Προς το περιεχόμενο

Alex Raptakis

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  332
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

ΦΗΜΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

261 Neutral

Σχετικά με τον Alex Raptakis

 • Rank
  Artist

Bio

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

447 προβολές προφίλ
 1. Εγώ ακούω δαφορές, αλλα σίγουρα δεν είναι κάτι τρελό. Με λίγο EQ και επεξεργασία πάνω κάτω τα φτιάχνεις νομίζω.
 2. Έχεις Cubase και θα χρησιμοποιήσεις converter?... Εννοείται θα το κάνεις χειροκίνητα μέσω ενός DAW, όποιου και αν είναι αυτό. Απλά θα το κάνεις export σε Wav 16bit.
 3. Το κακό σε όλο αυτό είναι ότι πληρώνεις διπλό φόρο... Αν είναι να πάρεις ένα ακριβό όργανο που πχ δε το βρίσκεις στο Thomann, αν πας με αεροπλάνο, να το αγοράσεις και να γυρίσεις, παίζει να βγαίνει πιο φθηνά!
 4. Απ' όσο ξέρω όχι... Δυστυχώς μόνο μία για την ώρα
 5. To Direct Monitor μόλις το πατήσεις ενεργοποιεί το monitoring χωρίς να κλείνει κάποια άλλη λειτουργεία. Απλά ακούς και τα input μαζί με όλα τα υπόλοιπα. Είναι δηλαδή σαν να έχεις το αντίστοιχο Mix knob στη μέση. Δεν απομονώνει κάτι. Ακούς ουσιαστικά τα πάντα. Για να ελέγξεις τη συνολιγκή ένταση, έχεις πάντα ένα κεντρικό knob, όπου ελέγχει τα πάντα (και input/monitoring, και output, ότι βγαίνει από το pc δλδ). Η άλλη ένταση είναι το input, που είναι το πόσο σήμα περνάει από το όργανο στην κάρτα. Αυτό είναι καλό να μη το πειράζεις εφόσον το έχεις ρυθμίσει. Για να πετύχεις την ισορροπία που
 6. Παραδόξως είναι humbuckers. Αν τους γυρίσω σε split position ο θόρυβος είναι διπλάσιος. Τα samples που παραχώρησα ήταν στo bridge.
 7. Ιδανικά μιλώντας, για να έχεις πάντα τον καλύτερο έλεγχο, βάζεις backing track στό πρόγραμμα DAW και όλα περνάνε από κει. Τώρα για να βάλεις πετάλια πάνω στην πεταλιέρα και να τα ακούς μέσω monitoring, γίνεται ναι. Για να παίξεις όμως με Guitar Rig θα πρέπει να κλείσεις τελείως το Monitoring και να βγάλεις τα πετάλια (εκτός αν θες να έχεις πετάλια πριν την ενίσχυση). Αν έχεις και Guitar Rig και Monitoring, θα ακούς 2 διαφορετικά πράγματα ταυτόχρονα και δε το θες. Το Direct Monitor στις κάρτες είναι αυτά εδώ. Στην 204HD σημαίνει ότι όταν το χεις φουλ στο IN ακούς μόνο το όργανο, ενώ όσο γυ
 8. Αν εννοείς το gain στην κάρτα ήχου, τότε δε νομίζω να γίνεται περισσότερο, είναι περίπου στα 2/10...
 9. Παρατήρησα ότι μάλλον έχω αρκετό θόρυβο όταν συνδέω την κιθάρα στην κάρτα ήχου, και ακόμη περισσότερο όταν βάζω κάποιο amp simulator. Έχω δει ότι στο ίδιο amp simulator που χρησιμοποιώ, κάποιοι δε χρησιμοποιούν καν κάποιο gate, ενώ εγώ για να αφαιρέσω τον θόρυβο έστω όταν δεν παίζω πρέπει να βάλω το gate τουλάχιστον στο -50, ή ακόμα και στο -20db..., δηλαδή ο θόρυβος φαίνεται να είναι αρκετά έντονος. Φταίει η κάρτα ήχου, το καλώδιο TS που είναι φθηνό, η κιθάρα (μαγνήτες/ηλεκτρικά), ή μήπως είναι φυσιολογικό? Το τελευταίο graph πάντως δε μου φαίνεται φυσιολογικό... Σήμα DI: noise -
 10. To Direct Monitor σου δίνει πάντα το καθαρό σήμα πριν περάσει καν στον υπολογιστή. Είναι χρήσιμο για να ακούσεις αυτό που ακριβώς δέχεται η κάρτα ήχου σου από κάποιο όργανο ή μικρόφωνο. Κάθε κάρτα το έχει κάπως διαφορετικά. Άλλες το χουν με switch ή κουμπί, που απλά το ενεργοποιεί χωρίς να αλλάξει κάτι άλλο. Άλλες το έχουν με knob που μπλέκουν το αγνό σήμα με το output του υπολογιστή. Αυτό μάλλον είναι το Mix που λες. Θα βοηθούσε να μας πεις σε ποια κάρτα το είδες. "Κανονικά" το έχουμε πάντα off και παίζουμε μέσα από κάποιο πρόγραμμα, είτε παίζεις με το youtube να παίζει, είτε έχεις βάλει
 11. Φαντάζομαι για να μην έχεις χώρο, έχεις και μικρό γραφείο. Ιδανικά σε ένα studio, το γραφείο (και τα ηχεία) δεν πρέπει να είναι κοντά σε τοίχο για να μην ακούς άμεσα τις αντανακλάσεις. Γι αυτό και είναι καλό να τραβιέται το γραφείο μισό με ένα μέτρο μπροστά. Αυτό βέβαια είναι αρκετά περιοριστικό για ένα τυπικό σπίτι. Τα ηχεία πρέπει να σχηματίζουν ισοσκελές τρίγωνο με εσένα να είσαι η 3η γωνία. Συνήθως, για να το πετύχουμε αυτό χωρίς βάσεις, είτε χρειάζεται μεγάλο, βαθύ γραφείο, είτε τρόπο να μπουν τα ηχεία πίσω από το γραφείο. Επίσης τα ηχεία πρέπει να είναι στο ύψος του κεφαλιού μας.
 12. Αρκετές φορές κάνουν και 1:1 clones. Αλλά όπως είπες, είναι εταιρείες, ο στόχος είναι το κέρδος, συνεπώς θα στοχεύσουν ξεκάθαρα σε αυτά που πουλάνε περισσότερο. Ξέρουν ακριβώς τι κάνουν.
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Κανονισμοί της σελίδας.