησα για τι δουλειά τη θέλει ο ΟΡ. Πάντως είσαι στο μυαλό μου. Σκέφτομαι να πάρω ένα "μεγάλο" Μac Mini για τα μουσικά μου και επειδή δεν με ενδιαφέρει εκεί το χρώμα έβλεπα κάτι τέτοιες οθόνες😉

    • Like 1
  9. 10 λεπτά πριν, MGNS είπε

    Μμμμ μ εβαλες σε σκέψεις τώρα …

    Δεν χρειάζεται...budget να έχεις.

    https://www.apple.com/studio-display/specs/

    27" , 5120Χ2880 at 218 pixels/inch

    την πήρα πρίν κανα χρόνο περίπου...χωρίς άλλες περιγραφές. Φυσικά δεν είναι οθόνη για 5-6 χρόνια...

  10. 5 λεπτά πριν, MGNS είπε

    Δεν εννοω από θέμα μην καίει η χαλάσει , εννοώ ότι αν σε 5-6 που σταματήσει να κάνει updates το MacBook και μπω στη διαδικασία αντικατάστασης όπως έκανα τώρα , η οθόνη δεν θα είναι συμβατή με νέο MacBook. Δεν είναι εύκολο κάθε 6 χρόνια να μπαίνεις σε διαδικασία αντικατάστασης και Mac και οθόνης .Θα προτιμούσα να πάρω μια και καλή και να μην έχει ημερομηνία λήξης.

    Για αυτήν τι έχεις να προτείνεις μιας κ βλέπω γνωρίζεις ;;;


    https://shop.comart.gr/shop/eizo-27in-ecoview-ev2785-bk-os-6-atokes/?skr_prm=WyIxNmQ4Mjk1Yy0wNTlkLTRiYTQtODIxOC0zMDdiZWNkYjAwOTYiLDE3MDMwNzgwOTg2ODQseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiJwY190ZXN0X3IifV0

    Φίλε μου δεν την γνώριζα γιατί ποτέ δεν έψαξα δεν χρειάστηκα ποτέ μόνιτορ 😀😀

    Kαι η Comart είναι εξειδικευμένη εταιρία (πολύ παλιά στο χώρο) και η οθόνη είναι πολύ καλή

    • Συμφωνώ 1
  11. 8 λεπτά πριν, methylene blue είπε

    αυτή όμως έχει πολύ χαμηλότερη ανάλυση από τη ζητούμενη

    Δεν μας έχει εχει για τί δουλειά τη θέλει για να θέλει τέτοια ανάλυση....

     

    Αλλιώς....σιγουράτζα!!!

    https://refone.gr/03896?gclid=EAIaIQobChMIhbqNqfedgwMV0p2DBx1AyArGEAQYAyABEgJVB_D_BwE

     

  12. 11 λεπτά πριν, trolley είπε

    Δεν είναι σπάνιο ένα Mac να ΜΗΝ δείχνει σωστή εικόνα σε ένα non-mac monitor. Μην επιλέξεις οθόνη, με κριτήρια οθόνης PC, πρέπει οπωσδήποτε ο κατασκευαστής της οθόνης να λέει ξεκάθαρα ότι είναι κατάλληλη και για Mac, ειδικά αν πρόκειται να τη συνδέσεις με κάποιο ασυνήθιστο βύσμα.

    Αυτό....

    Επίσης, για τί δουλειά τη θέλεις? Εαν θέλεις επεξεργασίες χρώματος, γραφικά, video...πληρώνεις Apple και EIZO (που κάνει όσα και της Apple). 

    Εαν τη θέλεις για μουσική, παίρνεις το laptop σου, πας στο Golden Hall και δοκιμάζεις επιτόπου μια τέτοια 

    https://www.mistore-greece.gr/Products/Mi-TVs/Monitors/xiaomi-curved-gaming-monitor-30.aspx

    με 250 ευρώ και είσαι πασάς!

    15 λεπτά πριν, trolley είπε

    Αυτό δεν είναι επιχείρημα που να αντέχει. Σε 5-6 χρόνια, το Mac θα είναι επίσης άχρηστο. Πιο άχρηστο από την οθόνη.

    Και αυτό σωστό. Πάντως οι οθόνες κρατάνε πιο πολύ από τα devices. Έχω 2 Apple αυτή τη στιγμή 23 & 21 (εδώ και 20 χρόνια) που δουλεύουν κανονικότατα χωρίς pixels ή ροζάκια. Απλά οι αντάπτορες για να μπουν στα σημερινά, κοστίζουν όσο μια Dell!

  13. 7 ώρες πριν, Alter είπε

    Παντως δεν εχω δει ακομη κινητο με το βαθος πεδιου που εχει μια μετρια mirrorless η dslr. Ακομη και ενα χαι samsung με εξι καμερες που εκανε εναμιση χιλιαρικο του ανηψιου μου ειναι κλασεις κατωτερο σε αποτελεσμα.

     

    ....αυτό!!!!

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου