Προς το περιεχόμενο

fusiongtr

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  9.970
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Ημέρες που κέρδισε

  71

Οτιδήποτε δημοσιεύεται από fusiongtr

 1. Βασίλη, εδώ που το έβαλες, είναι ένα μέρος του φόρουμ που συζητάμε για θέματα αγοράς, καταστήματα, τιμές, προϊόντα, κλπ. Ο χώρος των αγγελιών είναι εδώ. https://smart.noiz.gr/
 2. fusiongtr

  Sonar ...help needed

  Μήπως τα βάζεις όλα στο ίδιο midi channel? Είναι vst?
 3. fusiongtr

  Hey you

  Ρε παιδιά νομίζω ότι σε όλα τα κομμάτια του gvour από 4 αστεράκια και πάνω θα έβαζα. Δεν είναι ότι είναι αδερφός, δεν είναι ότι είναι τεράστιος παίχτης, είναι ότι είναι μουσικάρα, και συνθεταράς φοβερός, και τα περισσότερα κομμάτια που γράφει, είναι "πάρτα στη μάπα". Δεν έχω μπύρες στο ψυγείο, μόνο κρασάκι. Σηκώνω λοιπόν το ποτήρι μου εις υγείαν σου αδερφέ μου. Χίλια "μπράβο" ρε Γιώργαρε!
 4. fusiongtr

  Hey you

  Το θυμόμαστε φίλως αλλά το θυμόμαστε λίγο αλλιώς. Τώρα αν πω κομματάρα θα φταίω? Και μην νομίζετε ότι έκανα τίποτα, εγώ μπύρες έπινα.
 5. Περίεργο. Νόμιζα ότι ψώνιζες από το ΑΚΡΟΝ ΙΛΙΟΝ ΚΡΥΣΤΑΛ.
 6. Έτσι τονε λέγανε και το άλλαξε σαν τον Νταράλα.
 7. fusiongtr

  Disco waves.... cigaret13

  Είναι που φόραγα μάσκα για τον ιό ασούμε.
 8. fusiongtr

  Disco waves.... cigaret13

  Ρε μπαγάσα Γιώργαρε, αυτή είναι μια από τις παρατηρήσεις που θα έκανα σήμερα. Αλλά όχι μόνο στο κλείσιμο. Σε όλο το κομμάτι. Ξέρεις κυρ Φώτη μου, ότι υπάρχουν vst με φωνές (χορωδία εννοώ), ακόμα και samples. Αυτό είναι το ένα που θα έλεγα. Ένα δεύτερο, είναι ότι αν θέλεις να είσαι "πιστός" στο ύφος, θα έπρεπε να αλλάξεις κάποιους χρόνους στο παίξιμο. Η ντίσκο, δεν είναι ροκ να περνάνε τα λεγκάτα ασούμε άνετα και ωραία. Η ντίσκο θέλει ατάκα, και όχι πολλούς ενδιάμεσους χρόνους. Πχ. 4:16 - 4:19 Επίσης στο θέμα (0:10 - 0:11 και όπου αλλού υπάρχει αυτό το ρυθμικό σχήμα), και τα ρυθμικά και φυσικά τα μελωδικά μέρη σου, παίζουν θέση - θέση - - - Θέση - άρση - θέση. Θα το ήθελα ανάποδα θέση - θέση - - - άρση - θέση - άρση (λίγο νωρίτερα οι τρεις τελευταίες νότες). Πολύ πιο φάνκ και groovy θα γινόταν. Η μπασογραμμή σ' αυτό το σημείο είναι όλα τα λ7.
 9. Διαφωνώ, και είμαι σίγουρος ότι το 55,95% (μην πω 55,96% δηλαδή και με θεωρήσεις υπερβολικό) το έχεις άνετα.
 10. fusiongtr

  Dimsonic - a priori / "νέο" άσμα

  Πολύ ενδιαφέρον. Αλλά και σκότωμα να γραφτεί.
 11. fusiongtr

  Νέο κομμάτι electro-progressive

  1. Φαίνεται 2. Είναι εμφανές 3. Ήμουν σχεδόν σίγουρος, ειδικά λόγω των 1. και 2. Γιώργο είναι ακόμα νωρίς ίσως, αλλά νομίζω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να πω την γνώμη μου για το πώς χτίζεται ένα τέτοιου είδους (ροκ, ποπ, κλπ) κομμάτι, και μάλιστα instrumental. Η δική μου άποψη λοιπόν, είναι η εξής. Λες ότι βρήκες τις συγχορδίες, εντάξει. Μετά σόλαρες πάνω σ' αυτές με δύο διαφορετικά όργανα. Εμένα ξέρεις τι μου λείπει? ΘΕΜΑ, ένα θέμα, ριφ, κάτι τέλος πάντων που να μην δίνει την εντύπωση της τυχαιότητας (σόλο), να επαναλαμβάνεται, να παραλλάσσεται, να φεύγει και να έρχεται, κλπ. Αφού μιλήσατε για floyd, να σου δώσω ένα απλό παράδειγμα. Τι κάνει το shine on you ... να είναι πραγματικό κομμάτι? Τέσσερεις νότες όλες κι όλες. Αυτές από το 3:39 μέχρι το 3:42. Υπάρχει κάτι τέτοιο στο κομμάτι σου, αλλά είναι παιγμένο με τρόπο που δεν θυμίζει θέμα, αλλά μάλλον σόλο, παρ'όλα αυτά είναι καλό. Αυτό ισχύει και για τα δύο όργανα που χρησιμοποίησες για σόλο. Ακούγοντας λοιπόν εσύ ο ίδιος το κομμάτι, και αντιλαμβανόμενος ότι κάτι λείπει για να το κάνει ενότητα, πραγματικό κομμάτι και όχι ακκόρντα και σόλο από πάνω, σκέφτηκες να βάλεις εισαγωγή να προετοιμάσει το κύριο μέρος, να φτιάξεις μια δομή που να κάνει την δουλειά του θέματος (κι εγώ έτσι θα λειτουργούσα), να το κάνει πραγματικό κομμάτι, και όχι ένα ωραίο σόλο πάνω από κάποια ακκόρντα. Όλα αυτά ασυνείδητα βέβαια, όχι επίτηδες. Δική μου πρόταση είναι η εξής. Συνέχισε αυτό που κάνεις. Σόλαρε πάνω στα κομμάτια σου, αλλά μετά άκουσέ τα. Επειδή τα σόλο σου έχουν μελωδίες και μάλιστα ωραίες, είμαι σίγουρος ότι κάποια από αυτές θα βρεις μέσα στο σόλο σου να την αναδείξεις, και να την κάνεις το βασικό θέμα. Μου αρέσει ο ήχος σου, και ο τρόπος που παίζεις, και μου αρέσει επίσης το πώς γεννάς μελωδίες (κρίνοντας από τα σόλο σου). Όλα αυτά φυσικά είναι απλά η δική μου άποψη. Δεν έχω γράψει σε όλα που έχεις ανεβάσει, αλλά τα ακούω όλα. Γράφω όπου νομίζω ότι έχω κάτι να πω.
 12. fusiongtr

  Disco waves.... cigaret13

  Πολύ ωραίο Φώταρε. Έχω κάποιες ενστάσεις, όχι όμως για την μίξη (εκτός της φωνής που ήθελε πιο δυνατά, και ίσως κάποια άλλη αντιμετώπιση). Περισσότερο στυλιστικές είναι. Αλλά αύριο, να το ακούσω καλύτερα και πιο πολλές φορές. Πάντως είναι πολλά στην φασολάδα, το easy lover, ροκ φωνητικά αλά τρύπες, λίγο Oldfield, κλπ. Πάρα πολύ ωραίο είναι, εύγε σου.
 13. Για τσέκαρε αυτό https://www.fullbucket.de/music/modulair.html
 14. Περιμένω ήδη να το διαβάσω.
 15. Ποιούς ήχους έχεις στο μυαλό σου? Βάλε μερικά παραδείγματα.
 16. Λοιπόν για να μιλήσω σοβαρά ... Δεν συμφωνώ ότι "Ολα γράφονται και όλα διαβάζονται." Να εξηγηθώ. Το πεντάγραμμο φτιάχτηκε σε μια μουσική περίοδο που όντως εξυπηρετούσε τις τότε ανάγκες μουσικής επικοινωνίας. Φτιάχτηκε πάνω σε δομές οριζόμενες από αυτό που λέμε κλασσική μουσική. Δεν εξυπηρετεί τα πάντα προφανώς (πχ μόρια). Αν δώσεις μια παρτιτούρα σε 10 διαφορετικούς μουσικούς που ξέρουν να διαβάζουν καλά αλλά δεν γνωρίζουν το ιδίωμα του κομματιού, θα ακούσεις 10 διαφορετικές εκτελέσεις. Η παρτιτούρα δεν είναι εύκολο να καλύψει λαϊκά ιδιώματα από την άποψη του παιξίματος και της έκφρασης. Αν βάλεις έναν υπερυπολογιστή να γράψει σε παρτιτούρα τις πραγματικές αξίες (και όχι να τις στρογγυλοποιήσει συμβατικά) που παίζονται πχ σ' ένα σόλο λαϊκού ιδιώματος, αυτή θα είναι γεμάτη κουκίδες που θα είναι σχεδόν αδύνατο να παιχτούν ακριβώς όπως είναι γραμμένες. Δεν μπορεί επίσης να καλύψει θέματα όπως groove (όλα σωστά παίζονται από όλους αλλά δεν τσουλάει το κομμάτι), παίξιμο λίγο πίσω ή λίγο μπροστά από το beat, τρόπος χτυπήματος νότας, κλπ. Γι αυτό βλέπουμε τα "play with a swing feel", "ελεύθερο", κλπ γραμμένα πάνω στην παρτιτούρα. Από εκεί και πέρα όμως έχουμε και τα εξής. Στις κλασσικές σπουδές γίνεται πολύ δυνατό ear training (σολφέζ), και μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι κάποιος που έχει τέτοια εκπαίδευση δεν μπορεί να "ακούσει" τρία ακκόρντα και ζητάει παρτιτούρα. Αλλά .... η παρτιτούρα εκτός από το τι θα παίξει κάποιος και πώς θα το παίξει, γράφει και το πότε θα το παίξει. Σε μια μπάντα, ακόμα και αν σου πούνε ή καταλάβεις τα ακκόρντα, αν δεν ξέρεις το είδος, δεν ξέρεις πώς και πότε να παίξεις. Μια παρτιτούρα σίγουρα σε βοηθάει να βρεις τον σωστό τρόπο. Απλά ήταν λίγες σκέψεις αραδιασμένες σ' ένα ποστ.
 17. Πω πω ρε συ. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ καλύτερη μελοποίηση σε αυτούς τους στίχους. Θεατρικός όπως πάντα, με την μουσική εδώ να σε υποστηρίζει τέλεια. Τέλεια όμως. Ναι, το τέλος είναι ιδιοφυές. Δεν ξέρω γιατί, αλλά σ' αυτό το κομμάτι, διέκρινα κάποιες αμυδρές αναφορές σε Jethro Tull. Αν μόνο είχαν την έμπνευσή σου κάτι Μικρούτσικοι σε μελοποιήσεις ποιημάτων ... Ξέρω, γίνομαι βλάσφημος, αλλά έτσι αισθάνομαι. Μπράβο σου ρε μάγκα!
 18. Λοιπόν, να τα πάρουμε από την αρχή. Έχεις περάσει drivers. Έχεις ρυθμίσει αναπαραγωγή. Κατέβασε ένα "δωρεάν" DAW, όπως αυτό .... https://www.reaper.fm/download.php το οποίο αν και λέει ότι έχει 60 μέρες ως evaluation period μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και μετά τις 60 μέρες (απλά σου πετάει ένα popup και πρέπει να περιμένεις λίγο όταν το ανοίγεις) αν δεν κάνω λάθος (δεν το έχω). Κάνε του εγκατάσταση. Ρύθμισε σε αυτό να χρησιμοποιεί τους drivers της gt-100 για audio input και output. Άνοιξε ένα κανάλι audio. Παίξε μπάλα.
 19. Στην πρώτη φωτό που είναι αναπαραγωγή (έξοδος όπως λες) δεν υπάρχει η επιλογή GT-100? Αν υπάρχει, αυτήν θα επιλέξεις. Στην δεύτερη φωτό που την έχεις επιλέξει, είναι στην καρτέλα "εγγραφή". Τα windows δηλαδή θα χρησιμοποιούν την gt για εγγραφή ήχου, εσύ θέλεις να την χρησιμοποιούν για αναπαραγωγή.
 20. fusiongtr

  59 Les Paul

  Το θέμα είναι ότι το 2011 ο Κιουρτσόγλου την είχε ακόμα. Να την πούλησε τώρα? Και επίσης 250 χοντρά για την κιθάρα του Κιουρτσόγλου, ή επειδή είναι 59άρα?
 21. Είπαμε να τσικνίσουμε, αλλά ..... όχι και την Porsche βρε αντίχριστοι.

   

  200220142100_PorBBQ1.jpg

  1. yameth

   yameth

   Με τον κινητήρα πίσω και την σχάρα/spoiler είναι ότι πρέπει για μπάρμπεκιου μετα απο μια βόλτα στην Αθήνα. Στη χειρότερη αφήνεις τον κινητήρα να δουλεύει.

  2. fusiongtr

   fusiongtr

   Κρεμάς κι ένα λΟκάνικο στην εξάτμιση, να γίνει καπνιστό.

  3. rgxinap

   rgxinap

   αμα έχει σπάσει και κανα κολάρο ψένει και αρνί 🙂 , αν και οι καμένες φλάντζες είναι καταλληλότερες για πιο αργό ψήσιμο 😉

×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Κανονισμοί της σελίδας.