Προς το περιεχόμενο

Alex Raptakis

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  1.242
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Ημέρες που κέρδισε

  8

Track Σχόλια από Alex Raptakis

 1. 8 λεπτά πριν, cigaret13 είπε

  Εννοείς όχι τόσο σφιχτό, να ξεκουρδίσω τα ελατήρια και να του δώσω λίγο παραπάνω ένταση;

   

  Αν δε μπορείς διαλέξεις άλλο ταμπούρο, πιο μεγάλο σε διαστάσεις για να έχει πιο μεγάλο ήχο, τότε ναι λίγο πιο χαμηλό κούρδισμα. Μπορεί να χρειάζεται και πιο έντονο compression για να ακουστεί και το σώμα του περισσότερο, και σίγουρα λίγο παραπάνω ένταση - εξαρτάται και από τις υπόλοιπες αλλαγές.

   

  Και πάλι βέβαια, είναι πολύ υποκειμενικό σχόλιο. Αν σου αρέσει εσένα, κράτα το!

  • Like 1
 2. Έτσι για να κάνω τη διαφορά, θα πω ότι βαρέθηκα λίγο προς το τέλος... Επίσης δε μου άρεσε καθόλου το ταμπούρο. Θα το ήθελα λίγο πιο "βαρύ", πιο έντονο βρε παιδί μου. Η αρμονία μου άρεσε βέβαια. Έχει έτσι λίγο αυτό το κάτι διαφορετικό!

 3. Για μένα έχουν πετύχει όλα σε αυτό. Είναι όπως πρέπει, τόσο όσο.

  Σαν μια έξτρα ιδέα όσον αφορά την ενορχήστρωση, ΙΣΩΣ, αν μιλήσουμε για story-telling στη μουσική (σε συνδιασμό με τους στίχους), θα μπορούσες να έχεις χρησιμοποιήσει την ορχήστρα λίγο πιο "συγκεκριμένα" έτσι ώστε να δίνει αντίστοιχη βαρύτητα στα "γεγονότα" που αναγγέλλουν οι στίχοι. Να το πω πιο απλά, οι δυναμικές να επιρρεάζουν όλη την ορχήστρα, όχι μόνο το πιάνο, έτσι ώστε η κλιμάκωση να είναι πιο έντονη.

   

  Για παράδειγμα, στο bridge τα κόβεις όλα και βάζεις μόνο πιάνο, αλλά με έντονες δυναμικές. Εγώ εκεί θα είχα βάλει φουλ ορχήστρα στο φουλ, για να έρθουν οι ανατριχίλες. Ή σαν μια έξτρα ιδέα, "ρίχνεις" τις δυναμικές στο bridge μόνο με πιάνο να παίζει σιγά, και μετά το επαναλαμβάνεις με φουλ ορχήστρα σε μέγιστες δυναμικές.

   

  Βέβαια, με αυτές τις ιδέες αλλάζει το τραγούδι. Ίσως έτσι όπως το χεις κάνει να λέει καλύτερα την ιστορία, δηλαδή έτσι όπως εσύ θες να ειπωθεί.

  • Like 2
  • Ευχαριστώ 1
 4. Ομολογώ πως δε μου βγαλε κάτι παγωμένο όπως συνιστά ο τίτλος. Μου έφερε περισσότερο εικόνες από κάτι post-apocalyptic σε συνδιασμό sci-fi. Φυσικά το αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφο! Η φωνή από πού είναι?

  • Ευχαριστώ 1
 5. Συμφωνώ και εγώ, μουσικά και σε μείξη μια χαρά είναι. Επίσης πιστεύω ότι το συγκεκριμένο, με τον τρόπο που το έχεις ενορχηστρώσει θα στεκόταν μια χαρά ακόμα και σαν instrumental, χωρίς καθόλου στίχους δηλαδή.

   

  Επίσης συμφωνώ με το ότι δε χρειάζονται όλα τα τραγούδια να είναι πάθους και λατρείας! Στο κάτω κάτω, νομίζω όλοι μπορούμε να συμφωνίσουμε ότι υπάρχει μεγάλος κορεσμός. Βέβαια, αν αυτό σου βγαίνει και θες να βγάλεις προς τα έξω, τότε μια χαρά κάνεις και το κάνεις!

  • Συμφωνώ 1
 6. Ένα τέτοιο collab περιμέναμε! Μπράβο σε όλους! Στην κιθάρα ο Κορμούλ έδωσε ρέστα!

  Έτσι και για να πω και το κατιτίς μου, εγώ θα ήθελα πιο "in-your-face" mix στα τύμπανα, είναι λίγο πίσω νομίζω. Αλλά γενικά έχει γίνει καλή δουλειά σε όλα, μην παρεξηγηθώ 😅

  • Ευχαριστώ 3
 7. 6 ώρες πριν, nikodemos είπε


  thanks!

  αυτό με τα κεφάλαια (και αντίστοιχα με τις πολυ βοηθητικές και ευχαριστες μικρογραφίες που δημιουργεί το youtube) αρχικά δούλεψε αλλά δυστυχώς μετά από μια μέρα εξαφανίστηκε...δοκίμασα και το να βάλω τα timestamps στην αρχή όπως γραφεις αλλα δεν επανηλθε....μυστηριαι οι βουλαί του youtube....thanks πάντως!


  Δοκίμασε να δεις αν αυτή η επιλογή είναι επιλεγμένη!

  Εμφανίζεται στο Edit Video -> Και κάτω από το Age Restriction σου λέει "Show More"

  image.png.be917812cf6c39faafcb2836d2902cbe.png

 8. Είναι πολύ ωραίο! Η μείξη καλή, και τα κομμάτια έχουν πολύ ενδιαφέρουσες ιδέες και εκτέλεση. Μόνο το overture και το coda με κούρασαν ηχητικά λιγάκι, νομίζω παραείναι φορτωμένο για τα δικά μου γούστα.

   

  Τιπ: Στην περιγραφή του βίντεο στο YouTube, αν βάλεις τα timestamps πρώτα, το YouTube δημιουργεί "κεφάλαια" μόνο του, που βοηθάνε εμφανισιακά στο να ξέρει ο χρήστης πότε αρχίζει και πότε τελειώνει ένα κομμάτι. Δηλαδή αντί για "1. in sync (overture) 00:00" > "00:00: 1. in sync (overture)".

   

  Επίσης σαν τυπογραφική λεπτομέρια, κάθε μη συνδετική λέξη σε ένα τίτλο θέλει κεφαλαίο, αλλά ίσως να το ήθελες έτσι για στυλιστικούς λόγους.

  • Like 1
 9. Εντάξει κοίτα... Είναι λίγο copy του Sweet Child O' Mine... Σίγουρα είναι πολύ ψηλά για τη φωνή σου, ήθελε τουλάχιστον ένα τόνο κάτω, για να μην πω 2-3. Και η προφορά θέλει δουλίτσα σίγουρα.

   

  Επίσης μου ακούγεται ένα κακό timing στα τύμπανα, κάτι έχει πάει λάθος σε αρκετά σημεία και φεύγει αρκετά από το grid. Οκ δε χρειάζεται να είναι και ακριβώς, αλλά πχ το open-hat ακούγεται πιο νωρίς σε όλο το κομμάτι, και το ντέφι λίγο πιο αργά, σαν να κάνει flam με το closed-hat.

   

  Σαν πιο μικρή λεπτομέρια, σε κάποια σημεία έχεις hat+ντέφι+crash μαζί, που ένας πραγματικός drummer δεν θα έπαιζε ποτέ έτσι - και αν έπαιζε, θα χρησιμοποιούσε το ντέφι στην άρση, όχι στη θέση.

   

  Τέλος, σαν προσωπική άποψη, να πω ότι το θέμα της εισαγωγής που ακούγεται και λίγο αργότερα θα έλεγα πως δεν ταιριάζει καθόλου. Θυμίζει λίγο ρομαντική ταινία του '80 αλλά νομίζω ότι ηχητικά δεν ταιριάζει με το υπόλοιπο ύφος του κομματιού.

  • Like 1
  • Συμφωνώ 2
 10. Έχει κάποιες πολύ ωραίες ιδέες, και σίγουρα έχει το δικό του στυλ όλο αυτό. Με χαλάνε κάποιοι ήχοι και γενικά η τελική μορφή της παραγωγής, που θα το χαρακτήριζα "ωμό", κάτι που δεν είναι καθόλου κοντά στον μοντέρνο ήχο που ακούω καθημερινά. Ίσως όμως ταιριάζει σε αυτό που θες να πεις.

  • Like 1
 11. Σίγουρα καλύτερο, αν και τα έγχορδα με ξενίζουν, είναι κάτι σαν αυτά τα παλιά simulated μέσα από απλές κυματομορφές. Στείλε να στα γράψει κανας άλλοε λαίμαι!

  Για ήχους κιθάρες παιξίματα περιττό να πούμε.

  • Ευχαριστώ 1
 12. Μπρααααβο ρε συ Andrew! Είναι εκατό φορές καλύτερο! Είναι πολύ ισορροπημένο! Όσο προχωρούσε το κομμάτι και έμπαιναν νέα στοιχεία άκουγα αυτό που περίμενα να ακούσω ως ιδανικό. Μεγάλο άλμα πραγματικά!

   

  Ωραίο και το βιντεάκι, και τα σκίτσα με το animation. Πολύ ευχάριστο γενικά.

   

  Με το καλό και στο επόμενο!

  • Like 1
 13. Δεν είμαι λάτρης των μπλουζ, καθώς μου φαίνονται πολύ παρόμοια μεταξύ τους, οπότε δε θα σχολιάσω τη σύνθεση. Μια χαρά είναι και σαν ήχος, και έχει και το κάτι τις του με κάποιες αλλαγές. Θα πω μόνο ότι μου φάνηκε πολύ κατατονικό ρε παιδί μου. Κάπου μου έλειψε το γκάζι, έτσι για τη διαφορά μέσα σε ένα σχεδόν 7λεπτο κομμάτι. Αν το έκοβες όπως λες, ίσως να μη το ένιωθα.

   

  Αυτό που το ρίχνει πολύ σίγουρα είναι η ποιότητα ηχογράφησης της φωνής. Έχει αυτό το bathroom-effect που λέμε. Επίσης κάτι που δε με άφησε να "ησυχάσω" είναι αυτό το πληκτροειδές που παίζει συνέχεια από πίσω. Νομίζω δε χρειάζεται σε όλο το κομμάτι.

  • Like 1
 14. Βλέπω PAL, ξέρω ότι θα ναι καλό. Και είναι! Λίγο αυτή η φράση erhu με ξενίζει μάλλον γιατί έχει απότομο attack, αλλά είναι πολύ μικρή λεπτομέρεια. Όπως πάντα όμως έχεις πετύχει μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα και αισθητική. Επίσης η μελωδία μου θυμίζει κάτι αλλά δε μπορώ να σκεφτώ τι ακριβώς...

  Μπράβο όπως και να χει!

  • Ευχαριστώ 1
 15. 17 λεπτά πριν, takisdi είπε

  Για τη δουλειά που προορίζεται ,κινηματογράφο,σειρές ,παιχνίδια πολυ καλο,όπως κ προηγούμενα σου!

  Η μίξη είναι με hardware η plug in?

   

  Σ' ευχαριστώ πολύ!
  Όλα είναι software! Μη φανταστείς όμως, τίποτα ιδιαίτερο. Απλό EQ, ελάχιστο compression, και λίγο limiting στο master για να φτάσει τη σωστή ένταση.

  • Like 1
 16. Δε'ν'κακό. Είναι μια αρκετά επαναλαμβανόμενη σύνθεση, με συγκεκριμένο ύφος σε όλο το όλο κομμάτι, που όλο αυτό δεν είναι σίγουρα του γούστου μου, αλλά καταλαβαίνω το όλο θέμα και στυλ.

   

  Ενστάσεις:
  Η εισαγωγή έχει ένα άτσαλο σημείο, το 0:07-0:09, εκεί που μπαίνει μπάσο-drums δηλαδή. Επίσης νομίζω πως οι κιθάρες έχουν πολύ μπάσο.

  Η φωνή παραέχει εφέ, και είναι αρκετά χαμηλά, σε σημείο που δεν ακούγεται. Σε συνδιασμό με το εφέ δύσκολα να καταλάβει κανείς τι θέλει να πει ο ποιητής.

  Τα δεύτερα φωνητικά που πετάγονται κάθε λίγο είναι σαν να έχουν μειξαριστεί ως πρώτη φωνή.

  Τέλος, ακούω κάποια "κλικς" στο κομμάτι. Δε ξέρω τι ακριβώς φταίει αλλά δε θα πρεπε να υπάρχουν.

  Τα σημεία που τα άκουσα: 0:48, 1:40, 1:42, 1:46, 1:53. Ίσως έχει να κάνει με το track της δεύτερης φωνής.

   

  Το βίντεο είναι ναι μεν πολύ ωραίο, αλλά μου φαίνεται πραγματικά παντελώς, μα παντελώς αταίριαστο. Δεν έχει ούτε το ρυθμό, ούτε το ύφος, και γενικά δεν αγγίζει καθόλου την όλη "αισθητική" της μουσικής. Είναι πραγματικά το άκρως αντίθετο.

   

 17. Ένα κομμάτι που σίγουρα θα ζήλευαν κάτι μαραβέγιες και μουζουράκιδες. Ούτε στα όνειρά τους βασικά.

  Απορώ ρε Απόστολε γιατί δε τα ανεβάζεις σε youtube ή ακόμα και spotify κτλ...!

  Μοναδική ένσταση τα τύμπανα που θα μπορούσαν να είναι πιο ψηλά αλλά γουατέβερ.

  Μπράβο, είναι από τα πολύ καλά σου νομίζω!

  • Ευχαριστώ 1
 18. Εγώ δεν έχω θέμα με τη διάρκεια γενικότερα, εκτός αν μιλάμε για πολλή επανάληψη, όπου και υπάρχει - οπότε θα μπορούσε να είναι μικρότερο.

   

  Η μείξη δεν είναι κακή αλλά θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερη, ειδικά στις lead κιθάρες που ακούγονται σαν να έχουν μπει ξεχωριστά.

   

  Στο "κουπλέ" που έχεις βάλει, στην αρχή μπαίνει στη ΣΟΛ (0:24), και μετά στα ρυθμικά κρατάς ΣΟΛ#/ΛΑb (0:26-0:30), ενώ η κιθάρα παίζει εντελώς εκτός. Αυτό επαναλαμβάνεται άλλες 3 φορές μέχρι να ξαμπει το κεντιρκό θέμα (1:02). Ξαναγίνεται στο επόμενο τμήμα (1:50) κοκ. Γενικά αυτή η Σολ# συντελεί στο να ακούγεται πολύ περίεργα καθώς δεν είναι μέρος της αρμονίας που χρησιμοποιείς σε όλο το υπόλοιπο κομμάτι, καθώς και στη lead κιθάρα που παίζει από πάνω. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι είναι απλά αρμονικά λάθος.

   

  Τέλος το lead παίξιμο σίγουρα θα μπορούσε να είναι πιο καθαρό. Ακούγεται σαν να έχεις σκιτσάρει απλά κάποιες ιδέες, όχι σαν να είναι τελειωμένο κομμάτι. Θέλει δουλίτσα για να ακούγεται καθαρά χωρίς τσαπατσουλιές. Για καλό σκοπό γίνεται έτσι κι αλλιώς ;)

  • Like 1
 19. Ε οκ όταν φράφεις απόλυτα μόνος είναι λογικό να βγαίνουν 100% οι προσωπικές σου επιρροές με μια απόλυτη ελευθερία. Δεν είναι απαραίτητα καλό ή κακό, είναι αυτό που είναι. Τα collabs και το συνεχόμενο feedback από επιπλέον σετ αυτιά και μυαλά φέρνει αυτούς τους έξτρα παράγοντες που μπορεί να δώσουν το κατιτίς τους. Από την άλλη μπορεί να σε αποσυντονήσουν ή να σε πάνε και πίσω, να υπάρξει σύγκρουση απόψεων, κτλ. Όλα παίζουν, αλλα εν τέλει ένα είναι το αποτέλεσμα :P

  • Like 1
 20. 57 λεπτά πριν, geka είπε

  ΜΠΡΑΒΟΟΟΟΟ..... Είναι καλό να μη κρύβεται η δημιουργικότητα, όπως και το ταλέντο. Φαίνεται επίσης ότι παρ' όλο που είχες dead line να σου ταίριαζε κιόλας η όλη θεματική. Σα να παρακαλείς κρυφά να σου βάζουν τέτοια όρια. 

   

  Άσχετο και σχετικό: Εγώ παρατηρώ ότι στο σπίτι μόνος μου μου βγαίνουν όλα πολύ cinematic και soundtrack τα κομμάτια σε αντίθεση με όταν μπλέκομαι με άλλους.

   

  Σ'ευχαριστώ πολύ! Προσωπικά έχω παρατηρήσει ότι και δουλεύω καλύτερα με deadlines, αλλά και αναγκαζομαι να κολλάω σε υπερ-λεπτομέρειες που εν τέλει δεν έχουν νόημα - εκεί τρώω όλο το χρόνο μου.

   

  Για το δεύτερο που λες, εννοείς ότι αν αφεθείς μόνος σου βγαίνουν όλα πιο κινηματογραφικά? Πώς κι έτσι? Πώς το εξηγείς? Νιωθείς να σε περιορίζουν οι ιδέες άλλων και δε σε αφήνουν να εκφραστείς ολοκληρωτικά? Έχει ενδιαφέρον το θέμα έτσι όπως το θέτεις!

   

  @Superfunk και @roberto30 σας ευχαριστώ πολύ, ξέρετε ότι εκτιμώ πολύ τις απόψεις σας, όπως και όλων των υπολοίπων φυσικά!

×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου