Προς το περιεχόμενο

the_blackness

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    8
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Συμμετοχή the_blackness

0

Φήμη

  1. Ευχαριστώ και τους 2 σας! Είσασταν πολύ κατατοπιστικοί.
  2. Γειά σε όλους και όλες, το site είναι απο τα πιό καλά που έχω δεί όσον αφορά τη βοήθεια που προσφέρεται απο τα forums του :D Έχω 2 ερωτήσεις για όποιον/όποια μπορεί να απαντήσει: 1. ¶ν συνδέσω το Motif ES6 με ένα 88άρι MIDI Controller (FATAR SL990XP) θα υπάρχει απόκλιση στον ήχο που θα βγάζω σε σχέση με το ES8; Το λέω επειδή με ενδιαφέρει να χρησιμοποιώ σχεδόν όλο το κλαβιέ αλλά άν ο ήχος δεν βγαίνει σωστός (όπως θα έβγαινε δηλαδή απο το 88άρι Motif) θα πρέπει να επανεξετάσω τις επιλογές μου (Θα αγοράσω synth εντός του μήνα :D ) 2. Κάτι πιο εύκολο τωρα. Χρησιμοποιώντας το Motif με ένα MIDI Controller μπορώ να έχω άλλο ήχο στο Morif και άλλο στο Controller, χωρίς να υπάρχει πρόβλημα στην περίπτωση που αλλάξω ήχο στη μέση ενός τραγουδιού σε live. ¶ν έχει ξαναδημοσιευτεί παρόμοιο post ζητώ την κατανοησή σας. :)
  3. Και μια ερώτηση ακόμα... Επειδή το είδα και μου άρεσε, το Virus TI Rack έχει sampler? Τί είναι αυτά τα 512 ΜΒ ram που έχει?
  4. Αυτό που είπα είναι οτι έχω αρκετή εμπειρία με PC και ξέρω οτι σίγουρα θέλω ένα hardware synth για τα live. Επίσης δεν μου πολυαρέσουν τα laptop (έτσι δεν πιστεύω κανένας να παίρνει το desktop PC του για live). Επίσης το PC που θα χρησιμοποιήσω για μουσική θα είναι τελείως ξεχωριστό απο αυτό που δουλεύω τώρα.... και σίγουρα πολυ καλύτερο. Τα 2000¤ δεν μου περισσεύουν αλλά σίγουρα το keyboard το θέλω μέτριο προς καλό και επίσης ένα μηχάνημα πλην Η/Υ για να φορτώνω ήχους για τα live :) Δέν είμαι προκατειλημμένος απέναντι στη χρήση του PC στα live, απλά θεωρήστε το ώς επιλογή μου να προσπαθήσω να ξεχωρίσω όσο γίνεται καλύτερα το home studio απο τα live. Ευχαριστώ και πάλι για την υπομονή σας να μου απαντάτε στα "χαζά" πράγματα που λέω :):)
  5. Σεβαστές οι απόψεις όλων σας κι ευχαριστώ. Ωστόσο φίλε Wow! απο την εμπειρία μου με τα PC μέχρι τώρα η έστω και μια στο εκατομμύριο πιθανότητα να σου crushάρει το PC την ώρα του live είναι ότι χειρότερο μπορεί να σου συμβεί μετά απο το να σπάσεις κανα χέρι!!! :D Τα συγκροτήματα με τα οποία θα παίζω live είναι metal. Τα υπόλοιπα είναι για προσωπική μου ευχαρίστηση (και πειραματισμό) Ευχαριστώ και πάλι όλους σας. Καμια άλλη πρόταση πλην των virus και nord έχει να κάνει κανείς; Παρόμοιες εμπειρίες με άλλα rack;
  6. Το PC απο ότι ξέρω μπορεί να crushάρει σε συνθήκες live. :( Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που στρέφομαι σε hardware synths για τα live (αφου τα υπόλοιπα θα τα κάνω στο PC που ήδη διαθέτω και θα αναβαθμίσω.
  7. Το budget που θέλω να διαθέσω είναι μέχρι 2000¤ Τα 600¤ που θέλω να δώσω για το keyboard είναι γιατι θέλω να πάρω κατι μέτριο προς καλό, χωρίς να ξοδευτώ πολύ Η πρόταση που έκανε ο φίλος Nebraska για το Virus φαίνεται καλή, άν και λίγο ακριβό. Επίσης δεν ξέρω άν θα χρειάζομαι όλα αυτά τα knobs σε live αφού ουσιαστικά τους ήχους μου θα τους φορτώνω απο το PC στο rack.
  8. Καταρχάς πρεπει να πω ενα μεγάλο μπράβο σε όλους σας με τις συμβουλές που δίνετε στο forum. Είμαι νέο μέλος του noiz.gr και με ευχαριστεί που υπάρχει μια τόσο ενεργή κοινότητα για τη μουσική (όποιο είδος κι αν είναι αυτή). Είμαι ένας "ταλαίπωρος" πιανίστας που μετά απο 12 χρόνια σπουδών μέχρι την ηλικία των 17 - άτιμη Γ' Λυκείου - (όχι καλών οφείλω να ομολογήσω αφού το επίπεδό μου είναι επιεικώς κάτω του μετρίου τώρα πιά - 24 χρόνων και με μεγάλα διaστήματα αποχής από μελέτη :( :( ) ήρθε η ώρα να κάνω αυτό για το οποίο πρωτοξεκίνησα το πιάνο... synths! Ο προσωπικός μου θεός είναι ο J.M.Jarre (....είτε τον αγαπάς είτει τον μισείς..... :P ). Μου αρέσουν πολλά είδη μουσικής και θέλω να φτιάξω μουσική πολλών ειδών, απο κλασσική (ΠΟΛΥ δυσκολο....) έως ηλεκτρονική (ειδικά electrogothic κλπ) , ακόμα και metal (η αγαπημένη μου)!!!! Έχω προτάσεις να παίξω σε συγκροτήματα φίλων (όχι τοσο ερασιτεχνικά, είναι groups με ολοκληρωμένες δουλειές) και είμαι μπροστά σε πολλά ερωτηματικά.... Πρώτα απο όλα πρέπει να πώ οτι έχω αποφασίσει οτι θα χρησιμοποιήσω ένα rack και ένα mother keyboard. Επειδή είμαι ουσιαστικά αρχάριος ζητάω τη βοήθειά σας Για mother keyboard έχω σταμπάρει το FATAR SL 880 PRO το οποίο με 600 ¤ περίπου πιστεύω οτι είναι μια καλή λύση χωρίς να καταξοδευτώ. Για το rack όμως έχω επιεικώς χαθεί!!!! :D Ξεκίνησα κοιτώντας τα "κλασσικά" Korg Triton, Roland XV-5080 και Roland fantom xr αλλά κάπου έχασα τη μπάλα για το τι ζητάω! Για να σας βοηθήσω κι εγώ λέω οτι θα το χρησιμοποιώ ώς εξής... Εννοείται οτι θα δουλεύω με software samplers, sequensers, κλπ και ότι ήχους έχω φτιάξει (προτίθεμαι να αγοράσω προγράμματα της Native Instruments όπως τα Absynth, Reaktor για να έχω καλό αποτέλεσμα ;) ) θα τα φορτώνω στο ραψκ για χρήση σε studio αλλά κυρίως σε live. Οπότε η ποιότητα και η ποικιλία των ήχων του rack δεν με πολυενδιαφέρει (σίγουρα οι ήχοι είναι ο λόγος που πέρνει κάποιος ένα συγκεκριμένο synth, αλλά όχι στην περίπτωσή μου άν και καλό θα ήταν να έχει κάποιους καλούς). Τί μου προτείνετε φιλοι; Ευχαριστώ προκαταβολικά όλους :)
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου