Προς το περιεχόμενο

Γιάννης Μπ.

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    34
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις από Γιάννης Μπ.

  1. 3 λεπτά πριν, dimsonic είπε

    εγω κατάλαβα ότι:

    θέλει να πει το Χ τραγούδι.

    Ξεκινάει και δεν του βγαίνει. Είτε πάνω είτε κάτω.

    Και το ερώτημα είναι "αφού δεν του βγαίνει, από εκεί που ξεκινάει ένα τραγούδι, πού να το πάει για να μπορέσει να βγει".

     

    Αν όντως είναι αυτό, δεν μπορούμε άμεσα να βοηθήσουμε γιατί δεν έχουμε αρκετά δεδομένα.

     

    Το να γνωρίζεις που τελειώνει η φωνή σου και πόσα ημιτόνια παραπάνω απαιτεί το τραγούδι που θες να πεις, είναι βασική γνώση που αποκτά κανείς με εξάσκηση.

    Αν υπάρχει τώρα ανάγκη για κάποιο συγκεκριμένο να βρεθεί άμεση λύση θα πρέπει μάλλον να υπάρξει ένα ηχογραφημένο δείγμα.

    Όσο για το που τελειώνει η φωνή,  είπα πως το ευρος είναι μέχρι G3

    15 λεπτά πριν, fusiongtr είπε

     

    Για να καταλάβω τι εννοείς.

     

    Όταν ακούς ένα κομμάτι και πας να το πεις δεν βρίσκεις την τονικότητα (πχ αν είναι από ΝΤΟ), ή δεν μπορείς να ακολουθήσεις την μελωδική γραμμή γιατί έχει νότες που είναι εκτός της έκτασής σου και δεν μπορείς να τις πεις?

     

    Αν είναι το πρώτο τότε ear training, αν είναι το δεύτερο, διάλεξε κομμάτια με μικρό μελωδικό εύρος στην φωνή, και χρησιμοποίησε κάποιες από τις τεχνικές που σου έγραψαν τα παιδιά παραπάνω για να "φέρεις" κάποιες νότες στα μέτρα σου, ή κάνε τρανσπόρτο το κομμάτι έτσι ώστε να έρθει πιο κοντά στην φωνή σου.

     

    Θα σύστηνα να προσπαθήσεις κομμάτια που έχουν πει γυναίκες, για να είναι πιο κοντά στην δική σου φωνή.

    To 2ο. Να δοκιμάσω γυναικείους τόνους δηλαδή;

  2. 20 λεπτά πριν, gkourmoul1 είπε

    Γιατί όμως? Δεν φτάνεις κάποιες νότες? Δεν σου αρέσει ο ήχος σου? 

    Δε μ αρέσει ο ήχος μου καθώς η φωνή ακούγεσται σαν ψεύτικη. Οι νότες , αν τις βάλω σε ένα πρόγραμμα Pitch Correction βγαίνουν σωστες χωρίς καμία διόρθωση . 

    4 λεπτά πριν, dimsonic είπε

     

    δεν νομίζω ότι ανέφερα εγώ "επαγγελματικά"

    Σαν ερασιτέχνης,  όσο ζω θα μαθαίνω.  Έτσι πιστεύω τουλάχιστον

  3. 8 λεπτά πριν, dimsonic είπε

    φοβάμαι (όμως) ότι αυτό που ζητάς να μάθεις απο μας είναι προαπαιτούμενη γνώση για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με τραγούδι ή (όπως βλέπω) πλήκτρα. Αρα έχεις δρόμο μπροστά σου

    Δεν είπα ότι θέλω να ασχοληθώ επαγγελματικά. 

     

    Γι αυτό δεν είναι το φόρουμ,  να βοηθάτε εσεις οι πιο έμπειροι εμάς τους πιο άπειρους;

  4. 3 λεπτά πριν, dimsonic είπε

    Ξεκινάς και βλέπεις. Σου βγαίνει στο άνω όριο?

    Όχι. Σου λείπουν πόσα ημιτόνια 2? Κατεβαίνεις τουλάχιστον 2.

    Αν μετά δεν σου βγαίνει στο κάτω όριο....το ξεχνάς, ή....πηδάς οκτάβες ή αυτοσχεδιάζεις

    Ευχαριστώ ,  θα προσπαθήσω.  Αν στείλω ένα μέρος ηχογράφησης μπορείτε να μ πείτε αν είναι σωσφιε ο τόνος η πρέπει να ανέβω η να κατέβω;

  5. 11 λεπτά πριν, fusiongtr είπε

     

    Βρε παιδιά καλά όλα αυτά που γράφετε, αλλά το παλικάρι έγραψε το από πάνω.

    Άλλο είναι αυτό.

     

     

     

    Βρε τον τόνο τον βρίσκεις και δεν μπορείς να το πεις λόγω έκτασης φωνής ή δεν τον βρίσκεις και τον ψάχνεις?

    Δεν τον βρίσκω αυτό λέω.  Δεν μπορώ να βρω έναν τόνο που να "ταιριάζει " με τη φωνή μ

  6. Αρχικά ευχαριστώ για την απάντηση. 

     

    Για παράδειγμα αν σας πω ένα τραγούδι μπορείτε να μου πείτε τον κατάλληλο τόνο;(δεδομένης της έκτασης που έδωσα πριν)

     

     

    Επισης ,Μήπως η έκταση αυτή είναι πολύ μικρή κ γι αυτό δεν μπορώ να βρω τόνο;

  7. Καλησπέρα , 

     

    Ειμαι 17 χρονών , κ έπειτα από 7 χρόνια ενασχόλησης με τη μουσική ,  συγκεκριμένα με αρμόνιο ,  αποφάσισα να ασχοληθώ και με τραγούδι  -Χωρίς να έχω κάνει και να έχω σκοπό να κάνω μαθήματα φωνητικής,  απλως για την πλάκα μου- . Μετά από 3-4 μήνες προσπάθειας κατέληξα στο εξής πρόβλημα:  Στα πιο πολλά τραγούδια δεν βγάζω ωραίο αποτέλεσμα γιατί δεν μπορώ να βρω τον κατάλληλο τόνο για τη φωνή μ, παρότι δοκιμάζω +- 2-3 ημιτονια κάθε φορά.  

     

    Θα ήθελα βοήθεια στο εντοπισμό της κατάλληλης τονικοτητας. Ή φωνή μου δεν είναι εντελώς αντρική ακόμη,  και το εύρος της που βρήκα σήμερα πάνω στο πιάνο είναι F2-G3

  8. 6 λεπτά πριν, gkourmoul1 είπε

    Τα ίδια χρησιμοποίησε, αλλά με διαφορετικές ρυθμισεις, κυριως στο eq.

    Αν μπορουσες ενδεικτικα να αναφερεις καποιες ρυθμισεις για λαικα θα με βοηθουσες. Ας πουμε τωρα προσπαθω να φτιαξω το μην αργεις του βερτη.

     

  9. Καλησπέρα. Τόσο καιρό τραγουδούσα μπαλάντες, και διαβάζοντας μερικά tutorials είχα φτάσει σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο στην επεξεργασία της φωνής. Δοκιμάζοντας κάποια λαικά τραγούδια, έχοντας κάνει επεξεργασία με τα ίδια plugins οπως στις μπαλαντες, δεν εμεινα ικανοποιημενος απο το αποτελεσμα. Και ρωταω: Τι plugins πρεπει να χρησιμοποιησω και με ποιες ρυθμισεις ωστε να βγει ενα ικανοποιητικο αποτελεσμα:

     

    Υ.Γ. Στις μπαλαντες χρησιμοποιω (Compressor, Riverb, EQ)

  10. Καλησπέρα, 

     

    Θα κάνω ένα cover Στην απόφαση καρδιας του γονιδη,  αλλά επειδή δεν έχω  και μεγάλη εμπειρία από ηχογραφήσεις φωνής θελω να μου πείτε κάποια effects και τιμές ρυθμίσεις γι αυτά ιδανικές για το συγκεκριμένο κομμάτι (π.χ. echo reverb ktl)

     

    Ευχαριστώ 

  11. Δεν έχω κάνει ποτέ μαθήματα φωνητικής αλλα ασχολούμαι καποια χρόνια με μουσική.  Αυτά από τεχνικής άποψης.  Επίσης ,  δυσκολεύομαι στο να βάλω συναίσθημα στη φωνή μου,  υπάρχει κάποιος τρόπος να το πετύχω ευκολότερα αυτό;

  12. 2 ώρες πριν, Vartanis είπε

    Το 95% είναι με εύκολα φωνητικά. Το άλλο 5% θέλει λίγη προσπάθεια.

    Πες μας τι είδος σε αρέσει και θα βρεθεί κόσμος να σε καθοδηγήσει.

    Περισσότερο μπαλάντες 

  13. 8 ώρες πριν, Μανώλης Χναράκης είπε

    Εν συντομία.

     

    Υπάρχουν δύο τρόποι, ο πρώτος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσεις τον εσωτερικό εγγραφέα του οργάνου και ο δεύτερος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσεις κάποιο daw και μετά να εισάγεις αυτά που έγραψες στο daw μέσω midi ή μέσω αρχείου midi file.

     

    Ουσιαστικά γράφεις όπως θα έγραφες κάποιο μέρος του ρυθμού, για παράδειγμα κάποιο variation.

     

    Πρώτα θα συνδέεις το midi out από τον υπολογιστή ή την κάρτα midi στο midi in του οργάνου. Κάποια όργανα υποστηρίζουν midi over usb, οπότε σε αυτή την περίπτωση συνδέεις τον υπολογιστή με το όργανο μέσω usb.

     

    Αφού ορίσεις από τις ρυθμίσεις του daw να βλέπει το daw ως μονάδα ήχου το όργανο, ρυθμίζεις τα μέτρα που θες να είναι το pattern, επίσης ορίζεις στα track του daw τα midi κανάλια για το κάθε όργανο-ήχο ξεχωριτά. Για παράδειγμα στο midi κανάλι 10 τα τύμπανα, στο 2 το μπάσο, στο 3 κάποιο άλλο όργανο κλπ. Στο manual του οργάνου αναφέρει συνήθως ποιά midi κανάλια αντιστοιχούν σε ποιά όργανα, δηλαδή αν είναι τύμπανα, μπάσο, ρυθμικές - μελωδικές φράσεις κλπ.

     

    Πριν ξεκινήσεις να γράφεις, ορίζεις μέσω bank select και program change τον ήχο για το κάθε track ξεχωριστά. Επίσης έχεις την δυνατότητα να βάλεις και άλλους controllers που αφορούν volume - pan - reverb - chorus κλπ. Αν έχεις κάποιο σχετικά "μεγάλο" μοντέλο, τα αναφέρει στο manual. Διαφορετικά διάβασε κάποιο manual από μεγαλύτερο μοντέλο της ίδιας εταιρείας.

     

    Ξεκινάς και γράφεις ένα - ένα τα track, τύμπανα - μπάσο κλπ κλπ. Συνήθως στα Yamaha γράφεις με βάση το Cmaj7, αν ασχοληθείς θα καταλάβεις γιατί, υπάρχει λόγος, στην αναπαραγωγή, αφού τελειώσεις την όλη δουλειά στο όργανο θα ακουστούν όλα κανονικά. Αφού ολοκληρώσεις το pattern, το αποθηκεύεις ως standard midi file.

     

    Αν το όργανο διαθέτει ειδική σελίδα για εισαγωγή και αυτόματη μετατροπή αρχείου από standard midi file σε δικό του format έχει καλώς. Διαφορετικά, ανάλογα το μοντέλο, θα πρέπει να το μεταφέρεις - γράψεις στο όργανο μέσω midi χρησιμοποιώντας midi sync.

    Επίσης, ανάλογα το μοντέλο, σου δίνει τη δυνατότητα μέσω κάποιων παραμέτρων να ορίσεις πως να παίζει το συγκεκριμένο pattern/variation. Αφού τελειώσεις με τις ρυθμίσεις το αποθηκεύεις και είσαι έτοιμος. Το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα μέρη του ρυθμού, intro - ending - fill - variation 1 - variation 2 κλπ.

     

    Στην αρχή μπορεί να σου φανεί από δύσκολο έως αρκετά δύσκολο, όμως πίστεψέ με αν καταλάβεις την λογική της λειτουργίας του ρυθμού στο arranger και ειδικά στο yamaha θα σου είναι άνετο. Θέλει λιγάκι μελέτη και προσοχή στην αρχή, μετά όλα θα πάνε καλά. Καλή επιτυχία.

     

     

    Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, αλλά δεν εννοούσα τέτοιου τρόπου καθοδήγηση. Συγγνώμη αν δεν ήμουνα εντελώς σαφής στην ερώτηση. Αυτά τα γνωρίζω ήδή. Εννοούσα κάποιος να μου πει τι όργανα πρέπει να χρησιμοποιήσω και πως θα βάλω τα ντραμς (δλδ. σε ποιους χτύπους να βάλω κάσα, πιατίνι κλπ.) γτ δεν τα πάω κ πολύ καλά με τα ντραμς, και κυρίως για φινάλε δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνω χωρίς βοήθεια. Ευχαριστώ.

  14. Καλημέρα. Επειδή θέλω να έχω εισαγωγές και Φινάλε όπως γίνεται με τις ορχήστρες στα live, στο αρμόνιο μου, αλλά έχω psr επομένως δεν μπορώ να πάρω το musicorama usb, θα ήθελα αν κάποιος μπορεί να με καθοδηγήσει στη δημιουργία μιας εισαγωγής (Και ενός finale) σε οποιοδήποτε daw (fl studio, ableton live κτλ). Αν κάποιος έχει κάποια έτοιμη θα εκτιμούσα ιδιαίτερα να μου τη στείλω ή να στείλει μια φωτογραφία να δω πως έχει τα όργανα κ τα ντραμς οπότε να τη φτιάξω. 

    Ας πούμε μια που άκουσα κ μου άρεσε ήταν αυτή: (μεχρι το 1:14 του βιντεο )

     

     

  15. Σε κάποια τραγούδια έχω προσέξει ότι Η φωνή του τραγουδιστή σε μερικά σημεία ακούγεται διπλή, σαν κάποιος να κάνει φωνητικά, αλλά δεν κάνει κάποιος. Με τη βοήθεια ποιου effect μπορεί να επιτευχθεί αυτό;

  16.  Καλησπέρα. Τελικά αποφάσισα να πάω σε δυναμικό και να αγοράσω το XM8500 της Behringer .

     

    Θέλω όμως βοήθεια σε 2 ακόμη θέματα:

     

    1. Σκοπεύω να χρησιμοποιήσω το μικρόφωνο για ηχογράφηση με pc (υποδοχή 3.5mm). Θα είναι καλύτερα να αγοράσω το καλώδιο XLR σε 3,5mm jack και αν μελλοντικά χρειαστεί να το συνδέσω σε κονσόλα ή κάρτα ήχου να παραγγείλω τότε μετατροπέα από 3,5 σε μεγάλο καρφί 6,3 ή να πάρω το καλώδιο XLR to 6.5mm jack και να χρησιμοποιώ σε pc με αντάπτορα 6,3mm to 3.5mm jack? (πάντα μιλάω από πλευράς ηχητικής απόδοσης )

     

    2. Όσο αναφορά τις βάσεις: Επειδή έχω σκοπό να τραγουδάω παίζοντας πλήκτρα, είναι καλύτερα να προβώ στην αγορά επιτραπέζιας βάσης π.χ. https://www.dbmelectronics.gr/vaseis-stiriksis/vaseis-mikrofonon/oem-sm-316-epitrapezia-vasi-mikrofonou.html?skr_prm=WyIwNmUzOGViOC01Nzg2LTRkZDMtOWQ4Yi0xYWY0NzNiNGI2ZmEiLDE1OTU0MjMwNjgxNDkseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

     

    η οποία να τοποθετηθεί ας πούμε στο ηχείο του αρμονίου, βάσης δαπέδου π.χ. https://www.djshop.gr/epangelmatikos-ichos/baseis/baseis-mikrofonon/ultimate-support-js-mc100-basi-mikrofonoy

     

    ή βάσης "γερανού" π.χ.https://www.daisat.gr/p/12354/oem-mst-902-basi-mikrofwnoy-braxiwnas-80cm.html?ref=6&gclid=CjwKCAjwx9_4BRAHEiwApAt0zhHtplPd7QNOhCMomnzY6XKzH1txNhympSt_pPgbcrJ2qsFJWND_cRoCZi8QAvD_BwE

     

    ;;;

     

    Ευχαριστώ προκαταβολικά

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου