Προς το περιεχόμενο

mkm

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    689
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από mkm

  1. Δεν νομίζω να ξαναπληρώνεται ο ΦΠΑ. Όταν κάτι επιστρέφεται ο πρώτος αγοραστής παίρνει πίσω συνηθως όλο το ποσό. Μαζί με το ΦΠΑ. Άρα στη δεύτερη πώληση , πάλι το ίδιο ΦΠΑ δεν είναι μέσα;
  2. Δεν εξαφανίζεται το ΦΠΑ, απλά μετακυλίεται στον επόμενο. Με αλλα λόγια δεν το πληρώνει ο πρώτος αγοραστής αλλά ο δεύτερος.
  3. Τα νούμερα επαναλαμβάνονται...και είναι και πο το ίδιο μέρος...μάλλον καποιος βάζει (fake) αγγελία και στην τιμή πατάει 2 νούμερα εναλλάξ.
  4. 'Ετσι είναι δύσκολο για συμπέρασμα... Αν κάτι όμως κυκλοφορεί ακόμα, δεν θα πρέπει να προσεγγιστεί ανάλογα. ΠΧ εχω ενα Fender Blues Junior που τον είχα πάρει απο DV247 UK το 2008, όταν η λίρα ήταν κάτω και το φπα στην Αγγλία 15% στα 360 Ευρώ. Σήμερα έχει στο Thomann 777. Ποια τιμή θα ήταν η σωστή;
  5. Για να καταλάβουμε το παράδειγμα, αυτό το AKAI πόσο κάνει καινούριο σήμερα?
  6. Δεν νομίζω οτι θα πέσει κάνενα πρόστιμο...είναι αδύνατον να μετρηθεί αυτό αντικειμενικά. Ενταξει, σε μια ταινία ΟΚ, αλλά σε επιχειρήσεις και ξενοδοχεία πως? 45% την ώρα, τη μέρα, το μήνα, το χρόνο? Το πιθανότερο είναι να θεωρηθεί ως γεγονός και να πάει το 45% της πίτας απευθείας στα ελληνόφωνα, βρέξει χιονίσει.
  7. Και εγώ σχεδον αποκλειστικά φραπέ σκέτο...ή κανένα αμερικάνο σκέτο πάλι αν και....
  8. Συνήθως σε κάτι τέτοια το θέμα έχει να κάνει με το level στην έξοδο της πεταλιέρας. Δίνει σήμα περισσότερο σε preamp (line) level, παρά σε instrument level. Δεν έχει καμια ρύθμιση εκεί η πεταλιέρα?
  9. Δεν ξέρω για τέχνη, αλλά εγώ αγοράζω κιθάρες για συλλογή, πετάλια γιατί μου αρέσουν τα χρώματα και τα κουμπάκια, και ενίσχυτες για να μην είναι άδειο το κάδρο όταν βγάζω φωτο για ινστα... ...και διαβάζω και 3 αθλητικές εφημερίδες την ημέρα...
  10. Καλό σαν πρότζεκτ... αλλά έτσι και σου πάει κανένα δάχτυλο κάτω απο καμιά χορδή, με το γκάζι τέρμα...μάλλον το ξεχνάς το σπορ μια και καλή.
  11. Που έχει PCB ο συγκεκριμένος; Κατα τα άλλα, εντάξει, τα καλώδία είναι λες και τα κόβανε "με το μάτι", αλλά λίγο πολύ τη δουλειά τους θα την κάνανε σώστά. Αλλά στα fake caps απίστευτοι. Και προς το τέλος λέει οτι το wiring στην V3 είναι με λάθος τρόπο (όπως και στους 60s), παρότι είναι γνωστο οτι ο τρόπος αυτός βγάζει θόρυβο στο reverb, και η αλλαγλη στην καλωδίωση είναι επιβεβλημένη.
  12. Εγώ δεν το βλέπω αντικειμενικά, αλλά συγκριτικά. Δηλαδή όχι επειδή έχει 1, 2, 5 χαρακτηριστικά ντέ και καλά, αλλά επειδή έχω ήδη τη σχετική εμπειρία με κάποιο καλό (υποκειμενικά) όργανο, και θα κάνω απευθείας τη σύγκριση και κατά πόσο κοντά ή μακρυά, καλύτερη ή χειρότερη είναι.
  13. Overdrive από Lollar σε συνεργασία με τον Ιάπωνα Keijiro Fukushima της KGR HARMONY σε συλλεκτική έκδοση 100 κομμάτια (όποιος πρόλαβε, τον Κύριο είδε!), και φτιαγμένο απο ...μαντέμι...στην Ιαπωνία! Πρόκειται απο ότι είδα σε διάφορα φόρα για μια twisted για τον Lollar έκδοση του πεταλιού Arare της KGR HARMONY.
  14. Και εμένα δεν μου αρέσει αυτό που βγαίνει. Σαν να είναι μιουταρισμενες οι χορδές. Δεν ακούγεται φυσικό. Επομενο τρέντ θα είναι πχ να δούμε και καμία ακουστική γεμιστή με καμία κουβέρτα.
  15. Η debit κάρτα που έχεις είναι και visa ή master card (με 16ψήφιο αριθμό, σηματάκι visa ή master και 3ψήφιο κωδικό ασφάλειας πίσω), ή μόνο με τσιπ για τα ΑΤΜ? Τσέκαε κιόλας με την τράπεζα αν είναι ΟΚ για συναλλαγες ΕΕ, και τρίτες χώρες. Δεν είναι πάντα όλες ΟΚ για όλα. Θα πρέπει να το κανονίσεις.
  16. Εγώ νόμιζα το θέμα είναι για τσαμπουκάδες ταστιέρας....ινλέις ασούμε.
  17. Εγώ έφυγα στα 30 μου. Έμεινα 6 χρόνια Ολλανδία (Χάγη) και τα τελευταία 7 είμαι Πολωνία (Βαρσοβία) - ναι, αυτήν την πρώην κομμουνιστική. Μετανιωνω κάθε μέρα..που δεν έφυγα από τα 22, και έχασα κάποια χρόνια προσπαθώντας σε αυτό το καφενείο να ορθοποδήσω. Δεν υπαρχει καμία περίπτωση να γυρίσω πίσω. Ισως μόνο στη σύνταξη (λέμε τώρα). Μενω έξω κύριως για: 1) (σχετικά πιο) ισες ευκαιρίες (8 χρόνια Αθηνα δεν τις είχα, και με το που το προσπάθησα έξω , τις είχα όλες και ας έπρεπε να ανταγωνιστώ άλλους απο όλη την Ευρώπη για δουλειές) 2) κοινωνική συνείδηση. Στην Ελλάδα είμαστε παρτακηδες. Έξω δεν σε παίρνει. Άμα διπλό παρκάρεις στη Βαρσοβια, σε 5 λεπτά δεν θα βρεις αυτοκίνητο. Αν θες για δοκιμή, πάρε ένα μμμ χωρίς εισιτήριο , έτσι για την εμπειρία… 3) ηρεμία και καθημερινος ρυθμός ζωής. Δεν ξέρω πως να το πω, αλλά όλα γίνονται πιο αργά, αλλα στην ώρα τους, και σου μένει και χρόνος στο τέλος της μέρας. 4) σχέση δουλειάς απόδοσης (αν και σχετικό). Πως να το κάνουμε, πληρώνει. Όλα ειναι μεν πολλαπλάσια, αλλά πολλά παίρνεις, πολλά δίνεις, και πολλά σου μένουν. Όλα επί κάτι φορές. 5) περισσοτερες ευκαιρίες για σοσιαλ κλπ, μιας και η αγοραστική δύναμη παίζει ρόλο. Προσωπικά κάνω περισσότερες και μεγαλύτερες διακοπές στην Ελλάδα και βλέπω τους δικους μου συχνότερα τώρα που είμαι έξω, παρά όταν ήμουν εκεί (αλλα σε αλλη πόλη). Από εδώ έχω την άνεση. Εκεί μόνο δουλειά ολη μερα χωρίς αντίκρυσμα και χωρίς να μένει τίποτα στο τελοσ για βόλτες.
  18. mkm

    DIY guitar project - custom design

    Σειρα έχει να τελειώσει το μπράτσο....υπάρχει όμως ένα ζήτημα: Μιας και πρόκειται για εντελώς κάστομ σχέδιο με καρβ τοπ σε δικό του πάχος, τέλε γέφυρα, και 25.5 κλίμακα, δεν μας κάνει το σχέδιο της λες πολ για τη γωνία ένωσης του μπράτσου, και θα πρέπει να υπολογιστεί για αυτό το σχέδιο. Αφού κάναμε τα σχετικά μαθηματικά και βγήκαν τα μέτρα...φτιάχνουμε ενα dummy "σώμα" στο ίδιο πάχος με το κανονικό για να κάνουμε δοκιμή, πριν κόψουμε το κανονικό. Στο μεταξυ ανοιξαμε και τις τρύπες στα pickup cavities για να περνάνε τα καλώδια στον κάτω θάλαμο που θα βρίσκονται τα ηλεκτρικά, και φέραμε το καπάκι και το σώμα στα κανονικά πάχη.
  19. mkm

    DIY guitar project - custom design

    Το truss rod εγκατασταθηκε
  20. mkm

    DIY guitar project - custom design

    Truss rod δουλειές...
  21. Έχω κάνει τον τελευταίο χρόνο 5 ιντερνετικές παραγγελίες. Άλλες με διάστημα 5 μήνες, και άλλες μέσα στην ίδια βδομάδα. Τις 4 απο τις 5 φορές πήρα τέτοιο μήνυμα μέσα στις 3 αυτές μέρες μεταξύ αποστολής και παραλαβής. Όλο το χρόνο δεν ξαναπήρα παρόμοιο μήνυμα. Μπορεί να είναι και σύμπτωση δε λέω, αλλά τόσο;
  22. Το ζήτημα είναι επίσης το πως ο απατεώνας έχει πάρει την πληροφορία της παραγγελίας απο το Θωμά κλπ, ώστε μετα να κάνει την απάτη. Πως ξέρει οτι έχεις κάνει παραγγελία και τα στοιχεία σου, όταν οι μόνοι που θα πρέπει να το ξέρουν είναι εσύ, ο Θωμάς και το κούριερ; Πως έγινε η διαρροή;
  23. Μα δεν μιλάμε για 100% virtual περιβάλλον. Άλλο αυτό...οπως άλλο είναι τα modelers κλπ Εδώ λέμε για χρήση: 1) κανονικού ενισχυτή (που να παίζει στο sweet spot) με 2) Load box και 3) IR, σε 4) κάρτα, 5) υπολογιστή, 6) μόνιτορς ... ...και όλα αυτά (μάλλον συνδεδεμένα σε ένα μέρος μέσα στο σπίτι) για να πάρεις ήχο μάρσαλ σε χαμηλή ένταση.... ...Δεν ξέρω....πολλά δεν είναι? Εγώ (όπως είπα και σε προηγούμενο ποστ σε αυτό το θέμα) με ενα κόμπο (budda superdrive 18) και ένα volume στη λούπα μια χαρά ήχο έχω σε χαμηλή ένταση. Το αν θέλεις και να το ηχογραφήσεις είναι άλλο θέμα.
  24. Έχει και αυτό τα αρνητικά του... θα πρέπει: 1) να έχεις υπολογιστή, κάρτα, μόνιτορς ή ακουστικά κλπ (που παντρευεσαι αρκετά απο αυτά, και σε αντίθεση πχ με μια καμπίνα ή κόμπο, χάνουν σχεδόν όλη την αξία τους μετα απο σχετικά μικρό διάστημα) 2) κάθε φορά που θέλεις να παίξεις να ανοιγεις και υπολογιστή 3) να έχεις υπολογιστή, κάρτες, ενισχυτές, καλώδια κλπ, όλα σε ένα μέρος
  25. Ενα φθηνό attenuator παντως θα δωσει σχετικά καλύτερο αποτέλεσμα απο πετάλι, και το κόστος ειναι πανω κατω οσο ενα πετάλι. Αν ο ενισχυτής εχει post master volume fx loop, δοκίμασε με κανενα volume pedal στη λούπα. Προσφατα το εφάρμοσα σε εναν Budda superdrive με ενα active volume pedal και το drive ειναι μια χαρα εκει, σε οποια ένταση .
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου