Προς το περιεχόμενο

NicolasAth72

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    854
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις από NicolasAth72

  1. Πολυ λιγότερο δύσκολο. Συν ότι έχεις μια γνώση που μόνο σοβαροί ηλεκτρικοί κιθαρίστες έχουν...ξερεις τί νότες παίζεις στη ταστιέρα!  Αυτό βοηθάει πολύ και δίνει μια άλλη προσέγγιση στο όργανο.
     

    Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί το θέτεις ως θέμα. Προσπάθησες να παίξεις και βρήκες δυσκολίες? 

    Δεν έχεις πρόσβαση σε ηλεκτρική κιθάρα, δεν παίζει κάποιος φιλος/φίλη? Δεν ξέρεις εαν πρέπει να αγοράσεις κάποια ηλεκτρική ?

     

     

  2. Καλησπέρα σας!

    Έχω ένα lenovo laptop και θα ήθελα να αγοράσω μια εξωτερική κάρτα ήχου για να παίζω κιθάρα με το guitar rig 5 μέχρι 6 ms.

    Αν κάποιος ξερει θα ήθελα να ανεβάσει κάποιο link.

    Επίσης μπορώ να δώσω το πολύ μέχρι 70 ευρώ.

    Προφανώς και δεν ψανχω κάτι τρομερα επαγγελματικό.

     

    Νομιζω χρειαζεσαι αυτην:

    https://www.music-group.com/Categories/Behringer/Computer-Audio/Audio-Interfaces/UMC202HD/p/P0BJZ

     

    Την απεκτησα προσφατα για να κανω καποια προχειρη δουλεια και μου φαινεται πολυ καλη, ειδικα για την τιμη της

     

    edit: βασικα αν θες μονο να συνδεσεις την κιθαρα σου για το guitar rig, υπαρχουν και πιο φτηνες επιλογες, αλλά δεν κατάλαβα τί outputs θες να εχει η καρτα. Δεν φανταζομαι να θες να χρησιμοποιήσεις τα ηχεια του λαπτοπ ..?

  3. την πατησα κ εγω ετσι περσι... μοναδικη επιλογη να δηλωθουν απο τον εργοδοτη  ως ανεισπρακτα. Δεν ξερω λεπτομερειες, αλλά δηλωνει ονλαιν δηλαδη μηδενικό ποσό, σαν να μην πηγες να εισπραξεις. Ομως ο εργοδοτης εχει ηδη κανει τα βιβλια του κ τα λογιστικα του και δεν θα μπορει (ή δεν θα θέλει) να τροποποιήσει την δήλωση του.

  4. Γιατί να μη λειτουργεί?

     

    Ειδικά σε προχωρημένους μαθητές όπου θέματα όπως στάση κλπ είναι λυμένα, γιατί όχι?

    Τί είναι το "το arrangement του ήχου"? Απλά χρησιμοποιείς το μικρόφωνο και τη βιντεοκάμερα του υπολογιστή (ή τάμπλετ κλπ). Έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ το skype?>

     

    Πιο δύσκολο ίσως όταν έχεις γραπτά, πχ μάθημα αρμονίας / σύνθεσης αλλά αυτά μπορούν να αποσταλλούν ηλεκτρονικά με διορθώσεις κλπ.

     

  5. Ευρωπη, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, υπάρχει no amp rule.

    Σε κάποιες πόλεις πληρώνεις ημερήσια άδεια,αφού έχεις περάσει οντισιόν.

     

    Ελλάδα πιστευω πως αν δεν παραπονεθεί κάποιος,νομίζω ότι λασσικά,κάνεις ότι θέλεις.

    Ακριβώς! Δυστυχώς πας τη βολτα σου στα πιο όμορφα σημεία της πόλης (Αρεοπαγίτου, λόφος Φιλοπάππου) και δεν μπορείς να ηρεμήσεις καθώς ακούγονται από μεγάλη απόσταση. Προσωπικά τουλάχιστον με ενοχλεί αυτή η αυθαιρεσία.

     

    Μήπως να αρχίζαμε να παραπονιόμασταν? Ή τζάμπα κόπος?

     

     

  6. Εντάξει, το παράκαναν!

    Και για να πάρουμε μια ιδέα τι επιτρέπεται σε άλλες χώρες:

    http://www.guitarworld.com/acoustic-nation-busker-s-rights-know-laws-street-performing

     

    • London's Underground has a limited number of licenses and requires auditions, which take place once each year.

    • Un-amplified busking in New York City is allowed almost everywhere in the city, except within 50 feet of monuments. Performing on a subway platform is protected by the First Amendment, but not if you step onto a train.

    • Chicago requires a permit for every public performance, and there are designated hours and noise limitations.

    • Boston requires an audition, a criminal background check and liability insurance in order to play in some parts of the city.

     

    photo_busking.jpg

  7. Σύμφωνα με τη σύζυγο του:

     

    the theme of the album is “‘Carpe Diem’ … seize every moment, look to the future, ‘Just Do It’ and don’t be afraid or hold back.”

     

    http://consequenceofsound.net/2015/06/david-gilmour-previews-new-solo-album-rattle-that-lock/

     

    Φοβαμαι μηπως δεν μπορει να σταθει ισαξιο του μελαγχολικου κατα κυριο λογο, on an island.Θα δούμε σύντομα. Θα το δω λαιβ και θα σας πω  ;D  ;D  ;D

  8. last time i checked με 200 Ευρώ έπαιρνες κοντρα πλακε.

     

    Θελω να πω οτι ναι μεν υπαρχουν πλεον πολυ φτηνές κιθάρες που παίζουν σωστά, αλλά είναι και ολίγον καυσόξυλα. το θέμα -πιστευω- είναι να σου κάνει κέφι να παίξεις. καλύτερα ίσως να πας στη λύση της μεταχειρισμένης που ανέφερες, εαν εχεις το χρονο να ψαξεις.

     

  9. Ολίγον τι άσχετο με το θέμα, αλλά τα προβλήματα που είχαν τα πρώτα τρανζίστορς Γερμανίου δεν οφείλοταν στο υλικό καθεαυτό αλλά στο μονωτικό στρώμα (διηλεκτρικό) τους. Σε αντίθεση με τα Si τρανζίστορ όπου το οξείδιο τους είναι σταθερότατο και "υψηλής ποιότητας" (ας πούμε χοντρικά ότι είχε την πρέπουσα ηλεκτρική συμπεριφορά), το οξείδιο του Γερμανίου είναι μη σταθερό και φεύγει με το νερό.

    Επίσης, η "νόθευση" του Γερμανίου με άλλα στοιχεία για την μετατροπή του σε N/P type ήταν σε πολύ αρχικά στάδια στα 60s & 70s. Το υλικό σύντομα εγκαταλήφθηκε για χάρη του Si, όπου ήταν πολύ πιο έυκολη η επεξεργασία του.

     

    Σαν υλικό όμως το Ge είναι "καλύτερο" του Si (μεγαλύτερη ευκινησία ηλεκτρονίων π.χ.), γι αυτό και είναι υποψήφιος αντικαταστάτης του Si στα ολοκληρωμένα κυκλώματα των επόμενων γενεών υπολογιστών. Η ανεύρεση μάλιστα του σωστού διηλεκτρικού για το Γερμάνιο ήταν σημαντικό ερευνητικό θέμα τα προηγούμενα χρόνια.

    Όλα τα παραπάνω αφορούν περισσότερο στην μικροηλεκτρονική. Σίγουρα όμως, εαν έφτιαχνε κανείς τρανζίστορ γερμανίου σήμερα δεν θα είχε τα προβλήματα που είχαν τα 'vintage" transistors.

    Εαν ξέρει κανείς τεχνικά χαρακτηριστικά για τις δομές (transistors) που πωλούνται σήμερα για τα πεταλάκια ας μας πει.

     

  10. Για να σου δώσουμε καλές συμβουλές, πρέπει να μας πεις για πόσα λεφτά περίπου μιλάμε και που θα παίζεις (σπίτι, στούντιο, live, κτλ).

     

    ελπίζω να θέλει να ψαχτεί στο σπίτι και όχι σε λαιβ/στούντιο  :P

     

    Αμα δεν εχεις εμπειρια με εφε, νομιζω οτι μια καλη αρχή είναι μια ψηφιακή πεταλιέρα/πολυεφέ (εγώ θα έπαιρνα μεταχειρισμένη αν δεν είχα εμπειρία απο όλα αυτά)

     

    Τώρα για ντουμ που λες....μεγάλη κουβέντα

     

     

  11. Καλησπέρα,

     

    πρόσφατα χρησιμοποιήσα σε λάιβ το παρακάτω μικροφωνάκι-κάψα με πολύ καλά αποτελέσματα για να ενισχυσω ακουστικό όργανο. Έπαιξε σε εντάσεις ροκ συναυλίας χωρίς πρόβλημα, με πολύ καλή χροιά στον ήχο.

     

    http://www.thomann.de/gr/akg_c411ph_mikro.htm

     

    Δεν γνωρίζω τίποτα για την κέλτικη άρπα, πάντως για να χρησιμοποιήσεις μαγνήτη (και όχι μικροφωνάκι) θα πρέπει να έχει μεταλλικές χορδές.

     

     

     

  12. 2+ χρόνια μετά την τελευταιά απάντηση στο thread αυτό... ήρθε ο John McLaughlin και η παρέα του για μια ακόμη συναυλία  - μετά από αυτή στο Ηρώδειο - με το σχήμα που ονόμασε Remember Shakti.

     

    Η συναυλία ήταν χθες και ήταν το κάτι άλλο ...

    Δυστυχώς τα βιντεάκια στο utube δεν μπορούν να αποδώσουν τη μαγεία της βραδιάς.

    Ήταν κανείς άλλος εκεί? Εντυπώσεις??

     

     

     

  13. Καλησπερα,εχω την ibanez v74 ece opn αγοραστηκε ταχυδρομικως τον Αυγουστο απτο http://access-prostage.gr.To προβλημα ειναι το εξης ,κουρδιζω την κιθαρα μου ,την πιανω και παιζω περιπου 1 ωρα την ημερα μετα απο 3 μερες οι χορδες σφηκοντε ,τι μπορει να συμβαινει και σφηκοντε οι χορδες ;

     

    φταίει που αγοράστηκε ταχυδρομικώς μάλλον. σίγουρα θα βρέθηκε κοντά σε σφηκοφωλιες

  14. Εχω ενα σετάκι, τους Warpig. Επίσης εχω ακουσει τους Nailbomb στην κιθάρα φίλου. Ιδιαίτερος ήχος που προσωπικά μου αρέσει πολύ.

     

    Τωρα εαν αξιζουν τα λεφτα τους, θεωρώ πως ναι, αρκεί να σου ταιριάζει το συγκεκριμένο ηχόχρωμα. Συν ότι συχνά 'η φτήνια τρώει τον παρά'.  (καλύτερα δλδ να πάρεις κατευθείαν κάτι καλό παρά να παιδεύεσαι χάνοντας χρόνο και χρήμα σε κάτι άλλο)

     

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου