Προς το περιεχόμενο

sonap

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    75
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από sonap

  1. Έχω τον παραπάνω μίκτη και χάθηκε ο μετασχηματιστής (τροφοδοτικό). Ξέρω ότι η εν λόγω σειρά έχει αντικατασταθεί από την XENYX, αλλά λογικά θα φοράνε τα ίδια. Τα μαγαζιά που εμπορεύονται Behringer δεν μου ανοίγουν ούτε τα κουτιά τους να δω τουλάχιστον τι χαρακτηριστικά έχει να πάω να φτιάξω έναν. Και λογικό. Έχει κανείς καμιά ιδέα, έχει ξανασυμβεί σε κανέναν; Τι μπορώ να κάνω εκτός του να παραγγείλω μόνο το τροφοδοτικό, πληρώνοντάς το χρυσό; (μου είπαν σε μαγαζί για 35€, ενώ ο μίκτης μαζί φυσικά με το αρχικό τροφ. έκανε γύρω στα 60€).
  2. "...Καληνύχτα Κεμάλ. Αυτό ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ! Καληνύχτα..."
  3. Με την προϋπόθεση ότι έχεις πάρει στα σοβαρά ότι ΘΑ ΚΑΤΣΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΟΡΓΑΝΟ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ με ό,τι αυτό συνεπάγεται από άποψη θυσιών και υπομονής, πιστεύω ότι (ειδικά όσον αφορά στην ηλεκτρική) όχι απλά δεν παίζει ρόλο, αλλά επιβάλλεται να μην δώσεις φοβερή σημασία στο όργανο. Και ειδικά για την ηλεκτρική όταν ξεκινάς, πιστεύω ότι απαγορεύονται πεταλιέρες, πεταλάκια, κλπ κλπ. Θα τρως όλη την ώρα με το να ψάχνεις τόυς ήχους (ακόμα δεν θα ξέρεις πού είναι το φα και το σολ, οι ήχοι μας κάψανε) και δεν θα έχεις μετά ώρα, όρεξη, διάθεση για εξάσκηση και μελέτη που είναι καλώς ή κακώς το Α και το Ω. Μια κιθαρούλα, έναν ενισχυτάκο να βγαίνει ο ήχος και τέλος για αρχή. Ταχύτητα, σιγουριά στο παίξιμο και απαίτηση για κάτι καλύτερο σε εξοπλισμό θα έρθουν από μόνα τους, χρειάζεται υπομονή. Το βασικό είναι να μάθεις (μάλλον να μαθαίνεις) μια κιθάρα. Μετά φυσικά, όταν θα είσαι - ή θα πιστεύεις ότι είσαι, όπως λίγο πολύ όλοι - συνειδητοποιημένος, προχωράς και στην αναβάθμιση εξοπλισμού. Είναι άλλη φάση όταν ξέρεις τι θες και το αποκτήσεις. Σου ανεβαίνει η ψυχολογία. Αυτό και μόνο αρκεί. Γενικώς κάποιοι εδώ που κάνουν ίσως και μαθήματα (διδάσκουν εννοώ) κλπ κλπ θα σου πουν περισσότερα και πιο στοιχειοθετημένα πράγματα. Εν γένει θεωρώ τουλάχιστον αφελές να μην ξέρει κάποιος ακόμα καλά καλά ποια νότα είναι κάθε χορδή ανοιχτή και παράλληλα να σπατελιέται σε εξοπλισμούς, ποιότητες, αν έχει το ένα, το άλλο, λάμπες, καλώδια, μαγνήτες κλπ κλπ. Και αντίστοιχα φυσικά και στα υπόλοιπα όργανα. Συμφωνώ με το παράδειγμα με το μαγιώ!
  4. Ναι Jase, το διάβασα. Φαντάζεσαι; Συνέδριο γιατρών θα το καταντήσουμε!!! ;D ;D ;D Anyway εγώ απλά καταθέτω προσωπικές εμπειρίες γιατί μπορεί ανά πάσα στιγμή να διαβάζει ο οποιοσδήποτε που πιθανόν να μην έχει γνώση πολύ παλιότερων θεμάτων και όσων έχουν θιχτεί εκεί. Αλλά εκείνος ο δικός σου στο ποστ των brutal φωνητικών δεν παίζεται. Το διάβαζα και πόναγε ο λαιμός μου...!!! Και κάτι ακόμα (προς τραγουδιστές), μιας που τα λέμε κι εδώ: ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ μην τραγουδήσετε (είτε live είτε πρόβα) όταν είστε κρυωμένοι κλπ. Είναι σαν να πας για μπάσκετ με στραμπουληγμένο αστράγαλο. Θα τον πάρεις στα χέρια στο τέλος. Ακόμα και το πολυπόθητο live στον πολυπόθητο χώρο να έχετε κλείσει, αν είναι έτσι η φωνή μην το κάνετε. Δεν αξίζει αυτό που θα επακολουθήσει.
  5. Κι επειδή η ακοή έχει άμεση σχέση με την ομιλία, γι αυτό και οι γυναίκες (που εκ φύσεως ακούνε καλύτερα), μιλάνε πιο πολύ, πιο δυνατά, πιο συχνά, πιο καλά! Όπως λέει κι ένας φίλος, την ομιλία ποιος λες ότι την ανακάλυψε, οι άντρες; Οι γυναίκες βέβαια. Από την εποχή των σπηλαίων, ο άντρας απλά κυνηγούσε. Ουγκ, ουγκ, συννεονούταν με τον άλλον άντρα με νοήματα, κυκλώνανε το ζώο και το σκοτώνανε. Μετά στη σπηλιά του τα ζάλιζε η άλλη στο μπούρου μπούρου, που ήδη είχε αναπτύξει τους πρωτογενείς κώδικες οργανωμένης ομιλίας...!!! ;D ;D ;D ;D Πλάκα πλάκα, όντως πολύ χρήσιμο άρθρο. Και να προσθέσω κάτι (αφορά κυρίως και όσους τραγουδάνε), επίσκεψη στον ΩΡΛ και για ακοή αλλά και για φωνητικές χορδές. Είναι πολύ απλό, μια μικροκάμερα βάζει στο λαιμό και τα βλέπει όλα. Αν και άμα είναι σωστός θα τα κοιτάξει όλα από μόνος του στην ίδια πρώτη επίσκεψη, μαζί και με μύτη. Σας μιλάει ένας που έχει κάνει επέμβαση αφαίρεσης πολύποδα από φων. χορδές και επισκέπτομαι τακτικά και προληπτικά ΩΡΛ. Και όσοι τραγουδάνε συστηματικά, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ μαθήματα φωνητικής σε ειδικό! Και λέμε φωνητικής, όχι ορθοφωνίας, είναι άλλο πράγμα εντελώς. Φωνητική, αναπνοές, τονικότητα, ένταση και οικονομίας αέρα και φωνής. Διαφορετικά ο λαιμός καταπονείται όσο δεν φαντάζεστε.
  6. Ακριβώς αυτό που λέει ο Makis P. ήθελα και έγινε. Την είχα κοντά μου και από κει στο σύστημα του μαγαζιού! Τελικά δεν ηχογραφήσαμε, δεν υπήρχε χρόνος να το ψάξω, ίσως της άλλη φορά! Σας ευχαριστώ όλους!
  7. Anyway, αν διαθέτεις το κατοστάρικο χτύπα αυτό που σου λέει πιο πάνω ο σούπερφανκ. Και για καμια προοπτική για live το 58άρι το shure περίπου στα ίδια λεφτά!
  8. Όπως και νά 'χει, η κιθάρα κρίνοντας απ΄την τιμή της μάλλον ίσως είναι καλή λύση να μάθει η κοπέλα. Τώρα για ηχογράφηση... τι να σου πω! Γενικά δεν ενδείκνυνται ηχογραφήσεις ακουστικής μέσω βυσμάτων, αλλά με μικρόφωνο (για να μην πω επιβάλλεται). Ειδικά αν δεν περνάει από καμια κονσόλα - μίκτη να στο καθαρίζει και λίγο το σήμα... δύσκολα τα πράγματα. Αλλά για να περνάει η ώρα όπως λες και να τριφτείς σε τέτοια γενικότερα θέματα, χωρίς δηλαδή σε καμιά περίπτωση να σε ενδιαφέρει η ποιότητα του αποτελέσματος, ίσως πάλι είναι καλά!
  9. Συμφωνώ με superfunk, απλά δεν μας είπες τι θα κάνεις με το μικρόφωνο: Live, ηχογραφήσεις, φωνής ή και οργάνων; Το δυναμικό είναι κατά βάση για live (αν και με το 58άρι το shure μια χαρά ηχογραφείται η φωνή και φυσικά σούπερ στα live, κλασσικό μικρόφωνο γύρω στο κατοστάρι, αλλά γενικά για ηχογραφήσεις είναι τα πυκνωτικά, και ειδικά για όργανα). Γενικά καθόρισε τις ανάγκες σου (δεν το παίζω μάστορας, κι εγώ αυτό προσπαθώ να κάνω γιατί πιστεύω ότι είναι το πιο σημαντικό). 30 ευρώ δεν είναι για μικρόφωνο να κάνεις σοβαρή δουλειά και να αντέξει καιρό!!!
  10. Δηλαδή θέλετε και να ηχογραφήσετε, ενώ η κοπέλα δεν ξέρει κιθάρα, αφού λες ότι την θες την κιθάρα για να μάθει; ??? ??? Μήπως να κοιτάγατε τα πράγματα one step at the time;;; Εννοώ ότι ακόμα δεν έμαθε κιθάρα η κοπέλα (που να πεις ότι θα μάθει και να στέκεται σε κομμάτια και να μπορεί και να ηχογραφήσει θα θέλει όπως όλος ο νορμάλ κόσμος ένα χρονικό διάστημα όχι και μικρό, με συνεχή εκμάθηση και εξάσκηση), εσείς σκέφτεστε και τις ηχογραφήσεις και τον εξοπλισμό και τις δυνατότητες οργάνου κλπ κλπ κλπ;;; Μήπως (αφού φυσικά η κοπέλα βρεθεί σε ένα κατάλληλο επίπεδο) να γράφατε τα κομμάτια, να δείτε πώς δένουν και εσείς μεταξύ σας κλπ κλπ; Ό,τι θέλετε θα κάνετε φυσικά, απλά τη γνώμη μου λέω, ότι η φάση μου φαίνεται λίγο κουλή και ανορθόδοξη! Υποθέτω ότι θες όργανο φτηνό που να τα κάνεις όλα μ' αυτό (και να μάθει η κοπέλα, και να μην κλάψετε τα λεφτά αν βαρεθεί και μπιστολιάσει τη φάση, αλλά και καλή ώστε να παίζει και να ηχογραφείται καλά!!!). Την κιθάρα δεν την ξέρω, και δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι με τις προϋποθέσεις που ζητάς, γνώμη μου όμως πάνω απ' όλα είναι να επαναπροσδιορίσετε τις ανάγκες σας!
  11. Να μειώσεις θόρυβο; Γίνε πιο σαφής. Θες να μειώσεις τον θόρυβο ας πούμε επειδή εκεί που παίζεις (στον χώρο εννοώ) πρέπει για κάποιο λόγο να κάνεις πιο σιγά καθώς ενοχλούνται πολλοί, ή να μειώσεις έναν συγκεκριμένο θόρυβο να πετύχεις τον ήχο που θες σε ηχογράφηση ή πρόβα ή live;
  12. ΟΚ, θα το κοιτάξω μόλις μπορέσω! Ευχαριστώ πολύ! ;)
  13. Από το line in mini jack του λάπτοπ. Να σου πώ την κονσόλα του μαγαζιού δεν την σκέφτηκα! Δεν θυμάμαι τι έχει, μόλις μάθω θα το γράψω! Αλλά επιλογές tape out και control room out έχει και η behringer, το δοκίμασα όμως χθες και δεν έγραφε τίποτα! Μήπως θέλει και κάποια άλλη ρύθμιση;
  14. Αύριο έχουμε live-άκι. Δυο ακουστικές και μια φωνή. Θα γίνει με κονσόλα-μίκτη behringer eurorack ub802, και απ' αυτήν στην κονσόλα του μαγαζιού. Έχουν ήδη τσεκαριστεί όλα και δουλεύουν ΟΚ. Ερώτημα: Θέλω να το ηχογραφήσω κιόλας σε λάπτοπ, αλλά δεν έχω βρει μέχρι στιγμής αν υπάρχει δυνατότητα από την κοσνόλα (το θέμα με το software φυσικά έχει λυθεί). Υπάρχει η δυνατότητα από το tape in (με διπλό βύσμα κόκκινο άσπρο από εκεί σε αντίστοιχο κανάλι της κονσόλας του μαγαζιού) να βγει ο ήχος, αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει ή δεν το έχω βρει παρόλο που διάβασα το manual, αν μπορώ να συνδεθώ με την κάρτα ήχου (με το μονό jack της, δεν είναι πρόβλημα τα καλώδια) και παράλληλα το live να ηχογραφείται. Αν κάποιος ξέρει τη διαδικασία είτε την κονσόλα είτε και τα δυο :) πολύ θα βοηθούσε! Ευχαριστώ!
  15. Κιθάρα ηλεκτρακουστική WALDEN 630CE κόστους γύρω στα 450 ευρώ με την οποία έως τώρα είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Ηλικία πρίπου 3,5 χρόνια, μέσα στα οποία χρησιμοποιείται πολύ συχνά (πρόβες, live, ηχογραφήσεις) και δεν έχει πάει ποτέ για service, προληπτικό κοίταγμα, ξανα-σετάρισμα! Χορδές elixir καινούργιες. Εδώ και λίγο καιρό ταστίζει η μικρή ΜΙ ανοιχτή στο πρώτο τάστο (αυτό φαίνεται γιατί αν πατήσεις το ΦΑ δεν ταστίζει). Ενίοτε σταματάει να το κάνει, αλλά μετά το ξανακάνει σχεδόν μόνιμα. Αρχίζω να την παρατηρώ (την κιθάρα) πιο προσεκτικά. Το πρώτο, καθώς και το δεύτερο και το τρίτο τάστο έχουν αρχίσει να "φαγώνονται" στο σημείο επαφής με τη χορδή. Επίσης, όλες οι χορδές ανοιχτές και με πολύ δυνατό παίξιμο την καθεμία, φαίνονται να ταστίζουν. Έξτρα στοιχεία: Η κιθάρα είναι ΜΟΝΙΜΑ σε stand (ποτέ σε τοίχο κλπ κλπ) και μακριά από καλοριφέρ να μην την βαράει η ζέστη στο κεφάλι. Ερωτώ: -Τι απ' αυτά είναι φυσιολογικό και τι όχι; Υπάρχει περίπτωση κάτι απ' αυτά να οφείλεται σε υγρασίες, ζέστες κλπ;; -Γίνεται αλλαγή μόνο στα προβληματικά τάστα ή θέλει όλη η ταστιέρα; Από τιμές αυτής της δουλειάς τι παίζει; -Παίζει να φταίει πιθανή προβληματική παρτίδα χορδών, μιας που πάντα έβαζα αυτές και δεν είχα κανένα θέμα; -Μήπως απλά είναι καιρός για ένα κοίταγμα/ξανασετάρισμα από ειδικό; -Μπορεί να παίζει κάτι που δεν έχω σκεφτεί παραπάνω; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  16. Καλημέρα. Έχω βάλει το Adobe Audition 3.0 Ηχογραφώ τύμπανα από ένα άλλο πρόγραμμα, τα κάνω wav, τα περνάω σε ένα track στο Adobe. Πάω να ηχογραφήσω από πάνω κιθάρα και υπάρχει latency. Αρχίζω να ψάχνω manuals, ρυθμίσεις κλπ κλπ. Βλέπω ότι δεν μου εμφανίζει καν την επιλογή ASIO DRIVER που θα πει ότι η κάρτα ήχου μου δεν το υποστηρίζει. Οπότε δουλεύω υποχρεωτικά με την default ρύθμιση Windows Audition 3.0 ή κάπως έτσι (όσοι το έχουν θα καταλάβουν). Μετά από ψάξιμο βλέπω ότι οι ρυθμίσεις για αυτήν την default επιλογή είναι εκείνες του Adobe Audition 2.0. Κάνω γενικά ό,τι λένε (μέχρι και αλλαγή στα buffers κλπ κλπ), αλλά η latency δεν φεύγει. Αν το έχει αντιμετωπίσει κάποιος θα με βοηθήσει απίστευτα. Ευχαριστώ. Σημειώνεται: Ηχογραφώ μέσω κονσόλας-μίκτη (σε άλλα software δεν είχα ποτέ πρόβλημα) σε Notebook ACER ASPIRE 5920G, που διαφημίζεται κιόλας για την κάρτα ήχου του. Επίσης κατέβασα τους τελευταίους drivers της κάρτας ήχου, αλλά πάλι τα ίδια!
  17. Παιδιά αυτά που γράφετε είναι απίστευτα διαφωτιστικά και χρήσιμα. Πιστεύω ότι από δω μέσα είναι μεγάλο ποσοστό κόσμου (μεταξύ αυτών και εγώ) που βρίσκεται σε παρόμοιο στάδιο/α, είτε λίγο πριν είτε λίγο μετά, και τέτοιες παραθέσεις συμβουλών και εμπειριών είναι χρυσός! Θα συμφωνήσω 27659% ότι πρέπει να γίνει ειδική κατηγορία! Εκατομμύρια ευχαριστώ στα παιδιά που τα μοιράζονται μαζί μας, χωρίς να έχουν παραμικρή υποχρέωση και όφελος, αλλά μόνο για το καλό όλων μας!
  18. Κι εγώ δεν θα διαφοροποιηθώ ιδιαίτερα, υπάρχουν άπειροι συνδυασμοί, η επιλογή των οποίων εξαρτάται από το τι θες να βγάλεις. Ένας καλός τρόπος να ξεκινήσεις είναι να γράψεις τη μελωδική γραμή της πρώτης φωνής σε ένα όργανο, και από πάνω μετά να παίξεις την όποια "δεύτερη". Αλλά πάιζουν άπειρα πράγματα ρόλο (αντρικές, γυναικείες φωνές, μπάσσες, πιο μπάσσες, πιο πρίμες, οι δυνατότητές τους σε ανοίγματα αλλά ταυτόχρονα να μη ζορίζονται κλπ κλπ κλπ)... Πρέπει να ακούσεις πολλή αντίστοιχη μουσική (αμέτρητες μπάντες, αλλά τσέκαρε και Mark Lanegan - Greg Dulli), και (μη γελάσετε) δοκίμασε την τεχνική που έχουν οι ψάλτες με το ισοκράτημα (ή σκέτο ίσο), που ουσιαστικά κρατάς από πίσω σταθερή μια συγκεκριμένη νότα. Σε πολλές περιπτώσεις το έχω ακούσει και είναι σούπερ (ιδίως σε μέταλ, νου-μέταλ). Προσπάθησε για αρχή να "ξεπατικώσεις" γνωστά τραγούδια, απομονώνοντας τις φωνές και μελετώντας τες χωριστά. Επίσης τα μαθήματα φωνητικής σου έχουν περάσει από το μυαλό καθόλου, αν θες να ασχοληθείς αρκετά σοβαρά; Επίσης πρωτότυπη ιδέα είναι να μεταφέρεις παραδοσιακές τεχνικές δεύτερων φωνών ενός είδους σε ένα άλλο.
  19. Σας ευχαριστώ πολύ κύριοι. Μάλλον πρέπει να στρωθώ να μάθω κάτι από αυτά που προτείνετε...
  20. Χρησιμοποιώ το Cool Edit. Μέχρι στιγμής απλά ηχογραφώ διάφορα να μην τα ξεχνάω (όργανα κ φωνή). Μήπως κάποιες από τις λειτουργίες που (θα έπρεπε να) έχει, είναι με κάποια άλλη ονομασία; Μήπως δεν έχει καθόλου κάποια βασικά που νομίζω ότι θα τα έχει; Και γενικά μήπως να πάρει πόδι και να ασχοληθώ με κανένα άλλο (nuendo, cubase κλπ); Είναι αλήθεια βέβαια ότι μου είναι πολύ οικείο πια, και ότι ξέρω τι ψάξιμο θέλουν τα άλλα και δεν έχω ψυχολογία. Αλλά μήπως αξίζει;
  21. Δεν το αναφέρω τόσο ως έπαρση όσο ως προς το ότι είναι η συνήθης, εύκολη δικαιολογία όταν ο καλλιτέχνης "κολλάει". Δηλαδή όταν δεν μπορεί να βρει διέξοδο, αυτό που έχει εμπνευστεί να το κάνει προσιτό και στον δέκτη, πετάει ένα "έτσι μου βγήκε, καλλιτέχνης είμαι κλπ κλπ" και δεν το παιδεύει περισσότερο. Κι εδώ έρχονται οι χαρισματικοί δημιουργοί και τραγουδοποιοί, που λες και γεννήθηκαν με το εν λόγω χάρισμα, που με απίστευτη ευκολία έχουν την αμεσότητα.
  22. (Πήγα να κάνω παράθεση αλλά δεν ξέρω αν την έκανα καλά...) Το θέμα του καλλιτέχνη όμως φίλε μου, δεν είναι μόνο αυτό. Εννοώ ότι σκοπός δεν είναι μόνο να εκφραστεί, αλλά και να μοιραστεί, να επικοινωνήσει και να γνωστοποιήσει. Ως εκ τούτου, δεν είμαι υπέρ του "εγώ έτσι το έκανα, έτσι μου βγήκε, και όποιος το πιασε το πιασε", είναι και η μεγαλύτερη λούμπα που πέφτει ένας δημιουργός. Πρέπει να το κάνει και με τρόπο που θα αγγίξει τον άλλο εύκολα, άμεσα και με τη μια (όσο περισσότερο μπορεί φυσικά). Αυτό που θέλει να πει να τον κάνει να νομίσει ότι τον αφορά κι αυτόν...!!!
  23. Κύριοι μια διευκρίνηση: Δεν μίλησα για καλό τραγούδι που "σε πιάνει απ' το λαιμό", μίλησα για το ποιο σημείο, τμήμα, μέρος ενός καλού τραγουδιού "σε πιάνει απ΄το λαιμό". Τι πράγμα δηλαδή από ένα τραγούδι, όταν πρωτοακούσεις, πρωτοέρθεις σε επαφή, παραδίνεσαι, υποτάσσεσαι στο εν λόγω τραγούδι για πάντα, όπως το έχουμε πάθει όλοι με πολλά! Και αρχίζω να κλίνω προς τη μελωδική γραμμή των φωνητικών (ειδικά αν συνδυάζεται και με φωνάρα τραγουδιστή/τριας). Και ναι, υπάρχουν και αντικειμενικά καλά και κακά τραγούδια. Μπορεί ένα τραγούδι αντικειμενικά καλό να μη σε ισοπεδώσει, αλλά δεν γίνεται να μην δεχθείς ότι είναι καλό. Και αναλόγως για ένα αντικειμενικά κακό.
  24. Είμαι κι εγώ εν τέλει της άποψης ότι το πρωταρχικό πράγμα (όχι ότι όλα δεν παίζουν ρόλο, τα είπαμε αυτά, μετράνε τα πάντα), αυτό που σε "πιάνει απ' το λαιμό" πρώτο, είναι η μελωδική γραμμή της φωνής. Για αυτό και ένα εξαιρετικό κομμάτι σε συνεπαίρνει εξίσου ακόμα κι αν το ακούσεις από τον δημιουργό (ή μια καλή διασκευή) με μια κιθάρα μόνο...
  25. παιδιά είστε απίστευτοι, έχει πολύ γέλιο. Επειδή πριν λίγο πήρα γραμμή το τόπικ, διάβασα τις τρεις τελευταίες σελίδες, οπότε πιθανόν αυτά που θα γράψω να έχουν έπαναληφθεί. Πειράγματα στον παλιό μπασίστα μας: "Έλα Γιωργάκη, κι όταν μεγαλώσεις θα σου πάρουμε κι ένα όργανο με έξι χορδές, ναι; Παίξε τώρα αυτό με τις τέσσερις..." ΑΠ: "Ρε σεις, ζηλεύετε, γιατί όλες οι γκόμενες τους μπασίστες γουσταρουν απ' τις μπάντες, γιατί έχουν το μεγαλύτερο όργανο..."
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου