Προς το περιεχόμενο

Alex Raptakis

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    1.808
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    13

Video Comments από Alex Raptakis

  1. Είναι εξαιρετικό Γιώργο, πολλά μπράβο. Αν χρειαστώ κλασσική θα σε χω στο νου μου για ηχογράφηση.

     

    Για το εικαστικό της υπόθεσης, θα ήθελα λίγο πιο χαμηλά την κάμερα, και ίσως λίγο πιο πίσω, και χωρίς auto-focus γιατί θολώνει σε κάποια σημεία. Είναι αρκετά καλό ως έχει όμως!

    • Like 1
  2. Ωραίος και σταθερός!

    Σου αφήνω κάποιες σημειώσεις να τις δεις σιγά σιγά, έτσι ώστε να βελτιώσεις την τεχνική σου, για να μη βρεις τοίχο αργότερα σε πιο απαιτητικά κομμάτια.
     

    1) Σήκωσε όλο το κιτ πιο ψηλά, καθώς και το σκαμπό σου, τουλάχιστον 10, αν όχι 20 εκατοστά. Τα πόδια σου θα πρέπει να σχηματίζουν σχεδόν ορθή γωνία, και όταν χτυπάς ταμπούρο, θα πρέπει να μην μπορείς να ακουμπάς το μπούτι σου. Αργότερα που θα μάθεις να κάνεις rim-shots, θα δεις ότι δεν γίνεται να τα κάνεις με τόσο χαμηλό ταμπούρο.

     

    2) "Στρίψε" τα τομ να είναι λίγο πιο "ευθεία", να μην κοιτούν τόσο εσένα, αλλά το ταβάνι. Το ίδιο ισχύει και για τα πιατίνια, τα οποία θα πρέπει να είναι σχεδόν τέρμα "ίσια", εκτός του ride που είναι καθαρά προτίμηση, ανάλογα και τη θέση. Άλλοι το χουν πάνω από το tom σχεδόν ίσιο, και άλλοι (πιο jazz) το χουν σε θέση crash σε γωνία όπως το χεις εσύ τώρα.

     

    3) Έλα πιο κοντά στο κιτ. Τα πόδια δεν πρέπει να απαίχουν τόσο πολύ.

     

    4) Μάθε να παίζεις heel-up στην μπότα. Το heel-down είναι πιο γνωστό στην Jazz, αλλά περιορίζει πάρα πολύ την τεχνική που θα χρειαστείς στην Rock. Αυτό βέβαια έτσι όπως κάθεσαι δεν μπορεί να γίνει. Πρέπει να φτιάξεις το kit όπως σου έγραψα πιο πάνω.

     

    5) Όπως κρατάς τις μπαγκέτες, οι καρποί σου πρέπει να κοιτούν το ταβάνι. Το αριστερό σου είναι καλύτερο από το δεξί σου, οπότε ακολούθα αυτό. Στο δεξί αυτή τη στιγμή έχεις τον αντίχειρα να κοιτάει πάνω. Πρέπει λοιπόν να γυρίσεις το χέρι προς τα αριστερά.

     

    Bonus tip, λίγο πιο advanced: όταν παίζεις γρήγορα hats, θα πρέπει να κάνεις 1 κίνηση για να βγαίνουν 2 hits.

    Το πρώτο είναι όταν κατεβάζεις το χέρι χτυπώντας την άκρη του hat με το σώμα της μπαγκέτας, και το δεύτερο όταν ανεβάζεις το χέρι, η φυσική κίνηση πρέπει να αφήνει την μπαγκέτα να "πέσει" με το tip και να χτυπήσει το hat από πάνω.

     

    Παράτα τα όλα και φτιάξει το ύψος του κιτ και τη θέση σου. Θα δεις ότι θα αλλάξουν πάρα πολλά.

    • Συμφωνώ 1
  3. Πολύ ωραίο, έχεις φτιάξει φοβερό ήχο.

    Ίσως η βροχή είναι λίγο ψηλά, και έχει reverb που δεν ταιριάζει στο χώρο που φαίνεται στο βίντεο.

     

    Επίσης, προσοχή όταν βάζεις link από youtube, κοίτα να είναι ο "καθαρός" σύνδεσμος. Έτσι όπως το χεις κάνει τώρα, όταν το κλικάρει κάποιος, ξεκινάει από το 7:24 αντί για την αρχή. Θα έπρεπε να καθαρίσεις το σύνδεσμο να μην έχει το "?t=444" στην άκρη.

    • Ευχαριστώ 1
  4. Είναι λίγο ρηχός να πω την αλήθεια, αλλά οκ είναι έτσι η φύση των shorts, αυτού του short-attention-span βίντεο που έχει κάνει μόδα ο καρκίνος του tik-tok.

     

    Τι εννοώ ρηχός. Σου δείχνει ένα συγκεκριμένο γύρισμα, με συγκεκριμένο sticking και placement. Κανονικά, θα έπρεπε να σου πει ότι χρησιμοποιεί πχ ένα γνωστό variation του 6-stroke-roll, το οποίο γίνεται "έτσι", και μια εφαρμογή του είναι "έτσι". Με αυτό τον τρόπο μαθαίνεις το θεμέλιο και χτίζεις ότι θες. Γιατί να μάθεις ένα συγκεκριμένο γύρισμα και να μη μάθεις να είσαι δημιουργικός βάσει των rudiments?

     

    Επίσης αυτό που πρέπει ντε και καλά να ναι όλα στη μούγκα... Μίλα ρε άνθρωπε, τι μου ανοιγοκλείνεις το στόμα σαν να μαι κουφός?

     

    Εμένα τώρα τελευταία μου χει αρέσει το στυλ του Brandon Scott. Ένας πιτσιρίκος που σου δείχνει κυριολεκτικά το πώς μελετάει ο ίδιος, και βλέπεις το πόσο αλλάζει το παίξιμό του από την αρχή μέχρι το τέλος του βίντεο.

  5. 6 λεπτά πριν, Pavloz είπε

    Ο κοντός (και το λέω εγώ που είμαι κοντός) είναι πάντα καλά διαβασμένος.

     

    Τα περισσότερα βίντεο του What The Fact δεν τα γράφει αυτός. Έχουν μάλιστα αρκετό clopy-paste με απλή 1:1 μετάφραση από ξένες παραγωγές. Το πουλάει καλά πάντως.

     

    Τώρα για το συγκεκριμένο βίντεο... Ε ντάξει δε θέλει και πολύ μυαλό.

  6. Αν εξαιρέσεις κάποια σημεία που o Hetfield κάνει το κλασικό τελείωμα, δεν θα καταλάβαινα ποτέ ότι είναι Metallica. Καταρχάς η φωνή ακούγεται σαν να είναι pitched-up 2-3 τόνους. Δεν τον αναγνωρίζω τον James, πραγματικά.

     

    Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω τι παίζει με την μπότα. Θέλει και καλά ο Lars ξαφνικά να αποδείξει ότι μπορεί να παίξει διπέταλο? Και γιατί τόσο επιθετική στο mix?

     

    Το riff πολύ pop, η μελωδία μέτρια, και γενικά δε θα λεγα ότι μου άρεσε, αλλά οκ, όπως είπαμε και στο Lux Aeterna, το πάνε μάλλον αρκετά pop βασισμένοι στο hype-train που τους έδωσε το Stranger Things. Σιγά μη το πάνε φουλ Thrash ή "experimental" (όπως το St. Anger).

    • Like 1
  7. 39 λεπτά πριν, Superfunk είπε

     

    Πάντα είχαν & αγγλόφωνα τραγούδια. Μέχρι το 2002 ,από το 1996 που ξεκίνησαν δισκογραφικά, μόνο αγγλικά έγραφαν. 

    In fact η μεγαλύτερη επιτυχία τους ...αγγλική είναι  ;)

     

    Ναι καλέ, απλά είχα την εντύπωση ότι τα Ελληνικά τους έκαναν πιο διαδεδομένους. Βέβαια ήμουν πιτσιρίκος τότε, πού να ξέρω. Προσωπικά τους προτιμώ Ελληνικά!

  8. What year is this? 2003? Πού ήταν χαμένοι αυτοί?

     

    Το κομμάτι λίγο έως πολύ βαρετό. Ίσως έπρεπε να ήταν τουλάχιστον 10bpm πιο γρήγορο για να έχει παραπάνω ενέργεια. Τώρα γιατί το πήγανε στο αγγλικό δε ξέρω. Μια χαρά είναι τα ελληνικά, νομίζω τους ταίριαζαν περισσότερο.

  9. Σαν ντράμερ σίγουρα ταυτίστηκα, ειδικά σε αυτό με τα fills που νομίζεις ότι πρέπει να απόδειξεις ότι είσαι καλός και γρήγορος - ενώ εν τέλει καταλήγεις να βλέπεις παλιά βιντεάκια και να λες, πω πω τι τρόμπας θεέ μου!

  10. Ωραίος ήχος, ωραίο παίξιμο, ωραία όλα! Είπα και, ωπ, να επιτέλους και μια ωραία Τέλε! Κοιτάω το headstock, προφανώς δεν είναι Fender 🤣

     

    Θα πω βέβαια ότι με ενόχλησε το εφέ εναλλαγής που κάνει ένα flash. Εκεί που παρατηρείς το παίξιμο, σκάει μια λάμψη στα μάτια σου, όχι και πολύ ευχάριστη.

     

     

  11. Πω πω τι μου θυμίσατε... Ή 3η Γυμνασίου ήταν, ή 1η Λυκείου, που ο καθηγητής μου στο μπουζούκι είχε βάλει ένα πεντάηχο γύρισμα, και έλεγε "λάθος" κάθε φορά που δε το παιζα σωστά, χωρίς να μου λέει ποιο είναι το σωστό. Νομίζω ήταν στο "Της Δικαιοσύνης". Μιλάμε για κλάμα. Έτσι μαθαίνεις 🤣

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου