Προς το περιεχόμενο

johnnyk

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    389
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από johnnyk

  1. έτσι είναι. να προσθέσω μονάχα οτι ακομη και στα προταιριασμένα ,όπως λες, παίζεις με το roll off frequency. (εκτός,πιθανώς, απο υλοποιήσεις οπου τα ηχεία-δορυφόροι δεν γίνεται να τα αγοράσεις μονα τους ,χωρίς suwoofer,όπως σε καποιες υλοποιήσεις της blue sky ή της ...creative!)
  2. υπάρχει http://www.genelec.com/faq/multichannel/configuring-surround-system/ η σειρά 70xx της genelec επίσης πρέπει να το εμπιστευτείς τον διαχωρισμό του σηματος (μιλάμε για σοβαρά συστήματα) απ την στιγμή που είναι matching pairs κι εχουν γίνει τόσες μετρήσεις πάνω σε αυτόν τον συνδυασμό. αυτόν τον τρόπο ξερω ως σωστό για συνδεσμολογία 2.1 ,μπορεί να κανω λαθος μιας και δε το χω σπουδάσει το αντικείμενο. το σίγουρο είναι οτι δεν πάω την κουβεντα σε επίπεδο pc magazine,εκεί που μιλούσαμε για ηχεία creative περάσαμε στα adam και τα genelec :D
  3. το subwoofer δεν νοείται ως τρίτο ξεχωριστό ηχείο που θα πάρει μια επιπλέον mono έξοδο απο την καρτα ήχου αλλά σαν ένα μέσο όπου: θα συνδεθεί πανω του το stereo σήμα της κάρτας (left, right) ,ακολουθώς το sub θα δρομολογήσει το σήμα στους δορυφόρους (τα 2 speakers δλδ) εκτός των πολύ μπάσων συχνοτήτων όπου θα αναλάβει το ίδιο να "παίξει" (το τελευταίο ρυθμίζεται μεσω ενός φίλτρου). με λιγα λόγια είτε έχεις sub ,ειτε δεν έχεις ,το ίδιο σημα παίζει απ την στερεο έξοδο της κάρτας. αυτό που αναλαμβάνει να κανει το sub είναι να κάνει "ακουστές" τις πολύ χαμηλές συχνότητες του σήματος. οποιαδήποτε stereo out κάρτα μπορεί να πάρει σύστημα 2.1. δείτε πχ συνδεσμολογία ενός adam subwoofer http://www.adam-audio.de/studio/sub/bulletin/subTech.pdf
  4. έχε υπόψην σου (αν μιλάς για τον imac) πως είναι consumer υπολογιστής. δε βλέπω το νόημα να δώσεις 3.000 ευρώ για να πάρεις ένα μηχάνημα που σε επίπεδα δύναμης δε ξεπερνά ενα pc των 800 ευρώ (με 24άρα οθόνη) δε παίρνει 2ο σκληρό, δεν πάιρνει esata ,express card κλπ. αν θέλεις δυνατό μηχάνημα ,και να είναι mac , παίρνεις mac pro. αν θες έναν απλο υπολογιστή γενικής χρήσης που να μην πιάνει χωρο και να είναι και καλαίσθητος παίρνεις imac. αν σε ενδιαφέρει η φορητότητα,κοιτάς τα macbook. αν θέλεις και extra θύρες σύνδεσης ,μεγαλύτερη οθόνη και ελαφρώς καλύτερες επιδόσεις πας για macbook pro. αν θες μια πρώτη επαφή με το osx ή δεν έχεις πολλές απιτήσεις ή σε ενδιαφέρει το home theater pc πας για mac mini έτσι όπως το βλέπω εγώ , μόνο αν θες οπωσδήποτε imac (all in one σύστημα) και δεν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα πας στη λύση που είπες.
  5. νομίζω οτι το ίδιο πράγμα λέμε (εκτός αν κατάλαβα κατι λάθος). απλά δεν είχα αυτό : "Eίναι post fader το mirroring" υπόψην μου. επίσης έχω την εντύπωση ουσιαστικά 828 και ultralite είναι το ίδιο πράγμα. (σε επίπεδο firmware ,analog parts κλπ ) edit υγ: πρώην κατοχος mk2 και ultralite
  6. η διαφορετική δρομολόγηση του σήματος μεταξύ main outs και phones συνηθίζεται σε κάρτες με παραπάνω απο ένα stereo output. αυτό που λες εσύ δεν έχει σχέση με δρομολόγηση. απλά το output των main out της motu είναι υπερβολικά...hot (αν και το μείωσαν μέσω firmware πριν κάποιο καιρό). σε συνδυασμό με τα εκάστοτε ohm των ακουστικών (εξαρτάται ποια έχεις) ,αν τα headphones κάνουν mirroring το output των main outs η διαφορά στην ένταση μπορεί να είναι μεγάλη. αυτό που ακριβώς έπαθες εσύ δλδ. αυτό που σου πρότεινα και έκανες, ήταν να δρομολογήσεις το σήμα σε διαφορετικά outputs, to headphones στο ...headphones (γιατί πριν ήταν στα main outs) και τα main outs στα ... main outs! το αυτονόητο δλδ! ώστε να μπορείς να έχεις τα headphones πχ στα -6db και τα main στα -20db. αυτό που έκανες επίσης είναι και ο μόνος (λογικός) τρόπος να εκμεταλευτείς τα output της κάρτας σου και να μπορείς πχ αν χρειαστεί να κάνεις dj queing. όσον αφορά τη ποιότητά της, περί ορέξεως ,κολοκυθόπιτα! εγώ για παράδειγμα δεν θεωρώ οτι έχει καλό ήχο σε σχέση με μια emu, μια konnekt μια, maudio profire μια saffire και πάει λέγοντας. καμία σχέση με rme όντως ,απο τις αντίστοιχες σε τιμή digidesign ,πάνω κάτω είναι ίδιες το μεγάλο προτέρημα της motu είναι οι απίστευτοι drivers για mac ,πραγματικά δεν έχω δει καλύτερο performance απο άλλη firewire κάρτα! (δεν έχω εμπειρία απο metric halo)
  7. δε ξέρω γιατί έκανες τα ευκολα δύσκολα. όλες οι κάρτες (σχεδόν) έχουν το ίδιο σύστημα με την motu. απλά συνήθως έχουν και διαφορετικό volume knob για τα ακουστικά. κατα τ'άλλα μιας και λες αυτό με τι κάρτες την συγκρίνεις ?
  8. μπορείς να ρυθμίσεις απο τα settings της motu τα ακουστικά να έχουν διαφορετικό output απ ότι τα main out. επίσης,μπορείς να χαμηλώσεις το volume των monitors :D
  9. ghen,δεν είναι απάντηση αυτό. τέλος πάντων το θέμα αφορά ένα mod που έχει κάνει ο Λάμπρος στο g5 case και είναι πραγματικά πολύ ωραίο οπτικά. αν του δουλεύει μια χαρά κιόλας τόσο το καλύτερο γι αυτόν. δεν έχω διάθεση για αντιπαράθεση μέσα σε αυτό το δημιουργικό topic. αν θέλεις να αναλύσουμε τις πρακτικές των εταιρειών και το κατα πόσο τοποθετούν τις ανάγκες του καταναλωτή σε δευτερη (και αν) μοίρα, είναι μεγάλη κουβέντα,άνοιξε άλλο θέμα (αν έχεις και εσύ βέβαια τη διάθεση)
  10. γνωστός μου σκηνοθέτης έχει powermac g5, δουλεύει final cut και το μηχάνημα δεν τον καλύπτει για το καινούργιο film που θέλει να κάνει. μιλάμε για έναν άνθρωπο γυρω στα 60, με μηδέν γνώση για το πως λειτουργούν γενικά οι υπολογιστές, με υποχρεώσεις που τρέχουν στους γνωστους τρελούς ρυθμούς της ελληνικής ιδιωτικής τηλεόρασης. τι να τον συμβουλέψω να κάνει? να φτιάξει hackintosh? ή θα του τον φτιάξεις εσύ με γραπτή εγγύηση καλής λειτουργίας λάμπρος τζι τζι? επειδή εσύ έχεις χρόνο και έτσι κι αλλιώς γουστάρεις να ασχολήσαι με αυτά (πόσους υπολογιστές έχεις αλλάξει τα τελευταια 3 χρόνια?) δε σημαίνει πως όλοι οι άνθρωποι έχουν αυτή τη σκοτούρα.
  11. για έναν επαγγελματία (γιατι σε αυτούς απευθύνεται το μηχάνημα κυρίως) ο χρόνος είναι χρήμα. πολύ λιγότερο του κοστίζει να πάρει ένα mac pro,απο το να κοιτάξει ποια parts είναι συμβατά, να τα στήσει μόνος του, να βρει την κατάλληλη διανομή ,να χάσει κανένα μήνα διαβάζοντας στο insanelymac , να χάσει μετά μέρες απ τη ζωή του αναρρωτόμενος γιατί του πετάγονται kernel panics ή δε δουλεύει κάτι όπως πρέπει , να πρέπει να ακολουθήσει την ίδια βαρετή διαδικασία αν χρειαστεί κάποιο update κλπ. επίσης μετά απο 3-4 χρόνια που θα έχει παλιώσει και θα θέλει να το στείλει για να πάρει καινούργιο μηχάνημα, πόσα λεφτά λες οτι θα πάρει πίσω? απ την άλλη, αν έχεις χρόνο για χάσιμο (ή μεράκι με τoυς υπολογιστές ;) ) και δεν εξαρτάσαι επαγγελματικά απο αυτό, όλα καλά :)
  12. για τον μίκτη που λες ,οπτικά ναι ,είναι ωραίος. από ηχο γενικά δε ξέρουμε τι λέει και πόσο κοντά είναι σε ssl (σιγά μην είναι κοντά σε τέτοια τιμή,άσε που ο ήχος του reason δεν είναι και ο καλύτερος). δεν παίρνει vst. δεν έχει synths (παρα κάτι generic pianos harpsicord κλπ). απαιτεί να έχεις και το reason για να έχεις όλα τα samplers/synths/fx. ελάχιστες δυνατότητες audio editing. δεν έχει midi out. κλπ δε βλέπω με ποιο τρόπο τα σπάει οταν στην τιμή για το σύνολο (reason+record) μπορείς να έχεις το logic,το cubase, το sonar κλπ. όταν μπορείς να έχεις (σχεδόν) τζάμπα το garageband ή το reaper...
  13. δε ξέρω πόσο καινούργια είναι η κάρτα σου αλλά πρέπει να βεβαιωθείς πως έχεις τον τελευταίο και πιο ενημερωμένο driver για osx. αυτό μόνο μεσω το site της terratec γίνεται. υποψιάζομαι πως δεν είναι συμβατή με leopard (ή ακόμη χειρότερα ο driver που έχεις είναι για ppc μηχανήματα). στειλε πρώτα στην terratec ένα mail,γράφοντας και τι λειτουργικό έχεις (πχ 10.5.6) να σου πουν αν είναι συμβατή, γιατί αν δεν είναι δεν έχει κανενα νόημα να συζητάμε για πιθανό conflict.
  14. είσαι με leopard? πιθανώς να παίζει καμιά ασυμβατότητα γιατί η terratec δε βγάζει και τους καλύτερους drivers για mac (όταν βγάζει). δώσε link ποιους drivers έχεις κατεβάσει απ το site της. repair permissions έκανες μετά την εγκατάσταση?
  15. +100 amd αξίζει να πάρεις αν κινηθείς σε κατώτερα χρηματικά επίπεδα. πχ στα 350 ευρώ συνολο. στα 500+ ευρώ ,i7 all the way απο εμένα
  16. Meg Ryan και πολύ σου είναι... ασε τη Megan να την ονειρευόμαστε εμείς οι νεότεροι! :P υγ: ξεφτίλα να είναι αυτό το πρώτο μου post για το 2009... ::)
  17. αυτό το distortion που λες δεν ακούγεται για πρόβλημα sync του logic αλλά πρόβλημα του mc909 με το digital clock της maudio. πιθανώς κάποια ρύθμιση πρέπει να κάνεις στα settings της maudio (master η maudio, slave το mc)
  18. καταλαβαίνω οτι το post είναι γενικά μέσα στο κλίμα της ευδαιμονίας ( ;D ) απο τις ονειρεμένες τιμές για gear απο Αγγλία όμως θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω . οι περισσότερες μικρές επιχειρήσεις έχουν πρόβλημα και τα λουκέτα μπαίνουν το ένα μετά το άλλο. κλασικά βέβαια, έχουμε διαφορά φάσης με τις υπόλοιπες χώρες (λόγω και της ανύπαρκτης βιομηχανίας μας και των έτσι κι αλλιώς ελάχιστων εξαγωγών μας ::) )
  19. και όχι μόνο! όλου του Ζωγράφου... :o ps: σα πολλοί ntua-ers δε μαζεύτηκαμε στο noiz ;D
  20. αν το κάνουν αυτό θα είναι ακόμη μεγαλύτεροι μαλ@κες. ας κρατήσουν την ίδια σθεναρή στάση που είχαν απ την αρχή κι ας πάνε στο δικαστήριο. αλλιώς τζάμπα οι μαγκιές και οι ειρωνίες...
  21. ευρηματικό θα έλεγα (το λιγότερο). οι άνθρωποι οτι και να λέμε έχουν κάνει master στο sampling! (απο εποχές emulator/synclavier)
  22. και εμένα μου αρέσουν,απλά η ερώτηση ήταν αυτή : εγώ δε θα πω ποτέ πως κάποιος τραγουδιστής είναι χάλια, ελεϊνός κλπ. γιατί εκτός απο τεχνική έκταση και οτι άλλο θες υπάρχει και η χροιά,η προσωπικότητα, η "ψυχή" . όπως λέει και ο Bono: "i can't sing but i got soul" . :) τώρα σε αυτά τα τελευταία χωράει πολύ υποκειμενικότητα και ότι πει κανείς σωστό θα είναι.
  23. hey ,δεν είπα οτι δεν είναι καλός. η αρχική μου τοποθέτηση ήταν πως ο Cornell είναι καλύτερος (ακόμη και τώρα που έχει χάσει λίγο τη φωνή του -παίζει να έχει κάνει και εγχείρηση στις φωνητικές χορδές αν θυμάμαι καλά) απο την συντριπτική πλειοψηφεία ροκ τραγουδιστών.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου