Προς το περιεχόμενο

Giannis11

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    9
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από Giannis11

  1. ενταξει μην αγχωνεσαι , εχω ξανακανει τριψιμο στα ταστα στις αλλες μου κιθαρες.. απλα πανε χρονια.. γι αυτο ρωτησα αν υπαρχει τιποτα εδω σε οδηγιες να φρεσκαρω την μνημη μου.. Εχω δει βιντεακια απειρα κατα καιρους.. μην αγχωνεσαι δεν μου ειναι κινεζικα Απλα δεν εχω την λιμα για να κανω crown.. αλλιως το leveling δεν ειναι κατι τρομερο.. Επαρχια ειμαι , μαστορες δεν υπαρχουν εδω, ενα μαγαζι υπαρχει ολο κι ολο .. επομενως γινομαστε αναγκαστικα εμεις μαστορες.. Τι ζημια μπορει να κανεις ζημια ρε συ.. στην τελικη αν τα κανεις σκ@τ@ , το πολυ πολυ να θελεις αλλαγη ταστων.
  2. Για Fret levelling σκέφτηκα κι εγώ γιατί εξάντλησα (νομίζω) όλα τα άλλα.. Κανένα λινκ για diy Fret levelling έχουμε στο φόρουμ μήπως ?
  3. Παίδες μια νέα ερώτηση, για να μην ανοίξω νέο θέμα. Έχω ένα fret buzz ,στην Μι και ελάχιστο στην λα (5 και 6 χορδη). Στην μι όμως τασταρει, σχεδόν παντού, σε διάφορα σημεία , όχι μόνο ανοιχτή και προς το τέλος της ταστιερας. Έσφιξα λίγο το truss rod ,γιατί ειχε λίγο releaf ,τώρα είναι ολοισιο, αλλά πάλι τασταρει. Σήκωσα και το nut με χαρτάκι κάτω απ την χορδη,αλλά δεν είδα κάποια αλλαγή. Έχω φάει όλο το ίντερνετ και YouTube, αλλά άκρη δεν έβγαλα.. Δοκίμασα και το action ,σε διαφορετικά σημεία, αλλά τίποτα. Να θέλει τρίψιμο στα ταστα? Αλλά αν ήταν τα ταστα δεν θα ετριζε και σε άλλες χορδές. Καμία ιδέα?
  4. ηθελα μια ibanez , ηθελα floyd .. τοσα χρονια με μια squier strat και την πρωτη μου yamaha , ηθελα μια αλλαγη
  5. εχει ενα ελατηριακι εκει στην βαση, οσο ξεσφυγγεις ξεδυπλωνεται. τελος παντων.. ενταξει καλα εχει κατσει το arm, οποτε οκ. ναι το βαγονακι ηταν πολυ μπροστα, το εχω επαναφερει... να ταν μονο αυτο.. η κιθαρα ηταν χρονια παρατημενη χρόνια,καταλαβαινεις σε τι κατασταση ηταν... μια βδομαδα ασχολουμαι να την σουλουπωσω, τωρα την εστησα επιτελους.. μονο intonation εμεινε..
  6. Καλησπέρα, ακόμα μια ερώτηση. Οκ, ήρθε ο λεβιες, όλα οκ. Η αλενοβιδα από πίσω, με το ελατήριο, δεν έχω καταλάβει τι κάνει. Ξέρει κανείς?
  7. το φανταστηκα.. ναι ξερω για το intonation , απλα ειχα μεχρι τωρα strat style τρεμολο και το εφτιαχνα απο τα βαγονακια. ευχαριστω και παλι!
  8. ευχαριστω για την απαντηση, κι εμενα απο κει μου φαινοταν για edge III , αλλα με προβληματισε το αρθρο. ξερεις μηπως πως /που ρυθμιζουμε τις μπροστα αλενοβιδες? εχει 2 τρυπες , μπαινουν καποια μπροστα και καποια πισω? πρωτη φορα με floyd rose , βλεπεις
  9. Καλημερα σε ολους! Παιδια μια ερωτηση για οσους γνωριζουν. Εχω μια Ibanez RG 350DX made in KOREA. Την κιθαρα την πηρα μεταχειρισμενη και ελειπε το tremolo arm. Aπ οσο εψαξα, βαση του serial number, ειναι κατασκευασμενη το 2005. Θελω να παρω ενα tremolo arm (λεβιε) , αλλα βλεπω πως στο συγκεκριμενο μοντελο εχει αλλαξει ανα τα χρονια τον τυπο του τρεμολο. Συμφωνα με αυτο το αρθρο https://ibanez.fandom.com/wiki/RG350DX το 2003 εως το 2005 (KOREA) , φορουσε Edge Pro II tremolo , ενω μετα το 2005 (INDONESIA) αλλαξε σε Edge III. Αρα θεωρητικα , η δικια μου φοραει το PRO II (αν και μου μοιαζει για Edge III) , αλλα δεν ειμαι σιγουρος.. Σας παραθετω μερικες φωτο απο το τρεμολο , μηπως μπορειτε να με βοηθησετε στην επιλογη του σωστου λεβιε, καθως θα παραγγειλω ιντερνετικα , μην κανω καποιο λαθος. Η διαμετρος της τρυπας ειναι περιπου 5,5 - 6 χιλιοστα (αν βοηθαει), αν και απ' οσο εψαξα και στα δυο ειναι 5,5 χιλ. Ευχαριστω!
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου