Προς το περιεχόμενο

Alex Raptakis

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  1.137
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Ημέρες που κέρδισε

  7

Αναρτήσεις από Alex Raptakis

 1. Όταν ήμουν πιτσιρικάς και στη μπάντα που είχαμε, σχεδόν όλους τους έβλεπα ως κατώτερους, έχοντας τη φοβερή ιδέα ότι εμείς ήμαστε οι καλυτερότεροι των σχολικών μπαντών. Τώρα βέβαια βλέπω τα παλιά μας βιντεάκια και γελάω/κλαίω.

   

  Σήμερα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Νομίζω ότι είμαι ο μεγαλύτερος τρόμπας όλων των εποχών και φοβάμαι να μπω σε μπάντα γιατί νομίζω ότι θα τρομπάρω τόσο άσχημα που δε θα ξαναπιάσω όργανο στη ζωή μου. Έχω μάθει να λέω τρόμπα πρώτα εμένα πάνω απ'όλα.

 2. Προσφορά Spitfire Audio για 2 μέρες, με τον κωδικό YOUTUBE50 έχετε 50% έκπτωση σε ένα προϊόν Spitfire της επιλογής σας. Νομίζω εξαιρούνται τα καινούργια τους.

   

  Αξιοσημείωτο ότι οι προσφορές της Spitfire Audio σχεδόν ποτέ δεν ξεπερνούν το 40%, και αυτό είναι σε συγκεκριμένα προϊόντα, συγκεκριμένες φορές ανά το χρόνο (Summer Sale, Black Friday κτλ).

   

  Οπότε αν έχετε βάλει ένα συγκεκριμένο στο μάτι, είναι ευκαιρία.

   

  Το Tweet εδώ:

  • Like 3
 3. 28 λεπτά πριν, filmmusic είπε

  Την οθόνη πάντως (4k αλλά όχι HDR) την έχω συνδεδεμένη πάνω στην κάρτα γραφικών.

  Δεν καταλαβαίνω ποιο θα είναι το πλεονέκτημα αν τη συνδέσω στον ενισχυτή.

   

  Δεν είπα κάτι για ενισχυτή, και δεν έχω παρακολουθήσει όλη τη συζήτηση.

  Όπου και να τη συνδέσεις, θα πρέπει να διαλέξεις την ανώτερη έκδοση HDMI που υποστηρίζει η συσκευή που τη συνδέεις, στη συγκεκριμένη περίπτωση θα είναι η κάρτα γραφικών.

   

  Απλά σιγουρέψου ότι το καλώδιο υποστηρίζεται και από την κάρτα γραφικών, και από την τηλεόραση, προτιμώντας πάντα την μεγαλύτερη δυνατή έκδοση.

   

  Σημείωση περί ήχου:

  Το HDMI μπορεί να μεταφέρει και ήχο, οπότε, αν πχ είχες συσκευή DVD player που μέσω αυτής θα έπαιζες τα αρχεία σου τότε θα έπρεπε να δεις αν και αυτό υποστηρίζει τo αντίστοιχο καλώδιο HDMI.

   

  Αν συνδέσεις την τηλεόραση σαν οθόνη υπολογιστή μέσω HDMI και η τηλεόραση έχει δικά της ηχεία, τότε ο υπολογιστής θα αναγνωρίσει ότι υπάρχει νέα έξοδος ήχου. Εσύ απλά θα πρέπει να διαλέξεις μια άλλη έξοδο ήχου, όπως πχ αυτή του ενισχυτή, όπου θα έχεις συνδέσει το νέο ηχητικό σύστημα, αν κατάλαβα καλά.

 4. Καλά τα λέτε και συμφωνώ.

  Και εγώ βλέπω το ΑΙ της συζήτησης σαν ένα μέσο, όχι σαν δημιουργό, τεχνίτη, καλλιτέχνη. Θα έλεγα (θα) είναι περισσότερο σαν ένα υπερβολικά πολυπλοκο, φτασμένο DAW, που θα του λες θέλω "αυτό" και θα μπαίνει ως μέσο να το κάνει. Απλά θα του το λες με απλά λόγια και όχι με πολλές χρονοβόρες διαδικασίες. Και αρκετά πράγματα εννοείται θα τα κάνει μόνο του, σύμφωνα πάντα με τη βάση δεδομένων που έχει χρησιμοποιηθεί για να εκπαιδευτεί, η οποία θα είναι και οι "επιρροές" του.

   

  Όσο το ΑΙ είναι εργαλείο, δεν νομίζω να υπάρξει πρόβλημα. Στο τέλος θα γίνουν όλοι developers που θα ασχολούνται με το ΑΙ και το πώς μπορεί να βελτιώσει/δημιουργίσει κάθε τι για το καλύτερο (?) του ανθρώπινου είδους και όχι μόνο. 

   

  Το πρόβλημα θα ξεκινήσει (ότ)αν θα ξεκινήσουν τα AI να γράφουν μόνα τους χωρίς input, με δική τους πρωτοβουλία. Βέβαια νομίζω πως αν οποιοδήποτε ΑΙ λάβει έστω και ΜΙΑ πρωτοβουλία, τότε αυτό ήταν, τελειώσαμε, όχι σαν μουσικοί, αλλά μάλλον σαν είδος.

   

  Το παράδειγμα με το jamάρισμα δε το θεωρώ καλό, γιατί εκεί μιλάμε για μία καθαρή ανθρώπινη αλληλεπίδραση, στο πλαίσιο της μουσικής στη συγκεκριμένη περίπτωση. Το ΑΙ είναι άσχετο. Αν κανονίσεις να βγεις για ένα καφέ με το φίλο σου και είστε και οι δύο στο κινητό, τότε δε χρειάζεται καν το ΑΙ για να στα χαλάσει, παρά μόνο η έλλειψη της ανθρώπινης αλληλεπίδρασης.

 5. Επειδή έχω κάτσει να το φιλοσοφίσω πάρα πολύ το συγκεκριμένο θέμα, του τι είναι τέχνη, θα πω το εξής:

   

  Τέχνη είναι η αποτύπωση μιας ιδέας. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

   

  Φυσικά δε μιλάμε για την ποιότητα ή την πολυπλοκότητα αυτής, αλλά και ούτε για το μέσο, ούτε για το χρόνο, ούτε για τίποτα. Μιλάμε για το τι ορίζει κάτι ως τέχνη.

   

  @cigaret13 Η ζωγραφική, η φωτογραφία, η γλυπτική, η μουσική, και ότι άλλο μπορείς να σκεφτείς, είναι απλά μέσα.

  Για παράδειγμα, η φωτογραφία μέσω μιας συγκεκριμένης τεχνολογίας (μέσο) έχει ως αποτέλεσμα να αποτυπώνει ένα στιγμιότυπο της πραγματικότητας. Η διαφοροποίηση αυτής από άλλες έχει να κάνει με την ιδέα.

  Η ζωγραφική δε διαφέρει πολύ. Αποτυπώνει μια ιδέα χρησιμοποιώντας ένα διαφορετικό μέσο, ή εργαλείο αν θες. Λόγω της διαφοράς του μέσου, μπορείς να πετύχεις διάφορα στυλ που ξεπερνούν τις δυνατότητες του μέσου της φωτογραφίας. Μη ξεχνάμε ότι οταν έγινε mainstream η ψηφιακή ζωγραφική μέσω πχ του Photoshop, υπήρξαν ξεσηκωμοί από τους παραδοσιακούς. Μόνο και μόνο τη μαγεία της αναίρεσης να βάλεις, πάει τους ξέξανες τους παραδοσιακούς (που λέει ο λόγος).

   

  Τώρα για τη μουσική, όπως λένε: Music is organized sound waves. Ο άνθρωπος με τον καιρό δημιούργησε μέσα (πχ όργανα, αργότερα υπολογιστές) για να οργανώνει διαφορετικά αυτά τα φυσικά κύματα. Δεν διαφέρει δα τόσο πολύ από άλλες μορφές τέχνης.

   

  Τώρα θα μου πεις, μια ιδέα μπορεί να είναι μόνο ανθρώπινη, λόγω της ιδιαιτερότητας των αναμνήσεων.

  Και ναι, ισχύει, και ως έχει, το ΑΙ χρειάζεται ένα input για να δημιουργίσει, δε θα το κάνει μόνο του. Το input αυτό βασίζεται σε υπερ-τεράστιες βάσεις δεδομένων από προηγούμενες ιδέες που ξεπερνούν την ανθρώπινη δυνατότητα.

   

  Βέβαια δε λέω ότι είμαι υπέρ. Αλλά, αν αυτό έχει ζήτηση από το διάμεσο, τότε δεν έχουμε επιλογή. Ο διάμεσος άνθρωπος δεν ενδιαφέρεται και τόσο εις βάθος. Αυτός θα επικρατήσει, αν και εφόσον υπάρχει κέρδος από τους δημιουργούς.

  • Like 2
 6. 15 λεπτά πριν, cigaret13 είπε

   Ναι αλλά εδώ μιλάμε για τέχνη (μουσική....) και όχι για φωτογραφία.....

   

  Δεν είναι ακριβώς φωτογραφίες. Υπάρχουν και αυτές, αλλά όχι μόνο. Όλα ξεκίνησαν από ένα διαγωνισμό ζωγραφικής που το 1ο βραβείο το πήρε ένας που κατέθεσε ζωγραφιά από ΑΙ. Έγινε μεγάλος ντόρος.

   

  Πάρα πολλά portfolio sites ζωγραφικής και εικονογράφησης έχουν αρχίσει να απαγορεύουν την ανάρτηση εικόνων AI. Από την άλλη έχουν δημιουργιθεί νέες πλατφόρμες που ΠΟΥΛΑΝΕ φράσεις-κλειδιά προκειμένου ο χρήστης να τις αγοράζει για να τις βάζει στο λογισμικό και να αποκτά συγκεκριμένα αποτελέσματα εικόνων.

   

  Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά, και η μουσική δεν είναι τόσο πολύπλοκη όσο νομίζουμε - όχι για έναν τεχνιτό εγκέφαλο με σχεδόν άπειρη μνήμη και επεξεργαστική δύναμη. Στο κάτω κάτω η ερώτηση δεν είναι το αν ένα δημιούργημα είναι φτιαγμένο από έναν άνθρωπο ή ένα "ρομπότ", αλλά αν προσφέρει στην ανθρωπότητα με κάποιο τρόπο, είτε ψυχολογικό/ψυχαγωγικό, είτε πρακτικό.

 7. 9 ώρες πριν, g.p είπε

  Stratus αναμένω Alex& fusion

   

  Έχει κάποια γρήγορα rolls που δε νομίζω να χω την τεχνική ακόμα να τα βγάλω πεντακάθαρα.

  Το δυσκολότερο για μένα είναι να θυμάμαι ένα κομμάτι που δε το ξέρω. Θα το βάλω στο repeat όμως και πού θα πάει? :P

 8. 3 ώρες πριν, filmmusic είπε

  Να ρωτήσω κάτι:

  Ποιό καλώδιο HDMI πρέπει να πάρω για να συνδέσω τον ενισχυτή με τον υπολογιστή;

  https://www.skroutz.gr/c/1946/kalwdia_HDMI.html

   

  Τί διαφορά πχ. έχουν αυτά του 1 ευρώ από τα πολύ ακριβότερα;

   

  Καταρχάς, εδώ και κάποιο καιρό δεν είναι όλα τα HDMI ίδια. Υπάρχουν διαφορετικές εκδόσεις (πχ 1.4 ή 2.1). Πχ η 2.1 είναι η μόνη έκδοση που υποστηρίζει 4Κ 120Hz, ενώ η 1.4 φτάνει 720p 60Hz ή 1080p 24Hz.

  Μπορείς να δεις περισσότερες λεπτομέρειες εδώ: https://en.wikipedia.org/wiki/HDMI#Versions

  Αν έχεις τηλεόραση/monitor+player υψηλών προδιαγραφών και υποστηρίζει καλώδιο 2.1, τότε θα πρέπει να πάρεις 2.1 για να έχεις την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Αν όχι, πάρε ότι μεγαλύτερο υποστηρίζει.

   

  Όσον αφορά δύο "ίδια" καλώδια στην ίδια έκδοση αλλά σε διαφορετικές τιμές, τότε μιλάμε κυρίως για ποιότητα υλικών, εγγύηση, αντοχή, κτλ - και μήκως όπως είπε και ο φούσιο από κάτω! Κάποια πολύ φθηνά μπορεί να βγουν ακραία δυσλειτουργικά (σε φάση να φαίνονται περίεργα σχήματα στην τηλεόραση, μειωμένα χρώματα, αποσυνδέσεις, και άλλα) ενώ μέχρι ένα σημείο η αυξημένη τιμή προσφαίρει λίγο καλύτερα υλικά και διάρκεια ζωής. Δε χρειάζεται να πας σε κάτι πολύ ακριβό όμως.

   

  Όσον αφορά την ποιότητα και το πόσο κακό μπορεί να είναι ένα καλώδιο, εδώ παραθέτω ένα πολύ ωραίο βίντεο για όποιον έχει όρεξη:

   

  • Like 2
  • Ευχαριστώ 1
 9. 2 ώρες πριν, Terry RoscoeBeck5 είπε

  Corrected, γιατί μέχρι στιγμής μόνο ένας (γενναίος) έχει δηλώσει συμμετοχή- εκτός από τους Los Jazistras και τους sir Apos band.  

  Συγνώμη κύριος αλλά εγώ είπα πρώτα πρώτα ότι δηλώνω για Smells like teens spirit τύμπανα, και ότι θα βγάλω όσα μπορώ γιατί μάλλον θα χουμε έλλειψη!

 10. Μόλις τώρα, roberto30 είπε

  Βοηθητικό προσωπικό και θεατές / ακροατές (εγώ καλή ώρα) επιτρέπεται να έρθουν? Ή θα ζητούνται στην είσοδο διαπιστευτήρια επάρκειας κατάρτισης σε κιθαρομπασοτύμπανα?🥺

  Εσύ θα ρθεις και θα πεις κι ένα τραγούδι... και δύο, και τρία.

 11. Δεν έχω ούτε το Nanokontrol, ούτε Reaper, αλλά υπάρχει περίπτωση να πρέπει πρώτα να ρυθμίσεις τα κουμπιά/faders/knobs της συσκευής από το Software πριν μπεις στο Reaper.

   

  Στο software θα πρέπει να επιλέξεις αν θες να δίνουν εντολές σε CC ή σε νότες.

  Έπειτα μέσα στο Reaper λογικά θα μπορείς να μπεις ότι πχ το Play θα είναι στο CC41.

  How To Setup A Korg NanoKontrol2 To Be Used With Spitfire Libraries – Support Centre

  • Like 1
 12. Καλά τα λέει ο Bill, βέβαια νομίζω πως αρκετές φορές ένα απλό Like/Dislike δεν αρκεί. Δεν είναι όλα 0 και 1, υπάρχει και το ενδιάμεσο, γι αυτό η κλίμακα με τα αστεράκια 1-5 είναι οκ. Η ερώτηση (νομίζω) είναι το γιατί δεν μπαίνει ο κόσμος στη διαδικασία να κάνει την αξιολόγηση.

  • Συμφωνώ 1
 13. 1 ώρα πριν, Ali Barout είπε

  Από θέμα ασφάλειας σάιτ μην πήξουμε στα μποτ, κι από θέμα σκατοποσταρίσματος και χλεύης (τρολλς).

  Θα πρέπει σίγουρα να χρησιμοποιείς το noiz λογαριασμό σου για να κάνεις έστω ανώνυμη αξιολόγιση. Επίσης το ανώνυμο θα μπορούσε να είναι προεραιτική επιλογή. Ή θα μπορούσαν να είναι όλες ανώνυμες, και όποιος θέλει να αφήσει ένα σχόλιο για να γίνει επώνυμο.

   

  Το να βάλεις πάντως μια βαθμολογία με ένα κλικ είναι σίγουρα πολύ πιο προσιτό από το να βλέπεις ένα ολόκληρο ξεχωριστό κομμάτι "αξιολογήσεις" που σχεδόν κανείς δεν γράφει. Μετά λες, άμα γράψω θα είναι το πρώτο πράγμα που θα δει ο οποιοσδήποτε, οπότε πάει αλυσίδα και δε γράφει κανείς.

 14. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του αφεντικού, καταλαβαίνω ότι θέλει το Music section να έχει ένα πιο συνεπές και ακριβές "top list", για να προωθεί τα καλά και αγαπημένα, αλλά και ίσως να δίνει αφορμή για μια παραπάνω προσπάθεια.

   

  Τα σχόλια και τα like δεν είναι μια "μακροχρόνια" ένδειξη ότι ένα κομμάτι είναι καλό ή όχι. Τα like ok, αν ένα κομμάτι έχει 50 like και ένα άλλο έχει 5, σαφώς αυτό μετα 5 είναι λιγότερο αγαπητό από αυτό με τα 50. Αν όμως ένα έχει 5 σχόλια αντί 50, δε σημαίνει απολύτως τίποτα. Μπορεί τα μισά να είναι απαντήσεις, σχόλια από τα ίδια άτομα στα πλαίσια συζήτησης, ή ακόμα και να χει ξεφύγει το θέμα σε κοινωνικό-πολιτικά θέματα όπως είμαι σίγουρος ότι έχει γίνει στο παρελθόν.

   

  Σαν μια επιπλέον λύση που σκέφτομαι είναι να μπορεί να δωθεί ανώνυμη βαθμολογία χωρίς να χρειαστεί σχόλιο, όπως ήταν πχ το YouTube στο ξεκίνημά του. Ή και να υπάρχει η δυνατότητα για ανώνυμα σχόλια.

  • Συμφωνώ 2
 15. Ίσως να το χω ξαναπεί, αλλά θεωρώ ότι μια κριτική πρέπει να γίνεται με περιγραφικό και λεπτομερή τρόπο. Δεν μπορείς απλά να λες "δε μου άρεσε", ή "είναι βαρετό". Πρέπει να περιγράφει την κρίση, το "γιατί", ιδιαίτερα αν συμπεριλαμβάνει βαθμολογία. Ειδάλλως, μια κριτική γίνεται ένα απλό σχόλιο, και η βαθμολογία χάνει την πραγματική αξία, που άμεσα επιρρεάζει μια "σωστή", καλά δομημένη κριτική. Συνεπώς, ίσως κάποιο να βλέπουν τον όρο "κριτική" ή "αξιολόγηση" και να νομίζουν ότι είναι κάτι πολύ σοβαρό και να μη θέλουν να μπουν στη διαδικασία.

   

  Προσωπικά μου αρέσουν πολύ οι κριτικές, και να κριτικάρω, αλλά ακόμη περισσότερο να με κριτικάρουν, μιας και πιστεύω πως ένα σοβαρό σχόλιο υπό τον όρο "κριτική" ή "αξιολόγηση" θα μου δώσει να καταλάβω αν αυτό που έχω δημιουργίσει, παίξει, εκτελέσει, κτλ, είναι εκεί που θα μπορούσε να είναι ή/και το πώς μπορεί να γίνει καλύτερο. Το πώς η μουσική περνά σε άλλα ζευγάρια αυτιά είναι ένα φοβερό εργαλείο για κάθε μουσικό. Θέλω να με λένε άσχετο και τρόμπα, μαζί με το γιατί φυσικά.

   

  Το πρόβλημα νομίζω είναι ότι ο μέσος ακροατής, πέραν του ότι η μουσική είναι υποκειμενική, νομίζω πως δε θέλει να φανεί σκληρός, και λέω φανεί γιατί φαίνεται η βαθμολογία που βάζει. Γι αυτό αρκετοί βάζουν 4-5 αστεράκια παρέχοντας μόνο υπερ-θετικά σχόλια, πράγμα που θεωρώ πληγωτικό για κάποιον που πραγματικά θέλει να βελτιωθεί.

   

  Υπάρχει και το να μη θέλει γιατί δε νοιώθει κατάλληλος έτσι ώστε να κρίνει κάποιον άλλο (ποιος είμαι εγώ για να κρίνω, μη κρίνετε, ίνα μη κριθήτε, κτλ)

   

  Άσε που έχουμε νομίζω όλοι παρατηρήσει λίγο-πολύ, ότι ακόμη και άτομα που υποτιθέμενα αναζητούν κριτική όταν δημοσιεύουν μια δημιουργία τους, εν τέλει δεν είναι ανοιχτοί σε κριτικά σχόλια, αδιαφορόντας, ή ακόμα και χλεβάζοντας αυτά. Αμα αρχίσουν να βλέπουν 1-2 αστεράκια, τότε θα φύγουν τελείως από το φόρουμ, σκεπτόμενοι "δεν ανήκω εδώ".

   

  Λύσεις:

  - Θα μπορούσαν να βγου τελείως τα σχόλια και να πρέπει να βάλει κάποιος βαθμολογία προκειμένου να σχολιάσει. Έτσι θα υπάρχουν πολλές αξιολογήσεις και ο μέσος όρος θα είναι πιο "αληθινός" ας πούμε. Ή να μπορεί ο χρήστης να αφήσει σχόλιο μόνο αν έχει αφήσει κριτική.

   

  - Η βαθμολογία να σπάσει σε 3 διαφορετικά τμήματα, πχ, σύνθεση, εκτέλεση, μείξη. Μπορεί μια σύνθεση να είναι μοναδική και ευφάνταστη, αλλά να υστερεί σε ποιότητα λόγω μείξης ή προβλημάτων στην εκτέλεση. Ή μπορεί να είναι τέλεια η μείξη και το παίξιμο, αλλά να είναι ένα βαρετό 4-chord κομμάτι. Με αυτό τον τρόπο θα μπορεί να δει ο δημιουργός πιο ξεκάθαρα πού υστερεί, και θα μπορεί να πάρει τα πάνω του αν πχ έχει παίξει καλά, αλλά δε τα πάει καλά στη μείξη (που μπορεί να μην τον πολυενδιαφέρει και βασικά κιόλας)

   

  Εγώ πχ πολλές φορές έχω πιάσει τον εαυτό μου να εντυπωσιάζομαι από μια παραγωγή, αλλά να βαριέμαι απίστευτα τη σύνθεση. Δε μπορώ να βάζω απλά 3* μόνο και μόνο γιατί είμαι progressivάς και βαριέμαι εύκολα.

  • Like 6
  • Συμφωνώ 4
 16. Μπορείς να μπεις στο musescore και να ψάξεις κομμάτια για άλτο σαξόφωνο. Στα γρήγορα βρήκα αυτό που φαίνεται αρκετά εύκολο, γνωστό, και αγαπησιάρικο κομμάτι. 

  https://musescore.com/user/20957031/scores/4267906

   

  Και το La Vie En Rose είναι πολύ ωραίο και εύκολο λόγω του ότι είναι αργό. Θα το βρεις σε διάφορους τόνους.

  Θα βρεις πολλά, νομίζω το σωστό είναι από Ντο, και είναι σίγουρα πιο αργό από αυτό.
  https://musescore.com/user/6570091/scores/1564356

  • Ευχαριστώ 1
 17. 1) Κάθε streaming service έχει την επιλογή να περνάει το πρόγραμμα ήχο από άλλα προγράμματα εκτός του μικροφώνου που συνήθως τα βλέπει σαν αρχικές ρυθμίσεις input/output. Αφού συνδεθείς, πρέπει να διαλέξεις ότι θες να περάσεις επιπλέον ήχο εκτός του απλού input σου.

   

  2) Δεν ξέρω αν το Google Meet είναι η καλύτερη πλατφόρμα για να κάνει κανείς κάτι τέτοιο. Οι περισσότεροι προτιμούν Zoom, Skype ή Discord. Μπορείς να το προσπαθήσεις σε διάφορες πλατφόρμες για να δεις διαφορές ήχου, delay, ποιότητας, κτλ.

   

  3) Τα DAW και οι κάρτες ήχου γενικά έχουν ένα "δικό" τους τρόπο λειτουργίας. Για να μπορέσεις να κάνιες "stream" τον ήχο από το Cubase ή από οποιοδήποτε DAW, χρειάζεται η κάρτα ήχου σου να έχει μια λειτουργία που λέγεται Loopback. Οι περισσότερες δεν το έχουν βέβαια. Όταν το έχουν, το ενεργοποιείς και ο ήχος του DAW περνάει. Αλλιώς χρειάζεται να κάνεις επιπλέον βήματα.

   

  Α) Μια λύση είναι να κατεβάσεις το reastream, ένα VST Plugin που έρχεται τσάμπα με το πακέτο plugins του Reaper (DAW). Μπορείς να κατεβάσεις μόνο αυτό. Το φορτώνεις στο τέλος του Master bus, και αυτό ουσιαστικά φτιάχνει loopback έτσι ώστε να μπορέσει να στείλει τον ήχο έξω από το DAW (στο Google Meet, Zoom, κτλ). Δεν χρειάζεται να κατεβάσεις ολόκληρο το Reaper, μόνο το πακέτο plugins, και εκεί διαλέγεις όποιο θες. Μοναδικό μειονέκτημα ότι δεν περνάει ο ήχος του μετρονόμου, γιατί στο Cubase δεν είναι συνδεδεμένος στο Master Bus.

   

  Δουλεύει και στο Cubase, το έχω και εγώ. To site είναι αυτό: https://www.reaper.fm/reaplugs/

   

  Β) Αν τώρα δε σου δουλέψει από μόνο του, τότε θα χρειαστείς να δημιουργίσεις ένα εικονικό καλώδιο με το VB Virtual Cable, και να το περάσεις σε μια ψηφιακή κονσόλα του Voicemeter, είτε αυτό είναι το Banana, είτε το Potato, κτλ. Είναι πιο πολύπλοκη διαδικασία, και ίσως χρειαστεί να δεις ένα δυο βιντεάκια για να κάνεις τις σωστές ρυθμίσεις.

  • Like 3
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου