Προς το περιεχόμενο

Ethismos

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    2
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από Ethismos

  1. Πέραν του ότι είναι στημένο καθώς μιλάμε για τηλεόραση, ας σκεφτούμε και λίγο το κομμάτι του παζαριού. Ο πωλητής έδωσε μια αρχική τιμή. Έδωσε λοιπόν το πάνω χέρι στον αγοραστή, που ήξερε ότι με τόσα είναι ικανοποιημένος. Αν βάλουμε στην εξίσωση ότι μπαίνεις σε ένα μαγαζί που ήδη ξέρεις ότι αγοράζει πολύ φτηνά και πουλάει πολύ ακριβά, λογικά το γνωρίζεις και είσαι διατεθειμένος να χάσεις προκειμένου να τα πάρεις άμεσα. Φάνηκε και από την συζήτηση, επέμεινε στο “cash”. Ναι, μπορεί η κιθάρα να αξίζει 30000, πόσο εύκολο είναι όμως να βρεις αγοραστή που να τα δίνει σε ρευστό; Και μόνο το ότι του έδωσαν όσα ακριβώς ζήτησε είναι μια νίκη στην συγκεκριμένη περίσταση… Άλλωστε ίσως περίμενε να του δώσουν 10, πχ, και επομένως να άρχισε από λίγο πιο ψιλά για να μπορούν να «τα βρουν στην μέση».
  2. Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα. Έχει φτάσει στα χέρια μου μια ηλεκτρική Yamaha, από τέλη 80 ή αρχές 90 (89 αν εμπιστευτώ ένα site που βρήκα). Η κιθάρα δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση, πιστεύω όμως με αγάπη και υπομονή μπορεί να επανέλθει σε μια αξιοπρεπή κατάσταση. Disclaimer: Πολύ πιθανών να μην αξίζει τον κόπο, αλλά όταν ένα πεντάχρονο την έχει βαφτίσει δικιά του και σου έχει δώσει το quest να του την φτιάξεις δεν μπορείς παρά να υπακούσεις! Το πιο βασικό θέμα που με προβληματίζει είναι η γέφυρα. Φοράει Floyd Rose, το οποίο όμως έχει πάθει σοβαρές ζημίες. Δεδομένου πρώτων του budget και δεύτερών του ότι απλά δεν θέλω Floyd (έχω άλλη με Floyd, την αγαπάω, αλλά για μια κιθάρα που θέλω απλά να βρίσκετε και θα την κακοποιεί ένα πεντάχρονο, καλύτερα κάτι λιγότερο ιδιότροπο…). Σκεφτόμουν σαν εύκολη λύση να πάρω μια γέφυρα τύπου strat που θα μπορεί κάπως πιο ευκολά να μπει στην θέση του Floyd, μου αρέσει όμως και το challenge του να γεμίσω το κενό και να βάλω hardtail γέφυρα, όπως έχουν οι les paul πχ. Και για τις δύο εναλλακτικές έχω δει με μια γρήγορη αναζήτηση πως υπάρχουν οικονομικές επιλογές. Ωστόσο δεδομένης της έλλειψής εμπειρίας θα ήθελα την γνώμη σας. Hardtail κιθάρα δεν είχα πότε, οπότε ακόμα και σαν παίκτης δεν έχω την εμπειρία. Το να βρω ποιες θα πρέπει να είναι οι αναλογίες, που θα τοποθετηθεί η γέφυρα κλπ είναι το εύκολο κομμάτι. Να σημειώσω πως δεν φοβάμαι την δουλεία, τα έχω καλά τόσο με τα ξύλα και ηλεκτρονικά όσο και με τα εργαλεία και την χειρωνακτική εργασία. Ασχολούμε εξαρχής επειδή μου αρέσει και θέλω να μάθω πράγματα για τις κιθάρες. Επομένως η «δύσκολη» οδός είναι θεμιτή αν προσφέρει αποτέλεσμα. Απλώς θέλω η απόφαση που θα πάρω να είναι σε σωστές βάσεις και σωστά μετρημένη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου