Προς το περιεχόμενο

LeonidasKik

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    44
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις από LeonidasKik

  1. Καλησπέρα,

     

    Ζω στην Αθήνα και ψάχνω να βρω κάποιον τεχνικό που να γνωρίζει να δουλεύει καλά με εμπειρία και με ασφάλεια κιθάρες Martin! Ιδανικά να είναι πιστοποιημένος πάνω στις Martin κιθάρες.

    Μπορεί κάποιος να βοηθήσει?

     

    Ευχαριστώ πολύ!!

  2. Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις άμεσες απαντήσεις!!

    Τελικά απλά την παρήγγειλα καινούργια μέσω Νάκα και μετά το 15Αύγουστο θα ανεβάσω προς πώληση στο Noiz την Polar White.

     

    Εύχομαι καλή Παναγιά σε όλους σας και στις οικογένειές σας με υγεία!!

    • Like 3
  3. Καλησπέρα σε όλους,

     

    Ενδιαφέρομαι να πουλήσω την strat μου η οποία είναι Fender Player Series, Polar White, SSS, 2021 μοντέλο. Κυριολεκτικά έχω παίξει 4-5 φορές από 30'. Είναι ολοκαίνουργια. 

    Θέλω να πάρω ακριβώς την ίδια σε buttercream χρώμα (σας παρακαλώ όσοι έχετε σκοπό να αρχίσετε να λέτε ή να χλευάζετε ότι αυτό είναι ανόητο και άλλη είναι η ουσία σας παρακαλώ μην ξεκινήσετε δεν υπάρχει λόγος... Ο κάθε ένας έχει δικαίωμα να κάνει αυτό που τον ευχαριστεί στο τέλος εφόσον δεν το κάνει εις βάρος κάποιου άλλου..).

     

    Απλά για να ξεμπερδεύω θα ήθελα να τη δώσω σε κάποιο μαγαζί μουσικών οργάνων, να μου δώσει μία τιμή και να παραγγείλω τη καινούργια και να πληρώσω τη διαφορά. (Για να προλάβω πάλι κάποιους το γνωρίζω ότι αν τη πουλήσω μόνος μου θα σώσω περισσότερα χρήματα, δε διαφωνώ, και πάλι είναι όμως επιλογή μου).

     

    Πήρα Νάκα και Ζαρανίκα αλλά δεν λειτουργούν κατ' αυτό το τρόπο.

    Γνωρίζει κάποιος φίλος κάποιο κατάστημα στην Αθήνα, που εκτός του να πουλάει καινούργιες κιθάρες, να αγοράζει κιόλας μεταχειρισμένες ηλεκτρικές σε καλές τιμες?

     

    Ευχαριστώ!

  4. 31 λεπτά πριν, gkourmoul1 είπε

    O 15αρης δεν έχει σχέση με φεντερ, ηχητικά. Είναι κλώνος του laney cub 15 (προς μαρσαλ/vox ήχος).

     

    Ο 5αρης, που δεν έχω εμπειρία μαζί του, μοιάζει με τον laney cub 5. Άλλοι λένε ότι μοιάζει στον 5αρη champ. Who knows. Πάντως, με τον vht δεν μοιάζει...

    Σίγουρα όμως για τα λεφτά τους αξίζει κάποιος να τους δει αν θέλει λάμπα.

  5. 2 ώρες πριν, ekim είπε

    Σήμερα μετά από μήνες έκατσα και έπαιξα λίγο κιθάρα (Stratocaster) με vht special 6 combo 1x10.

    Ρε παιδιά τι απίστευτος ενισχυτής για τα λεφτά που τον πουλούσαν. Θυμάμαι τον είχα πάρει καινούριο όταν τους έφερνε ο thomann €145 και ακόμα μετανιώνω που δεν είχα δώσει άλλα €200 για να πάρω και την κεφαλή-καμπίνα. Ο ενισχυτής στο 1ο τέταρτο του volume (στα 6w) παίζει αρκετά δυνατά για δωμάτιο αλλά σε αποζημιώνει με το σκάσιμο, τις δυναμικές του και την φεντερίσια ατάκα. Έχει δε πολύ headroom με μονούς μαγνήτες και θυμήθηκα αυτό που έγραφε @Superfunk στο σχετικό review ότι με 2 τέτοιους σε στέρεο θα έπαιζε και στο Μαρακανά και ίσως να μην είχε άδικο. Με μια ποιοτική 2x12 καμπίνα με ευαίσθητα μεγάφωνα θεωρώ βγάζει άνετα πρόβα με δυνατό drummer.

    Όλα αυτά για πιθανούς υποψήφιους αγοραστές αν και δυστυχώς κυκλοφορούν πολύ λίγοι μεταχειρισμένοι, ενώ καινούργιους δε νομίζω να τους πουλάει κάποιος στην Ευρώπη

    Μπορείς να δεις τους λαμπάτους της Harley Benton. Τον TUBE5 Celestion 5W (144eur από Thomann) ή τον αντίστοιχο σε 15W (1x12'' στα 259eur) πάλι από Thomann. Είναι αστέρια λένε όλοι και fenterίζει o ήχος τους πάρα πολύ και σε εξωπραγματική τιμή. Από κάτω σου έχω τα links από Thomann και ένα review (για τον 15W. Ο ίδιος τύπος έχει review και για τον 5W αν το ψάξεις) από youtube:

     

    https://www.thomann.de/gr/harley_benton_tube5_celestion.htm

     

    https://www.thomann.de/gr/harley_benton_tube15_celestion.htm

     

     

    2 λεπτά πριν, LeonidasKik είπε

    Μπορείς να δεις τους λαμπάτους της Harley Benton. Τον TUBE5 Celestion 5W (144eur από Thomann) ή τον αντίστοιχο σε 15W (1x12'' στα 259eur) πάλι από Thomann. Είναι αστέρια λένε όλοι και fenterίζει o ήχος τους πάρα πολύ και σε εξωπραγματική τιμή. Από κάτω σου έχω τα links από Thomann και ένα review (για τον 15W. Ο ίδιος τύπος έχει review και για τον 5W αν το ψάξεις) από youtube:

     

    https://www.thomann.de/gr/harley_benton_tube5_celestion.htm

     

    https://www.thomann.de/gr/harley_benton_tube15_celestion.htm

     

     

    Και το review για τον 5W:

     

     

  6. 19 λεπτά πριν, fusiongtr είπε

    Εγώ παλικάρι μου σου εύχομαι να γίνει πραγματικότητα το σχέδιό σας με το νέο σπίτι.

    Μπήτε μέσα με το καλό, και τα άλλα θα έρθουν με την σειρά τους.

    Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ φίλε μου!!! Να είσαι καλά!! Το θέλημα του Θεού να γίνει αυτό είναι το καλύτερο, όποιο και αν είναι αυτό!

    Εγώ με τη σειρά μου εύχομαι υγεία σε σένα και την οικογένειά σου αλλά και σε όλο το κόσμο!! Υγεία πάνω απ' όλα!! Αν την έχουμε αυτή, συνεχίζουμε να παλεύουμε να ονειρευόμαστε και να κατακτάμε και στόχους άλλοτε μικρούς άλλοτε μεγαλύτερους! Υγεία πάνω απ' όλα για όλο το κόσμο!! 

    • Like 1
  7. 4 λεπτά πριν, gkourmoul1 είπε

    Ο ht1r είναι λίγο πιο κοντά, σε σχέση με τον dsl, αλλά ήχος φεντερ δεν είναι. 

    Παρολ' αυτα, έχει πολύ καλά καθαρά, γενικότερα. Και βρώμικα. Ελαφρύς, με πολύ καλό ήχο σε ακουστικά. Δεν ξέρω άλλους one watt amps.

     

    Εχω κάνει και review σε αυτόν (όπως και στον dsl5).

     

    https://www.noiz.gr/community/forums/topic/60241-blackstar-ht1r-mki-αναλυτικό-review/#comment-929563

    Ωραία μπαίνω να σε διαβάσω!

    • Χαχα 1
  8. 15 λεπτά πριν, geka είπε

    Πιστεψε με ελυσες το βασικο. Τη συννενοηση με το ταιρι. Αρα μην ανησυχεις..... θα βρεις τροπο σιγουρα. Για τον yamaha δεν ξερω , εχει καλα reviews ομως.

    Έτσι όπως το είπες!! Χωρίς συνεννόηση με το ταίρι.. ούτε πένα δε θα πάρω!! Happy wife - happy life!! :) 

    • Like 1
  9. 1 ώρα πριν, dimsonic είπε

    εγω από την άλλη βλέπω ξεκάθαρο προσανατολισμό και πολύ πιό σοβαρότερο εξοπλισμό στον ακουστικό ήχο. Συνεπώς είναι νωρίς για αποφασιστικά βήματα προς τον ηλεκτρικό.

    Πιο πολύ λόγω των συνθηκών του προσωρινού χώρου ίσως είναι νωρίς για αποφασιστικό βήμα.. διότι θα είναι κρίμα να έχω μπροστά μου κάτι πολύ καλό το οποίο θα το έχω κοιμισμένο χωρίς να το αξιοποιώ... Για τον εξοπλισμό έχεις δίκιο αλλά δεν είναι λόγω προτίμησης...Αλλά λόγω ετών... Από τη πρώτη στιγμή που ξεκίνησα να γνωρίζω και τον κόσμο της ηλεκτρικής, το ίδιο με κέρδισε και με το ίδιο commitment for a lifetime το νιώθω.. Απλά στο παρελθόν δεν είχαν τύχει οι συγκυρίες...  

    Απο πλευράς του τι θέλω είναι ξεκάθαρο... Ήχος classic clean και classic crunch blues της Fender... Χρόνια τώρα αυτά είναι τα ακούσματά μου!

    1 ώρα πριν, gkourmoul1 είπε

    Ίσως ενας μικρούλης combo 1x8 ενός watt να ήταν προτιμότερος, παρα το modeling. Το πετάω σαν εναλλακτική, καθώς φοβάμαι ότι θα μετανιώσεις, όπως σωστά λέει ο Φώτης. Προσπάθησε να συνδυάσεις φορητότητα με ποιότητα ηχου. Ειδικά ο HT1R, έχει πολύ καλό line out. Μπορείς αργότερα να τον χρησιμοποιήσεις για στούντιο εγγραφές.

    Ο dsl1 έχει περισσότερα features, βέβαια....

     

    Σε μπερδεψα? 😆

    Χαχα καθόλου!! Ευχαριστώ πολύ το αντίθετο!

    Όπως λέω και λίγο παραπάνω ο ήχος που θέλω (χρόνια αυτά είναι τα ακούσματά μου) είναι classic clean και classic crunch blues των Fender..Οπότε προς τα εκεί θέλω να κινηθώ ότι amp τελικά και αν πάρω... o thr ας πούμε (γι αυτό που είναι και εξυπηρετεί δεν τον συγκρίνω προφανώς με λάμπα) προς αυτή την κατεύθυνση τον έχουν μοντελοποιήσει..

    Από λάμπα 1Watt σε τέτοιους ήχους έχεις στο μυαλό σου κάτι από την εμπειρία σου?

    1 ώρα πριν, fusiongtr είπε

    Να δεις τελικά που θα καταλήξεις σε κανένα amplitube στο κινητό με ακουστικά Λεωνίδα.

    Δεν πιάνει χώρο, δεν ενοχλεί, και είναι αξιοπρεπές.

     

    Πήγαινε και άκουσε από κοντά σε όλες τις συνθήκες έντασης που σε ενδιαφέρουν, τους ενισχυτές που σου προτάθηκαν (και αυτούς που έχεις στο μυαλό σου) και κάνε την δική σου αξιολόγηση.

    Μετά γράψε την εδώ και δες το feedback που θα πάρεις (όχι για να επιλέξεις, αλλά για να δεις πόσες διαφορές υπάρχουν στο γούστο του καθενός).

     

    Προσπάθησε επίσης να μην επηρεάζεσαι από στερεότυπα τύπου "βλέπεις λάμπα είναι καλό για ροκ-μπλουζ".

    Η λάμπα είναι όντως πιο organic σε γενικές γραμμές, γιατί έχει ένα φυσικό κομπρεσάρισμα στον ήχο, αλλά επίσης είναι και μη-γραμμική στην απόκρισή της σε διάφορες εντάσεις.

    Για να πάρεις αυτό το κομπρεσάρισμα χρειάζεται μια κάποια ένταση, το ξέρεις.

    Μπορείς πχ να παίζεις στο δωμάτιο σαν να έχεις τηλεόραση σε πολύ δυνατή ένταση?

    Αλλιώς ... τι να την κάνεις την λάμπα?

     

    Πήγαινε άκουσε, σύγκρινε, και εμπιστεύσου τα αυτιά σου.

    Έτσι ακριβώς είναι φίλε μου!! Μα έτσι κι αλλιώς αυτό είναι το σίγουρο ότι θα κάνω όπως πάντα έκανα και κάνω όταν πρόκειται να αγοράσω μία κιθάρα (από μικρό παιδάκι). Και δεν είναι λίγες οι φορές που μία λιγότερο ακριβή είτε μία λιγότερο ονομαστή κιθάρα τελικά ήταν καλύτερη από μία άλλη ακριβότερη είτε με ανώτερο brand name που είχα εξ αρχής στο μυαλό μου...

    Υποθέτω κάτι παρόμοιο ισχύει και με τους amps...

    απλά επειδή είμαι πολύ λιγότερο έμπειρος (μόλις 3 χρόνια ασχολούμαι με ηλεκτρικες) με τον ηλεκτρικό ήχο σε σχέση με τον ακουστικό που αχολούμαι μια ζωή... Ρωτάω εδώ στο φόρουμ ανθρώπους όπως εσείς που το τρέχετε το άθλημα πιο πολλά χρόνια!! 

    Από παντού παίρνω πληροφορίες αλλά στο τέλος σίγουρα τα αυτιά μου θα κρίνουν! :)

    1 ώρα πριν, fusiongtr είπε

    Να ρωτήσω κάτι ακόμα βρε Λεωνίδα.

    Τον κατάνα τον έχεις ανοίξει ποτέ τέρμα να δεις την έντασή του?

    Άνοιξέ τον και πες πόσο δυνατά είναι η ένταση σε σχέση με αυτό που θέλεις.

     

    Αυτός εδώ υποστηρίζει ότι είναι 89 db στο 1,5 μέτρο.

     

     

     

    Από εκεί και πέρα, ο κατανα έχει 4ιντσο μεγάφωνο, και ο yamaha έχει 2Χ3.5ιντσα που είναι full range.

     

    Προσωπικά πιστεύω ότι όσο καλά μεγάφωνα και να είναι, θα ακούγονται λίγο σαν πορδές, δεν γεμίζουν τον χώρο όσο δυνατά ή σιγά και να είναι.

    Δεν είναι δηλαδή απαραίτητα κακός ενισχυτής ο κατανα, αν τον ακούσεις σε ένα 10άρι ή 12άρι μεγάφωνο.

    Θα μπορούσες τότε να τον έχεις πιο σιγά, αλλά να είναι πιο γεμάτος ο ήχος, και να μην σου δίνει την αίσθηση ότι έρχεται από μια συγκεκριμένη κατεύθυνση μεγέθους τρύπας.

     

    Η γνώμη μου είναι να δοκιμάσεις και solid state ενισχυτή με 10άρι μεγάφωνο (για να μπορείς να τον πηγαινοφέρνεις μέσα στο σπίτι).

     

    Ανάμεσα σε όσους σου προτάθηκαν υπάρχουν και κάποιοι τέτοιοι, ρίξε μια ματιά.

     

    Αλλά επαναλαμβάνω, αυτή είναι η δική μου γνώμη και μπορεί να μην σου κάνει, πήγαινε να τους ακούσεις από κοντά.

    Φυσικά και να ρωτήσεις!! :)

    Το απάντησα λίγο πριν σε ένα comment μου και στον Γιώργο.

    Ο Katana mini είναι τρομερός (γι αυτό που είναι και εξυπηρετεί...) με μόλις 95 ευρώ...

    Το θέμα μου είναι ότι έχει αυτόν το κλασικό digital ήχο της Boss (στα cleans του) που εγώ δεν το μπορώ καθόλου...

    Τα ακούσματά μου από παιδί είναι ξεκάθαρα ta classic cleans και classic crunch blues των Fender... ε και από desktop amps (εφόσον λόγω χώρου κοιτάω αυτό προς το παρόν) εκείνον που έχουν κατασκευάσει - μοντελοποιήσει προς αυτή τη κατεύθυνση είναι ο THR της Yamaha..

    Φυσικά και θα δοκιμάσω και solid state!! Δεν πρόκειται να κάνω καμία βιαστική κίνηση, όποια και αν είναι αυτή, αν δεν είμαι σίγουρος πρώτα..

    • Like 1
  10. 2 ώρες πριν, cigaret13 είπε

    Ό Fender μπορεί να παίξει και στο σπίτι, εντάξει δεν θα αποδώσει 100% αλλά την "πενιά" του δεν την φτάνουν οι modeling ενισχυτές.

     Ό χρόνος που θα τον ακούσεις όπως του πρέπει μπορεί να είναι περιορισμένος στο σπίτι σου και με τις τωρινές συνθήκες αλλά όταν τον έχεις, αξίζει και με το παραπάνω... ξεκαυλώνεις!!

     Εναλλακτικά δες-άκου τους Blackstar ID:Core.  Άκουσα και έπαιξα με τον 20 V3 και έπαθα πλάκα! Υπόψιν κι εγώ με modeling παίζω σπίτι (fender mustang 1  20 watt) αλλά καμιά σχέση! 

    Άκουσα και τον Yamaha και δεν με κατενθουσίασε.

     

     

    Σωστά μιλάς φίλε μου! Και πίστεψέ με στη μουσική και τα γύρω από αυτή είμαι full old school άνθρωπος απ' όπου και αν με πιάσεις. Απλά είναι θέμα χώρου ξεκάθαρα και τίποτα παραπάνω... Η επιθυμία μου ξεκάθαρα είναι λάμπα... Αλλά ίσως θα πρέπει να πάω πίσω λίγο γι αυτή τη περίοδο για να είμαστε με το χώρο και τα db όλοι happy στο σπίτι ως που να πάμε σε ένα μεγαλύτερο και να είμαι πιο απομονωμένος να παίζω όπως θέλω!!

    Αλλά σίγουρα θα δω και τον 20 V3!! Δεν θα βιαστώ να κάνω καμία κίνηση γιατί ότι κι αν πάρω τώρα θα δοθούν χρήματα, οπότε με τις δεδομένες συνθήκες θέλω να πάρω τη καλύτερη δυνατή απόφαση!

    2 ώρες πριν, gkourmoul1 είπε

    Δεν έχει τεραστιες διάφορες ο κατανα μίνι με τον thr, όπως τα έχω ακούσει στο νετ.  

     

    Γιώργο στο νετ τον katana mini δεν τον συγκρίνουν με τον thr30ii αλλά με τους πιο μικρούς thr! και διαβάζω και ακούω ότι ο 30ii έχει διαφορά με τους υπόλοιπους της σειράς και σε ένταση..

    Αλλά δεν είναι εκεί το πρόβλημα μου... Δεν πρόκειται να βιαστώ, θα το ψάξω καλά ως που να κάνω την οποιαδήποτε κίνηση διότι ότι και αν πάρω τώρα (είτε προσωρινά thr είτε κατευθείαν λάμπα) θα δοθούν λεφτά...οπότε θέλω να κάνω τη καλύτερη δυνατή κίνηση δεδομένου των συνθηκών...

    Ο mini δεν είναι καθόλου κακός γι αυτό που έχει φτιαχτεί να υπηρετεί... Το κάθε άλλο... Και κοστίζει μόλις 95 ευρώ...  Τα cleans του έχουν αυτόν τον χαρακτηριστικό digital ηλεκτρονικό ήχο της Boss, που εγώ δε τη παλεύω καθόλου με αυτό... Είχα και τον Katana 100W...Τον πούλησα..πέρα από τον χώρο, δεν με κέρδισε ποτέ...

    Τουλάχιστον ο thr τουλάχιστον από το net, που ακούω στα cleans του θυμίζει (όσο γίνεται..) τα cleans της λάμπας fender που αυτό λατρεύω αν με ρωτάς! 

    Θα τα λάβω όμως όλα πολύ σοβαρά υπόψη μου όπως είπα και θα πράξω ανάλογα δεδομένου των συνθηκών..

    2 ώρες πριν, cigaret13 είπε

    Τώρα που το θυμήθηκα και για να είμαι δίκαιος, το 5άρη άκουσα. Δεν ξέρω εάν έχεις διαφορές στον ήχο (πέρα από την ένταση) με τον μεγάλο του αδελφό, αλλά το ξαναλέω, δεν με ενθουσίασε.

    Λένε ότι έχει με τον 30ii και σε πολύ μεγάλο βαθμό... αν και δε το πολύ καταλαβαίνω καθώς τα ηχεία τους έχουν μικρή διαφορά στο μέγεθος... 

    1 ώρα πριν, SibLt είπε

    Με τον εξοπλισμό που έχεις θεωρώ βλασφημία το να μην προχωρήσεις στην αγορά μιας πολύ καλής λάμπας fender στην αρχή - και μετά να ρίξεις μια μάτια στους Marshall 

     

    θα μου πεις γούστα είναι αυτά 

     

    Martin 000-28 EC & Fender deluxe reverb 6C6F674B-8B16-45ED-AFAB-97E927F8A4F0.thumb.jpeg.f48a3e7b6a7ed050fbb89818eadd272d.jpeg

     

    enjoy 

    Αγάπη μόνο!!!! Σε μία φωτό μου έχεις τις 2 αγαπημένες μου μάρκες (στο είδος του κάθε ενός φυσικά)..

    • Like 2
  11. 4 λεπτά πριν, cigaret13 είπε

    Η λογική λέει yamaha (και πολύ καλά κάνεις και κανένας δεν θα σου πει τίποτα, κάθε άλλο..), αλλά μάλλον θα το μετανιώσεις μετά από μερικές μέρες και θα το έχεις "άχτι" για καιρό εάν πάρεις τον THR....

    Sorry, αλλά στο γράφω αυτό εκ πείρας..

    Εννοείς εξ εμπειρίας με τον συγκεκριμένο amp ή γενικότερα με αυτού του είδους τους ενισχυτές?

    Είχα ένα Boss Katana 100 MKii αλλά λόγω έλλειψης χώρου τον πούλησα και τώρα παλεύω με ένα Boss Katana Mini που δεν παλεύεται.... Σε επίπεδο desktop amp υπάρχει κάτι καλύτερο από τον THR30ii που θα μπορούσες να μου προτείνεις?

    Αν ναι εννοείται ότι είμαι πάντα ανοικτός στις γνώμες, ακούγοντας μαθαίνεις πάντα!! :) 

  12. 4 λεπτά πριν, gkourmoul1 είπε

    Κούκλες. Να τα χαίρεσαι τα όργανα και να έχεις την υγεία σου να χαρείς αλλά τοσα!

    Καλά έκανες και αναβάλλεις την αγορα λαμπατου. Άστο να ωριμάσει μέσα σου ώστε να κάνεις την κατάλληλη αγορά όταν έρθει η ώρα.

     

     

    Έτσι ακριβώς όπως τα λες Γιώργο! Ευχαριστώ πάρα πολύ για τη σημαντική σου καθοδήγηση (και όλων των υπόλοιπων παιδιών φυσικά!) στο κομμάτι του ενισχυτή!!

  13. 5 λεπτά πριν, gkourmoul1 είπε

    Άσε τις ακουστικές και ανέβασε τις ηλεκτρικές...!

    Χαχα από αύριο γιατί με έχει πεθάνει η δισκοκήλη μου σήμερα!! Προς το παρόν πάρε μία που έχω στο κινητό από άλλη μέρα με τις Fender (με τις ζελατίνες στο pickguard είναι ακόμα για να καταλάβεις, της strat της το έβγαλα χθες να φανταστείς) και θα σου ανεβάσω αύριο και με τη Gibson!! Την έχω αριστερά στη hard case στο έπιπλο με τις πολλές στις από πάνω φωτό. Και τέρμα αριστερά εκτός θήκης είναι η Squier.

    271715909_367007778566921_2804316777506515184_n.jpg

    • Like 2
  14. 14 λεπτά πριν, dimsonic είπε

    πού είναι οι φωτογραφίες?

    Η Martin HD-28V την έχω έξω όπως βλέπεις έπαιζα μέχρι και τώρα.

    Η Taylor επίσης.

    Στο έπιπλο όλες μου οι ηλεκτρικές και η Eastcoast G-1S.

    Μέσα στη ντουλάπα η Martin - 00028.

    H Epiphone και οι 2 κλασσικές είναι στο πατρικό μου γιατί δε χωράνε όλες εδώ. Τις κάνω αλλαγές ανά περιόδους όταν κάποια από αυτές μου λείπει και θέλω να παίξω.

     

    Δε τη παλεύω να στις βγάλω τώρα μία μία να στις δείχνω όλες, είμαι και σε περίοδο έξαρσης με τη δισκοκήλη που έχω στη μέση μου :)

    270085707_1822059097982823_1485072861876788512_n.jpg

    271253743_260052462762719_439206170969776069_n.jpg

    271388390_1303132753446773_5132114860633919403_n.jpg

    271730264_346511610382744_3103686035971872808_n.jpg

    271963507_266896548845490_7516948477469397190_n.jpg

    270445010_465674428460202_354061043322608154_n.jpg

    • Like 2
  15. 9 λεπτά πριν, dimsonic είπε

    νομίζω είναι καιρός να μας παρουσιάσεις αναλυτικά τις κιθάρες σου

    χαχα φυσικά χαρά μου!

    Από ηλεκτρικές είναι αυτές που προανέφερα καθώς είμαι νέος στο κομμάτι του ηλεκτρικού ήχου:

    - Gibson Les Paul Classic 2019

    - Fender Strat Player Series (Polar White)

    - Fender Tele Player Series (Capri Orange)

    - και μία 20 ετών Squier Bullet Strat.

     

    Ακουστική παίζω όμως τα τελευταία σχεδόν 30 χρόνια κι εκεί είχα επενδύσει ως τώρα:

    - Martin HD-28V (Η ναυαρχίδα μου, αν έπρεπε να κρατήσω ΜΟΝΟ ΜΙΑ κιθάρα θα ήταν αυτή  χωρίς δεύτερη σκέψη)

    - Martin 000 - 28

    - Taylor 214ce

    - Epiphone Hummingbird 

    - Eastcoast G-1S

     

    Και 2 κλασσικές κιθάρες, μία Yamaha και μία χειροποίητη 93 ετών.

    • Like 4
  16. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τη σημαντική βοήθεια!!

    Τελικά θα πάω με τον Yamaha καθώς ένα σημαντικό κομμάτι είναι και το θέμα χώρου. Το σπίτι είναι μικρό.

    Στο δεύτερο υπνοδωμάτιο που είναι το γραφείο (δουλεύω από το σπίτι) και οι κιθάρες μου, θα φέρουμε το μωρό σε κάνα 2 μήνες (ακόμα κοιμάται στο δικό μας δωμάτιο). Κάνουμε οικονομίες για να αγοράσουμε ένα μεγάλο σπίτι σε 2 (πάνω κάτω) χρόνια πρώτα ο Θεός, να είμαστε καλά και με υγεία.

    Ως τότε πραγματικά κάνοντας προσομοίωση τι θα γίνει στο δωμάτιο αν βάλω head-καμπίνα - πετάλια  - καλώδια.....άρχισα να κλαίω μόνο και μόνο στη σκέψη, θα υπάρξει θέμα!

    Το ήθελα και το θέλω πάρα πολύ για λαμπάτο αλλά ίσως δεν είναι η ώρα ακόμα. Θα μπουρδουκλωθούν όλα με την έλευση του μωρού στο δωμάτιο του γραφείου μου. Επίσης τα μεσημέρια όταν θα κοιμάται, θα μου είναι εξαιρετικά πιο εύκολο να παίρνω από το χεράκι τον htr30ii (4kg) χωρίς καλώδια όπως είναι και να πηγαίνω σε άλλο δωμάτιο να παίζω.

    Οπότε θα κάνω τη δουλειά μου με τον Υamaha που βολεύει απίστευτα σε αυτό το κομμάτι (και γι αυτό που είναι θεωρείται top στη κατηγορία του) και με το καλό όταν έρθει η ώρα για το μεγάλο το σπίτι θα έχω ένα μικρό χώρο μόνο για γραφείο - κιθάρες - gear (ήδη συμφωνημένο με τη σύζυγο) και τότε θα πάρω κάτι πραγματικά καλό σε λάμπα που θα το ευχαριστηθώ όπως πρέπει.

     

    Είχα μεγάλο ενθουσιασμό για τώρα καθώς συμπλήρωσα στη συλλογή μου 3 πολύ καλές ηλεκτρικές κιθάρες (Gibson Les Paul Classic 2019, Fender Strat Player Series, Fender Tele Player Series) αλλά δεν είναι η ώρα ακόμα για τον ενισχυτή τον σωστό..

     

    PS: Αν γνωρίζετε κάποιον που έχει και ενδιαφέρεται να πουλήσει είτε τον Yamaha THR10C είτε τον Yamaha THR30ii, με ενδιαφέρει για άμεση αγορά εφόσον η τιμή είναι σε δίκαια πλαίσια γι αυτό που πουλάει!!

     

    Σας ευχαριστώ και πάλι όλους!!

    • Like 2
  17. 24 λεπτά πριν, dimsonic είπε

    Ό,τι και να πάρεις θα ματσάρεις τα ωμ της καμπίνας με την έξοδο του ενισχυτή. Αυτό είναι απαραίτητο για λαμπάτο.

    Από κεί και πέρα, το 12άρι θα βγάλει περισσότερο χαμηλό (μπάσο) και ίσως είναι καλύτερα σε χαμηλές εντάσεις, διότι το χαμηλό (μπάσο) χάνεις τότε.

    Από εκεί και πέρα το 10άρι θα δώσει περισσότερο μεσσαίες κ.ο.κ.

    Άρα με τη λογική ότι ο dsl1 head έχει έξοδο 16Ω και αν ισχύει ότι για τα δεδομένα σπιτιού καλύτερα 1x12 καμπίνα παρά 2x12 κοκ..- Η παρακάτω καμπίνα (παρακάτω link) θα ήταν μία καλή επιλογή?:

     

    https://www.thomann.de/gb/marshall_mr1974cx_gitarrenbox.htm

     

    Ευχαριστώ!

  18. 20 ώρες πριν, gkourmoul1 είπε

    Απ' όταν ήταν μωρό ο γιος μου, έπαιζα σπίτι σε νορμάλ εντάσεις, όταν ήταν παρόν. Του άρεσε αρκετά και πριν χρονιάσει έδειχνε προτίμηση στο ριφ του smoke on the water. Όποτε το έπαιζα, γυρνούσε το κεφάλι και με κοιτούσα χαμογελώντας, και κούναγε το κεφάλι ρυθμικά.

     

    Και ο dsl5 και ο dsl1 μπορούν να σου δώσουν αυτό που θες σαν ένταση, με τις κατάλληλες παραχωρήσεις (δεν θα είναι στο 100% η ποιότητα ήχου). Θα πρότεινα τον dsl5, λόγω μεγαλύτερης καμπίνας, ή τον dsl1 head μαζί με 12άρα καμπίνα. 

     

    Ψάξε το καλά ότι σου κάνουν οι ήχοι. Για την ένταση δεν θα έχεις θέμα.

    Γιώργο, για τη δική μου συγκεκριμένα περίπτωση ποιά καμπίνα θα πρότεινες για τον dsl1 head? Classic blues rock και classic rock παίζω οπότε αυτό τον vintage ήχο θέλω, όχι κάτι πιο μοντέρνο.

     

    Επίσης αν κατάλαβα καλά από το τι έχεις συμβουλεύσει ως τώρα, ο συνδυασμός head με 12άρα καμπίνα (μαζί με πετάλια πάντα) θα δώσουν ποιοτικότερο ήχο στις πολύ χαμηλές εντάσεις σωστά? 'Η το καταλαβαίνω λάθος?

    Να κάνω και την ερώτηση του αρχάριου στον κόσμο της ηλεκτρικής.. (κλασσική/ακουστική παίζω 29-30 χρόνια): Αν καταλαβαίνω σωστά το παραπάνω (αν όχι διόρθωσέ με please), αν το head μου είναι 1w και η καμπίνα πλέον θα είναι πολύ μεγαλύτερη από τις 8'' που έχει ο αντίστοιχος combo dsl....δεν θα έπρεπε να πετυχαίνω ακόμα χειρότερο αποτέλεσμα στις πολύ χαμηλές εντάσεις? Το λέω σκεπτόμενος ότι για να πιάσω το αντίστοιχο χαμηλό volume του μικρού combo με την 12άρα καμπίνα, θα πρέπει να την χαμηλώσω ακόμα περισσότερο... Οπότε πως θα μου βγάζει ποιοτικότερο και πιο καθαρό ήχου?

    Δηλαδή, και η 1x12'' (π.χ.) καμπίνα, (που υποθέτω θα είναι και περισσότερα W από τον combo) να μη μπορεί να παίξει τόσο χαμηλά όσο το 8'' speaker του combo... ??

    (Για την ανώτερη καθαρότητα (βάθος αν θες καλύτερα) του ήχου της καμπίνας σε σχέση με τον combo το καταλαβαίνω, είναι πολύ λογικό)

     

    Ευχαριστώ!

  19. 1 ώρα πριν, SibLt είπε

    Αν θέλεις να ακούσεις λάμπα fender

     

    1. Πάρε τον blues junior αν έχεις τα φράγκα 

     

    2. αν έχεις περισσότερα πάρε τον deluxe reverb 

     

    3. αν έχεις λίγα παραπάνω από τα περισσότερα πάρε τον twin 

     

    η κουβέντα για το που μπορούν να ακουστούν αυτοί είναι άκυρη.
     

    Η απάντηση είναι ΠΑΝΤΟΥ 

     

    Θεωρώ αυτονόητο τον ότι δεν αγοράζουμε χωρίς να δοκιμάσουμε 

    Δηλαδή τι προτείνεις για τη περίπτωση του blues junior, να βάλω attenuator για παράδειγμα; 
    Τον ήχο θέλω να τον περιορίσω στα πλαίσια του δωματίου με κλειστή πόρτα αλλά χωρίς να ακούγεται χάλια γιατί θα έχω ένα τέτοιο θηρίο τόσο χαμηλά..

  20. 13 λεπτά πριν, gkourmoul1 είπε

     

    Στην αρχή παίζω με ένα ts like της t rex, και μετά ενεργοποιώ το xotic sl drive. Στην πορεία ενεργοποιώ και ένα bd2.

     

    Σου τονίζω, ότι σε αυτές τις εντάσεις θα πάρεις πολύ καλύτερο ήχο με πετάλια σε κάθαρό κανάλι, παρά με το βρώμικο κανάλι του ενισχυτή.

    Πολύ σημαντική αυτή σου η παρατήρηση! Thanks!

    2 λεπτά πριν, geka είπε

    Μην ορκίζεσαι σε αυτό. Μικρό τον έχεις σε ένα σημείο που δεν ενοχλείται, νανουριζεται και κοιμάται. Μετά θα θέλει να παίζει την κιθάρα με τ αμαξάκι του αντί για slide. Επίσης αν έχεις thinline θα θέλει να ρίξει την πένα στις μικρές τρυπούλες και δε βγαίνουν όπως στην ακουστική.κ.α..... Εγώ πάντως μπόρεσα να παίξω μόνο σε 1 12 cab και με attenuator με το μωρό κι ακουγόταν σχετικά καλά σε 30 τμ υπόγειο εσωτερικό όμως. Στην 2 12 ούτε γι αστείο. Ούτε εγώ δεν άντεχω ευκολα. Θα σου πρότεινα τον Palmer eins (λαμπατος) στο 1 watt με μια καμπίνα φτηνή με ένα v30 μεγάφωνο μεσα. Έχει και simulation. Τον έχω παίξει σε φίλο. Είναι νομίζω ότι πρέπει για τη δουλειά που θες. Και επειδή έχει λίγες προενισχυτικες μόνο η εταιρεία σου δίνει 4 επιλογές για φτιάξιμο της παλέτας που θες ανάλογα με τις προενισχυτικες

    Θα τον τσεκάρω και αυτόν! Ευχαριστώ!

  21. Καθώς έψαχνα τον Marshall DSL5CR που πρότεινε ο φίλος gkourmoul1, είδα και τον ακόμα μικρότερο της σειράς τον Marshall DSL1CR. Είναι 1w και έχει επιλογή και για 0.1w με 8" Celestion.

    Έχει κανείς εικόνα για τον συγκεκριμένο ενισχυτή για bedroom use? Για να πάρω αυτόν το πολυπόθητο λαμπάτο ήχο με τον συγκεκριμένο θα ξεσηκώσω το σπίτι (δε μιλάω καν να φτάσουμε ως τους γείτονες...) ή όλα θα είναι προβλεπόμενα? Στη περίπτωσή μου το "δεν ενοχλώ" σημαίνει ότι όταν κλείσω τη πόρτα του δωματίου ο ήχος πρέπει να μένει μέσα σε αυτό το δωμάτιο. 

    Αργότερα όταν ο 9 μηνών γιος μου γίνει 3-4 ετών και πάνω, τότε θεωρώ ότι θα είμαι πιο άνετος αλλά για τα επόμενα 2-3 χρόνια όταν είναι ξύπνιος δε θέλω να ακούει εντάσεις με παραμόρφωση κλπ κλπ.

    Αν και αυτός δεν δουλεύει για τη περίπτωσή μου τότε με βλέπω για τον Yamaha και στο μέλλον όταν το επιτρέπουν οι συνθήκες παίρνω και έναν μικρό λαμπάτο.

    Παρακάτω το link με το review του ενισχυτή και πιο κάτω το άλλο link με τα χαρακτηριστικά του από Thomann.

     

    https://www.thomann.de/gr/marshall_dsl1cr.htm

     

    Ευχαριστώ!

  22. 2 ώρες πριν, fusiongtr είπε

     

    Μην βιάζεσαι τόσο.

    Πήγαινε να τους ακούσεις από κοντά, να δεις αν σου κάνει η χροιά τους, να τους ακούσεις σε χαμηλές εντάσεις να δεις πώς είναι.

    Κρίμα είναι να κάνεις τόσο παρορμητικές αγορές που μπορεί να είναι πολύ καλές, αλλά μπορεί και να μην σου κάνουν τελικά.

    Λεπτομέρειες όπως πχ η απόκριση στην πένα, μπορεί να κάνουν μεγάλη διαφορά, και δεν θα τις διαβάσεις σε review, γιατί η δική σου πένα (το χτύπημα στην χορδή) είναι διαφορετική.

    Καλά τα λες! Δηλαδή ολόσωστα τα λες!! Με έφαγε ο ενθουσιασμός λες και είμαι πρωτάρης :) Ευχαριστώ!!

    1 ώρα πριν, Spyros Delta είπε

    Τον εχω δοκιμασει σπιτι.
    Σε ενταση που να παιζει καλα ο ενισχυτης, δυο δωματια πιο περα, και με τις δυο πορτες κλειστες, δεν τον αντεξαν για πανω απο 2 λεπτα. Εβαλαν πχ την τηλεοραση τερμα και δεν ακουγαν τι ελεγε.
    Χαμηλα που τον εβαλα δεν ακουγοταν καλυτερα απο την πεταλιερα στα μονιτορακια μου.

    Φίλε μου για τον Fender Blues Junior IV μιλάς ή για τον Marshall DSL5CR που έχει αναφερθεί στα τελευταία σχόλια?

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου