Προς το περιεχόμενο

Alter

Guru
  • Αναρτήσεις

    2.342
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    8

Video Comments από Alter

  1. Ο Collins κούρδιζε πολύ περίεργα, δε θυμάμαι ακριβώς πώς, αλλά παίζει με άλλα πατήματα στην κιθάρα.

     

    Bridge μαγνήτη παίζω, το δεύτερο διακοπτάκι είναι coil tap που ο ρόλος του είναι να πατιέται καμία φορά κατά λάθος αν παίζω καθιστός και να αναρωτιέμαι τι έγινε ο ήχος.. :)

    • Χαχα 1
  2. Καπως ετσι ειναι, αλλα ο Hekselman εχει καπως πιο περιπλοκο σεταπ στην κιθαρα του, κατι με τους μαγνητες και τις εξοδους. Του ειχα δανεισει εναν ενισχυτη οταν ειχε ερθει πριν απο χρονια Ελλαδα για λαιβ και τον ειχα ρωτησει σχετικα, αλλα δυστυχως δεν θυμαμαι λεπτομερειες.

     

    Παντως το OC3 δουλευει μια χαρα, απλα θελει λιγο εξασκηση γιατι το μπασο παιζει μεχρι οτι νοτα το ρυθμισεις. Και παντα ο ηχος και το πολυφωνικο τρακινγκ απεχουν απο το τελειο.

    • Like 1
    • Συμφωνώ 1
  3. 6 ώρες πριν, ECC803s είπε

    Αν είχα τσίπα θα την κατέβαζα την ακουστική στα σκουπίδια 🙃

    Μπράβο - μπράβο - μπράβο

    Μ αυτη τη λογικη ομως αν βαλουμε Tommy Emmanuel η κανα φλαμενκιστα παμε ολοι για μπασο μετα!! 😆

  4. Το κανονίζουμε κι αυτό. Ελπίζω μαζί με το digital να έχουμε έτοιμο και το κανονικό CD, αλλά μερικές φορές υπάρχουν καθυστερήσεις αυτή την εποχή λόγω covid κτλ.. Όμως συγχωνεύονται αυτά, αν αγοράσει κανείς δηλαδή το physical CD μπορεί να κάνει download και το digital.

    • Like 1
  5. Απλά οι ηλεκτρικές μ αρέσουν στα λάιβ, με μπάντες, και κυρίως σαν ρυθμικά όργανα, όχι τόσο σολιστικά. Σε χαμηλές εντάσεις, η σπίτι, δε μου αρέσουν ιδιαίτερα.

     

    Ενώ οι ακουστικές, κλασικές, όπως και οι τζαζ κιθάρες παίζουν μια χαρά και χαμηλά, η και unplugged, και κινούνται και πιο εύκολα σε παιξίματα χωρίς άλλους μουσικούς.. 

    • Like 3
  6. Δείτε και αυτό! Η μουσική που παίζει δεν είναι και τόσο δημοφιλής στην Ελλάδα, αλλά στην Αμερική έχει τεράστια καριέρα για δεκαετίες (100 εκατ. πωλήσεις!)

     

    Και άπειρες κιθάρες βέβαια..! :D Μέχρι και signature model Olsen..

     

     

     

  7. Στις 19/1/2021 στις 12:29 ΜΜ, dimsonic είπε

     

    θεωρώ την οδήγηση αντιγραφή από άλλους youtubers.

    Παρ όλα αυτά (άσχετα από το οπτικό αποτέλεσμα για κάποιους) αναλογιστείτε πόσο δύσκολο είναι να γίνει και μετά σχολιάστε.

     

    Το δικο μου σχολιο τουλαχιστον δεν ειχε να κανει με το οπτικο αποτελεσμα, αλλα με την οδικη ασφαλεια. Οπως ειπες, ειναι δυσκολο να οδηγεις με το μυαλο σου στο βιντεο, ενω το ατυχημα ειναι ευκολο να γινει. Εχοντας χασει δυο κολλητους φιλους (και εξαιρετικους μουσικους) σε τροχαια, εχω καποια ευαισθησια στο θεμα..

    • Like 1
  8. Ευχαριστω! Το backing ειναι παιγμενο στο ενσωματωμενο λουπερ του boss, αλλιως θα το ανεβαζα λιγο στο Daw.

     

    Αυτη την κιθαρα την εχω πανω απο δεκαετια, και εχει παιξει αρκετα σε απειρα μαθηματα, επισης αρκετα σε θεατρικες παραστασεις. Ειναι στοκ, δεν εχω αλλαξει κατι, και δεν εχει βγαλει ποτε προβλημα. Φοβερα βολικη για καναπε, ταξιδια, ενιοτε προβες κτλ. Εχω παρει ενα εξαρτημα απο thomann ωστε να βαζεις ολα τα σετ χορδων και οχι μονο double ball. Αξιοπρεπεις μαγνητες. Το μονο που δεν μου αρεσει ειναι το zero nut που εχει, θα προτιμουσα παραδοσιακο κοκκαλο. Αψογο playability, τρεμολο χωρις προβληματα.

     

    Βεβαια τωρα εχει παει στα 400 ευρω, εγω την ειχα παρει καμμια 200αρα απο αμερικη. Αλλα αν κανεις θελει travel guitar ειναι πολυ τιμια προταση.

    • Like 2
  9. Ευχαριστω παιδια..

     

    Live τα παιζω παντα, γιατι ολο το concept πρεπει να μπορω να το παιξω και λαιβ (μερικες φορες παιζω σολο με λουπερ), και δεν θα μου αρεσε να παιζω με προηχογραφημενα. Αλλα εχει αρκετη προετοιμασια στους ηχους, εφφε, εντασεις κτλ, και θελει αρκετη εξασκηση για να τα πετυχαινεις ανετα. Δε χρησιμοποιω ουτε το ενα δεκατο απο αυτα που μπορει να κανει το Boss RC-300 λουπερ, και εχω ξεχωριστο πολυεφφε (η πεταλιερα αναλογα) για ευκολια.

     

    Και τωρα που υπαρχει χρονος κανω και καποια επεξεργασια στον ηχο σε Daw μετα στο βιντεο, παλιοτερα τα ανεβαζα οπως γραφοταν. Πιο πολυ για να μαθαινω απο μιξεις - επεξεργασια κτλ ομως, και κατευθειαν απο το λουπερ μια χαρα ακουγονται. Ας πουμε εδω ολα τα backing tracks ειναι κατευθειαν απο το λουπερ με το stereo chorus που εχει built in σε ολη τη μιξη, και απλα εχω πειραξει τον ηχο του solo track.

     

    Να ενα playlist που εχω στο Youtube μου ενδεικτικο

    https://www.youtube.com/watch?v=6fY0vYmNccg&list=PL0rEdR0lDRRkXCRAfDttlO6KkOh_WUaNK

     

    • Like 1
  10. Αν τσεκάρετε το κανάλι τους, έχει πάρα πολλά βίντεος, και πολύ δυνατά. Είναι γνώστη μπάντα στο χώρο, οι πιο πολλοί είναι session παίχτες με μεγάλες έως τεράστιες καριέρες. ( Dj Paradiddle λέγεται το κανάλι 🙂 ). Απλά ως ανεξάρτητοι δεν τους παίζουν ράδιο τβ πουθενά..

     

    https://m.youtube.com/user/DJparadiddle

     

    Ειδικά ο ντράμερ ο Nate Smith είναι τέρας του pocket!

     

     

  11. δεν ειναι οτι δε μ αρεσουν ... απλως οι αλλες μ αρεσουν πιο πολυ! 🙂 τις ηλεκτρικες τις απολαμβανω κυριως σαν ρυθμικα οργανα μεσα στο rhythm section μιας μπαντας..

     

    .. συνηθως με ηλεκτρικες παιζω τετοια στυλ..

     

     

     

    νομιζω οτι rock κανονικο, απο πιτσιρικας και επειτα (που επαιζα σε μεταλ μπαντες), μονο σε δουλειες και θεατρα πρεπει να εχω παιξει..

     

     

     

     

  12. Μόνο ο ενισχυτάκος είναι (zt lunchbox, 6.5' ηχειάκι), και το φυσικό reverb του χώρου, που είναι μια μεσαιωνική μικρή εκκλησία. Είναι ο συνδυασμός πρίμας κιθάρας, μονού μαγνήτη, μικρού ηχείου και πρίμας πέννας που δίνει αυτόν τον ήχο. Ιδανικά θα ηχογραφούσες πολύ πιο κοντά για να μην κολυμπάς στο reverb.

     

    Για το πετάλι δε γίνεται τίποτε, η μόνη μάρκα που δεν έχω τσεκάρει είναι τα ditto για τυχόν λιγότερο θόρυβο διακόπτη.

     

    Η κιθάρα είναι μια Elferink tonemaster, και το προβολάκι, συν ότι η κιθάρα δεν έχει βούλες στην ταστιέρα με δυσκόλευαν όντως..

    • Like 2
  13. Υπάρχει και σε xl μέγεθος, λίγο μεγαλύτερη αλλά και πάλι μικρότερη από το 351 στάνταρτ μέγεθος. Μετά πας στο στυλ TIII για πιο μεγάλες αλλά με την ίδια μύτη.

     

    Γενικά εξαρτάται από το τι παίζεις. Εγώ προτιμώ μια πένα που κάνει για lead παίξιμο, αλλά και για συγχορδίες, funk κτλ. Η μύτη συγκεκριμένα βολεύει για shred, αλλά ακούγεται πολύ πρίμα και δεν είναι και ιδανική για συγχορδίες. Επίσης το αν και πως είναι beveled οι πλευρές είναι σημαντικό. Είναι δύσκολο να βρεις μια πένα που να κάνει για όλα. Ωραίες είναι και οι Andrea pro plec που βγαίνουν και σε teardrop και σε 351.

     

    Εδώ κάπως εξηγούν τις κατηγορίες σχήματος στη Dunlop.

     

    http://lifestyle.jimdunlop.com/tortex-picks-shapes-possibilities/

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου