Προς το περιεχόμενο

billseme

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    5
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Bio

  • Mojo
    Κιθάρα
  • Style
    Metal
  • Gear List
    ESP Horizon E-II SD/RDBD
    ESP LTD EC-1000 VB
    Focursite Scarlet 2i2 3rd Gen
    Edifier R1700BT
    AKG K240
    Reaper + Amplitube 5/ Amped Roots
    Ernie Ball 6.3mm male to male
    D'Addario XL110 (.010/.013/.017/.026/.036/.046)
  • Day job
    Programmer
  • Τόπος
    Thessaloniki

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή billseme

0

Φήμη

  1. Καλησπέρα στο τεαμ, Διαβαζοντας τις τελευταιες μερες μερικά φορουμ για τα floyd rose έπεσε το μάτι μου σε πολλές επιλογές "upgrade" του floyd rose, ειτε αυτο δινει tunning stability/sustain/ηχο/αισθηση κ.ο.κ βλέπε (https://guitarfretbuzz.com/floyd-rose-upgrades) Θα ήθελα να ρωτήσω αν καποιος απο εσας εχει πειραματιστει στο παρελθον με οποιοδηποτε upgrade σε floyd rose ειτε ειναι καποιο brass block, titanium βιδες, titanium saddles/lockers/noiseless springs και αν ειδε καποια διαφορά.
  2. Γενικά έχω πειραματιστεί πολύ μαζί τους, κυρίως στην ltd άλλαζα συχνα κουρδίσματα οποτε πειραματιζομουν και με gauges και με το action. Στην ltd αλλάζω τις χορδές μονος μου απλά συνήθως. Την δινω για αλλαγή οταν πάω και την horizon (αφου παω που πάω τις παιρνω και τις 2 μαζί μου ) , δεν ειναι τοσο το προβλημα μου αυτό οσο με το floyd ειδα πολλά βιντεάκια και ακολούθησα πολλα guides πήρα και ξυλαράκι για να βάζω στο floyd να κλειδώνει, και με τι σειρα να τις κουρδιζω 2-4-3-5-1-6 κ.ο.κ απλα ποτέ δεν κατάφερα το αποτέλεσμα που ειχα οταν την πηγαινα για σεταπ + οτι ξεκούρδιζε κάθε μέρα πολύ εύκολα (ισως κατι κάνω εγώ λάθως φανταζομαι). Απο την άλλη πάντα έχω και τον φόβο μην κάνω κάτι λαθωςκαι προκαλέσω καποια ζημια στην horizon. Απο μερικά suggestion που ειδα λέω να πάω σε daddario στην μια και elixir στην άλλη για δοκιμή και να επανέλθω.
  3. Καλησπέρα στην ομάδα, Έχω 2 κιθάρες, μια esp horizon και μια ltd ec-1000. Επειδη της έχω σετάρει λιγο ανάποδα (η ltd ειναι με 12-56 drop C) και η horizon (9-48 standard E). Θα πάω να αλλάξω και στις 2 χορδές + σεταπ. Η ερώτηση μου τωρα εχει να κανει κυριως με την ποιοτητα των χορδών, ολα αυτα τα χρονια χρησιμοποιώ τις ernie ball χορδές ειτε silky ειτε cobalt ειτε titanium, και δεν ειχα καποιο θέμα αλλα και ούτε εντυπωσιάστηκα απο τον ήχο ή απο την αισθηση, απλα επειδη τις συνήθισα και δεν ειχα χρονο ννα πειραματιστώ με αλλες μάρκες/gauges δεν δοκιμασα κατι αλλο. Αυτή τι στιγμή στην horizon έχω 9άρες ernie ball titanium και στην ltd 12αρες ernie ball cobalt Έχω διαβάσει απειρα αρθρα σχετικα με ernie ball / D’Addario / Elixir και θα ηθελα να ρωτήσω ποια συγκεκριμένη εταιρια και σειρα χορδών θα προτείνατε με τα εξής δεδομένα. 1) Μέγιστη Αντοχή (2 ώρες την ημέρα που παιζω κατα μέσο όρο, τις αλλάζω ανα 1,5 μηνα) 2) Να ειναι ανετες στο χέρι 3) Πιο ""γεμάτο"" ηχο Θέλω πιο πολύ να αποφύγω τα συχνά πηγαινε-ελα στα μαγαζια για τους εξης λογους που ισως σας φανούν χαζοι. Χρειάζεται να κάνω περιπου 20 χιλιομετρα πανε και αλλα 20 έλα για το κοντινότερο μαγαζί και επειδη ειναι στο κεντρο της πολης δινω και 5 ευρώ πάρκινγκ για να περιμένω να τις σετάρουν οποτε ειμαι στα 15 ευρώ μονο μεταφορικά, αν καθε σετ χορδών εχει 10-13 ευρώ θα χρειαστώ αλλα 20-25 ευρώ για τις χορδές και θα δώσω 20 ευρώ για την ltd (απλή γέφυρα) και 30 για την horizon (floyd rose). Αρα ειμαστε στα 90-100 ευρώ . Μερικές φορές αλλαζω μονος μου τις χορδές στην LTD για να γλιτώσω το 50άρι, αλλα με την horizon με φοβίζει λιγο το floyd rose και δεν θέλω να κάνω πατάτα. Αυτή τι στιγμή κοιτάω τις D’Addario NYXL Nickel Wound και τις Elixir Polyweb σε 9άρες ή 10άρες αλλα θα ήθελα και την δική σας γνώμη. Ελπιζω να μην κούρασε το ποστ.
  4. Ναι ειναι 24.75 σε συγκριση με μια 25.5 τις νιωθεις τις χορδες πολυ πιο χαλαρές η αληθεια ειναι και αυτο ειναι ενα μειονέκτημα. Απλα την ηθελα απο μικρος την κιθαρα αυτή την ειχα δοκιμασει απειρες φορες σε μαγαζια και δεν ελεγα να ξεκολλήσω, εσκασε και το black friday και ηταν πειρασμος .
  5. Καλησπέρα παιδια, Χρειαζομαι μια μικρή βοήθεια στο θέμα μου, Εχει λιγες βδομάδες που παρέλαβα μια ltd esp ec-1000 με seymour duncan μαγνήτες (made in Korea). Η κιθάρα ήρθε με δεκάρες χορδές [D'Addario XL110 (.010/.013/.017/.026/.036/.046)]. Tην κιθάρα την πήρα κατα κύριο λογο να παιζω σε drop c (έχω αλλη κιθαρα για standard tunning). Tο προβλημα μου ειναι οτι σε drop c η Μεγάλη Μί και η Λά οταν παιζουν ανοικτές αλλα και στα πρώτα τάστα κάνουν ενα buzzing ήχο πολύ δυνατό, το ξέρω οτι οι χορδές για αυτο το κουρδισμα ειναι λάθος καθως επίσης έχω πολυ χαλαροτητα σε σημειο να μου φεύγουν οι χορδες απο τα δάκτυλα σε γρηγορο παιξιμο. Έχω αγοράσει τις (Ernie Ball Even Not Slinky Cobalt 12-56) χορδές και θέλω να τις τοποθετήσω αλλα μεχρι στιγμης έχω πάει σε 2 μαγαζιά και τους εξήγησα τι ακριβώς χρειάζομαι που ειναι: 1) τοποθετηση χορδών 2) ελεγχος του nut (42mm) αν χρειαζεται καποια τροποποιηση για τις ποιο χοντρές χορδές 3) Ρυθμισμα του truss rod για το νεο σεταρισμα 4) Να ξανα ρυθμισουν την τονικοτητα. Και κανένας δεν δεχεται να το κάνει. Συγκεκριμένα το πήγα σε ενα μαγάζι οπου μου την κράτησαν 3 μέρες!!!! για να μου πουν οτι το κουρδισμα μου ειναι λαθος και ειναι λογικο να κανουν αυτο το τριξιμο και μου προτειναν να παιζω τα τραγουδια μου σε standard tunning ) Eιμαι απο Θεσσαλονικη δυτικα και θέλω να ρωτήσω αν γνωριζεται καποιον εδω να μπορει να το αναλάβει αυτό γιατι δεν βγάζω άκρη. Ευχαριστώ για τον χρονο σας.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου