Προς το περιεχόμενο

cthugr

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    21
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Συμμετοχή cthugr

0

Φήμη

  1. Καλησπέρα παιδιά! Κατ'αρχην, ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Καλή φάση που με το μισό budget που υπολόγιζα υπάρχουν επιλογές. Θα προσπαθήσω να τσεκάρω από κοντά και τους 2 που προτείνετε. Μου φάνηκε περίεργο που κανένας απ'τους 2 σας δε μου είπε να προτιμήσω τον fender, έστω κι αν τα λεφτά είναι x2!
  2. Greetings guys, Αφού κατάφερα να αποκτήσω επιτέλους μια Fender Strat Classic Player 60s, άρχισα να σκέφτομαι την αγορά ενός mid-range ενισχυτή, αφού ο 15αρης Line6 Spider 3 που έχω δε με πολυκαλύπτει για τα είδη που ανέφερα. Μετά απο ψάξιμο στο forum είδα ότι πολλοί προτείνουν τον Fender Blues Junior 3. Δεν έτυχε να τον ακούσω live ακόμα, αλλά από διάφορα videos στο youtube και σε review sites, πήρα μια ιδέα για την ποιότητά του. Η ερώτηση μου είναι η εξής: επειδή ο συγκεκριμένος ενισχυτής είναι λίγο έξω από το τωρινό μου budget, υπάρχει κάποια φθηνότερη επιλογή ή αξίζει να το καθυστερήσω κάποιους μήνες ακόμη ώστε να πάρω αυτόν; Να συμπληρώσω ότι ο ενισχυτής θα χρησιμοποιείται κατά 90% στο σπίτι, καθώς επίσης και οι γενικότερες γνώσεις/ικανότητες μου πάνω στο όργανο είναι σε αρχάριο επίπεδο, οπότε εννοείται πως η οποιαδήποτε συμβουλή ή διαφωνία (συγκεκριμένος ενισχυτής, tube amp στο σπίτι, κτλ) είναι επιθυμητή.
  3. Φίλε yannis37, είπαμε ότι είμαι νέος στο άθλημα, αλλά όχι ΤΟΣΟ νέος:) Αν ανέβαινε το δάχτυλο, ο τόνος θα ανέβαινε κι αυτός, ενώ συμβαίνει το αντίθετο. Απ'οτι καταλαβαίνω, το τρέμολο είναι ο ένοχος... Ούτως ή άλλως, δεν το χρησιμοποιώ καν, οπότε μάλλον θα προσπαθήσω να ακολουθήσω τις οδηγίες του Superfunk!
  4. Thanx για τις γρήγορες απαντήσεις! Είναι κάτι που διορθώνεται δηλαδή ή αν έχεις floating τρέμολο θα πρέπει να συμβιβαστείς με αυτήν την κατάσταση;
  5. Καλησπέρα παίδες! Μετά από αρκετό ψάξιμο έκανα την παραγγελία της συγκεκριμένης κιθάρας από το Thomann. Η κιθάρα ήρ8ε κι επειδή οι E και Α χορδές "τρίζαν" αρκετά και είμαι σχετικά νέος ακόμη με το άθλημα, είπα να την πάω σε κάποιον ειδικό να τη στρώσει. Ρώτησα και την πήγα σε έναν τύπο, ο οποίος αφού έκανε ότι έκανε, η κιθάρα παρουσιάζει το εξής: αν έχω πατημένη την E νότα στη B χορδή, 5ο τάστο δηλαδή και ταυτόχρονα κάνω bend τη D νότα στο 7ο τάστο της G χορδής, ο τόνος της E αλλάζει! Συγκεκριμένα, όσο ανεβαίνει η D σε Ε, τόσο κατεβαίνει η D σχεδόν σε C#! Το ίδιο ισχύει και για τα bends στη Β χορδή, αλλά όχι σε τόσο μεγάλη κλίμακα. Έχει κανείς από τους πιο σχετικούς κάποια ιδέα για το τί συμβαίνει;
  6. cthugr

    POD Studio GX ή UX1?

    Thanx guys! Και'γω προς τα'κει έκλινα από την αρχή!
  7. cthugr

    POD Studio GX ή UX1?

    Ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις παιδιά! Πέρα δηλαδή από επιπλέον ήχους/κτλ, δεν υπάρχει κάποια τεχνική διαφορά ανάμεσα στο gx και στα ux? Αν πάρω το gx και του φορτώσω όλα τα model packs θα είναι το ίδιο πράγμα σαν το ux αλλά χωρίς τις παραπάνω εισόδους/εξόδους;
  8. Καλησπέρα παιδιά, ψάχνω ένα φτηνό και χωρίς πολλές απαιτήσεις τρόπο να ηχογραφώ κιθάρες στο PC. Μετά από λίγο ψάξιμο, βρήκα τα εν λόγω gadgets της Line6 που μου φάνηκαν πολύ ενδιαφέροντα. Προσπαθώ να καταλάβω τις ουσιαστικές διαφορές ανάμεσα στα 2 φτηνότερα αυτά μοντέλα. Οποιαδήποτε βοήθεια/άποψη καλοδεχούμενη! Ευχαριστώ παιδιά!
  9. Καλησπέρα παιδιά! Έχει κάποιος εμπειρία από το np-30 της yamaha; Φαίνεται πολύ ενδιαφέρον. Γενικά, θα ήθελα μερικές προτάσεις με τα χαρακτηριστικά του np-30 (καλός ήχος πιάνου, 76 πλήκτρα (ή και 88), response στα πλήκτρα (έστω και λίγο), τιμή, κτλ). Δε με ενδιαφέρουν δηλαδή καθόλου δυνατότητες όπως ρυθμοί, sequencers, κτλ.
  10. ψάχνοντας για modelling ενισχυτές, βρήκα κι αυτό: http://www.thomann.de/gr/line6_spider_iii_30.htm Ποια η γνώμη σας ανάμεσα στον line6, τον vox και το pod με headphones?
  11. η αλήθεια είναι οτι σκέφτηκα να πάρω ένα μικρό ενισχυτή, αλλά σκέφτηκα οτι δε θα'βγαζε μπάσσα αν ήταν τόσο μικρός. Κι επειδή είδα οτι στο pod μπορείς να παίξεις με ακουστικά, κατέληξα εκεί. Τώρα με βάζεις σε σκέψεις:) Τον έχεις ακούσει αυτόν τον vox? θα τον προτιμούσες αντί του pod 2?
  12. thanx για τη γρήγορη απάντηση! Ωραίο φαίνεται το vox, αλλά δε θα ήθελα να ξεφύγω από τα 400Ε (κιθάρα + "multeffect").
  13. Καλημέρα παιδιά, λόγω μεταπτυχιακών σπουδών θα είμαι στο Βόλο για 1 χρόνο κι επειδή δεν είμαι δικτυωμένος με το εκεί μουσικό κύκλωμα, αναγκαστικά τα drums θα μπουν για λίγο στον πάγο. Σκέφτηκα να αγοράσω όμως μια ηλεκτρική κιθάρα, αφού ούτε θα χρειάζεται να βγαίνω από το σπίτι για να παίξω, ούτε θα ενοχλώ κανέναν στην πολυκατοικία. Να πω οτι έχω μια μικρή εμπειρία γραντζουνίσματος κυρίως, οπότε οι απαιτήσεις μου είναι πολύ μικρές. Επιθυμητός ήχος από blues μέχρι hard rock (όχι τελείως heavy δηλαδή). Είμαι ανάμεσα σ'αυτές: http://www.thomann.de/gr/fender_squier_tele_custom_ii_p90_bb.htm http://www.thomann.de/gr/fender_squier_tele_custom_bk.htm Όπως καταλάβατε το budget που θέλω να διαθέσω είναι γύρω στα 250Ε. Επίσης, μετά από λίγο ψάξιμο στο noiz είδα ένα post του superfunk για μια affinity στην οποία τοποθέτησε άλλους μαγνήτες κι έγινε βαρβάτη. Τέτοια λύση δε με ενδιαφέρει προς το παρών, αφού ούτε τέτοιες γνώσεις έχω, ούτε γνωρίζω κάποιο άτομο να μου το κάνει. Και ρωτάω τώρα: την black με τους 2 humbuckers ή την custom 2 με τους 2 μονούς; Κλίνω προς την butterscotch :) Επίσης, σκέφτομαι να πάρω και το POD 2, αλλά απ'ότι είδα στο thomann έχει μεγάλη ποικιλία από multieffects. Θα ήθελα μια γνώμη και γι'αυτό το θέμα. thanx in advance!
  14. Ναι, είναι πραγματικά απίστευτο πόσο μπορεί να βοηθήσει η "mental" practice, τόσο για ιδέες, όσο και για λύσιμο/αφομοιώση μιας δύσκολης ανεξαρτησίας πχ.
  15. Με αφορμή το thread που ανοίχτηκε στο υπο-forum guitar-basses-etc, προτείνω να κάνουμε κάτι αντίστοιχο κι εδώ: πόσες ώρες την ημέρα μελετάτε και ποια είναι τα πράγματα που παίζετε καθημερινά (ασκήσεις, κτλ); Ξεκινάω με τον εαυτό μου: επειδή περνάω μια χρονιά που μου αφήνει αρκετό ελεύθερο χρόνο, στο set κάθομαι γύρω στις 5 ώρες και στο pad άλλες 1-2. Αυτά τις ημέρες που δε τρέχω σε πρόβες και μαθήματα εννοείται. Όσο για τις στάνταρ ασκήσεις που κάνω, και τις χρησιμοποιώ για ζέσταμα, είναι τα διάφορα rudiments και snare drum solos, paradiddles στο set και μερικοί hand-foot συνδυασμοί. Μετά από όλα αυτά, ξεκινάει η κυρίως μελέτη!
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου