Προς το περιεχόμενο

Nekkon

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    1.521
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Video Comments από Nekkon

  1. 56 λεπτά πριν, BillTrantos είπε

    Τα έχεις λίγο μπερδεμένα νομίζω. Φυσικό κομπρεσσάρισμα χωρίς ένταση δεν υπάρχει. Το βλέπω εντελώς ανάποδα το θέμα, λαμπάτα καθαρά σε χαμηλή ένταση μου ακούγονται πάντα thin και flat. Θες headroom και για να το έχεις αυτό χρειάζεσαι ένταση, συν σοβαρά και μεγάλα μεγάφωνα. Όλα αυτά για να γίνουν χρειάζονται συμμετοχή από power amp.

     

    Αντίθετα, οι μοντέρνοι high gain ενισχυτές παίρνουν το περισσότερο μέρος του ήχου από το preamp stage, γι'αυτό και δε χρειάζεται να τους τσιτώσεις, όπως για παράδειγμα έναν JMP.

     

    Τέλος πάντων, τα έχουμε ξαναπεί, σου αρέσει ό,τι σου αρέσει και αυτό είναι οκ, δε χρειάζεσαι επιβεβαίωση από κανέναν. 🙂

    O Kraken από καθαρά τι έλεγε;

  2. 38 λεπτά πριν, BillTrantos είπε

    Συμφωνώ με τον Γκέκα. Όσο μεγαλώνουν οι εντάσεις, τόσο φαίνονται οι διαφορές μεταξύ των πραγμάτων που συζητάτε.

     

    Στο σπίτι που η ένταση δεν ξεπερνάει αυτή της τηλεόρασης, είτε λάμπα, είτε τρανσίστορ, είτε full digital, το αποτέλεσμα σε ήχο/αίσθηση δεν έχει αξιοσημείωτες διαφορές.

     

    Όταν μπορείς να περάσεις τα 105-110db με συνέπεια, τότε φαίνεται η διαφορά της λάμπας στο experience του παίκτη. Έχω περάσει ωραία και με σοβαρό PA-FRFR stage monitors, αλλά η Marshall η καμπίνα άμα μπορείς να ανοίξεις τον ενισχυτή είναι αλλιώς.

     

    Τα έχω πει 100 φορές, αλλά βλέπω ότι όλοι γράφουμε ακριβώς τα ίδια χωρίς εκατοστό μετατόπισης, οπότε πάμε 101.

     

    Μεγάλωσα με το POD το φασόλι, πέρασα από high end high gain ενισχυτές, πέρασα και από Fractal, Atomic, Helix. Στο σπίτι (εννοώντας διαμέρισμα και όχι αδήλωτο studio στη μέση του πουθενά) είναι αδιανόητο να ανοίξω λάμπα τόσο ώστε να αρπάξουν οι καμπίνες. Στην τελική είναι με τι έχει συνηθίσει ο καθένας. Έχω studio monitors 14 χρόνια τώρα, πλέον η καμπίνα μου φαίνεται περίεργη. Γι'αυτό και αποφεύγω τα απόλυτα statements, έχω δει από κόσμο σαν εμένα, μέχρι και το ανάποδο, δηλαδή άτομα να παίζουν αποκλειστικά με 4x12 και 100άρηδες ενισχυτές, είτε σε σκηνή, είτε στο σαλόνι τους.

    Θες να τις κάνουμε 102;

    Τείνω να καταλήξω ότι το θέμα με την ένταση στους λαμπάτους είναι περισσότερο θέμα φυσικού κομπρεσαρίσματος πάρα θέμα έντασης. Αν θέλεις τον απολυτα καθαρό ήχο σε χαμηλές εντάσεις, να μη σπάει, τότε ένας princeton ακόμα και στο σαλόνι σου δύσκολα ξεπερνιέται, όσο καλά monitors και να έχεις. Αν θέλεις ωστόσο βρωμιά από ενισχυτή, ακόμα και με 8άρι ηχείο με ενισχυτή 5 watt δεν μπορείς να παίξεις σπίτι. 

    Ηχογράφησα προχθές σε στούντιο τον 30άρη Bassbreaker στο καθαρό κανάλι (αρχικά) με την ένταση ανοιγμένη στο μισό. Μου άρεσε πολύ, ηχογραφούσα δίπλα στον ενισχυτή και συνεπώς ένιωθα ότι έπαιζα στο σώμα μου. Αλλά αυτός ο ήχος δεν είναι απολύτως καθαρός, έσπαγε. Ίσως γι'αυτό μου άρεσε περισσότερο από ότι μπορώ να τον ανοίγω στο σπίτι όταν έχει κόσμο 

  3. 39 λεπτά πριν, gkourmoul1 είπε

    Δεν θα μπορουσε να συμβαίνει διαφορετικά, με τον τρόπο που τα δοκίμασες.

    Εάν έκανες την ίδια δοκιμή με ενα πλήρες pedalboard, σε υψηλές εντάσεις και σε συνθήκες μπάντας, είμαι σίγουρος ότι η διαφορα θα ήταν πολύ μικρότερη.

    Δε διαφωνώ. Απλά παίζω σε σχήμα με αραιή μίξη και πολύ χαμηλά κρουστά, οπότε η κιθάρα παίζει το βασικότερο ρόλο. Δεν έχω απαιτήσεις για εφφέ πέρα από boost και reverb, οπότε η λάμπα ψιλοείναι μονόδρομος. Να χαμε να λέγαμε. Και ο Κατάνα με έχει βγάλει μάγκα πολλές φορές. Απλά είμαι ιδιότροπος 

  4. 31 λεπτά πριν, gkourmoul1 είπε


    Από ποια άποψη το λες? Εάν τον χρησιμοποιήσεις ως καθαρή πλατφόρμα σε λαιβ, με πετάλια, δεν θα καταλάβεις πολλές διάφορες με λαμπάτο. Ο καλός ο μάστορας βγαζει τον ήχο του με ο,τι εργαλεία και να έχει. 
    Γενικοτερα, έχω απομακρυνθεί απο το «σα τη λάμπα δεν υπάρχει» καθώς ύπαρχουν πολλές επιλογές για να έχει κάποιος ηχάρα. Η λάμπα είναι μια επιλογή, η πιο οργανική και με καλύτερη αίσθηση. Και οι άλλες επιλογές βλέπω ότι δεν υστερούν κατά πολύ στον τομέα αυτόν. 

    Μου αρέσει ο ήχος του. Αλλά παίζω μια G major στον Κατάνα, μετά άλλη μια στον λαμπάτο (που δεν έχω και κανέναν σούπερ, έναν Bassbreaker 30άρη έχω) και μου φαίνεται ότι βγήκα από Smart και μπήκα σε Mercedes 

    • Συμφωνώ 1
  5. 3 ώρες πριν, geka είπε

    Λόγω προβλήματος με την μέση δεν μπορούσα να κουβαλήσω τον λαμπάτο μου στον χώρο της πρόβας

    Με morgan mvp23 δεν παίζεις; Τόσο βαριά είναι κεφαλή και καμπίνα;

     

    Επειδή σε σκέφτομαι, σου προτείνω ανταλλαγή με τον Boss Katana τον 50άρη μου 😄😄😄

    • Χαχα 1
  6. 5 ώρες πριν, Spyros Delta είπε

    Γιατι ο τροπος που φτιαχνω το ηχο μου το χρειαζεται.

    Πχ τo clean μου δεν βγαινει απο clean.  Απαραιτητο επισης το treble bleed, γιατι παιζω πολυ με το vol pot της κιθαρας.
    Ειδα ενα βιντεο του Andy Timmons που φτιαχνει το ηχο του οπως εγω.
    Μεχρι και expresion στο mix του delay εχει.

    Οχι. Και με το 20αρη τον koch combo, ειχα τεραστιο τονο. Η χροια δεν ηταν ακριβως αυτο που ηθελα.

    Εννοείς ότι προτιμάς τον ήχο Marshall που είπες είναι ο βασικός σου;

  7. 17 λεπτά πριν, Spyros Delta είπε

    Κι αυτο γιατι εχω καταφερει να βγαλω απο το simulation τον ιδιο ηχο με τον ενισχυτη μου.
    Με γυμνα αυτια (μονιτορ + ενισχυτης),  ακουγεται πολυ περισσοτερο η διαφορα.

     

    18 λεπτά πριν, Spyros Delta είπε

    Μετα ερχεται ο παραγοντας, αξιζει να κουβαλησω το θηριο για λιγο καλυτερο ηχο?
    Μερικες (σπανια) φορες ναι.

    Άρα, όλα παίζουν ρόλο. Ακόμα και στον ενισχυτή. Ένας μεγαλύτερο και βαρύτερο ηχείο πχ θα δώσει συνήθως κάτι ακόμα καλύτερο 

  8. 6 ώρες πριν, Mixolydianb9b13 είπε

    Ειδικά αν παίζεις με in ears πρέπει να είσαι ανωμαλος για να ανεβασεις ενισχυτή στο stage...🤣

    Αν κατάλαβα από τα σχόλια σου, είσαι υπέρμαχος των modellers. Και υποθέτω από το username ότι έχεις ασχοληθεί εκτενώς με jazz. Η οποία εξ ορισμού δεν έχει απαιτήσεις, πόσους ήχους να χρειαστείς σε ένα gig, 2-3 το πολύ και αυτούς αρχέγονους. Άρα τι να το κάνω το ακριβό modeller με τις άπειρες επιλογές και το τεράστιο learning curve;

  9. 10 λεπτά πριν, Superfunk είπε

     

    Δεν τον ακούς γιατί ακούς πλέον από in ears. Έτσι απολαμβάνεις ,και εσύ και το κοινό, τον υπέροχο ήχο του ΠΑΝΑΛΑΦΡΟΥ 12w tweed deluxe σου ακόμα και στο Μαρακανά με την απλή τοποθέτηση ενός 57αριου μπροστά του ,no muss no fuss και άσε τους άλλους να κουβαλανε μονδελερΖ 😅

    Ο Μποναμάσσας το κάνει αυτό και δεν παίζει με μόνδελερζζζ

     

    Πέρα από την πλάκα μου αρέσει ο ήχος από modellers, αλλά δεν τον προτιμώ. Μου αρέσει η άνεση, αλλά αν δεν παίζεις με εφφέ, what's the point; Εγώ στη μουσική που παίζω πχ θέλω reverb οπωσδήποτε και ένα clean boost ή λίγο drive (άρα με δικάναλο ενισχυτή με reverb πάνω δε χρειάζομαι καν πετάλια). Οπότε γιατί να πάρω modeller; Άσε που σαν monitoring πάντα προτιμώ ενισχυτή, παίζοντας πάντα μικρά gigs

     

    Σαν ήχος συμφωνώ με αυτό που είπες, στα καθαρά προτιμώ λάμπα. Είναι πιο "χοντρές" οι νότες, ειδικά στα ακόρντα. Όταν βάλουν λίγο περισσότερο "body" στον ήχο τους οι modellers, το συζητάμε 

     

     

  10. 1 ώρα πριν, Mixolydianb9b13 είπε

    Έπαιξα πρόσφατα με ψηφιακό σε μεγάλο club 800 ατόμων και ο ήχος που άκουγα - και ένιωθα- από τα monitors σε συνδυασμό με το PA ήταν εξωπραγματικός. Ένας λαμπάτος στο συγκεκριμένο σενάριο θα ήταν άχρηστος, αφού δεν θα άκουγα ούτως ή άλλως τίποτα από αυτόν.

    Μου έχει τύχει σε μεγάλο live να προτιμώ τον ήχο που ακούω από τον modeller σε σχέση με τον λαμπάτο. Αλλά εξήγησε λίγο το τελευταίο, γιατί να μην μπορείς να ακούς καθόλου τον ενισχυτή σου σε μεγάλο live;

  11. 20 λεπτά πριν, Superfunk είπε

    Ούτε για πλάκα ο ηχογραφημένος ήχος ενός ψηφιακού rig δεν προσεγγίζει τον ηχογραφημένο ήχο που πετυχαίνω, σε χρόνο dt, με ένα απλό δυναμικό μικρόφωνο στο sweet spot των τριών λαμπατων ενισχυτών που έχω στο, μονωμένο, home studio μου.

    Οπότε ούτε για πλάκα πρόκειται να χρησιμοποιηθεί  από εμένα ποτε ψηφιακό rig για ηχογράφηση.

     

    Καλά η σύγκριση του απλού .. παιξίματος μέσα από έναν ενισχυτή με το παίξιμο μέσα από το ψηφιακό rig και την ακρόαση από μόνιτορ μονο γέλωτα προκαλεί,ο ήχος από τα monitor ούτε για πλάκα δεν συγκρίνεται με αυτόν του ενισχυτή.

    Είχες πει ότι για ωραία καθαρά η ένταση δεν είναι prerequisite, σωστά;

     

    Επίσης, για ποιοτικό καθαρό ΗΧΟ (όχι durability κλπ) παίζει ρόλο η τιμή του ενισχυτή ή είναι θέμα γούστου; Πχ, Princeton καλύτερος από blues jr και tone king καλύτερος από Fender ;

  12. 48 λεπτά πριν, gkourmoul1 είπε

    O ήχος της λάμπας είναι η κορυφή. Το ίδιο και η αίσθηση στο χέρι. Τίποτα δεν το ξεπερνά και τίποτα δεν θα το ξεπεράσει.

    Η ψηφιακή τεχνολογία, όμως, έχει φτάσει σε επίπεδα όπου εξομοιώνεται ο ήχος και η αίσθηση της λάμπας, σε πολύ μεγάλο βαθμό. Άρα ένα καλό modeler είναι μια χαρά για οικιακή χρήση. Ιδανικά, θα το ήθελα στη μορφή ενισχυτή, δηλαδη ένα ampero ενσωματωμενο σε καμπίνα, μαζί με τελική ενίσχυση, και ένα footswitch για να κάνω αλλαγές στους ήχους και στα εφέ. 

    Όταν καθομαι στο pc παίζω αποκλειστικά με το ampero, πανω σε backing tracks ή κανω ηχογραφήσεις. Τον πιο πολύ χρόνο τον περνώ τα βραδια με τον vox mv50 σε καμπίνα και ενα ocd να δίδει λιγο overdrive.

    Άρα πχ θα ήθελες έναν Κατάνα με καλύτερο ήχο, touch screen και περισσότερες επιλογές 

  13. Ακόμα και σπίτι, προτιμώ τον ήχο της λάμπας. Δεν ψωνίζω αυτό το θέμα με την ένταση. Και σε χαμηλές εντάσεις, προτιμώ λάμπα. Αλλιώς είναι να ακούς τον ήχο της κιθάρας να βγαίνει από την καμπίνα.

    Για ηχογραφημενους ήχους, δεν έχω κανένα πρόβλημα με κανένα από τα δύο, και αρκετές φορές δεν καταλαβαίνω τη διαφορά στη μίξη. Όμως μου αρέσουν και τα δύο. 

    • Like 2
  14. Μόλις τώρα, fusiongtr είπε

     

    Ε, γι' αυτό έπιασες τα πλήκτρα μετά.

    Κι εσύ κι ο dim.

    Τέλε και οι δύο ...

    Τυχαίο?

    Δεν νομίζω ....

     

    Όταν λοιπόν θέτε να μείνετε με μια κιθάρα, παίρνετε τέλε, και πιάνετε τα πλήκτρα.

    Ναι αλλά ο Dim κράτησε τον Soldano ενώ ο Bill έγινε εντελώς αιρετικός ασούμε 😅

     

    Μέχρι εκεί στας Ολλανδίας να βρει κανέναν Matchless σε προσφορά... 

    • Χαχα 2
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου