Προς το περιεχόμενο

KostasP

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  834
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Ημέρες που κέρδισε

  1

KostasP ήταν Μέλος της ημέρας 2 Δεκεμβρίου 2019

KostasP είχε την πιο δημοφιλή συμμετοχή!

ΦΗΜΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

37 Excellent

Bio

 • Mojo
  Κιθάρα
 • Gear List
  Gibson, Warmoth, Momose, Bacchus, PRS
 • Επάγγελμα
  *
 • Τόπος
  Athens
 1. Ο καθένας ακούει διαφορετικά. Παράδειγμα τον Valvestate που σκέφτεσαι εγώ δεν τον αντέχω, τουλάχιστον τη πρώτη γενιά που είχα ακούσει όταν είχαν κυκλοφορήσει. Έχει καλή φήμη για σκληρά είδη μουσικής αλλά δε μου αρέσει ούτε για αυτά. Τον Katana τον θεωρώ ολοκληρωμένο ενισχυτή για να παίξεις όλα τα είδη μουσικής χωρίς βοήθεια πεταλιών μιας και έχει καθαρά - βρώμικα - εφέ. Καλό είναι να μάθεις να χρησιμοποιείς και το software για να έχεις αρκετά περισσότερες επιλογές. Για σκληρά είδη μουσικής αν θες την ιδανική περίπτωση θα έπαιρνα το κεφάλι (ΜΚ ΙΙ) και μετά όσο μεγαλύτερη κλειστή καμπίνα μπορώ να κουβαλήσω/πληρώσω. Η τιμή του σε σχέση με το τι προσφέρει είναι γελοία, ειδικά με τις άτοκες δόσεις που κάνει ο Νάκας. Θες αρκετό καιρό για να μάθεις τι μπορεί να κάνει και ν' αρχίσεις να εκμεταλλεύεσαι ότι προσφέρει, από κει πέρα είναι δικό σου θέμα αν μπορείς να βγάλεις τον ήχο που θες, ο ενισχυτής πάντως σου δίνει τη δυνατότητα. Αφού αναφέρεις home studio προτείνω να μη δώσεις πολλά (ή καθόλου) χρήματα σε ενισχυτή αλλά σε υπολογιστή - περιφερειακά. Για μένα το είδος της μουσικής που θες να παίξεις δεν είναι απαιτητικό, ο όγκος βγαίνει στο δωμάτιο από ένταση και κατάλληλη καμπίνα και σε ηχογράφηση από τη μέθοδο ηχογράφησης. Και με software και πεταλιέρες μπορείς να βγάλεις καλό ήχο αλλά θες καλά μόνιτορς με μεγάλα μεγάφωνα για να φτιάχνεσαι. Ανεβαίνει αρκετά το budget οπότε φτιάξε πλάνο με τις προτεραιότητες σου και ακολούθησε το. Οι αγορές θέλουν σκέψη, χρόνο και το σημαντικότερο χρήμα.
 2. Ο Κατάνα 100 είναι πολύ δυνατός, θα σε καλύψει για live/πρόβες.
 3. Χωρίς να είμαι ειδικός θυμάμαι ότι όσες φορές μου προτάθηκαν ήταν έντοκες δόσεις. Ο Νάκας (και κάποιοι άλλοι) προσφέρουν άτοκες δόσεις με πιστωτική.
 4. Συμφωνώ, σε ηχογράφηση υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα. Υπάρχουν άλμπουμ που έχουν γραφτεί με Fender Champ και ο ήχος ακούγεται μεγάλος. Στο δωμάτιο όμως ο Champ ακούγεται αυτό που ακριβώς είναι. Αν είχες μεγάλο ενισχυτή δίπλα στον ΗΤ1 λογικά θα καταλάβαινες διαφορά στο χέρι, τον ήχο τον αφήνω στην άκρη γιατί είναι υποκειμενικός. Υπάρχει μεγάλη διαφορά γι' αυτό παίζουμε με λαμπάτους ενισχυτές. Δεν είναι μόνο η χροιά, είναι και το αίσθημα που έχεις όταν ανοίγεις έναν ενισχυτή. Άλλο ο 5ρης, άλλο ο 100ρης. Δυστυχώς...
 5. Μου αρέσουν και οι δύο ήχοι, αν δεν το έλεγες δε θα καταλάβαινα τίποτα. Αυτές τις μικρές διαφορές τις καταλαβαίνω στο χέρι όταν παίζω, αν έχουν ηχογραφηθεί υπάρχουν άλλοι παράμετροι που έχουν ίδια και μεγαλύτερη επιρροή στον ήχο. Η ηχογράφηση σου δείχνει πόσο καλά πετάλια έχουμε σήμερα και απομυθοποιεί τον μύθο της λαμπάτης παραμόρφωσης. Υπάρχουν πάρα πολλά άλμπουμ που έχουν γραφτεί με πετάλια, είτε σε καθαρό είτε σε βρώμικο κανάλι. Ακόμα και παραμόρφωση να έχει ο ενισχυτής σου το πετάλι θα τον κάνει καλύτερο. 9/10 φορές το πετάλι χρειάζεται, καθαρό ή βρώμικο boostάρισμα (στο βρώμικο κανάλι) θα δώσει το κάτι παραπάνω στον ήχο. Ωραίο παίξιμο, ωραίο ήχο έβγαλες και το σημαντικότερο καλή ηχογράφηση αλλιώς δε θα ακούγαμε τίποτα. Ακριβώς αυτό.
 6. Flat ηχείο δεν υπάρχει και όλα είναι ηχεία που αναπαράγουν ήχο είτε οι εταιρείες τα ονομάζουν HiFi είτε studio monitors. Τα ηχεία της φωτογραφίας είναι τα Wharfedale Diamond 8.2 από την εισαγωγική σειρά της εταιρείας 15-20 χρόνια πριν. Η προσωπική μου άποψη (από την εμπειρία μου με το 8.1) είναι ότι ήταν ένα καλύτερο ηχείο από ότι τα φθηνά υλικά του έδειχναν χωρίς όμως να είναι κάτι το ιδιαίτερο. Από τη στιγμή που αυτά έχεις, αυτά θα χρησιμοποιήσεις. Κάνε τη μίξη σου, άκουσε τη και σε ακουστικά, σε αυτοκίνητο και σε όποια άλλα ηχεία βρεις αργότερα.
 7. Πάντα είχαν καλές επιδόσεις σε αυτό θέμα. Έχω αυτά τα δύο, μου αρέσουν πολύ αισθητικά αν και εκτός μοδός σήμερα λόγω mini pedals. To phaser έχει tolex σε τρεις πλευρές! Άλλες εποχές...
 8. Ίσως το πιο γνωστό μαγαζί στην Αθήνα και έχει άδειο site. Τσέκαρε και εδώ http://www.diyaudio.gr/home_gr.htm
 9. Συμφωνώ, δε βλέπω το λόγο για διαφορετικά username μεταξύ των δύο sites εκτός και οι αγγελίες δεν έχουν σχέση με το Noiz. Δε θυμάμαι πια πως ήταν οι αγγελίες πριν ανεξαρτητοποιηθούν αλλά ξέρω ότι τις προτιμούσα. Επίσης, από τότε που βγήκαν από το main site δε ξαναπήρα feedback οπότε δεν έδωσα κι εγώ. Το σημερινό site αγγελιών και προβληματικό είναι και λιγότερες δυνατότητες έχει συγκριτικά με το forum. Εγώ θα ήθελα τις αγγελίες στο σε μια δικιά τους κατηγορία στο forum όπως υπάρχουν οι κιθάρες, μπάσα, βίντεο κλπ. Και μεγάλες φωτογραφίες μπορούν να μπουν στο forum και πολύ καλύτερα μπορεί να γραφτεί κείμενο, παράθεση links κ.α. Το database που αναφέρθηκε το θεωρώ κακή ιδέα, δεν υπάρχει περίπτωση να συμπεριληφθούν τα πάντα και θα πρέπει για να βάλεις αγγελία να απευθύνεσαι σε moderator.
 10. Το ίδιο μου χε πει τεχνικός που τον εμπιστεύομαι γι' αυτό και όσες κιθάρες έχω η ρύθμιση γίνεται απ' το headstock.
 11. Παρακολουθώ τον συγκεκριμένο ενισχυτή από το αρχικό μοντέλο, με έχει εντυπωσιάσει πολύ και θα τον είχα αγοράσει αν δεν είχα ήδη ενισχυτές που με καλύπτουν. Τον πήρε φίλος πριν ένα μήνα περίπου αλλά δε μένει πια Ελλάδα για να τον ακούσω από κοντά. Τον προτίμησε σε ακρόαση Α-Β με λαμπάτους κόστους τρεις και τέσσερις φορές περισσότερο, όχι γιατί ήταν καλύτερος αλλά γιατί είχε παρόμοιας ποιότητας ήχο και πολύ καλύτερη σχέση απόδοσης - τιμής. Παραγγελία από Θωμά για ακρόαση μερικών ημερών και αποφασίζεις αν θα τον κρατήσεις ή όχι, να τον βρεις Ελλάδα δεν υπάρχει περίπτωση. https://youtu.be/r38JpDFwecE?t=912
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Κανονισμοί της σελίδας.