Προς το περιεχόμενο

KostasP

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  789
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

ΦΗΜΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

11 Good

Σχετικά με τον KostasP

 • Rank
  Artist

Bio

 • Mojo
  Κιθάρα
 • Gear List
  Gibson, Warmoth, Momose, Bacchus, PRS
 • Επάγγελμα
  *
 • Τόπος
  Athens
 1. KostasP

  Συμπλήρωση Προφίλ

  Βλέπω ότι και εγώ και άλλοι γίναμε μέλη την ίδια ημερομηνία, January 1, 1970! Η αλήθεια είναι ότι δε θυμάμαι πότε έγινα μέλος αλλά σίγουρα όχι πριν γεννηθώ.
 2. Όχι δε μετανιώνω. Θα ήθελα να είχα τη πρώτη μου κιθάρα (μια κλασική) αλλά έτσι δε θα είχα πάρει τη πρώτη μου ηλεκτρική. Έχω δώσει πολύ λίγες κιθάρες, ειδικά συγκριτικά με τους ενισχυτές και τα πετάλια που έχω πουλήσει. Για πολλά χρόνια είχα μία και μετά δύο κιθάρες, όταν άρχισα να αγοράζω είχα μάθει πια τι ήθελα και δε κάνω λάθος αγορές. Δένομαι με τα όργανα και ευτυχώς έχω μπορέσει να έχω κάποια που μου αρέσουν. Βέβαια όλοι έχουν τη τιμή τους, αν μου πρόσφεραν αρκετά μεγαλύτερα ποσά απ' αυτά που έδωσα θα έδινα τα πάντα αλλά δεν έχω κάτι σπάνιο και δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει.
 3. Στα 2-3 μαγαζιά του Νάκα που πήγα τα τελευταία 30 χρόνια, συμπεριλαμβανομένου και του Mall, ήταν μίζερα. Το μαγαζί που αξίζει για επίσκεψη είναι το πολυόροφο στη Ναυαρίνου στο κέντρο της Αθήνας. Πιστεύω ότι τώρα είναι καλύτερο παρά ποτέ, και σε τιμές και σε stock και σε εξυπηρέτηση/νοοτροπία υπαλλήλων.
 4. Έχεις δίκιο, δεν είναι, στη Gibson δε ξέρουν τι θέλουν. Είχαν 2019 HP σειρά, την κατάργησαν και έβγαλαν την Modern. Δες το βίντεο, αναλύει τις διαφορές των δύο μοντέλων στην αρχή. Ο Νάκας την έχει ετοιμοπαράδοτη, μπορείς να τη δοκιμάσεις για να δεις τη κιθάρα και στη πράξη.
 5. Η κιθάρα τα 'χει βγάλει τα λεφτά της, αφού αρέσει σε σένα και την έχεις κρατήσει τόσα χρόνια αξίζει να δώσεις ένα Χ ποσό να τη κάνεις όπως θες.
 6. Μια SG με 24 τάστα, ελαφρά πιο χοντρό σώμα με maple top, λίγο διαφορετικό neck heel και compound radius. Αυτές τις διαφορές βλέπω. Αν χρειάζεσαι όλα αυτά ή δε σε ενοχλούν μια χαρά κιθάρα φαίνεται.
 7. SG (Gibson ή μια καλή Γιαπωνέζικη κόπια), μεταχειρισμένη βρίσκεις από 500 ευρώ. Βγαίνουν με λεπτούς & χοντρούς λαιμούς, είναι βολική κιθάρα και ιδανική για τη μουσική που θες να παίξεις. Γενικά σε Gibson (type) θα κοίταγα, απλά η SG είναι πιο διαδεδομένη από τα υπόλοιπα μοντέλα π.χ. Explorer και πιο φθηνή από Les Paul.
 8. KostasP

  Αναβάθμιση του forum 2018

  Ίσως να έχει αναφερθεί. Οι τελευταίες συζητήσεις που φαίνονται στα δεξιά (σε PC), αντί για πότε άρχισε το κάθε θέμα θα μπορούσε να αναφέρει από κάτω πότε ήταν το τελευταίο μήνυμα?
 9. Συμφωνώ, το έχω 15+ χρόνια και κυρίως έτσι το χρησιμοποιώ. Από τον 6100 στον Origin είναι υποβάθμιση. Το ότι τον δίνουν όσο τον δίνουν δείχνει τη ποιότητα κατασκευής του. Ο 6100 έχει MV οπότε γιατί να πας στον Origin? Υπάρχουν πάρα πολλοί ενισχυτές που κοπιάρουν τον κλασικό Marshall ήχο, οι καλοί συνήθως κοστίζουν. Άλλωστε γι αυτό η Marshall έβγαλε τις επανεκδόσεις, τον Origin κλπ. Θέλει μερίδιο αγοράς. Η παραγωγή λάμπας είναι μικρή με συγκεκριμένα εργοστάσια, στη Κίνα σίγουρα ίσως να έχει μείνει και Ρωσία. Δεν είναι το ίδιο με τις κιθάρες. Με Κινέζικες λάμπες έρχονται και οι περισσότεροι μπουτίκ ενισχυτές γιατί απλά αυτές υπάρχουν σήμερα. Η διαφορά είναι ότι τις τεστάρουν πριν και απορρίπτουν όποιες δεν τους κάνουν.
 10. Δεν έχω εμπειρία με το συγκεκριμένο ενισχυτή, εγώ πάντα μπουστάρω με OD όχι για να αυξήσω ένταση αλλά για διαφορετικό ηχόχρωμα και feel στο χέρι. Βάζω αρκετά χαμηλά το gain (όχι στο μηδέν όμως) και παίζω με την ένταση και το EQ του πεταλιού. Επειδή ο ενισχυτής μου δεν έχει βρώμικο κανάλι συνήθως χρησιμοποιώ δύο OD πετάλια, το ένα είναι για γκάζι και το άλλο το μπουστάρει. Καλό είναι να δοκιμάσεις ότι πετάλι έχει, αναλόγως την έξοδο της κιθάρας, καμπίνα/μεγάφωνα κλπ θα έχεις και διαφορετικό αποτέλεσμα.
 11. Είχα τον Phat Cat στην bridge θέση της στρατ μου για μερικά χρόνια. Παρότι συνεργαζόταν άψογα με τους στρατ μονούς, μόνος του ήταν απλά καλός. Δε θύμιζε ιδιαίτερα P90 αν και από όσο γνωρίζω ο συγκεκριμένος μαγνήτης ήταν παραγγελία της Hamer στον SD και δε κατασκευάστηκε με σκοπό να προσομοιώσει ακριβώς P90's. Οι humbucker sized P90's έχουν κατασκευαστικές διαφορές με τους P90's γι αυτό και δεν ακούγονται το ίδιο. Έχω δει αρκετές αναφορές ότι οι BG είναι οι μόνοι που είναι κανονικοί P90's, αυτό αναφέρει και ο κατασκευαστής στη σελίδα του.
 12. Καλός ο Norman αλλά μιας και υπάρχουν μεγαλύτερα κιθαραράδικα θα τα προτιμήσω. Αφήνω στην άκρη τον Thomann που ασχολείται με όλα τα όργανα + studio/PA και λόγω μεγέθους & εγκαταστάσεων ανήκει στη κατηγορία αεροδρόμιο. To απωθημένο μου είναι το CME, από τις φωτογραφίες & βίντεο είναι φανερό ότι έχει πέσει πολύ σκέψη & χρήμα για το design του μαγαζιού, άλλωστε ο ιδιοκτήτης του ελέγχει και το Reverb.com οπότε λεφτά υπάρχουν... Στα συν ότι έχει όλα τα ροκ όργανα οπότε εκτός από κιθάρες θα δω και μπάσα - τύμπανα που με ενδιαφέρουν. Υπάρχουν αρκετά καλά/μεγάλα στην Αμερική, καλά για μένα είναι να έχουν ποικιλία δηλαδή να μην ασχολούνται μόνο με Fender-Gibson ή μόνο vintage όργανα. Αυτό που μπορώ να θυμηθώ είναι το Dave's GS το οποίο τσεκάρω εδώ και χρόνια. Και Ευρώπη υπάρχουν μεγάλα καταστήματα, ειδικά σε Ολλανδία-Γερμανία-Αγγλία. Αυτό που τσεκάρω συχνά είναι το Peach το οποίο έχει μια ισορροπία σε παραδοσιακές και μπουτίκ εταιρείες. *Η Ιαπωνία είναι μια κατηγορία μόνη της...
 13. KostasP

  Gear List

  Κεφάλι, το έπαιζα με Orange 4x12 κυρίως αν και το δοκίμασα και με 2x12. Σε ότι συνδυασμό δοκίμασα μου άρεσε σε θέμα χροιάς αλλά από θέμα δυναμικών έπασχε τόσο που δεν είχε νόημα να τον κρατήσω.
 14. KostasP

  Gear List

  Εγώ είχα τη JCM800 version (50th Anniversary) και μου άφησε διαφορετική εντύπωση. Δυνατά ηχητικά δε θα λεγα ότι ήταν, το 0.1 watt ήταν άχρηστο και σε χροιά και σε δυναμικά. Μόνο από ένταση ήταν εντάξει, δηλαδή αρκετά χαμηλά για σπίτι. Σε 1 watt τη χροιά που προσημείωνε την είχε αλλά πάλι έπασχε από δυναμικά. Πρόβλημα έντασης δεν είχα με gain & volume controls αλλά όσο δυνατά και να το βαλα δυναμικά δεν είχε. Γι' αυτό τον λόγο τον έδωσα και μάλιστα δυσκολεύτηκα πολύ. Ότι single ended χαμηλόβατο έχω δοκιμάσει δε με κέρδισε. Και τον Valve Jr. που έχω να τον χρησιμοποιήσω χρόνια και τον Cornford Carrera που τον παρήγγειλα και τον έστειλα πίσω. Όλοι πάσχουν από δυναμικά, το θέμα χροιάς είναι υποκειμενικό. Αν δε βαριόμουν να ψάχνω μενού με Kemper θα έπαιζα, έχω πειστεί ότι και αυτό και το Fractal είναι τόσο καλά όσο πολλοί πια λένε. Απλά ούτε όρεξη ούτε χρήμα έχω να ξαναρχίσω από την αρχή. Έχω αρκετά πετάλια και ενισχυτή που με καλύπτει και δεν ασχολούμαι άλλο. Πάντως το κόλλημα με τους ολιγόβατους ενισχυτές δε το καταλαβαίνω, αρκετοί ενισχυτές έχουν καλό καθαρό ήχο χωρίς να χρειάζεται να ανοίγεις υπερβολικά. Παίζω με Silverface Bassman (50 δυνατά watt) στο 2-3 το volume και το καθαρό είναι πάρα πολύ καλό. Και είναι η βάση για να βάλεις ένα (ή αρκετά περισσότερα) πετάλια για γκάζι, ως γνωστόν έχουμε πληθώρα ποιοτικών πεταλιών στην εποχή μας.
 15. Εγώ μόνο τις δύο πρώτες κιθάρες μου δοκίμασα, τη δεύτερη την αγόρασα τέλη '99. Μετά ήρθε το ευρώ, το ebay και το internet γενικότερα και το δολάριο που είχε πέσει πολύ. Ήταν πολλοί οι λόγοι για να περιοριστώ στη μιζέρια της Αθήνας, ακόμα και της προ κρίσης Αθήνας. Ξέρω τι θέλω, κάνω μεγάλη έρευνα πριν και είμαι καλός κριτής. Δε έχω αγοράσει κιθάρα που είχε πρόβλημα ή δε μου άρεσε, ακόμα και αυτές που έδωσα αργότερα δεν ήταν γιατί δεν μου άρεσαν. Τις περισσότερες τις έχω αγοράσει μεταχειρισμένες μιας και τα οικονομικά μου δεν ήταν ποτέ ανθηρά. Ο Νάκας στη Ναυαρίνου έχει πάντα καμιά δεκαριά Gibson και τα τελευταία χρόνια η νοοτροπία τους έχει αλλάξει. Και δοκιμάζεις (δυστυχώς σε χαμηλή ένταση) και έχουν πολλά υποκαταστήματα. Αν θες κιθάρα που δεν την έχουν και υπάρχει σε άλλο κατάστημα τους στη φέρνουν χωρίς χρέωση. Αν έρθεις Αθήνα δοκίμασε και στον Κουρμπή στη Στουρνάρη, ήταν το κατεξοχήν μαγαζί προ κρίσης με high end κιθάρες - ενισχυτές αλλά όχι πια. Άλλες επιλογές είναι ταξίδι κυρίως σε Αγγλία - Γερμανία και καταστήματα που δέχονται επιστροφή no questions asked όπως ο Thomann. Πάντως βάλε στο παιχνίδι και τις μεταχειρισμένες, και λιγότερα χρήματα θα δώσεις και θα έχεις περισσότερες επιλογές. Αυτό ακριβώς το έζησε πρόσφατα φίλος μου που έχει μετακομίσει Αγγλία. Σε κατάστημα που έχει πολλές Gibson/PRS. Εγώ το είχα βιώσει 20 χρόνια πριν στον Chandler (Αγγλία) όταν ζητήσαμε να ακούσουμε Hiwatt και μας άφησε μόνους σε ένα υπόγειο γεμάτο από vintage Hiwatt & Marshall να ακούσουμε ότι ενισχυτή θέλουμε.
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε.