Προς το περιεχόμενο

Tsili Kostas

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    21
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από Tsili Kostas

  1. Εν τέλει το λάπτοπ κάνει την δουλειά του μια χαρά. Αν υπάρχει κάποια απορία είμαι διατεθειμένος να απαντήσω.
  2. Καλησπέρα, Επανέρχομαι με νέα. Λοιπόν, σε ένα ξεσκαρτάρισμα βρήκα ένα παλιό λάπτοπ. Το συγκεκριμένο λάπτοπ είχε 2gb ram και celeron 900 (2.2ghz μονοπύρηνο). Προφανώς δεν σηκώνει windows οπότε έβαλα lubuntu που το έκαναν να πετάει. Έβαλα το reaper. Συνέδεσα την κάρτα ήχου μου (behringer umc1820) την οποία αναγνώρισε απευθείας και για να τεστάρω την ηχογράφηση έκανα ένα casette rip (δηλαδή ηχογράφησα κασέτα μέσω του reaper και την έκανα ψηφιακή). Πήγε πολύ καλά, δεν είδα κενά, ούτε να πέφτει η ποιότητα κτλ. Σήμερα το πήρα μαζί μου για ένα test drive (με άλλη κάρτα ήχου, συγκεκριμένα με την scarlet 2i2). Ουσιαστικά πήγα να προσομοιάσω την περίπτωση που θα ηχογραφούσα (μετρονόμος σε ακουστικά, να δω αν φτάνουν οι εντάσεις για να καλύψουν τα τύμπανα κτλ) εκτός από τα μικρόφωνα. Έβαλα να παίζει μετρονόμος από το reaper και έκανα πρόβα της ηχογράφησης. Παρατήρησα ότι έχανε κάποια κλικ από τον μετρονόμο, κοινώς κολλούσε. Σκέφτομαι ότι μπορώ να βάλω εξωτερικό μετρονόμο και με μια μικρή κονσολίτσα να το στείλω στα ακουστικά και το λαπτοπ να αναλάβει μόνο την ηχογράφηση. Άρα να μην χρησιμοποιώ τον μετρονόμο του reaper. Εν τέλει, δηλαδή τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται ένας υπολογιστής για ηχογράφηση είναι υπερβολικά λίγα, αν δεν θές ταυτόχρονη χρήση vst. Αυτά. Ελπίζω να φανεί χρήσιμο σε κάποιο άτομο στο μέλλον.
  3. Παιδιά με κάλυψαν οι πρώτες απαντήσεις με τα refurbished. Έχω σταθερό υπολογιστή για το mix/master. Που λειτουργεί ρολόι. Κατά την ηχογράφηση θα πηγαίνουν απευθείας καθαρά σήματα στην κάρτα ήχου και δεν θα χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα plugins. Δεν είναι χρήσιμα κιόλας. Η κυρίως χρήση είναι για solo projects. Πχ. 1) Ηχογραφώ τύμπανα. Το μόνο που χρειάζομαι είναι να ακούω τον μετρονόμο του daw> 2) Ηχογραφώ μπάσσο. Με ενδιαφέρει να ακούω τύμπανα χωρίς κάποια επεξεργασία (στην τελική κρατάω μόνο τα Overhead σαν οδηγό) 3) Ηχογραφώ κιθάρα παρόμοια με το μπάσσο. 4) Ηχογραφώ φωνή 5) Mιξάρω και κάνω master σε άλλο pc Άρα ένα laptop των 300 ευρώ θα μου κάνει δουλεια βλέπω. Είστε άψογα όλα τα παιδιά!!!
  4. Καλησπέρα, Θέλω να ηχογραφώ ταυτόχρονα 6-8 κανάλια. Δεν θα χρησιμοποιώ vst κατα την διάρκεια της ηχογράφησης ούτε με ενδιαφέρει να έχω live monitoring μέσα από το λογισμικό. Το μόνο που θα χρειαστώ θα είναι ο μετρονόμος του DAW. Επειδή οι ηχογραφήσεις θα γίνονται εκτός σπιτιού θα ήθελα να το κάνω με Laptop. Τι δυνατότητες πρέπει να έχει ο υπολογιστής; Σκέφτομαι ότι ένα laptop των 350-400 ευρώ θα κάνει την δουλειά. Δεν ξέρω και από τι μεταβλητές εξαρτάται όλο αυτό οπότε δεν νομίζω ότι έχω δώσει και τελείως καθαρή εικόνα. (τα υπόλοιπα υπάρχουν κάρτα ήχου, μικρόφωνα κτλ).
  5. Την άλλαξε μόλις και βλέπω οτι το ανέβασε και στις αγγελίες πριν 2 μέρες. (αγόρασα και το κασετόφωνο απο αυτόν και ηταν πολύ εξυπηρετικός και τα είχε όλα καλοπροσεγμένα)
  6. Α οκ. Δεν με νοιάζει και τοσο το τελικο αποτέλεσμα ήχου να ειναι κρύσταλλο. Απλώς θέλω να ακούω τους δίσκους μου χωρίς να τους τραυματίζω. Έτσι και αλλιώς πήρα αυτοενισχυόμενα ηχεία αρκετά μέτρια.
  7. Τώρα που το σκέφτομαι δεν ξέρω αν εχει ιδιαίτερο νόημα να ξεφύγω με τις προτάσεις. Ας παραμείνει η ερώτηση για το πικαπ. Βρήκα μεταχειρισμένο στην γειτονιά μου σε πολύ καλή κατάσταση αυτό εδώ: αξίζει να το πάρω;
  8. Δεν βρήκα κάποια κατηγορία που να ταιριάζει καλύτερα. Θέλω να φτιάξω ένα σύστημα για να παίζω cd, κασέτες και βινύλια. Για το κασετόφωνο δεν έχω και πολλές απαιτήσεις βρήκα ένα μεταχειρισμένο στις αγγελίες και είπα να το πάρω. Το πιο βασικό κομμάτι του setup που θέλω είναι ένα πικαπ. Είναι η πρώτη μου επαφή με δίσκους και πικάπ γενικά. Ξέρω ελάχιστα γύρω από αυτά. 1) Αρχικά, σαν αρχάριος, έχει νόημα να ψάξω κάτι μεταχειρισμένο; 2) Υπάρχει περίπτωση να την γλιτώσω με budget μέχρι 200 ευρώ, με κάτι αξιόλογο; 3) Τι μοντέλα θα μου προτείνατε γενικά; (πέρα απο το budget των 200 ευρώ) Ευχαριστώ! Δεκτές και προτάσεις για συνολικό σύστημα
  9. Καμπινα θα αγορασω ετσι και αλλιως μια 2χ12 που ακομα και να αλλαξω κεφαλη θα ειναι οκ.
  10. Οταν λες αυτο κανεις εννοεις σε προβες που απαιτουν ενταση; οπως αυτο που αναφερω δηλαδη σε black metal
  11. Ναι τον τσέκαρα και χθες και συμφωνώ μαζί σου είναι στο ίδιο εύρος τιμής.
  12. 2 απορίες μου προέκυψαν. Όπως καταλαβαίνετε δεν είμαι και τόσο σχετικός (άσχετος δηλαδή). 1) Εγώ είχα στο μυαλό μου ότι με ένα distortion και ένα equalizer πριν τον ενισχυτή θα έφτιαχνα τον ήχο μου και ο ενισχυτής απλώς δίνει την ένταση, κάνω κάπου λάθος σε αυτό; Σκεφτόμουν δηλαδή με ένα setup κιθάρα->distortion->eq->dark terror0>2x12 ότι θα κάλυπτε για πρόβα. Αλλά όπως καταλαβαίνω δεν είναι εφικτό. 2) Δηλαδή, για αυτό που ζητάω το ελάχιστο που θα δώσω για κεφαλή κιθάρας είναι 400 ευρώ (μιλώντας για καινούργια); Δεν πάιζει κάτι ενδιάμεσο από τα mini amps και αυτές τις 8κιλες κεφαλές; Ευχαριστώ γενικά είναι αρκετά ενημερωτικά όσα γράψατε.
  13. Ίσως φταίω και εγώ, δεν ανέφερα οτι εννοώ σε πρόβα. Αυτή την στιγμή κάνουμε πρόβα 2 κιθάρες, μπάσσο φωνή και έχουμε έναν marshall mg x 100 dfx ( που είναι υπεραρκετός) και με έναν Peavey Bandit 65 guitar combo. Σκεφτόμουν ότι ο dark terror ίσως είναι βελτίωση αλλά θα περιμένω και άλλες γνώμες μάλλον.
  14. Όπως καταλαβαίνω ή θα δώσω κανά 400άρι στο 8κιλο ή θα το γυρίσω σε ρεμπέτικα μιας και τα lead δεν απέχουν τις περισσότερες φορές
  15. Θα πω darkthrone νομίζω με καλύπτει. Black metal, hardcore punk ένα τέτοιο μείγμα.
  16. Δεν χαλάς κάτι. Μεγαλύτερο λάθος θα ήταν να αγόραζα κάτι και να μην μου έκανε εν τέλει. Τι θα πρότεινες με βάση τα χαρακτηριστικά που αναφέρω; Όσο για το extreme metal. Σκεφτόμουν ότι ο ήχος θα γινόταν από πεταλάκια και απλώς θα μου έδινε την ένταση ο ενισχυτής.
  17. Σε ευχαριστώ, ντάξει το πεταλάκι ενισχυτής άψογο!
  18. Έννοείς απο άποψη χροιάς; Σκέφτομαι ότι ένα overdrive και ένα equalizer πριν τον ενισχυτή μπορούν να πετύχουν έναν θεμιτό ήχο. Κάνω κάπου λάθος;
  19. Καλησπέρα, Είναι η πρώτη μου δημοσίευση εδώ. Ψάχνω να αγοράσω κεφαλή (amp head) για κιθάρα. Αυτό που θέλω είναι να είναι (με σειρά προτεραιότητας): 1) Να μπορεί να ακουστεί πάνω από ντραμς που στο 90% παίζουν μπλαστ μπιτς 2) Να είναι μικρός/ελαφρύς/φορητός 3) Και αυτό που δεν λείπει ποτέ, να είναι φτηνός. Κοίταξα λίγο στο thomann και έπεσα σε αυτές τις κεφαλές: https://www.thomann.de/gr/joyo_zombie.htm https://www.thomann.de/gr/orange_micro_terror.htm https://www.thomann.de/gr/orange_micro_dark.htm https://www.thomann.de/gr/hotone_nano_legacy_heart_attack.htm Υπάρχει πιθανότητα να καλύπτουν το 1 κριτήριο; (τα άλλα δύο τα υπερκαλύπτουν) Αν έχει κάποιο άτομο εμπειρία από τους παραπάνω ενισχυτές καλοδεχούμενη να την διαβάσω. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου