Προς το περιεχόμενο

NorhymeNoReason

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    126
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από NorhymeNoReason

  1. Καλή χρονιά σε όλους, με υγεία και ευτυχία. Βάλε το πιο άμεσο μέσο να γράψεις τις μελωδίες που έχεις στο μυαλό σου, και μην αφήνεις την τεχνολογία και το internet να σε διακόπτουν. Η μουσική είναι μελωδία, και το στυλ οι ενορχηστρώσεις. Η τεχνολογία είναι το μέσο. Εγώ εύχομαι και ελπίζω στην αποποινικοποίηση της μουσικής, να βρω μουσικούς να παίζω, και υγεία για όλους.
  2. Σε ρώτησα για τα samples, γιατί τα όργανα που ανάφερες στο παρέχουν. Μπορείς να την βγάλεις πιο οικονομικά κοιτάζοντας στο KORG PA600, σε 2ο χέρι PA900 (400-500 ευρώ περιπου), τα οποία παίρνουν samples, σε yamaha δεν θα προτείνω γιατί τα fill σε 9/8 κτλ σε πετάνε εκτός ρυθμού, και επιπλέον η Roland έχει το Ε09GR, ανατολιτικους ήχους και ελληνικους ρυθμους, και το βρίσκεις στα 150-200 2ο χέρι, και είναι η εναλλακτική πολλών σε σχέση με τα PA, λόγω των ethnic ήχων. Ψάξου λίγο με αυτά, και θα δεις ότι λιγο πολύ η ποιότητα δεν αλλάζει, τον κονσερβοηχο δεν τον γλυτώνεις αν δεν ασχοληθείς προσωπικά με τους ρυθμους και τους ηχους. Μιας και ειπες Ριχαρδος ψαξου στα Casio X series, τιμη ξεφτιλα, menu για NASA, αλλά κοντράρουν ηχητικά στα 200-300 ευρώ όργανα του 1000αρικου. Αν έπαιρνα θα επαιρνα τωρα ενα PA900 δευτερο χερι (marketplace facebook παιζει πολυ KORG) O κ.Ριχάρδος test στο CASIO
  3. Θέλεις να χρησιμοποιήσεις δικά σου samples? Η μονο ενα οργανο με ελληνικους ρυθμους και ανατολιτικους ηχους? Το θέλεις για μαγαζί ή για το σπίτι?
  4. Δοκίμασες να μπεις στα event, να κάνεις αντιγραφή επικόλληση σε νέο project στο tempo που θες; Όχι τα midi track, τα event μέσα σε αυτά
  5. Έζησα δύο χρόνια στα Χανιά και ξέρω ακριβώς τι εννοείς. Η ερώτηση που θα σου κάνω είναι.: Παίζεις τύμπανα πλέον; Μελετάς; Η μόδα και οι συνθήκες σε οδήγησαν στο να το αφήσεις; Πιανίστας είμαι, όταν ήμουν πληκτρας έπαιζα με ορχήστρα, μετά άρχισε από τις φίρμες η πίεση για playback, αρνήθηκα να αγγίξω αρμόνιο, οπότε και σταμάτησα τελικά τα live. Μετακόμισα κτλ και 3 χρόνια κυνηγάω μουσικούς και δεν βρίσκω.
  6. Είχα μια συζήτηση εδώ στο νησάκι νησαρα με έναν φίλο μπουζουξή ο οποίος είναι φαινόμενο δεξιοτεχνίας και οικειοθελώς απέχει από live με κλαπατσιμπαλα (Korg Pa). Οι επιχειρηματίες πλέον δεν δέχονται τρίο χωρίς αρμόνιο, τους φαίνεται πιο "γεμάτο" και πιο ορχήστρα (εδώ κλαίμε). Από την άλλη εγώ θέλω έναν ντράμερ, που να ασχολείται, να έχει όρεξη, για πιο latin, cuban, και jazz ρεπερτόριο. ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ. Ένας μπασίστας σε όλο το νησί, και αυτός χαλασμένος από την κατάσταση. Η απορία μας ήταν, γιατί οι Drummer δεν παραπονιούνται, δεν ασχολούνται, δεν τους νοιάζει, και όχι απλά απέχουν από το live αλλά παραιτήθηκαν από το όργανο τους γενικά. Φίλοι, χάνετε τη δουλειά σας ή την στιγμή σας για ένα live από ένα όργανο το οποίο ΠΑΙΖΕΙ ΜΟΝΟ του και tablet με playback. Κάντε κάτι γιατί στο μέλλον θα βλέπουμε drummer μόνο στη τηλεόραση (βασικά για εμένα ισχύει ήδη). Φυσικά και υπάρχουν άνθρωποι που σολαρουν απίστευτα σε ένα αρμόνιο, ανατολίτικα κτλ, αλλά εδώ βγάζουν μεροκάματο άνθρωποι οι οποίοι με ένα δάχτυλο αλλάζουν ακκορντο και με το άλλο χέρι παίζουν με το κινητό.
  7. Σε μια εποχή που στην Ελλάδα τα αρμονια έχουν καταργήσει τους μουσικούς, ο κόσμος δηλώνει πως οι μαέστροι είναι άχρηστες παρουσίες, που υπάρχουν για εθιμοτυπικους και διακοσμητικούς λόγους. Σε λίγο θα λέμε γιατί υπάρχει ο μουσικός αφού το κινητό παίζει λουπακια. Να εδώ ένας άχρηστος μαέστρος χορωδίας
  8. Dorian I - IV Bm7 - E7 Bm7add11 - E711 Bm7add11 - Ε711/B Οταν ξεκινάει παίζει Ε711/B (la re mi sol#), αλλιώς Bm6add11
  9. Τεράστιο κομμάτι της μουσικής, και της ζωής μου. Σπουδαίος και ανεπανάληπτος συνθέτης.
  10. +100000 Επίσης να πω, με Windows Xp Tiny, δεν είχα ούτε ένα πρόβλημα σε live. Για 3 χρόνια έπαιζα με ένα Toshiba Satellite Amd 2x, με 4g ram. Ειχα του VST το πανηγύρι φορτωμένο στο Cantabile, και το τρεχα αποκλειστικα, με ενα midi controller, χωρις να έχω hardware synth. Τα Windows Χp 32bit, με το 3g switch και ήταν όλα πύραυλος.
  11. Πολλά μπράβο! Εντωμεταξύ εμένα μου η μελωδία μου θυμίζει λίγο το Mirage από Oscar Peterson
  12. Στο 0:48 κάποιος φωνάζει "δωσεεεεε"
  13. To χειρότερο μου: Παίζεις σαν τον Μήτσο, μου ζητάς να είμαι ταυτόχρονα οποιαδήποτε στιγμή σε οποιοδήποτε κομμάτι.: Rudess, Emerson, Lord, Evans, Tyner, Wright, Hancock, Wonder, Jarre, Vangelis, + να έχω και τον εξοπλισμό τους!
  14. Ε όχι..! Βάζει δικές της μητρικές και ήχο. Αυτό όμως που λες ισχύει για τα Thomann και Fame
  15. Η Medeli τροφοδοτεί την Kurzweil και με βαρυκεντρισμενα κλαβιέ, στα SP νομίζω.
  16. Εγώ δεν έχω καλή σχέση. Έχω χάσει δουλειές γιατί είχα την άρνηση να παίξω με arranger, έχω χαλάσει σχέσεις που έφτιαχνα playback για το live χωρίς κιθάρα και πλήκτρα για να μην γίνει ανεξάρτητος ο τραγουδιστής, drums, κιθάρα και μπάσο έχουν χάσει πολλά μεροκάματα και γενικά έχει πέσει το επίπεδο στον πάτο στα live από πλευράς αισθητικής και μουσικής βέβαια. Επιχειρήσεις θέλουν 3 άτομα max και εννοείται πως θα βάλει μια κονσέρβα με intro main fill end, μια φωνή και ένα μπουζούκι / σαξόφωνο (λέμε τώρα) / κιθάρα. Εννοείται πως υπάρχουν φοβεροί μουσικοί που παίζουν απίστευτα με ένα αρμόνιο αλλά και πάλι δεν παίζουν αυτοί πάντα, αλλά το αρμόνιο. Με εξαίρεση κάτι φοβερά lead σόλα με σαξόφωνα, κιθάρες κτλ που θα μπορούσε να είναι κιθαρίστας ο τύπος αλλά δεν είναι το real thing. Στην επαρχία που ζω τα εγω τα τελευταία 3 χρόνια δεν υπάρχει ορχήστρα. Ζούσα στο νησί μου μέχρι τα 17 και γύρισα στα 34. Η μουσική είναι μέρα με τη νύχτα, δηλαδή σχήματα λαϊκά με αρμόνιο μόνο, και το καλοκαίρι εμφανίζονται ρεμπέτικα κιθάρα μπουζούκι φωνή, καθόλου ξένο ρεπερτόριο. Από την άλλη μου την έχει βαρεσει στα νεύρα που δεν υπάρχει ένας κιθαρίστας και ένας drummer που να έχει ασχοληθεί με jazz/soul/funk κτλ που είμαι στο όριο να αγοράσω εγώ αρμόνιο!! Απίστευτα πράγματα
  17. Το cover είναι αχταρμάς. Επίσης, θα το πω όσο πιο απλά μπορώ για να βοηθήσω, όταν βλέπεις (/) γραμμένο κάπου σημαίνει "μπάσο", και όχι "ή". G#m με F# στο μπάσο
  18. Όταν το είχα πάρει είχα πρόσβαση σε ένα yamaha u3, έμοιαζε λίγο το βάρος και είπα αυτό θα πάρω! RH3 της KORG. Το όργανο ζυγίζει 20 κιλά περίπου. Τοτε μου φαινόταν βαρύ αλλά τώρα δεν μπορώ να το αλλάξω, μου φαίνεται τέλειο. Εξάλλου η Korg το κλαβιέ το διαφημίζει ως grand piano, και έχει δίκιο μάλλον.
  19. Όταν αποφασίσεις πες μας παντως! Και εγω μαλλον θα παρω καποια στιγμή ελαφρυ οργανο για προβες, γιατί αυτη την στιγμή τρέχω με ενα KORG SP250 μονο και μονο επειδή έχει ηχεια. (Δεν εχουμε προβαδικα εδω που ειμαι...)
  20. Nord Electro 3 Εξαιρετικό όργανο αλλά: 1. δεν είχε delay 2. δεν είχε split και layer Εγώ φταίω που τα θεώρησα δεδομένα και δεν το είχα ψάξει. Σε καμμία περίπτωση κακό όργανο, αλλά η απουσία αυτών των 2 βασικών πραγμάτων πρώτον με έκανε και αγόρασα line6 m5, και δευτερον εκανα ολα τα split με sampling στον υπολογιστή για ΟΛΑ τα live μου τοτε. Εξαιρετικό όργανο, ακομη με αυτό παίζω, αλλα ποναει η απουσία split και layer.
  21. Μεχρι τρία άτομα είχε λίγο. Όταν μπήκαν και άλλοι είχε κόλλημα. Αλλά μιλάμε για τεράστια απόσταση και τυχαία group του server. Σαν να παίζεις PVP σε μακρινό server. Τώρα αν βρεθείτε σε κλειστό server στην Ελλάδα η και στην ίδια πόλη θα είναι πολύ καλύτερα φαντάζομαι. Αν με το ps4 στα video games έχουμε 50ms σε Ευρωπαϊκό server, γιατί να μην μπορείς στην Ελλάδα με το jam kazam; Δοκιμάστε το παιδιά και κρίνετε!
  22. Δοκιμάστε το Jam Kazam. Ήμουν Χανιά και τζαμαρα με Αμερική. Ως και Vst φορτώνει. Μετά άλλη επιλογή είναι το ninjam το οποίο δεν έχω δοκιμάσει.
  23. Δοκιμασε JV1080/880 με την κάρτα jv xp vintage. Την είχα στο XV5080 και ηταν σοκ! Λένε πως το 1080 εχει πολυ ζεστο ηχο.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου