Προς το περιεχόμενο

Alex Raptakis

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  1.072
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Ημέρες που κέρδισε

  6

Οτιδήποτε δημοσιεύεται από Alex Raptakis

 1. Είδα και το αφεντικό, γεια σου αφεντικό! Το συγκεκριμένο κανάλι παρέχει φοβερή ενημέρωση, και είμαι σίγουρος ότι ένα τέτοιο βίντεο θα το ανεβάσει ακόμα περισσότερο.
 2. @BillTrantos Σ' ευχαριστώ πολύ για όλες τις πληροφορίες και περισσότερο για την down to earth συμβουλή. Νομίζω είναι πιο υγιές να σκεφτώ και να πράξω έτσι, όπως έχουν αναφέρει και άλλοι. Θέλει υπερπροσπάθεια και επιμονή, το γνωρίζω, ίσως εν τέλει εκεί να είναι και το κλειδί.
 3. Alex Raptakis

  Scherzo E-55

  Είναι φοβερό ρε Αλί. Εξεπλάγην από το θεματικό και την ανάλυση αυτού στο 2:40. Είναι ζηλευτό πραγματικά. Το noteperformer μάλλον έχει επιρροές από Final Fantasy, και JRPG του 2000. Η ποιότητα του ήχου κάτι τέτοιο μου βγάζει! Υστερεί στα γρήγορα articulations που κανονικά χρειάζεσαι συγκεκριμένα και εξειδικευμένα samples κανονικά, αλλά γενικότερα είναι μια χαρά για κάτι που γράφεται σε παρτιτούρα. Ποιο είναι το thought process σου για να γράψεις κάτι τόσο "grande"? Ξεκινάς με τη βασική ιδέα και κάνεις arrangement όλα τα υπόλοιπα, ή το γράφεις σιγά σιγά όλο μαζί γιατί έτσι το χεις στο κεφάλι σου?
 4. Μια συγχορδία σχηματίζεται με την 1, 3 και 5 (και 7 αν θες να βάλεις 7η) νότα σε σειρά. Για να βρεις την τρίτη νότα, μετράς από τη βάση της συγχορδίας προς τα πάνω. Αν είσαι στη πχ στην Ντο, μετρας Ντο (1), Ρε (2), Μι (3), Φα (4), Σολ (5), Λα (6), Σι (7) Σε όποια κλίμακα ή τρόπο και αν βρίσκεσαι, ότι οπλισμό και αν έχει, για να μετατρέψεις μια συγχορδία από ματζόρε σε μινόρε και αντίστροφα, "πειράζεις" την "3η" νότα. Η συγχορδία θα καθοριστεί "αυτόματα" ματζόρε, μινόρε, ελαττωμένη, αυξημένη, κτλ ανάλογα τον οπλισμό της κλίμακας που βρίσκεσαι. Για να τις πειράξεις, θα χρειαστεί να τις αλλοιώσεις με ένα από τα σύμβολα που μας βοηθάνε να διαβάζουμε τις νότες. - Αν είσαι σε ματζόρε και θες να την κάνεις μινόρε, θα πρέπει να αφαιρέσεις ένα ημιτόνιο από την 3η. Αν δεν έχει αλλοίωση, τότε την αλλοιώνεις εσύ με μια ύφεση (b) Αν έχει δίεση, τότε θα πρέπει να πάρει αναίρεση Αν έχει ύφεση, τότε θα πρέπει να πάρει διπλή ύφεση (bb) - Αν είσαι σε μινόρε και θες να την κάνεις ματζόρε, τότε θα πρέπει να προσθέσεις ένα ημιτόνιο στην 3η. Αν δεν έχει αλλοίωση, την αλλοιώνεις με μια δίεση (#) Αν έχει δίεση, της προσθέτεις άλλη μια και την κάνεις διπλή δίεση (x) An έχει ύφεση, τότε βάζεις αναίρεση. Πχ: Έστω ότι είμαστε στην Ντο ματζόρε που δεν έχει οπλισμό. Θες να σχηματίσεις την Ντο ματζόρε (πρώτη βαθμίδα), τότε έχουμε: Ντο (1), Μι (3), Σολ (5) - δεν έχουμε βάλει την Ρε (2) και την Φα (4). Αυτή η συγχορδία είναι ματζόρε, γιατί το διάστημα ανάμεσα στην 1 και 3 είναι 3ης μεγάλο (2 ολόκληροι τόνοι). Θα ήταν μινόρε αν το διάστημα 1-3 ήταν 3ης μικρό (1 τόνος και ένα ημιτόνιο). Για να την έκανες μινόρε, θα έπρεπε να βάλεις ύφεση στη 3η, άρα στη Μι, οπότε θα ήταν Ντο, Μιb, Σολ (η οποία είναι θεωρητικά δανεισμός από την ομώνυμη ελάσσονα που έχει Μιb φυσικό οπλισμό. Προσοχή στο πεντάγραμμο: Προηγείται πάντα ο οπλισμός. Εφόσον υπάρχει οπλισμός, δεν επαναλαμβάνουμε την αλλοίωση. Πχ, Αν πχ είσαι στη Σολ ματζόρε που έχει Φα#, και θες να γράψεις Ρε-Φα-Λα. Η Ρε Φα Λα είναι αυτόματα Ματζόρε και κρύβει ένα Φα#. Για να την κάνεις μινόρε θα πρέπει να βάλεις Φα αναίρεση, όχι Φα ύφεση.
 5. Ε αυτό δε μπορείς να το πεις για άλλους τόσους που το ήθελαν αλλά δεν τα κατάφεραν ποτέ? Δε ξέρω τελικά τι έχει σημασία. Το ταλέντο? Το βύσμα? Τα λεφτά? Ο κύκλος? Ο χρόνος? Η γνώση? Μάλλον λίγο απ όλα. Σίγουρα θα συνεχίσω να προσπαθήσω, και σίγουρα πιο σοβαρά. Απλά ο χρόνος περιορίζεται πολύ όσο μεγαλώνουμε, γι αυτό και πρέπει να βάλω τα πράγματα σε μια σειρά. Προφανώς δε μπορώ να προβλέψω το μέλλον, αλλά με τα μυαλά που κουβαλάω με βλέπω στο ράφι για λίγο ακόμα
 6. Εκεί αλλάζουν οι προτεραιότητες σίγουρα, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση ή δυνατότητα μέσα στα επόμενα χρόνια να συμβεί κάτι τέτοιο. Καταλαβαίνω τον τρόπο σκέψης όμως και είναι σωστός. Αυτή τη στιγμή κάνω αυτό που λέτε, το λογικό: είμαι στη σίγουρη δουλειά και προσπαθώ σιγά σιγά να δω αν γίνεται, γι αυτό και έγραψα τις σκέψεις που έκανα. Σίγουρα το all-in δεν είναι σοφό από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάτι σίγουρο, και δε σκέφτομαι να παρατήσω τη δουλειά ακόμα. Αυτό είναι άλλωστε και το concept της ερώτησης του νήματος. Να ρωτήσω το πώς το βλέπετε εσείς από τη δική σας οπτική. Επίσης, σίγουρα δε μιλάω για Ελλάδα, περί μουσικής. Είναι μια δουλειά που την κάνεις από παντού και απ το σπίτι, εκτός αν το εξελίξεις και πας σε διεύθυνση ορχήστρας κτλ. Είναι όμως υπερβολικά δύσκολο, ανταγωνιστικό και είναι και απαιτητική, γρήγορη δουλειά. Το έγραψα παραπάνω, ήταν κυρίως ηθικό. Την ευθύνη την έχω έτσι κι αλλιώς εγώ. Το ότι δε πήρα την προαγωγή απλά δε με δέσμευσε για 2 χρόνια, κυρίως ψυχολογικά, αλλά και ηθικά. Πήρα την αύξηση μου όμως και είμαι πολύ καλά. Δε το χω και σε τίποτα να την πάρω, στο χέρι μου είναι, μου το χουν αφήσει ανοιχτό.
 7. Πολύ, πολύ μεγάλη κουβέντα και συζήτηση. Έχω καταλήξει ότι, προς το παρόν το επαγγελματικό περνάει από το χέρι μου περισσότερο από το προσωπικό - Το πώς και το γιατί είναι άλλη κουβέντα - αλλά γι αυτό και προσπαθώ να κάνω αυτά που περνάνε 100% από το χέρι μου, όπως το να προσπαθήσω να εξελιχθώ επαγγελματικά. Το προσωπικό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα για μένα, αλλά δυστυχώς δεν περνάει καθόλου από το χέρι μου για την ώρα. Είμαι εξαιρετικά άτυχος τον τελευταίο καιρό, με πολύ μικρό κοινωνικό κύκλο, αλλά που θα πάει, κάτι θα γίνει και εκεί. Θα τα πούμε εμείς από κοντά!
 8. Ωραία τα λες και μου αρέσει που χτυπάς ονόματα, ΑΛΛΑ σε έχω προλάβει σε αρκετά! 1) Πέρσι έκανα ένα 6μηνο σεμινάριο μουσικής κινηματογράφου. Είδα μεγάλους, μικρούς, οσκαρικους και μη, από την αρχή του κινηματογράφου μέχρι και σήμερα. Έμαθα πολλά, σίγουρα όχι τα πάντα όμως. Είμαι μεγάλος λάτρης του κινηματογράφου, σε φάση να βλέπω ακόμα και 2-3 ταινίες τη μέρα, όταν μπορώ. Γι αυτό και θα ήθελα να συμμετάσχω σε αυτό το είδος τέχνης. 2) Στην Ελλάδα είναι ανύπαρκτο το είδος, και γι αυτό το απειροελάχιστο που υπάρχει είναι σίγουρα βυσματικό, όπως και όλα τα υπόλοιπα εδώ... Η πλάκα είναι ότι μόλις χτες παρέλαβα το νέο μου διαβατήριο! 3) Αυτό δε το πιασα. Εννοείς αυτά που μπορεί να αγοράσει/αποκτήσει οποιοσδήποτε για να τα βάλει στο content του? Τι θα μου προσφέρει αυτό? Ξέρω ότι υπάρχουν πολλά τέτοια, και σε χαζές τιμές, ακόμα και αν πας σε τύπου fiverr, που πας σε custom made μουσική, σε εξεφτελιστικές τιμές. Δε νομίζω να μπορώ να μπω σε αυτή τη νοοτροπία... 4) Με το Νικόλα έχουμε πιει και καφέ! Τον βοήθησα για να φτιάξει το μουσικό παιχνίδι που είχε στα σχέδια του πριν κάτι μήνες. Αφιέρωσε κάποιο χρόνο για να ακούσει το album μου και να μου γράψει κάποια σχόλια γι αυτό. Μέχρι εκεί φτάσαμε βέβαια. Τον θεωρώ πολύ αξιόλογο άνθρωπο και μουσικό. Ακόμα και οι μονόλεπτες συνθέσεις του είναι ζηλευτές! 5) Τον κύριο που αναφέρεις εδώ δε τον γνωρίζω, αλλά... Θα το ήθελα! 6) Δε με ενδιαφέρει να εξελιχθώ στο επάγγελμα. Αν με ενδιέφερε θα είχα πάρει την προαγωγή και θα το έψαχνα όσο γινόταν. Αλλά ήταν ένα χόμπι που έγινε επάγγελμα εξ ανάγκης, άσχετα το αν είμαι καλός ή όχι. Προς το παρόν το κάνω καθαρά για βιοποριστικούς λόγους, μιας και δε με γεμίζει κα θο λου. Να ρωτήσω κάτι άλλο. Γιατί όλοι πάνε Ολλανδία? Ξέρω αρκετούς Έλληνες μουσικούς που πήγαν εκεί για να κάνουν καριέρα, σαν μουσικοί. Έχει κάτι συγκεκριμένο εκεί που μου διαφεύγει?
 9. @dimsonic Την προαγωγή δεν την πήρα για διάφορους λόγους. Αρχικά είχα απαιτήσει αύξηση, και μάλιστα μεγάλη. Μου έκαναν αντιπρόταση για λίγο μικρότερη αύξηση (και πάλι μεγάλη), ή μεγαλύτερη αύξηση αλλά με προαγωγή, για να πάρω όλη την ευθύνη του δημιουργικού τμήματος της εταιρίας (που και τώρα την έχω αλλά άτυπα). Η θέση δεν υπήρχε, θα τη δημιουργούσαν για μένα. Δέχτηκα την απλή αύξηση αντί την προαγωγή γιατί θα ήμουν υπόχρεος στην εταιρία για τουλάχιστον 2 χρόνια μιας και έπρεπε να "φτιαχτεί" η θέση από την αρχή, να μπουν θεμέλια και να οριστούν ευθύνες κτλ., συν ότι θα είχα περισσότερη δουλειά, πράγμα που ήθελα να αποφύγω για να έχω χρόνο για μουσική. Παράλληλα έπαιζε έντονα το σενάριο με το παιχνίδι που φτιάχναμε, και υπήρχε περίπτωση να φύγω τελείως, οπότε δεν ήθελα να τους αφήσω κρεμασμένους. Κανονικά ναι έπρεπε να την πάρω και να φύγω οπότε γουστάρω αλλά, δεν είμαι τέτοιος. Η ηθική μου με πάει πίσω σε τέτοια ζητήματα. Αν τώρα βρω και "την κατάλληλη" μέσω noiz, τι να πω!
 10. Αυτό με τα online μαθήματα μου το πρότεινε και ο φίλος που ανέφερα. Βέβαια δεν έχω πετύχει κάποιον με εμπειρία να το κάνει. Ακόμα και ο καθηγητής στο Ωδείο του Νάκα δεν έχει και κάνα ιδιαίτερο βιογραφικό (πάνω στο film scoring όπου αυτό διδάσκει). Συνήθως αυτοί που έχουν πετύχει πάνω σε αυτό είτε δεν έχουν χρόνο, είτε παραείναι καλοί και συνεπώς το κόστος είναι μεγάλο (φαντάζομαι), ειδικά αν μιλάμε για τιμές εξωτερικού που δεν έχουν καμία σχέση με την αγοραστική ενός ελληνικού μισθού. @BillTrantos Αν δε σου είναι κόπος, θα ήθελα να ρίξω μια ματιά στο drive. Καλό είναι να υπάρχει! Σίγουρα το portfolio είναι και για μένα σημαντικό, και εν τέλει από το αποτέλεσμα κρίνεται η δουλειά, γι αυτό έχω δεύτερες σκέψεις ακόμα και για το απλό ωδείο. @dimsonic Είμαι full-time γραφίστας, graphic designer που λένε και στο χωριό μου. Δουλεύω σε μια εταιρία τεχνολογίας στην Αθήνα, με καλά χρήματα, όχι τίποτα τρομερό βέβαια. Όμως δεν μπορώ να πω ότι απολαμβάνω τη δουλειά μου, και δε νιώθω ολοκληρωμένος. Φαντάσου ότι δεν δέχτηκα ολόκληρη προαγωγή γι αυτό το λόγο. Τώρα στα 31 που είμαι νέος ακόμα (γελάω), λεω να κάνω ότι μπορώ για να προσπαθήσω για το μουσικό.
 11. Θα είμαι κάτω μέχρι και τις 15 αλλά θα μαι διαθέσιμος μέχρι 11. Από χτες ξεκίνησε και η άδειά μου όποτε έχω και τα πρωινά ελεύθερα, στείλε όποτε θες να το δούμε!
 12. Μετά από μια κουραστική περίοδο μετακόμισης, κατέβηκα Κρήτη για διακοπές, χαλάρωση και οργάνωση του μυαλού για να δω το πώς πρέπει να κινηθώ, προκειμένου να μπορέσω να πλησιάσω με μεγαλύτερη σιγουριά και αυτοπεποίθηση τους μουσικούς στόχους μου. Οι στόχοι αυτοί είναι κυρίως δύο, ο πρώτος προσωπικός και ο δεύτερος επαγγελματικός: 1) να φτάσω ένα ικανοποιητικό επίπεδο στα drums και ίσως να μπω σε μια μπάντα 2) να πάρω (ακόμα πιο) σοβαρά τη σύνθεση προκειμένου να έχω περισσότερες πιθανότητες για να το κάνω επαγγελματικά (μουσική για κινηματογράφο και video games). Όσον αφορά το 1ο, το επίπεδό μου είναι καλό, αλλά θέλω να το φτάσω ακόμα πιο ψηλά, γιατί το γουστάρω πολύ και πάντα ζήλευα τους βιρτουόζους. Η λύση αυτού είναι να ξεκινήσω μαθήματα και να το πάρω όσο πιο σοβαρά γίνεται. Ήδη ψάχνω για καθηγητή. Αν δε βρω, το πολύ να πάω στο Ωδείο Νάκα. Τώρα για το δεύτερο, έλεγα στον κολλητό μου, που τον εκτιμώ πολύ μουσικά, ότι δεν νιώθω "αρκετός", δεν έχω τις διασυνδέσεις, και ότι νιώθω πολύ κατώτερος σε σχέση με αυτόν που έχει πτυχίο αρμονίας και δίπλωμα πιάνου - πόσο μάλλον αν κάτσω να συγκρίνω τον εαυτό μου με το χαοτικό ανταγωνισμό του μέσω internet. Η απάντησή του ήταν ότι οι γνώσεις αυτές είναι επικτητες, και ότι δε θα μου πάρει πολύ να τις αποκτήσω, μιας και δε θα ξεκινήσω από το μηδέν. Από την άλλη, αντιλαμβάνομαι ότι δεν δεν είμαι δα και τόσο κακός. Βγάζω όμορφα ακουστικά αποτελέσματα και έχω ήδη γνώσεις σε αρμονία και μουσική θεωρία, απλά ίσως το ταβάνι μου να είναι εν δυνάμει πολύ κοντό. Ίσως όμως να είναι αρκετό και να μπορέσω να κάνω δουλειά ως έχει, και απλά να χρειάζεται χρόνο, παραπάνω δείγματα και πρωτοβουλίες. Οι επιλογές λοιπόν είναι οι έξεις: - Μένω ως έχει: Συνεχίζω ότι κάνω, αφιερώνω τον ελεύθερό μου χρόνο σε συνθέσεις, κυνηγάω όποιον βρω, γράφω εθελοντικά μουσική για ταινίες κτλ, μέχρις ότου να πάρω την εμπειρία και να χτίσω κατάλληλο portfolio. - Ωδείο: κάνω μαθήματα αρμονίας και σύνθεσης, είτε κλασικής είτε όχι, σε ωδείο, με σκοπό να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου και να είμαι πιο άνετος και δημιουργικός. Σε αυτή την περίπτωση ο χρόνος και το διάβασμα που χρειάζεται είναι εύκολα διαχειρίσιμος και δε θα με πιέσει τόσο, μιας και έχω τη δουλειά μου 10-6. Ότι χρόνος μου μένει, τον αφιερώνω στο διάβασμα και στο να γράψω κάποιες συνθέσεις για να μη μένω στάσιμος. - Πανεπιστήμιο: Κάνω προετοιμασία και δίνω πανελλήνιες (που είναι 2 ειδικά μουσικά μαθήματα + Εκθεση) προκειμένου να μπω στο μουσικό πανεπιστήμιο στην Αθήνα (μένω ήδη Αθήνα). Αυτή είναι μια ακραία περίπτωση που είμαι τύπου "αντίο ζωή". Η δουλειά θα με περιορίσει πολύ χρονικά και θα πρέπει να αφιερώσω ότι έχω και δεν έχω εκεί. Θα με φέρει σίγουρα σε επαφή με κόσμο, θα μου προσφέρει υψηλό επίπεδο αλλά θα έχω και την πίεση της σχολής που δε ξέρω αν θέλω να ξαναζήσω. Ποια είναι η άποψή σας? Εσείς τι θα κάνατε? Αξίζουν οι σπουδές στη φάση που είμαι ή πιστεύετε ότι μπορώ να το δουλέψω μόνος?
 13. Μου άρεσε περισσότερο της Lari. Για μένα έλεγε μια ιστορία που είχε αρχή, μέση και τέλος, ισορροπία σε αργό-γρήγορο, συν το άκουσμα από το παίξιμο με δάχτυλα αντί πένας ήταν λίγο πιο ξεχωριστό στα αυτιά μου.
 14. Αυτά τα "points" που βλέπεις μπορείς να τα βάλεις όπου θες, δε χρειάζεται να είναι στα transients. Μπορείς να μικρήνεις ή να μεγαλώσεις το "εσωτερικό" μιας συνεχόμενης κυματομορφής, μπορείς να "διαλέξεις" μόνο το transient και να το κάνεις πιο έντονο, ή να διαλέξεις την ουρά εκτός το transient για να αυξήσεις τη διάρκειά του, κτλ. Ότι θες κάνεις, κυριολεκτικά. Απλά όσο πιο πολυ "τραβάς" κάτι, τόσο κυνδινεύεις να παραμορφώσεις τον ήχο. Εκεί έρχονται οι διαφορετικοί αλγόριθμοι stretching του Cubase να σώσουν την κατάσταση. Cheating? Μπορεί. Για τεμπέληδες που δε ξέρουν να παίζουν? Προφανώς. Σώζει τη μέρα για τρόμπες σαν εμένα? Σίγουρα!
 15. Όχι αν το κάνεις σωστά. Αν είσαι απρόσεκτος ναι, αλλά ουσιαστικά σετάρεις starting και ending point (συνήθως βλέποντας τα transients στην κυματομορφή), έτσι ώστε να μη αλλάξει τίποτα άλλο. Μπορείς απλά να πειράξεις την αξία μιας νότας και τίποτα άλλο.
 16. Το quantization σαν έννοια είναι να φέρεις κάτι πάνω στο grid που ορίζει το μέτρο. Αυτό θα κάνει στο audio track. Το Cubase έχει το AudioWarp και το VariAudio που μπορείς να αλλάξεις το timing σε ένα audio track/event και να τo φέρεις εκεί που θες πάνω στο grid. Το χρησιμοποιώ πολύ στο double-tracking γιατί είμαι ανάπηρος και δε μπορώ να παίξω τόσο σωστά, φοβερό εργαλείο!
 17. Alex Raptakis

  Life After

  Μου άρεσε πολύ! Οι ήχοι που έχεις διαλέξει ταιριάζουν πολύ μεταξύ τους και αφήνουν αυτό το νοσταλγικό 80s feel. Ίσως να λείπει μία κάθαρση, μια μεγαλύτερη κορύφωση προς το τέλος, αν και μπορεί να μη ταιριάζει σε αυτό που ήθελες να πεις εσύ - κρίνοντας και απ'τον τίτλο. Πολύ ωραία δουλειά, μπράβο!
 18. Ειπώθηκε με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, αλλά θα το πω κι εγώ. Σημασία έχει το να συμφωνούν όλα στο σύνολο. Αν το hihat ξεφεύγει 1/128 αλλά ξεφεύγει μαζί του και το μπάσο, τότε δε τρέχει και τίποτα. Στο κάτω κάτω ο ακροατής δεν ακούει το τελικό κομμάτι με μετρονόμο, αλλά με το ρυθμό που δημιουργούν τα ίδια τα όργανα. Το πρόβλημα έρχεται όταν αυτά μεταξύ τους το "χάνουν". Πρέπει να υπάρχει μια ρυθμική αρμονία σε όλα, και το quantize βοηθά σε αυτό, ειδικά όταν υπάχουν κιθάρες με double/quad tracking, μπάσο, drums, πιανο, βιολιά και φωνή ταυτόχρονα. Αν δεν είσαι το τέλειο ρομπότ μουσικός, δύσκολα θα τα παίξεις όλα στην εντέλεια. Κάπου θα το "χάσεις" και κάτι θα ακουστεί να έρχεται πιο νωρίς ενώ ταυτόχρονα και κάτι πιο αργά. Εκεί έρχονται τα διάφορα εργαλία για να μας βοηθήσουν, έτσι ώστε να μη χρειάζεται να κάνουμε 1000 takes για να βγει κάτι επακριβώς το ίδιο (που και πάλι παίζει να μην είναι). Το groovάρισμα δεν είναι το swing ή το να είσαι ακριβώς πάνω. Είναι και οι δυναμικές, οι αξίες, το πώς πέφτουν πάνω στο grid τα όργανα σχετικά μεταξύ τους, και η ίδια η σύνθεση, αλλά πάντα σαν σύνολο. Ο Adam Neely κάνει μια μικρή ανάλυση στους μικρο-ρυθμούς σε αυτό το βίντεο, έχει πολύ ενδιαφέρον!
 19. Ναι βρε το κατάλαβα! Αν και δε το ξέρω το συγκεκριμένο πρόγραμμα, φαντάστηκα ότι μάλλον γίνεται export σε midi, οπότε θα μπορούσε να γίνει port στο Cubase - έτσι το χα στο μυαλό μου. Προφανώς θα πρέπει να το προγραμματήσεις από την αρχή, σύμφωνα με το VST που θα διαλέξεις. Αλλά και πάλι, για engine που παίζει κατευθείαν παρτιτούρα είναι φοβερό.
 20. Νομίζω ότι για να "λάμψει" χρειάζεται λεπτομερές programming. Λίγο το vibrato, λίγο ο χώρος, λίγο τα transitions/legato και οι δυναμικές. Προφανώς για sketching είναι παραπάνω από καλό, ειδικά αν είναι έτοιμο σε παρτιτούρα! Η σύνθεση με ξεπερνά, μου άρεσε πολύ και είναι πέρα από τις γνώσεις μου, αξιοζήλευτη θα έλεγα!
 21. Αν και δεν είμαι performer, με ενοχλεί αφάνταστα η ιδέα "αν δε καπνίσεις ένα "τσιγαράκι" δε το απολαμβάνεις το live". Αν χρειάζεται κάποιος μια επιπλέον ουσία για να απολαύσει τη μουσική μου, το θεωρώ οριακά προσβλητικό - και λεω οριακά γιατί γενικά δε προσβάλομαι καθόλου και για τίποτα. Φυσικά ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει...
 22. Θα φτιάξουμε σύντομα! Είμαι Κρήτη τώρα οπότε δε παίζει, αλλά μόλις γυρίσω θα πρέπει να μπει σε μια σειρά!
 23. Ωραίο βίντεο, ωραίες κιθάρες, ωραίο riff, και ακόμη πιο ωραίο το τελευταίο τμήμα που για τα δικά μου γούστα θα το προτιμούσα σαν κεντρική ιδέα, γιατί δίνει κάτι το διαφορετικό και ξεχωρίζει ευχάριστα. Ένα αρνητικό που μπορώ να επισημάνω είναι ότι σε αρκετά σημεία θα μπορούσε να είναι πιο tight στο χρόνο, κυρίως η drums, αλλά συμβαίνει και στα υπόλοιπα όργανα. Θέλει πιο ακριβές παίξιμο, πιο "τέλειο" ας πούμε, ειδικά σε κάτι γυρίσματα που χάνεται αρκετά. Σε λογικά πλαίσια πάντα. Ισχύει και για τη φωνή το παραπάνω, αλλά γενικά η φωνή μου φαίνεται λίγο ξερή/dry, ειδικά με το ντουμπλάρισμα που έχει γίνει που πιστεύω δεν πολυταιριάζει. Θα μου άρεσε περισσότερο αν υπήρχε αρμονια με 2η φωνή, ή ακόμα και οκτάβες σε falsetto. Και επειδή δε θα ταν σχόλιο Alex αν δεν αναφαίρεται κάτι για την προφορά, ε, η προφορά θέλει λίγο δουλίτσα ακόμα για μένα. Κάποια σημεία δε τα καταλαβαίνω καν, όπως μετά την παύση της κασέτας, στο 2:04. Όσες φορές και να το άκουσα, κάτι νταζατσφα νταζεσιτζιζ, πραγματικά άι ντοντ αντερστάντ.
 24. Έχεις φοβερές ιδέες, ειδικά με τις μελωδικές γραμμές!
 25. Χαρά μου! Ήμουν λίγο σκληρός αλλά you asked for it που λένε και στο χωριό μου. Μην πτοείσαι όμως, δεν είναι κακή η σύνθεση, έχει potential. Εννοείται ότι όσα λέω είναι σύμφωνα με τις δικές μου περιορισμένες γνώσεις και ακούσματα. Όσο για το ένστικτο, καλό είναι να δοκιμάζουμε πράγματα, να πηγαίνουμε κόντρα και να ανακαλύπτουμε νέες προοπτικές. Σίγουρα δε δουλεύει πάντα, αλλά είναι και ένας τρόπος να μάθουμε περισσότερα και πάνω στην τέχνη, και για τον ίδιο μας τον εαυτό.
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου