Προς το περιεχόμενο

chug_faster

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    27
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από chug_faster

  1. chug_faster

    Λιγο απ ολα

    προχωραει... (διχως μπασο δυστυχως :/) gkiwnhsv2.mp3
  2. chug_faster

    Λιγο απ ολα

    Δεν ειχα στο νου μου κατι συγκεκριμενο αλλα υποθετω πως η death-ιλα βγαινει φυσικα τοσες φορες που εχω ακουσει το human... Αυτο ειναι το πρωτο μερος του κομματιου, και μαλιστα χωρις μπασο (επειδη δεν εχω στο σπιτι, lol). Πλακα πλακα αν εχει κανεις ορεξη να ηχογραφησει το μπασο για το κομματακι και να μου το στειλει να το κοτσαρω θα γουσταρα πολυ. Δεν εχω καποια ιδιαιτερη απαιτηση, τα root notes φτανουν. Ειναι σε D.
  3. chug_faster

    Λιγο απ ολα

    Λεω να γραψω λιγο μεταλ... η μαλλον ας το γυρισω στο καθαρο... μπα, καλυτερα μεταλ... gkiwnhs.mp3
  4. chug_faster

    Dracula

    Καλoς ο ηχος της κιθάρας. Η μποτα εχει πολυ μπασο και ειναι πολυ "clicky". Προσπαθησε να ακουγεται πιο πολυ "φτουπ" και οχι "μπλουπ". Επισης θα ηθελα το snare λιγο πιο επιθετικο.
  5. chug_faster

    Death metal...

    Το αργο κομματι δε θα ηταν τοσο αδειο αν δε μου ειχε σπασει η χορδη του μπασου πανω στην ηχογραφηση!
  6. chug_faster

    Death metal...

    Η αρχη ενος κομματιου που γραφω. Μου αρεσει αρκετα το mix, γνωμες και κριτικες ευπροσδεκτες. spectral style.mp3
  7. Ναι τσίμπησα μια 2i2 για να μπορώ να φχαριστιέμαι ήχο κιθάρας από amp sim και κράτησα τον παλιό spider ως practice amp. Ο ήχος είναι από το lepou le456 (τζαμπέ amp sim) με Revv V30 IR από τον glenn fricker (επίσης τζάμπα). Δύο takes και panned 70% αριστερά - δεξιά.
  8. Είπα να δοκιμάσω την τύχη μου και να αγοράσω interface να γράφω τα κομμάτια μου πιο "επαγγελματικά". Δυστυχώς είμαι σχεδόν τελείως άσχετος από production. Θα ήθελα πολύ τη γνώμη κάποιου πιο έμπειρου για το μικρό mix που έφτιαξα. (προειδοποίηση: ακούστε το με δική σας ευθύνη... XD) first mix!2.mp3
  9. Συμφωνώ στο γενικότερο πλαίσιο της ευγένειας. Εγώ πάντως αν αύριο ανεβάσω βίντεο "Μάθημα Μαγειρικής - Φακές" με τη φάτσα και το ονοματεπώνυμό μου και αντί για αλάτι βάλω ζάχαρη και δεν το καταλάβω καν πιστεύω ότι θα μου αξίζουν τα κοροιδευτικά σχόλια...
  10. Για να είμαι ειλικρινής μου φαίνεται βλακεία. Δηλαδή εδώ δεν ακούς κιθάρα -> πετάλι -> ενισχυτής, ακούς κιθάρα -> ενισχυτής -> μικρόφωνο υπολογιστή -(internet)-> προσωμοίωση(;) πεταλιού -> προσωμοίωση καμπίνας (ο ενισχυτής τι έγινε ρε παιδιά;) -(internet)-> ηχείο υπολογιστή. Αμφιβάλλω ότι μπορεί να σου δώσει καλή ιδέα του πώς ακούγεται το πετάλι από κοντά και η ιδέα να αγοράσω πετάλι βάσει αυτής της δοκιμής μου φαίνεται τουλάχιστον αστεία.
  11. Για την ιστορία, κατέληξα να ξαναπουλήσω τον jet city. Όπως και να ρυθμίσω το eq, δεν έδειχνε την πραγματική του αξία παρά μόνο με την ένταση στο 3 και πάνω, που ήταν τραγικά δυνατά για παίξιμο στο σπίτι.
  12. Με ποια λογική θέλεις να βλέπεις κακούς δασκάλους; (αν όχι για να γελάσεις) Στο ίδιο πνεύμα:
  13. Λοιπόν το πρόβλημα λύθηκε! Απλά κόλλησα μια αντίσταση 560ΚΩ σε δύο jack και την κότσαρα στο fx loop. Πρέπει να δημιουργήθηκε κάποιου είδους low pass φίλτρο γιατί στην αρχή οι ψηλές συχνότητες εξαφανίστηκαν. Έβαλα το treble και το presence στο τέρμα για να το αντισταθμίσω και τώρα μιλάμε για πολύ γαμάτο ήχο, ακριβώς αυτό που ήθελα.
  14. Χμ... το volume pedal ενα απλο ποτενσιομετρο δεν ειναι; Δηλαδη θα μπορουσα να κανω μια απλη ιδιοκατασκευη και να τελειωνω;
  15. Καταρχας με το master απο 2 και πανω ειναι σουπερ ο ηχος, οποτε το προβλημα μου λυθηκε (μεχρι να φωναξουν οι γειτονες τη αστυνομια δηλαδη...). Πεταλια δεν εχω ουτε για δειγμα οποτε δεν ξερω να σου πω αν κανει για power amp σκετο. Οσοβ αφορα το volume pedal στο fx loop, νομιζω πως δε λειτουργει ως attenuator (αφου αν καταλαβαινω καλα δεν καταναλωνει μερος της ισχυος που θα πηγαινε στο ηχειο) αλλα απλα σου δινει περισσοτερη ακριβεια στη ρυθμιση του master volume.
  16. Όχι, θα το δοκιμάσω. Πάντως θα ήθελα να διορθωθεί και σε low volume, γιατί αν παίζω στο σπίτι στο 3 θα ξυπνήσω όλη τη γειτονιά.
  17. Στο σπίτι πολύ χαμηλά, γύρω στο 1.
  18. Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές. Τελικά ήμουν λίγο ανορθόδοξος και πήρα έναν JetCity jca50h (φουλ λάμπα 50W ) που βρήκα σε πολύ καλή προσφορά στις αγγελίες. Τον έχω συνδέσει με το ηχείο του line 6 combo. Είμαι αρκετά ευχαριστημένος, μόνο που ο ήχος του είναι κάπως fizzy στις ψηλές συχνότητες και θα ήθελα λίγο περισσότερα mids. Αυτό μπορώ να το καταφέρω με ένα eq pedal ή να πάρω κανα vintage 30;
  19. Τον δοκίμασα με μια Schecter με δυνατό bridge humbucker. Για να είμαι δίκαιος, τον δοκίμασα σε αρκετά χαμηλή ένταση γιατί στο κατάστημα δε με άφηναν να τον δυναμώσω. Σε κάθε περίπτωση μου φάνηκε οριακά καλύτερος από τον line 6 spider που έχω στο σπίτι. Ο ήχος που άκουσα ήταν ακριβώς όπως σε αυτό το βίντεο: Κάτω του μετρίου.
  20. Για την ιστορία δοκίμασα σήμερα τον katana 100 mkII και μου άφησε πολύ κακή εντύπωση. Είχε τον κλασικό ήχο φτηνού solid state ενισχυτή που θυμίζει λίγο τα τζιτζίκια το καλοκαίρι.
  21. Το θέμα έντασης δε με ενδιαφέρει τόσο σε αυτή τη φάση όσο το να έχω τον high gain ήχο που μου αρέσει. Ούτε ο katana 100; Είχα την εντύπωση ότι είναι πολύ δυνατός.
  22. Το θέμα είναι ότι δεν έχω καλό υπολογιστή στο σπίτι. Αυτός που έχω θέλει κυριολεκτικά ένα 10λεπτο για να πάρει μπρος κανονικά, και επιπλέον τα ηχεία του είναι χάλια. Επιπλέον ο πραγματικός ενισχυτής μου δίνει περισσότερη έμπνευση όταν γράφω μουσική.
  23. Καταρχάς, γεια σε όλους και καλώς σας βρήκα! Όπως λέει και ο τίτλος ψάχνω έναν ενισχυτή για old school (και μη) death metal (άντε και thrash). Ορίστε μερικά παραδείγματα ηχοχρωμάτων που μου αρέσουν: Από ότι έχω διαβάσει αυτοί οι ήχοι προέρχονται είτε από (δυσεύρετους στην Ελλάδα) Ampeg VH140c είτε από θηρία τύπου 6505. Το πρόβλημα είναι ότι εγώ είμαι αμούστακο παιδί 20 χρονώ και επομένως φράγκα για πολλές λάμπες δεν παίζουν. Επίσης θα τον χρησιμοποιώ κυρίως για παίξιμο στο σπίτι και στο μέλλον για home studio καταστάσεις, οπότε μιλάμε για χαμηλές προς μέτριες εντάσεις όπου οι μεγάλοι λαμπάτοι χρειάζονται attenuator για να ακουστούν καλά και εν πάσει περιπτώσει δεν είναι αυτός ο σκοπός τους (αν λέω μπούρδες παρακαλώ κάποιος πιο έμπειρος να με διορθώσει ). Με όλα αυτά στο νου λοιπόν, είμαι αυτή τη στιγμή ανάμεσα στις εξής επιλογές: - μεταχειρισμένος Marshall Valvestate VS100 1x12 combo - 300 ευρώ - Joyo Zombie head + Harley Benton 2x12 Vintage 30 cab από thomann - 380 ευρώ - καινούριος Boss Katana 100 MK1 combo - 300 ευρώ Είμαι όλος αυτιά και ευχαριστώ εκ των προτέρων!
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου