Προς το περιεχόμενο

LeonidasKik

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  41
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

Οτιδήποτε δημοσιεύεται από LeonidasKik

 1. Σίγουρα όμως για τα λεφτά τους αξίζει κάποιος να τους δει αν θέλει λάμπα.
 2. Μπορείς να δεις τους λαμπάτους της Harley Benton. Τον TUBE5 Celestion 5W (144eur από Thomann) ή τον αντίστοιχο σε 15W (1x12'' στα 259eur) πάλι από Thomann. Είναι αστέρια λένε όλοι και fenterίζει o ήχος τους πάρα πολύ και σε εξωπραγματική τιμή. Από κάτω σου έχω τα links από Thomann και ένα review (για τον 15W. Ο ίδιος τύπος έχει review και για τον 5W αν το ψάξεις) από youtube: https://www.thomann.de/gr/harley_benton_tube5_celestion.htm https://www.thomann.de/gr/harley_benton_tube15_celestion.htm Και το review για τον 5W:
 3. Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ φίλε μου!!! Να είσαι καλά!! Το θέλημα του Θεού να γίνει αυτό είναι το καλύτερο, όποιο και αν είναι αυτό! Εγώ με τη σειρά μου εύχομαι υγεία σε σένα και την οικογένειά σου αλλά και σε όλο το κόσμο!! Υγεία πάνω απ' όλα!! Αν την έχουμε αυτή, συνεχίζουμε να παλεύουμε να ονειρευόμαστε και να κατακτάμε και στόχους άλλοτε μικρούς άλλοτε μεγαλύτερους! Υγεία πάνω απ' όλα για όλο το κόσμο!!
 4. Έτσι όπως το είπες!! Χωρίς συνεννόηση με το ταίρι.. ούτε πένα δε θα πάρω!! Happy wife - happy life!! :)
 5. Πιο πολύ λόγω των συνθηκών του προσωρινού χώρου ίσως είναι νωρίς για αποφασιστικό βήμα.. διότι θα είναι κρίμα να έχω μπροστά μου κάτι πολύ καλό το οποίο θα το έχω κοιμισμένο χωρίς να το αξιοποιώ... Για τον εξοπλισμό έχεις δίκιο αλλά δεν είναι λόγω προτίμησης...Αλλά λόγω ετών... Από τη πρώτη στιγμή που ξεκίνησα να γνωρίζω και τον κόσμο της ηλεκτρικής, το ίδιο με κέρδισε και με το ίδιο commitment for a lifetime το νιώθω.. Απλά στο παρελθόν δεν είχαν τύχει οι συγκυρίες... Απο πλευράς του τι θέλω είναι ξεκάθαρο... Ήχος classic clean και classic crunch blues της Fender... Χρόνια τώρα αυτά είναι τα ακούσματά μου! Χαχα καθόλου!! Ευχαριστώ πολύ το αντίθετο! Όπως λέω και λίγο παραπάνω ο ήχος που θέλω (χρόνια αυτά είναι τα ακούσματά μου) είναι classic clean και classic crunch blues των Fender..Οπότε προς τα εκεί θέλω να κινηθώ ότι amp τελικά και αν πάρω... o thr ας πούμε (γι αυτό που είναι και εξυπηρετεί δεν τον συγκρίνω προφανώς με λάμπα) προς αυτή την κατεύθυνση τον έχουν μοντελοποιήσει.. Από λάμπα 1Watt σε τέτοιους ήχους έχεις στο μυαλό σου κάτι από την εμπειρία σου? Έτσι ακριβώς είναι φίλε μου!! Μα έτσι κι αλλιώς αυτό είναι το σίγουρο ότι θα κάνω όπως πάντα έκανα και κάνω όταν πρόκειται να αγοράσω μία κιθάρα (από μικρό παιδάκι). Και δεν είναι λίγες οι φορές που μία λιγότερο ακριβή είτε μία λιγότερο ονομαστή κιθάρα τελικά ήταν καλύτερη από μία άλλη ακριβότερη είτε με ανώτερο brand name που είχα εξ αρχής στο μυαλό μου... Υποθέτω κάτι παρόμοιο ισχύει και με τους amps... απλά επειδή είμαι πολύ λιγότερο έμπειρος (μόλις 3 χρόνια ασχολούμαι με ηλεκτρικες) με τον ηλεκτρικό ήχο σε σχέση με τον ακουστικό που αχολούμαι μια ζωή... Ρωτάω εδώ στο φόρουμ ανθρώπους όπως εσείς που το τρέχετε το άθλημα πιο πολλά χρόνια!! Από παντού παίρνω πληροφορίες αλλά στο τέλος σίγουρα τα αυτιά μου θα κρίνουν! :) Φυσικά και να ρωτήσεις!! :) Το απάντησα λίγο πριν σε ένα comment μου και στον Γιώργο. Ο Katana mini είναι τρομερός (γι αυτό που είναι και εξυπηρετεί...) με μόλις 95 ευρώ... Το θέμα μου είναι ότι έχει αυτόν το κλασικό digital ήχο της Boss (στα cleans του) που εγώ δεν το μπορώ καθόλου... Τα ακούσματά μου από παιδί είναι ξεκάθαρα ta classic cleans και classic crunch blues των Fender... ε και από desktop amps (εφόσον λόγω χώρου κοιτάω αυτό προς το παρόν) εκείνον που έχουν κατασκευάσει - μοντελοποιήσει προς αυτή τη κατεύθυνση είναι ο THR της Yamaha.. Φυσικά και θα δοκιμάσω και solid state!! Δεν πρόκειται να κάνω καμία βιαστική κίνηση, όποια και αν είναι αυτή, αν δεν είμαι σίγουρος πρώτα..
 6. Σωστά μιλάς φίλε μου! Και πίστεψέ με στη μουσική και τα γύρω από αυτή είμαι full old school άνθρωπος απ' όπου και αν με πιάσεις. Απλά είναι θέμα χώρου ξεκάθαρα και τίποτα παραπάνω... Η επιθυμία μου ξεκάθαρα είναι λάμπα... Αλλά ίσως θα πρέπει να πάω πίσω λίγο γι αυτή τη περίοδο για να είμαστε με το χώρο και τα db όλοι happy στο σπίτι ως που να πάμε σε ένα μεγαλύτερο και να είμαι πιο απομονωμένος να παίζω όπως θέλω!! Αλλά σίγουρα θα δω και τον 20 V3!! Δεν θα βιαστώ να κάνω καμία κίνηση γιατί ότι κι αν πάρω τώρα θα δοθούν χρήματα, οπότε με τις δεδομένες συνθήκες θέλω να πάρω τη καλύτερη δυνατή απόφαση! Γιώργο στο νετ τον katana mini δεν τον συγκρίνουν με τον thr30ii αλλά με τους πιο μικρούς thr! και διαβάζω και ακούω ότι ο 30ii έχει διαφορά με τους υπόλοιπους της σειράς και σε ένταση.. Αλλά δεν είναι εκεί το πρόβλημα μου... Δεν πρόκειται να βιαστώ, θα το ψάξω καλά ως που να κάνω την οποιαδήποτε κίνηση διότι ότι και αν πάρω τώρα (είτε προσωρινά thr είτε κατευθείαν λάμπα) θα δοθούν λεφτά...οπότε θέλω να κάνω τη καλύτερη δυνατή κίνηση δεδομένου των συνθηκών... Ο mini δεν είναι καθόλου κακός γι αυτό που έχει φτιαχτεί να υπηρετεί... Το κάθε άλλο... Και κοστίζει μόλις 95 ευρώ... Τα cleans του έχουν αυτόν τον χαρακτηριστικό digital ηλεκτρονικό ήχο της Boss, που εγώ δε τη παλεύω καθόλου με αυτό... Είχα και τον Katana 100W...Τον πούλησα..πέρα από τον χώρο, δεν με κέρδισε ποτέ... Τουλάχιστον ο thr τουλάχιστον από το net, που ακούω στα cleans του θυμίζει (όσο γίνεται..) τα cleans της λάμπας fender που αυτό λατρεύω αν με ρωτάς! Θα τα λάβω όμως όλα πολύ σοβαρά υπόψη μου όπως είπα και θα πράξω ανάλογα δεδομένου των συνθηκών.. Λένε ότι έχει με τον 30ii και σε πολύ μεγάλο βαθμό... αν και δε το πολύ καταλαβαίνω καθώς τα ηχεία τους έχουν μικρή διαφορά στο μέγεθος... Αγάπη μόνο!!!! Σε μία φωτό μου έχεις τις 2 αγαπημένες μου μάρκες (στο είδος του κάθε ενός φυσικά)..
 7. Εννοείς εξ εμπειρίας με τον συγκεκριμένο amp ή γενικότερα με αυτού του είδους τους ενισχυτές? Είχα ένα Boss Katana 100 MKii αλλά λόγω έλλειψης χώρου τον πούλησα και τώρα παλεύω με ένα Boss Katana Mini που δεν παλεύεται.... Σε επίπεδο desktop amp υπάρχει κάτι καλύτερο από τον THR30ii που θα μπορούσες να μου προτείνεις? Αν ναι εννοείται ότι είμαι πάντα ανοικτός στις γνώμες, ακούγοντας μαθαίνεις πάντα!! :)
 8. Έτσι ακριβώς όπως τα λες Γιώργο! Ευχαριστώ πάρα πολύ για τη σημαντική σου καθοδήγηση (και όλων των υπόλοιπων παιδιών φυσικά!) στο κομμάτι του ενισχυτή!!
 9. Χαχα από αύριο γιατί με έχει πεθάνει η δισκοκήλη μου σήμερα!! Προς το παρόν πάρε μία που έχω στο κινητό από άλλη μέρα με τις Fender (με τις ζελατίνες στο pickguard είναι ακόμα για να καταλάβεις, της strat της το έβγαλα χθες να φανταστείς) και θα σου ανεβάσω αύριο και με τη Gibson!! Την έχω αριστερά στη hard case στο έπιπλο με τις πολλές στις από πάνω φωτό. Και τέρμα αριστερά εκτός θήκης είναι η Squier.
 10. Ευχαριστώ πάρα πολύ για το ενδιαφέρον και τη προσπάθεια! Δεν πειράζει!!
 11. Η Martin HD-28V την έχω έξω όπως βλέπεις έπαιζα μέχρι και τώρα. Η Taylor επίσης. Στο έπιπλο όλες μου οι ηλεκτρικές και η Eastcoast G-1S. Μέσα στη ντουλάπα η Martin - 00028. H Epiphone και οι 2 κλασσικές είναι στο πατρικό μου γιατί δε χωράνε όλες εδώ. Τις κάνω αλλαγές ανά περιόδους όταν κάποια από αυτές μου λείπει και θέλω να παίξω. Δε τη παλεύω να στις βγάλω τώρα μία μία να στις δείχνω όλες, είμαι και σε περίοδο έξαρσης με τη δισκοκήλη που έχω στη μέση μου :)
 12. χαχα φυσικά χαρά μου! Από ηλεκτρικές είναι αυτές που προανέφερα καθώς είμαι νέος στο κομμάτι του ηλεκτρικού ήχου: - Gibson Les Paul Classic 2019 - Fender Strat Player Series (Polar White) - Fender Tele Player Series (Capri Orange) - και μία 20 ετών Squier Bullet Strat. Ακουστική παίζω όμως τα τελευταία σχεδόν 30 χρόνια κι εκεί είχα επενδύσει ως τώρα: - Martin HD-28V (Η ναυαρχίδα μου, αν έπρεπε να κρατήσω ΜΟΝΟ ΜΙΑ κιθάρα θα ήταν αυτή χωρίς δεύτερη σκέψη) - Martin 000 - 28 - Taylor 214ce - Epiphone Hummingbird - Eastcoast G-1S Και 2 κλασσικές κιθάρες, μία Yamaha και μία χειροποίητη 93 ετών.
 13. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τη σημαντική βοήθεια!! Τελικά θα πάω με τον Yamaha καθώς ένα σημαντικό κομμάτι είναι και το θέμα χώρου. Το σπίτι είναι μικρό. Στο δεύτερο υπνοδωμάτιο που είναι το γραφείο (δουλεύω από το σπίτι) και οι κιθάρες μου, θα φέρουμε το μωρό σε κάνα 2 μήνες (ακόμα κοιμάται στο δικό μας δωμάτιο). Κάνουμε οικονομίες για να αγοράσουμε ένα μεγάλο σπίτι σε 2 (πάνω κάτω) χρόνια πρώτα ο Θεός, να είμαστε καλά και με υγεία. Ως τότε πραγματικά κάνοντας προσομοίωση τι θα γίνει στο δωμάτιο αν βάλω head-καμπίνα - πετάλια - καλώδια.....άρχισα να κλαίω μόνο και μόνο στη σκέψη, θα υπάρξει θέμα! Το ήθελα και το θέλω πάρα πολύ για λαμπάτο αλλά ίσως δεν είναι η ώρα ακόμα. Θα μπουρδουκλωθούν όλα με την έλευση του μωρού στο δωμάτιο του γραφείου μου. Επίσης τα μεσημέρια όταν θα κοιμάται, θα μου είναι εξαιρετικά πιο εύκολο να παίρνω από το χεράκι τον htr30ii (4kg) χωρίς καλώδια όπως είναι και να πηγαίνω σε άλλο δωμάτιο να παίζω. Οπότε θα κάνω τη δουλειά μου με τον Υamaha που βολεύει απίστευτα σε αυτό το κομμάτι (και γι αυτό που είναι θεωρείται top στη κατηγορία του) και με το καλό όταν έρθει η ώρα για το μεγάλο το σπίτι θα έχω ένα μικρό χώρο μόνο για γραφείο - κιθάρες - gear (ήδη συμφωνημένο με τη σύζυγο) και τότε θα πάρω κάτι πραγματικά καλό σε λάμπα που θα το ευχαριστηθώ όπως πρέπει. Είχα μεγάλο ενθουσιασμό για τώρα καθώς συμπλήρωσα στη συλλογή μου 3 πολύ καλές ηλεκτρικές κιθάρες (Gibson Les Paul Classic 2019, Fender Strat Player Series, Fender Tele Player Series) αλλά δεν είναι η ώρα ακόμα για τον ενισχυτή τον σωστό.. PS: Αν γνωρίζετε κάποιον που έχει και ενδιαφέρεται να πουλήσει είτε τον Yamaha THR10C είτε τον Yamaha THR30ii, με ενδιαφέρει για άμεση αγορά εφόσον η τιμή είναι σε δίκαια πλαίσια γι αυτό που πουλάει!! Σας ευχαριστώ και πάλι όλους!!
 14. Άρα με τη λογική ότι ο dsl1 head έχει έξοδο 16Ω και αν ισχύει ότι για τα δεδομένα σπιτιού καλύτερα 1x12 καμπίνα παρά 2x12 κοκ..- Η παρακάτω καμπίνα (παρακάτω link) θα ήταν μία καλή επιλογή?: https://www.thomann.de/gb/marshall_mr1974cx_gitarrenbox.htm Ευχαριστώ!
 15. Γιώργο, για τη δική μου συγκεκριμένα περίπτωση ποιά καμπίνα θα πρότεινες για τον dsl1 head? Classic blues rock και classic rock παίζω οπότε αυτό τον vintage ήχο θέλω, όχι κάτι πιο μοντέρνο. Επίσης αν κατάλαβα καλά από το τι έχεις συμβουλεύσει ως τώρα, ο συνδυασμός head με 12άρα καμπίνα (μαζί με πετάλια πάντα) θα δώσουν ποιοτικότερο ήχο στις πολύ χαμηλές εντάσεις σωστά? 'Η το καταλαβαίνω λάθος? Να κάνω και την ερώτηση του αρχάριου στον κόσμο της ηλεκτρικής.. (κλασσική/ακουστική παίζω 29-30 χρόνια): Αν καταλαβαίνω σωστά το παραπάνω (αν όχι διόρθωσέ με please), αν το head μου είναι 1w και η καμπίνα πλέον θα είναι πολύ μεγαλύτερη από τις 8'' που έχει ο αντίστοιχος combo dsl....δεν θα έπρεπε να πετυχαίνω ακόμα χειρότερο αποτέλεσμα στις πολύ χαμηλές εντάσεις? Το λέω σκεπτόμενος ότι για να πιάσω το αντίστοιχο χαμηλό volume του μικρού combo με την 12άρα καμπίνα, θα πρέπει να την χαμηλώσω ακόμα περισσότερο... Οπότε πως θα μου βγάζει ποιοτικότερο και πιο καθαρό ήχου? Δηλαδή, και η 1x12'' (π.χ.) καμπίνα, (που υποθέτω θα είναι και περισσότερα W από τον combo) να μη μπορεί να παίξει τόσο χαμηλά όσο το 8'' speaker του combo... ?? (Για την ανώτερη καθαρότητα (βάθος αν θες καλύτερα) του ήχου της καμπίνας σε σχέση με τον combo το καταλαβαίνω, είναι πολύ λογικό) Ευχαριστώ!
 16. Δηλαδή τι προτείνεις για τη περίπτωση του blues junior, να βάλω attenuator για παράδειγμα; Τον ήχο θέλω να τον περιορίσω στα πλαίσια του δωματίου με κλειστή πόρτα αλλά χωρίς να ακούγεται χάλια γιατί θα έχω ένα τέτοιο θηρίο τόσο χαμηλά..
 17. Πολύ σημαντική αυτή σου η παρατήρηση! Thanks! Θα τον τσεκάρω και αυτόν! Ευχαριστώ!
 18. Καθώς έψαχνα τον Marshall DSL5CR που πρότεινε ο φίλος gkourmoul1, είδα και τον ακόμα μικρότερο της σειράς τον Marshall DSL1CR. Είναι 1w και έχει επιλογή και για 0.1w με 8" Celestion. Έχει κανείς εικόνα για τον συγκεκριμένο ενισχυτή για bedroom use? Για να πάρω αυτόν το πολυπόθητο λαμπάτο ήχο με τον συγκεκριμένο θα ξεσηκώσω το σπίτι (δε μιλάω καν να φτάσουμε ως τους γείτονες...) ή όλα θα είναι προβλεπόμενα? Στη περίπτωσή μου το "δεν ενοχλώ" σημαίνει ότι όταν κλείσω τη πόρτα του δωματίου ο ήχος πρέπει να μένει μέσα σε αυτό το δωμάτιο. Αργότερα όταν ο 9 μηνών γιος μου γίνει 3-4 ετών και πάνω, τότε θεωρώ ότι θα είμαι πιο άνετος αλλά για τα επόμενα 2-3 χρόνια όταν είναι ξύπνιος δε θέλω να ακούει εντάσεις με παραμόρφωση κλπ κλπ. Αν και αυτός δεν δουλεύει για τη περίπτωσή μου τότε με βλέπω για τον Yamaha και στο μέλλον όταν το επιτρέπουν οι συνθήκες παίρνω και έναν μικρό λαμπάτο. Παρακάτω το link με το review του ενισχυτή και πιο κάτω το άλλο link με τα χαρακτηριστικά του από Thomann. https://www.thomann.de/gr/marshall_dsl1cr.htm Ευχαριστώ!
 19. Καλά τα λες! Δηλαδή ολόσωστα τα λες!! Με έφαγε ο ενθουσιασμός λες και είμαι πρωτάρης :) Ευχαριστώ!! Φίλε μου για τον Fender Blues Junior IV μιλάς ή για τον Marshall DSL5CR που έχει αναφερθεί στα τελευταία σχόλια?
 20. Έψαξα in depth τον Marshall DLS5CR όπως μου πρότεινες και τα σπάει!!! Πραγματικά ότι έχω ανάγκη για μέσα στο σπίτι με το μωρό! Έχει option για να το γυρίσω σε 0.5W αν θέλω και έρχεται πακέτο με πεταλιέρα για να ελέγχεις FX Loop και κανάλια (από καθαρό ήχο σε βρώμικο). Και πάνω απ' όλα έχει τη καθαρότητα του ήχου του old time classic british tube amp καθώς είναι marshall! Και ο Boss Katana που είχα είχε χίλια 2 effects αλλά ο ήχος ήταν ξεκάθαρα digital!! Σ' ευχαριστώ πολύ για τη καθοριστική βοήθεια!! Τη Δευτέρα τον παραγγέλνω!!
 21. Σ 'ευχαριστώ πάρα πολύ! Θα τα δω όλα τα παραπάνω που μου είπες (marshall και bugera) με μεγάλη λεπτομέρεια και πολύ σοβαρά! Ήδη έβαλα τα πρώτα video για τον marshall στο youtube!
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Κανονισμοί της σελίδας.