Προς το περιεχόμενο

fusiongtr

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  11.398
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Ημέρες που κέρδισε

  121

Οτιδήποτε δημοσιεύεται από fusiongtr

 1. fusiongtr

  Vinyl dream by Dimsonic

  Ναι, αλλά το prog δεν το πολυγουστάρεις νομίζω,
 2. fusiongtr

  Vinyl dream by Dimsonic

  Με δυό λόγια, το πρώτο είχε μια jazz-rock αισθητική και σε έκανε να περιμένεις διαφορετικά και αλλιώς βαλμένα στο context πράγματα από αυτά που άκουγες. Το δεύτερο έχει μια κεντροευρωπαϊκή ψυχεδελο-prog αισθητική, στην οποία όλα που υπάρχουν στο κομμάτι και με τον τρόπο που είναι βαλμένα, ταιριάζουν.
 3. fusiongtr

  Vinyl dream by Dimsonic

  Μιλάω πολύ σοβαρα dim. Το χθεσινό μου φάνηκε σαν κακή διασκευή του σημερινού.
 4. fusiongtr

  Vinyl dream by Dimsonic

  Ρε παιδιά, πλάκα κάνετε έτσι? Άλλαξε εντελώς αισθητική, και ...... με αυτή την αισθητική της γερμανικής ψυχεδελο-prog σκηνής, η επανάληψη που χθες μου φαινόταν ότι έχριζε αλλαγής, τώρα μου φαίνεται εντελώς φυσιολογική. Δεν ξέρω αν άλλαξαν μόνο τα τύμπανα, αλλά αυτό εδώ είναι άλλο κομμάτι. Πολύ πιο ωραίο από το χθεσινό.
 5. fusiongtr

  Vinyl dream by Dimsonic

  Εννοείται ότι έδωσα προσοχή. Δεν είναι ότι "δεν μου αρέσει". Επίσης ίσως η λέξη "ενορχήστρωση" που χρησιμοποίησα να μην ήταν η κατάλληλη γι' αυτό που ήθελα να πω (αν και εγώ έτσι θα το χαρακτήριζα). Λοιπόν τι εννοώ (όσο μπορώ να το περιγράψω γραπτά). Υπάρχει ένα αρχικό ριφ, το οποίο βρίσκεται σε 1ο ακουστικό επίπεδο 5 λεπτά και κάτι, από εκεί και μετά υπάρχει ακόμα, αλλά περνάει σε 2ο πλάνο. Αυτό θεωρώ ως θέμα. Τα single lines που αρχίζουν περίπου από το 2ο λεπτό, δημιουργούν ένα "θέμα πάνω στο θέμα". Όταν έγραψα λοιπόν για ενορχήστρωση, εννοούσα ότι το αρχικό ριφ είναι συνέχεια με τον ίδιο τρόπο στο 1ο επίπεδο προσοχής του ακροατή, ακόμα και όταν μπαίνουν τα single lines με τα εφέ. Αυτό που γίνεται λίγο μετά το 5ο λεπτό με το ριφ, (που ενώ υπάρχει, δεν είναι πια μέσα στην μούρη του ακροατή γιατί αλλάζει ο συνδυασμός οργάνων που το παίζουν), θα μπορούσε να έχει γίνει πολύ νωρίτερα και αρκετές φορές στο κομμάτι. Now you see me now you don't φάση, κρύβε το και εμφάνιζέ το. Φυσικά όλα τα παραπάνω είναι η δική μου άποψη, και δεν σημαίνει αυτό ότι είναι και σωστή. Θεωρούσα όμως όταν έγραφα χθες, ότι δεν θα χρειζόταν να το κάνω τόσο πενηνταράκια, και ότι θα γινόταν κατανοητό το πνεύμα του ποστ μου, ειδικά από σένα που και ξέρεις πώς σκέφτομαι, αλλά έχεις και την εμπειρία να αξιολογείς κάποια πράγματα.
 6. fusiongtr

  Vinyl dream by Dimsonic

  Κυρ dim μου, έχω γράψει κι εγώ κομμάτι αμέσως μετά από εφιάλτη και σε καταλαβαίνω. Και το δικό μου, έχει ένα επαναλαμβανόμενο θέμα σε όλο το κομμάτι (είτε σε πρώτο είτε σε δεύτερο πλάνο). Θα έλεγα εδώ ότι η ενορχήστρωση πάσχει. Το κύριο θέμα είναι πάντα στο "ίδιο πλάνο", ούτε πιο πίσω, ούτε πιο μπροστά ανά μέρη του κομματιού. Ωραίο είναι, αλλά νομίζω ότι μπορεί να γίνει πολύ καλύτερο.
 7. fusiongtr

  Among Us - Fanmade Soundtrack

  Χίλια "μπράβο". Παρακαλώ όλους σας να ακούσετε την ανάπτυξη και την ενορχήστρωση (αν και ηλεκτρονική μουσική, δεν έχει σημασία) ανά μέρος του θέματος. Για σεμινάριο είσαι ρε παλικάρι. Φοβερός!
 8. fusiongtr

  Κιθαριστικό beat

  Συγγνώμη, διάβασα τον τίτλο, και σκέφτηκα ότι είναι κάποιο μηχάνημα που "στρώνει" τον ντράμερ όταν δεν παίζει καλά το beat.
 9. ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ Κι έλεγα τι στο καλό μου θυμίζει. Τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ Αττίκ.
 10. fusiongtr

  Through The Mist

  Εντάξει, κατάλαβα ρε φίλε ..... Σκέψου μόνο ότι δουλεύω ακόμα με xp......
 11. fusiongtr

  Through The Mist

  Σπύρο μου μην αγχώνεσαι για την πρόθεση. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση να μην είναι ξεκάθαρη, το ίδιο ισχύει και για την σύνθεση/γράψιμο. Όμως ειλικρινά δεν χρειάζεται να φτάσεις στο σημείο να νοικιάσεις ορχήστρα. Υπάρχουν (και το ξέρεις) πολλοί (virtual) τρόποι να ακουστεί το αποτέλεσμα κάτι παραπάνω από αξιοπρεπές. Δεν ξέρω τι προβλήματα αντιμετωπίζεις με το hardware, αλλά θα σου πρότεινα να το ψάξεις λίγο περισσότερο με τα vsti. Εκτός και αν δεν τα αντέχει ο πισίς σου, οπότε πάω τεράστιο πάσο, καθότι έχω το ίδιο πρόβλημα. Εσύ συνέχισε να ανεβάζεις πράμα. Είμαστε κάποιοι που περιμένουμε ....
 12. fusiongtr

  Through The Mist

  Να με πάλι. Το ξανάκουσα με χρονική απόσταση από το πρώτο άκουσμα. Μίνιμαλ του κιαρατά. Ναι, ένα το μοτίβο, αλλά ..... πειραγμένο κάθε φορά που υπερτίθεται το ένα πάνω στο άλλο. Λείπουν χρόνοι, λείπουν φθόγγοι .... Είναι σχεδόν μαγικό το μουσικό αποτέλεσμα αυτού του παιγνιδιού φθόγγων και χρόνων το ένα πάνω στο άλλο. Όμως Σπύρο μου, χώρια από το μουσικό, κάτι πρέπει να κάνεις και με το ηχητικό του πράγματος, και δεν μιλάω μόνο γι' αυτό το έργο, μιλάω γενικά. Ο Γιάννης (yameth) έχει απόλυτο δίκιο, ακούγεται όπως κάποια παλιά σύνθια, που δεν είχαν την δυνατότητα χρήσης περισσότερων εκφραστικών χαρακτηριστικών των οργάνων που προσομοίωναν. Και είναι κρίμα, γιατί αυτό κατά κάποιον τρόπο υπονομεύει το αισθητικό αποτέλεσμα της σύνθεσης. Το κομμάτι πάντως, όπως σχεδόν τα περισσότερα minimal κομμάτια, στοχεύει άμεσα στο υποσυνείδητο, και τα καταφέρνει περίφημα. Δεν ξέρω πώς το ήθελες να είναι, αλλά θα σου πω πώς είναι τώρα, στα αυτιά ενός όχι ιδιαίτερα εκπαιδευμένου ακροατή. Έχει τύχει ποτέ να βρεθείς δίπλα σε ποτάμι και απλά να χαζεύεις την ροή του νερού? Ακίνητο βλέμμα σε κάποιο σημείο, να βλέπει την ροή του νερού πάνω από τις πέτρες. Μετά από λίγο χάνεσαι, δεν υπάρχει χρόνος, όλα είναι μια "στατική ροή". Ε ρε μπαγάσα, το πέτυχες.
 13. Είσαι ευτυχισμένος άνθρωπος αν μπορείς να χαίρεσαι έτσι κάθε 10 ώρες παιξίματος. Σε ζηλεύω πραγματικά. Ναι βρε το ξέρω, απλά τον πειράζω.
 14. Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, αλλά έχω να φορέσω παντόφλες κάτι χρόνια, εκτός από κάτι παμπάλαιες, που τις έχω έξω για να τις φοράω στον κήπο. Μέσα πάντα ξυπόλυτος είμαι, και τον χειμώνα με σκέτες κάλτσες. Ο ήχος πάντως στο 1ο κλιπ μου άρεσε περισσότερο. Πιο σκοτεινός. Και το κούρδισμα μου φάνηκε καλύτερο.
 15. Πολλά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν. Αλλά αυτή η ενορχήστρωση είναι άποψη, οπότε ....
 16. Απλό, άμεσο, γυμνό, λιτό, to the point. Τι άλλο να ζητήσεις .....
 17. Άλλο ο κομπρέσορας στο mastering και άλλο το limiter.
 18. Είχα και τέτοιους συμμαθητές. Αυτοί ήταν οι χειρότεροι.
 19. Δεν ξέρεις τι έχασες. Σεξ και ναρκωτικά .... Αυτά που ο Slash τα έκανε πολύ αργότερα. Αν δεν το ξέρεις, αυτό αλλάζει εύκολα πλέον.
 20. Εντάξει, τότε είμασταν μικροί και ψαχνόμασταν ακόμα. Κι εγώ, στο Γυμνάσιο έκοψα τα ναρκωτικά.
 21. Είναι ρεφραίν είπαμε. Πρέπει να είναι αλλιώς.
 22. Σας βρήκα ρεφραίν και τίτλο. Που 'ναι οι εποχές που έδενα τον σκύλο με λουκάνικα που έβγαινα χειμώνα με αμάνικα με κρύα και βροχές Που 'ναι οι εποχές που ξυριζόμουν κάθε μέρα με σαμπάνια και τώρα βλέπω μόνο Αννίτα Πάνια κι έχω ενοχές.
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Κανονισμοί της σελίδας.