Προς το περιεχόμενο

jack2

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    328
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από jack2

  1. Γεια χαρα ξανα φιλε μου, ολα αυτα που θες να γινουν στον μικτη θα σου κοστισουν τουλαχιστον 200 ευρω. Αν αξιζει , μπορεις να το κρινεις μονο εσυ, αν ο μικτης εχει συναισθηματικη αξια για σενα τοτε αξιζει, διαφορετικα με λιγα χρηματα παραπανω μπορεις να αγορασεις ενα καινουριο μικτη. Ειμαι σιγουρος οτι πολλοι τεχνικοι απο την Αθηνα , μπορουν να αναλαβουν την εγκατασταση / επισκευη, οποτε καλο θα ηταν να περιμενεις προτασεις απο αλλους συμφορουμιτες. Αν περασει μια εβδομαδα και δεν υπαρξουν προτασεις, θα σου στειλω με μυνημα τα στοιχεια επικοινωνιας ενος τεχνικου απο Θεσσαλονικη ο οποιος ασχολειται με αυτα. Να εισαι καλα.
  2. Γεια χαρα φιλε μου, δεν θα σου συνιστουσα να το κανεις μονος σου, καλυτερα να απευθυνθεις σε καποιον ο οποιος να εχει εμπειρια πανω στο αντικειμενο. Δυστηχως δεν μπορω να συστησω καποιον τεχνικο απο Αθηνα. Σχετικα με το προβλημα των καναλιων, μαλλον οφειλεται σε κακη σχεδιαση η οποια δημιουργει υψηλο crosstalk. Προφανως για να λυθει το θεμα αυτο, χρειαζεται modification απο εμπειρο τεχνικο.
  3. Καλησπερα φιλε, 1) ναι , το innofader ειναι συμβατο , αλλα χρειαζονται καποιες τροποποιησεις ( ανοιγμα τρυπων σε αλουμινιο, κολλημα καλωδιων κτλ) 2) το innofader ειναι οτι καλυτερο για scratch και δεν χαλαει τοσο ευκολα οσο τα κοινα crossfaders. 3 ) Εξαρταται απο το που βρισκεσαι. 4) Ναι 5) Φταιει οτι ασκεις κατακορυφη πιεση στο crossfader , με αποτελεσμα να "φαγωνεται" γρηγορα ο γραφιτης ή να στραβωνουν τα ποδαρακια του wiper Η τροποποιηση που χρειαζεται ο μικτης για να εγκατασταθει το innofader δεν ειναι τοσο ευκολη δουλεια, οποτε υπολογιζε κανα 50ρικο για την εγκατασταση.
  4. lol ! Ωραια απαντηση απο τον ιδιοκτητη του νοιζ ! Συγνωμμη φιλε , αν και ειχα σκοπο να σε βοηθησω, με τετοια απαντηση δεν προκειται ασχοληθω περισσοτερο. Αν σε λενε Γιαννη, εχεις εμαιλ στο gmail, και το σταθερο σου τηλεφωνο τελειωνει σε *******630, τοτε μαλλον θα πρεπει να αρχισεις να ανησυχεις. Προσεξε τις καμπανες απο το GDPR, η νομοθεσια για την διαχειριση προσωπικων δεδομενων εχει αλλαξει.
  5. Απο τοτε που χρησιμοποιηθηκε η νεα πλατφορμα αγγελιων, τα προσωπικα στοιχεια των χρηστων των αγγελιων, οπως username, τηλεφωνο, email ειναι προσβασιμα απο οποιονδηποτε στο ιντερνετ , δεν χρειαζεται ουτε να εχει λογαριασμο , ουτε να κανει καποιο χακ.
  6. Καλησπερα φιλε, η focusrite saffire pro 26 I/O εχει ολα οσα ζητας.
  7. Καλησπερα φιλε μου , προβληματα που ερχονται και φευγουν ειναι τα χειροτερα γιατι δεν μπορει να γινει σωστη διαγνωση. Συνηθως προβληματα στην τροφοδοσια μπορουν να προκαλεσουν ασταθεια σε συγκεκριμενες λειτουργιες, οποτε το πρωτο πραγμα που πρεπει να κανεις ειναι να σιγουρευτεις οτι το τροφοδοτικο βγαζει +/- 15V, 10V και 5V. Αν το jupiter το πηρες απο βορεια ελλαδα πριν απο 1-2 χρονια, τοτε το τροφοδοτικο πρεπει να ειναι ενταξει, τα προβληματα προερχονται απο αλλου. Οσον αφορα το 1ο προβλημα : Προφανως υπαρχει προβλημα στο κυκλωμα computune το οποιο ελεγχει το ρευμα στους ταλαντωτες και το διορθωνει , ετσι ωστε το οργανο να ειναι κουρδισμενο. Μπορει να φταιει ο comparator, το analog switch , το latch , το adresss from latch , το address decoder , level shifter ή το sample & hold κυκλωμα. Τσεκαρε το IC20, to 4051 analog switch, μπορει να δημιουργει αυτο το προβλημα. Οσον αφορα το 2ο προβλημα : Αλλαξες μπαταρια ? Σιγουρεψε οτι μπαταρια δινει πανω απο 2.6V μεσα στο κυκλωμα. Οσον αφορα το 3ο προβλημα : το οτι το προβλημα επιρεαζει μονο τον ενα ταλαντωτη, μαλλον οφειλεται στον slave επεξεργαστη IC6 της καρτας φωνων ή στο DAC του, ή στο sample and hold κυκλωμα του. Μερικες φορες φταινε τα ολοκληρωμενα αλλα πολλες φορες ευθυνεται το κυκλωμα που τα οδηγει οπως πχ πυκνωτες , αντιστασεις, τρανσιστορ κτλ . Τους προβληματικους πυκνωτες συνηθως μπορεις να τους αντιληφθεις γιατι εχουνε καρουμπαλα στην κορυφη ή διαρροη . Δεν θελω να σε απογοητευσω αλλα αναλογως τον τεχνικο, η επισκευη πιθανον να σου βγει "κουστουμι".
  8. Λαθος, γιατι με την αφαιρεση θα χαθει και η θεμελιωδης συχνοτητα και θα μεινουν μονο οι αρμονικες. Ο πιο ευκολος τροπος για να δεις την κυματομορφη ειναι πχ στο audacity κανε generate tone και δημιουργησε μια sawtooth, μια square και μια sine με ιδια συχνοτητα και χρονικη διαρκεια . Κανε αναστροφη φασης στο square και προσθεσε το στην sawtooth, ετσι θα εξαφανιστουν ολες οι odd αρμονικες μαζι με την θεμελιωδη. Προσθεσε την sine για να παρεις πισω την θεμελιωδη. Αλλη ευκολη λυση για να δεις την κυματομορφη ειναι να χρησιμοποιησεις ενα additive synth οπως το Camel Audio Cameleon
  9. Απο χαλκο ειναι και τα δυο καλωδια, απλως το ενα ειναι λεπτο και το αλλο πιο χοντρο, δεν παιζει ρολο η ωμικη αντισταση, εκτος αν το καλωδιο ειναι εκατονταδες μετρα μηκος. Για λιγα μετρα, η ωμικη αντισταση ειναι η ιδια και για τα 2 ειδη καλωδιων , μικροτερη του 1 Ohm. Οποιο και αν χρησιμοποιησεις η ποιοτητα θα ειναι ιδια, μονο στην περιπτωση που ο ενισχυτης στελνει περισσοτερο ρευμα απο αυτο που μπορει να "κουβαλησει" το καλωδιο, τοτε το καλωδιο ζεσταινεται και αλλαζουν τα φυσικα χαρακτηριστικα του , οπως π.χ. ανεβαινει η αντισταση , με αποτελεσμα να αλλοιωνεται ο ηχος και να μην λειτουργει σωστα το κυκλωμα.
  10. Οντως, η διατομη του καλωδιου ηχειων ειναι μεγαλυτερη απο αυτη των οργανων/μικροφωνων και μεγαλωνει ακομα περισσοτερο οσο ανεβαινουν τα Watt. Οσο περισσοτερο το ρευμα τοσο πιο χοντρο πρεπει να ειναι το καλωδιο. Ενδεικτικα , το ρευμα που κουβαλαει ενα instrument καλωδιο ειναι το πολυ 2 Volt, ενω αυτο των ηχειων μπορει να κουβαλησει πανω απο 100Volt. Επισης τα καλωδια ηχειων εχουν απομονωμενους τους αγωγους (2 καλωδια) , ετσι ωστε να ελαχιστοποιηθει η πιθανοτητα βραχυκυκλωματος
  11. Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι το οινοπνευμα ευθυνεται εξ'αρχης για την "κολλωδη αφη" , καθως και τα καθαριστικα που το χρησιμοποιουν σαν συστατικο. Δεν ειμαι χημικος , αλλα πιστευω οτι συγκεκριμενα καθαριστικα επιταχυνουν ραγδαια την διασπαση του πλαστικου . Σε μια απο τις προσωπικες εμπειριες που ειχα με 100% ισοπροπανολη, το πλαστικο μαλακωσε και εγινε σαν πλαστελινη.
  12. Πολυ φοβαμαι οτι αυτο που κολλαει δεν ειναι βρωμια, αλλα το λαστιχο το οποιο αρχιζει να αποσυντιθεται, και σε αυτες τις περιπτωσεις το οινοπνευμα και τα καθαριστικα με βαση το πετρελαιο, επιταχυνουν την "σηψη".
  13. Θα σου προτεινα ακριβως το αντιθετο , να μην χρησιμοποιησεις οινοπνευματωδη καθαριστικα, το πιο πιθανον ειναι οτι θα γινει χειροτερα στο μελλον. Ζουμε στην εποχη των βιοδιασπωμενων πλαστικων, της φθηνιας και του ανυπαρκτου quality control, τα πλαστικα που κολλανε στα χερια ειναι ενα συνηθισμενο φαινομενο στις μερες μας, ειδικοτερα οταν εχουν λαστιχενια επιστρωση. Δυστηχως, λυση δεν εχω βρει ακομα και πολυ φοβαμαι οτι δεν υπαρχει, οσο περναει ο καιρος θα κολλαει ακομα περισσοτερο. Αυτο που κανουν συνηθως ειναι να αφαιρεσουν την λαστιχενια επιστρωση με wd 40 και πολυ τριψιμο , ετσι ωστε να σταματησει να κολλαει.
  14. πωπω , πηγε κιολας 2016 ? Τι να κανω ρε παιδια , εγω φταιω που απαντανε σε threads δεκαετιας ? Καθησα και διαβασα 7 σελιδες σαν μ@λ@κ@$
  15. Αγαπητε Κυριακο, πιστευω οτι θα επιανες πραγματικο λαγο αν εβρισκες 5532 και 4580 σε SSL, NEVE, TRIDENT κτλ Η Behringer ειναι μια budget εταιρεια, επομενως δεν περιμενουμε να βρουμε εξωτικους τελεστικους οπως Burr-brown, Analog devices, SSM κτλ Οσον αφορα την ερωτηση σου , απο οσο γνωριζω η σειρα Xenyx χρησιμοποιει 4580 στην προενισχυση. Επισης , οι μεικτες της Behringer ξεκινησαν αντιγραφωντας τους μεικτες της MACKIE ( 8-bus και VLZ) οι οποιοι ειχαν 4560 στις προενισχυσεις και 2068 στο summing bus. Τα specs των συγκεκριμενων ειναι χειροτερα απο αυτα των 5532 και 4580 που αναφερεις , και ομως η Mackie καταφερε να εδραιωσει την φημη της με την συγκεκριμενη σειρα κονσολων.
  16. Καλησπερα ξανα, το sync ( συγχρονισμος) επιτυγχανεται μεταξυ 2 ταλαντωτων, και αυτο που συμβαινει ειναι οτι ο slave oscillator συγχρονιζεται στον master oscillator. Αυτο σημαινει οτι για καθε κυκλο ταλαντωσης , και οι 2 ταλαντωτες ξεκινανε μαζι αλλα ο slave oscillator σταματαει την ταλαντωση του στο ιδιο χρονικο σημειο που σταματαει και ο master. Αυτο συνεπαγεται οτι ενας κυκλος του slave εχει παντα την ιδια διαρκεια , με αυτον του master. H διαρκεια του κυματος ( wavelength) καθοριζει την τονικοτητα, αρα συμπεραινουμε οτι ο slave θα εχει κλειδωμενη την τονικοτητα του , ιδια με αυτην του master. Αν χρησιμοποιησεις τα χειριστηρια ελεγχου τονικοτητας του Slave ( Fine & coarse tuning) , τοτε δεν θα αλλαξει η τονικοτητα του slave αλλα θα αλλαξει το αρμονικο περιεχομενο του( ή το μη αρμονικο περιεχομενο). Η θεμελιωδης συχνοτητα, δηλαδη αυτη που καθοριζει την τονικοτητα, παραμενει σταθερη , ιδια με αυτη του master. Το Sync χρησιμοποιειται συνηθως για να δημιουργησουμε ενα πιο "γεματο" ηχο, δηλαδη να προσθεσουμε αρμονικες σε μια ηχητικη πηγη ( ταλαντωτης).
  17. To LFO level, δεν είναι συνηθισμενη παραμετρος συνθεσης και είναι η ενταση της ταλαντωσης του LFO . Δεν εχει σχεση με ηχητικη ενταση, μιας και το LFO συνηθως ταλαντωνεται κατω από τα 20 HZ, αρα δεν παραγει ηχο. Ρυθμιζοντας το LFO Level, επιρεαζεται η ποσοτητα διαμορφωσης σε ολους τους προορισμους διαμορφωσης του LFO όπως FILTER LFO AMOUNT, PITCH LFO AMOUNT, PWM LFO AMOUNT κτλ. Αν αυτα τα AMOUNTS ειναι μηδενικα, τοτε το LFO Level δεν εχει καμια επιδραση στην διαμορφωση. Προφανως , ρυθμιζοντας το FILTER LFO AMOUNT επιρεαζεται η ποσοτητα διαμορφωσης του LFO μονο στο φιλτρο. Επιση μια άλλη βασικη διαφορα είναι το LFO level εχει θετικο προσημο, ενώ FILTER LFO AMOUNT μπορει να είναι ειτε θετικο, ειτε αρνητικο.
  18. Φυσικα και οχι, το fine tuning το χρησιμοποιεις για να κουρδισεις με ακριβεια τον ταλαντωτη,ειτε μονον του ειτε σε σχεση με καποιους αλλους ταλαντωτες. π.χ. βαζοντας 2 ιδιους ταλαντωτες με λιγα cents ξεκουρδισμα, δημιουργεις ενα ενδιαφερον phasing εφφε. ΛΙγο δυσκολο, μαλλον πειραζες λαθος παραμετρο .
  19. Εμ πες το μου ετσι, για να καταλαβω!
  20. Συγχωρα με Τρολλευ, δεν μπορω να σε καταλαβω. Τι σχεση εχει η ποσοτητα των αναλογικων συνθ που εχω πιασει? Ειλικρινα νομιζα οτι εκανες πλακα.... Τι υποδειξη εκανα ? Τι ειναι το tuning ? Μη μου πεις ρυθμιση συχνοτητας .... εννοειται οτι ειναι ... αλλα εφοσον προοριζεται για μουσικη και ο μουσικος παιζει νοτες, τοτε ειναι "τονικοτητα" . Δεν σε καταλαβαινω φιλε.
  21. To Coarse Tuning και το FIne Tuning ειναι ρυθμιστικα τονικοτητας του ταλαντωτη. Το Coarse Tuning "κουρδιζει" ανα οκταβες ή ημιτονια, ενω το FIne Tuning ανα cents. Ενδεικτικα: 1 octave = 12 semitones 1 Semitone = 100 cents Οι ενδειξεις 16',4', 8' ειναι κουρδισμα ανα οκταβες , τα συγκεκριμενα νουμερα χρησιμοποιουνται απο την εποχη των εκλησιαστικων οργανων και συμβολιζουν το μηκος του σωληνα που χρησιμοποιουσαν. Πχ. οι νοτες της χαμηλοτερης οκταβας για να μπορεσουν να αναπαραχθουν, χρειαζοταν μεγαλο σωληνα 32 ποδια εξου και το 32' ως ρυθμιση χαμηλοτερης οκταβας. ...trolleying?
  22. jack2

    Korg Sigma

    Καλησπέρα, Ίσως ένα από τα πιο ενδιαφέρον χαρακτηριστικά του Σίγμα , είναι το Ring Modulation, το οποίο μπορεί να παράγει σύνθετα άτονα ηχοχρώματα , τα οποία δυσκολα μπορουν να αναπαραχθουν ακομα και απο modular synthesizers. Όπως προανέφερα, υπάρχει δυνατότητα τονικής διαμόρφωσης των 2 ταλαντωτών του Ring Modulation, η οποία μπορεί να ελέχθει σε πραγματικό χρόνο από τα joysticks , το ποτενσιόμετρο και το after touch, και να δημιουργήσει εντυπωσιακά μη-αρμονικά ambient αποτελέσματα.
  23. jack2

    Korg Sigma

    Το Sigma θεωρείται ένα παρεξηγημένο, περίεργο και πολύ εκφραστικό μουσικό όργανο. Είναι σπάνιο , όχι όμως στην Ελλάδα, όπου χρησιμοποιήθηκε αρκετά λόγω της δυνατότητας του να αναπαράγει μικροτονικες κλίμακες. Το aftertouch σε συνδυασμό με τα 2 joysticks, το έκανε παρά πολύ εκφραστικό στο παίξιμο. Τα πρώτα «κλαψίματα» που παιχτήκανε στην Ελλάδα ήταν είτε από το Sigma είτε από το SH1000/2000. Όσον αφορά τον όρο «σύγχρονη ηλεκτρονική μουσική» , δεν τον αντιλαμβάνομαι πλήρως, όποτε θα μιλήσω λίγο γενικά. Θεωρείται performance solo synth , όποτε ιδανικό για bass και leads, δυστυχώς όμως δεν μπορείς να παίξεις συγχορδίες , ούτε βιολιά και ατμόσφαιρες. Ενα άλλο αρνητικό είναι ότι δεν έχει εφφε, ουτε MIDI και ότι δύσκολα θα καταφέρεις να το διαχειριστείς μέσα από τον υπολογιστή. Αν εννοείς, 303 και Moog μπάσα, τότε ατύχησες, δεν έχει αυτό τον χαρακτήρα, το φίλτρο του είναι πιο «σκληρό» και ο τελικός ήχος πιο «διαπεραστικός». Αν εννοείς experimental ήχους τότε μάλλον βρήκες ένα ενδιαφέρον εργαλείο. To Sigma λανθασμένα θεωρείται preset synth , η τεχνική σύνθεσης του χρησιμοποιεί μια περίεργη μίξη προσθετικής και αφαιρετικής σύνθεσης με 2 VCO, LP & HP φίλτρα, ένα πολύ ενδιαφέρον RING MODULATION με δυνατότητα τονικής διαμόρφωσης , και περίεργες παραμέτρους διαμόρφωσης όπως π.χ. NOISE -> PITCH. Όλα αυτά σε συνδυασμό με το aftertouch και τα 2 joysticks, μπορούν να δημιουργήσουν πολύ ενδιαφέρουσες καταστάσεις…… αρκεί να βάλεις λίγο reverb!
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου