Προς το περιεχόμενο

i-dealdreams

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    20
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Bio

  • Τόπος
    Νίκαια

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή i-dealdreams

0

Φήμη

  1. Βασικά,απο οτι διαβασα, ο τυπος πουλαγε μια λίστα με distributors που θα μπορουσες να βρεις φθηνα προιοντα, και μετα να τα μεταπουλησεις στο ebay. Ακουστικά δεν επερνες! για να ειμαστε βεβαια δικαιοι, ο ανθρωπος, κατω-κατω ελεγε πως δεν παιρνεις τιποτα χειροπιαστό! (δηλ.ακουστικα κτλ) οποτε οπως ειπε και ο ez...να διαβαζουμε καλα τα παντα...πριν αγορασουμε!! Case closed!
  2. Να κανω μια ερωτηση, (που μπορει να ειναι και χαζη), εσυ τα ακουστικά θες να αγορασεις ή τη λίστα; Διοτι ο τύπος, πούλα μοναχα τη μια λίστα. Αν ειναι αυτο που ζητάς, τοτε δεν νομιζω να εχεις προβλημα, αφου οπως ειπαν και τα παιδια πριν, αφου πληρωνεις με paypal, δεν θα εχεις προβλημα, σε περιπτωση μη παραλαβης του αντικειμενου. Αφου η paypal εχει τα στοιχεια του πωλητη-μεσω τραπεζας- τα οποια δεν θα ειναι μύθος!
  3. Αρχικά, συμφωνώ με ο,τι ειπε ο φίλος frankyproect2, Για να απαντησω σχετικα με τη χρηση ενος γραφικού EQ, απο γενικης αποψης πιστευω πως θα βοηθησει. Προσωπικά θεωρω τον γραφικό και τη χρηση του οχι μονο σαν ενα 'οπλο' για να εχουμε λιγότερους μικροφωνισμους, αλλά μην ξεχναμε πως η χρηση του θα σε βοηθησει να φτιαξεις ενα ηχοσυστημα βασισμένο στις αναγκες του χωρου. Μην ξεχασεις -αν τον χρησιμοποιησεις- πως δεν θα το βαλεις στα Master Inserts, αλλά στην εξοδο του Master, και μετα απο εκει θα συνδεσεις τον πρωτο ενισχυτη.
  4. Γεια σου, Δουλευω σε θέατρο σαν ηχοληπτης, και μαλλον μπορω να σε βοηθήσω. 1. Μικρόφωνα...υπάρχουν δύο περιπτώσεις κατα την αποψη μου, που βασίζονται αποκλειστικά στο budget και στο χώρο. Μπορεις να χρησιμοποιησεις χειλοφωνα-ασύρματα για καθε μελος που το χρειάζεται. Σε περιπτωση που αυτο ειναι αδύνατον, τοτε παμε σε δυο μικρόφωνα τύπου shotgun, τα οποια θα τα βάλεις δεξία και αριστερα της σκηνης-φυσικά μπορουν να πανε και πιο κεντρικά, αναλογα με το μεγεθος της σκηνης. Πολλά shotgun εχουν ρυθμιση Supercardioid (οπως τo beta που ειχες) και Cardioid. Προσφατα, εκανα κατι παραστασεις σ'ενα μεγάλο θεατρο της Θεσσαλονίκης και χρησιμοποιησα δυο τετοια. Οταν ηταν σε Supercardioid αρπαζαν, διοτι ηταν και η δομη του θεατρου τετοια, που ειχα feedback λογω τον Main PA (τα ηχεια ηταν τοποθετημενα αριστερα-δεξια καταμηκος των πλευρων-μεχρι πισω) Οποτε η ρυθμιση που θα κανεις βασιζεται κυριως στην τοποθετηση των ηχειων στο χωρο,αλλα μην ξεχναμε πως μια ρυθμιση υπερκατευθυντικη οχι μονο εχει καποιο leak απο την πισω μερια, αλλα πκαι το ευρος των μοιρων που πιανει απο μπροστα μικραινει σε σχεση με ενα κατευθυντικο. (ελπιζω να μην σε μπερδεψα!) 2.3 κοιτα για μενα καλο θα ηταν το signal flow να ειναι Μικροφωνα—(Splitter αν υπαρχει στη σκηνη) – Κοσνόλα—εξοδος απο τα Main PA Σε γραφικο EQ και μετα στους ενισχυτες και στα ηχεια. Τωρα οσο αναφορά κομπρεσσορες, νομιζω πως βασιζεται κυριως στο τι παρασταση ειναι, αν θες να εισαι καλυμμενος μπορεις να χρησιμοποιησεις ενα κομπρεσσορα ως limiter, στα inserts του Main PA. Ελπιζω να βοηθησα!
  5. Γεια σου Janick, Σε πρωτο επιπεδο, θα ηθελα να μαθω-αν γινεται- γιατι πρεπει να μαθεις εσυ για τις συνδεσμολογιες..υποτιθεται οτι τα αναλαμβανει το μαγαζι που θα παιξεις (εκτος και αν δεν συνηθιζουν να κανουν Live εκει). Μετα απο τον προλογο, ας προχωρησουμε στο ψητο.... Α) Θα πω μια σχεδον τεχνικά ολοκληρωμενη λειτουργια σε ενα Live. Ξεκιναμέ απο τις πηγές (φυσικα!) τοποθετουμε μικροφωνά στις περισσοτερες πηγες, αν μπορουμε να παρουμε line out-χρησιμοποιοντας καποιο DI box- (σε περιπτωση που εχουμε μικρο stage-για να αποφυγουμε πολλους μικροφωνισμους) το κανουμε. Β) Τα καλωδια καταληγουν στο γνωστο Splitter ή Satellite box οπου απο εκει το σημα (ισως να προενισχυθει) πηγαινει (στα μεγαλα live) ενα σημα κατευθειαν στο monitor desk και ενα σημα στο FOH desk. Στα μικρα Live τα καλωδια των μικροφωνων πολλες φορες καταληγουν κατευθειαν στη κονσολά οπου απο εκει γινεται το FOH/mons mix. Γ) Ενω βλεπουμε οτι παιρνουμε καλο σημα στις κονσολες μιξεως μας, τοτε το σημα στο FOH φευγει απο το MAIN L/R και πηγαινει στα Crossovers (αν υπαρχουν) και μετα στους ενισχυτες των Main ηχειων. Αντιθετα, ομως απο τη κονσολά των Monitors, το σημα φευγει απο τα AUX Outs, Και πηγαινει (οταν υπαρχει) στον γραφικο EQ και μετα στους ενισχυτες των Monitors για τους μουσικους.1 Δηλαδη στην ουσια καθε Aux output και monitor (οχι παντα ομως!) Οταν εχουμε μια κονσολά και για FOH/Monitors – κατασταση που μαλλον βρισκεστε- το σχεδιαγραμμα παει οπως προειπα: Μποτα--) μικροφωνο --) Multi ή Sattelite box ή Splitter αν υπαρχουν --) Κονσολα ηχου στα mic inputs --) τα Aux out ποτενσιομετρα της κοσνολας θα στειλουν τον ηχο μεσω του Aux out στα monitors --) Sum ηχος απο τα καναλια στο Main L-R--) στα Crossovers –αν υπαρχουν--) στους ενισχυτες των ηχειων--) ηχεια--) Συναυλια! Τωρα δεν ξερω κατα ποσο το παραπανω σε βοηθησε, διοτι θα μπορουσα να πω παρα πολλά για το καθε ενα! Τωρα ο,τι πιο ειδικο θες,και μπορουμε να βοηθησουμε,ρωτα!
  6. Να πω κάτι και εγω ωστε να τελειωσουμε με το θέμα ''μουφα εξοπλισμος'' διοτι ξεφευγουμε απο το αρχικό θέμα...το οποιο ηταν η επιλογη monitors! Μαρκές οπως Genelec,KRK,Yamaha,JBL,DYNAUDIO και ισως FOSTEX επισης, θεωρουνται κορυφή στο θέμα monitors και εξοπλισμός...το λέω αυτο οχι σαν 'home studio engineer' αλλά σαν επαγγελμαστίας ηχολήπτης που δουλευω στην Αγγλια. Απο την εμπειρια μου ομως...η Behringer θεωρειται μια καθαρά home studio επιλογη, ή εστω 'τελευταια επιλογη'.... Η πικρή αληθεια....ολοι εχουμε κατι που γράφει 'Behringer' επανω (εκτος απο τα Abbey Road Studios!) Φιλε beeros05, σε σχεση με αυτο που ειπες πριν οτι τα αντιστοιχα 'δυνατα' ηχεια της KRK (σε σχεση με τα Behringer) θα ειναι και πιο ακριβά....συμφωνω...αλλά δεν σε νοιαζουν τα 'δυνατα' ηχεια, απο τη στιγμη που κανεις monitoring... Και μην ξεχνας...οταν ακους κατι πιο δυνατα, σε κανει να πιστευεις οτι ειναι καλυτερο (ακομα κι αν δεν ειναι). Οποτε ειτε FOSTEX ειτε KRK καλο ειναι...(α..και τα εχω ακουσει!)
  7. Προσωπικά έχω τα Behringer, καλά ειναι... Αλλά μάλλον θα πρότεινα τα KRK διοτι ειναι πιο pro brand....αλλά εχουν μικρότερη ισχύ (το οποιο ειναι ΠΑΡΑ πολύ σχετικό ομως)
  8. Ας βοηθήσημε λοιπόν τον φίλο μας... 1) Main L/R (είναι jack ) απο εκεί συνήθως συνδέεις τα ηχεια. Επισης σαν εξοδος υπάρχει και η 2trk out (RCA) Και ακομα υπάρχει και το USB για το PC κτλ. (ομως δεν ξέρω αν απλά παιρνει το L/R σήμα ή ξεχωριστά ολα τα inputs, το οποιο αν ισχυει ειναι ωραιο γιατι μπορεις να κανεις multitrack recordings). 2)Mon Send ή Aux send... Monitor Send ειναι για να στέλνεις το σήμα σε κάποιο monitor (συνήθως για Live καταστασεις), σε αυτη τη περιπτωση δεν χρειαζεσαι την επιστροφή (Aux return) FX send ή Aux send για να στέλνεις καποιο σήμα (πχ το ταμπουρο που βρισκεται στο καναλι 2) σε κάποια κονσόλα για να προσθέσεις εφε και μετά το επεξεργασμένο σήμα γυρνά στο Aux Return (πχ ταμπουρο με reverb). Ομως το pot FX στη συγκεκριμένη κοσόλα χρησιμοποιείται για τα ενσωματωμένα εφε. 3) το ψηλοαπάντησα στην αρχή, κα ιτο καλυτερο ειναι ενα παράδειγμα... Συνδεεις ενα CD player στα RCA input του 2trk, ετσι ωστε να ακους τη μουσική απο τα κεντρικά ηχεία που τα εχεις συνδέσει στην κονσόλα.... Θέλει κι'αλλή σκέψή;; Με το συγκριμένο fader ανεβάζεις και κατεβάζεις το εισερχόμενο σήμα απο το CD player.... Διαφορές μεταξυ των κονσολών...ηδη σου είπα πολλά..ψαξε και εσυ λιγο... Δες τι διαφορετικα κουμπακια εχουν.... Ελπιζω να βοηθησα
  9. Γεια σου, Με μια γρηγορη ματιά που έριξα, πιστευω πως: Επειδή, τα ηχεια εχουν δυο analoge inputs μια πο αυτες ειναι Stereo mini Jack (σαν αυτο που βαζουμε τα ακουστικά στα mp3 player), τοτε αυτο που μπορεις να κανεις ειναι Α) Παιρνεις με Jack TRS (ειναι το μεγαλό-οπως λες- Jack, αλλά ειναι stereo ή Balanced) απο τη Left εξοδο της κάρτας και το συνδειεις στη στερεο mini jack εισοδο του πρωτου ηχειου. Β) Παιρνεις ενα καλωδιο Υ τυπου, που θα εχει δυο mono Jack 1/4 απο τη μια πλευρα(για τα L/R out της καρτας) και θα καταλήγουν σε ενα stereo mini jack (που θα πηγαινει στην εισοδο των ηχειων). Νομιζω οτι υπαρχει και η λυση των RCA inputs που υπαρχουν στα ηχεια σου, αλλά μετα τα προηγουμενα μπορεις να το σκεφτεις και μονος σου,πως παει. Ελπιζω να βοηθησα.
  10. Γεια σου φίλε kotsikato... Η συνδέση είναι πολύ ευκολή.. την εξοδο του receiver (συνηθως ειναι XLR,αλλα στο συγκεκριμένο, νομίζω ειναι Jack) τη συνδεεις κατευθείαν σε μια είσοδο του μικτη σου οπως θα εκανες με ενα απλο ενσυρματο μικροφωνο. Τωρα,δεν ξέρω τη παιζει στην Ελλάδα, επειδη βρισκομαι στο εξωτερικό, αλλά μάλλον θα χρειάζεται να 'κλείνεις' μια συγκεκριμένη συχνότητα οπου θα 'εκπεμπεις', προκειμένου να μην εχεις προβληματα. Κατι άλλο που ισχυει σιγουρα για την Αγγλια, και δεν ξέρω αν θα ισχυσει και στην Ελλάδα στο μέλλον, είναι η κατάργηση ολών αυτών των συχνοτήτων και η δημιουργία ψηφιακού σήματος, οπότε όλες αυτες οι ασύρματες συσκευες θα είναι αχρηστες. Απλά να το έχεις στο νού. Ελπιζω να βοήθησα.
  11. Προσωπικα δεν εχω ακουσει κάτι για τα mackie thump, αλλά αμα ειναι δοκιμασμένα, οκ. Peavey: κατα την αποψη μου κάλυτερη μαρκά απο την Behringer, θα κάνεις τη δουλεια σου αποτελεσματικά, αλλά μην περιμένεις και πάρα πολλά. Απο την αλλή θα σου πω, να μην κάνεις οτι πολλοι ανθρωποί στον χώρο (ειδικά στην Ελλάδα) κάνουν...δηλάδη μια γρήγορη,προχειρή και φθηνή αγορά. Η διαφορά 700 ευρώ με 1000 ευρώ για την Live βιομηχανιά δεν είναι τίποτα. Καλύτερα να επενδυσεις κατευθειαν σε κατι καλό, παρά να αγοράσεις κατι μετριο και μετα να ξανά-αγοράσεις κατι καλο...θα χαλάσεις πολλά χρηματα ετσι (στο λέω,επειδη τα εχω παθει!!). Αν δεν σε πειθω (!!), τοτε αγορασε κατι απο Peavey ή καποια αλλή μαρκα της κατηγορίας. Ερωτηση: Για να εχεις ενα ολοκληρωμένο PA System, θα χρειαστεις και Subs. Το εχεις σκεφτει, ή ειναι πολύ μακρυά απο το budget;;
  12. Συμφωνώ με τον φίλο kotsikato...γενικά οι σειρες των Yamaha και JBL οσο αναφορά τo PA ειναι αρκετά καλες. Οσο για τον crown ενισχυτη...αξιοπιστος (μην τυχον και πάρεις κανα t.amp!) Και οι QSC, μ'αρεσουν ως εναλλακτικη. Ο λόγος που πρότεινα τον powered mixer της Yamaha, ειναι επειδή εχει και μερικες εισόδους μικροφώνων,γραφικό EQ-για να 'συντονιζει' ολο το PA αναλογα με τις ανάγκες του χώρου οπου βρισκεται, καθως τον βγάζει και απο εξοδα επιπροσθετης κονσολας, που ισως χρειαστει....ολα σ'ενα-νοικοκυρεμενα.
  13. Να πω και εγώ τι πιστευώ...οπως είπαν και οι φίλοι μας μακρύα απο τα t.box για αρκετούς λόγους... Θα σου έλεγα να μην πάρεις Behringer..αφου χρειαζεσαι κάτι για επαγγελματική χρήση, δες το σαν επένδυση, δώσε κατι παραπάνω, και αγόρασε κατι που θα είναι και πιο ισχυρο,αλλά και πιο αξιοπιστο....οπως http://www.thomann.de/gr/yamaha_emx_512_sc_bundle.htm Φυσικά δεν σου λέω να αγοράσεις το συγκεκριμένο, απλά σου δίνω μια ιδέα. Να θυμάσαι..σε αυτη τη βιομηχανία ο,τι πληρώνεις, παίρνεις!!
  14. Αρχικά θα συνδέσεις τα monitor στο Main Mix της κονσόλας μίξεως (με καλώδια XLR).Βέβαια,ανάλογα τη δουλειά που θες να κάνεις, διότι μπορείς και με Jack 1/4 καλώδια να συνδέσεις τα ηχεία με το Control Room... Τώρα,η κονσόλα μίξεως μέσω του CD/TAPE INPUT της θα συνδεθει με το OUTPUT της m-audio - όλα αυτά θα είναι εφικτά με τη χρησιμοποιήση RCA καλωδίων. Επίσης,το CD/TAPE OUTPUT της κονσόλας θα συνδεθεί με κάποιο INPUT της m-audio -και αυτη η σύνδεση θα γίνει με RCA καλώδια. Τα παραπάνω θα δουλέψουν για ηχογράφηση καθώς και αναπαραγωγή ήχου(που θα προέρχεται απο το pc). Σχετικά με τη σύνδεση usb...την παρακάτω ''δυνδεσμολογία'' δεν την έχω δουλέψει αλλά υποθέτω πως θα λειτουργεί.... Η σύνδεση Monitor-κονσόλας θα είναι η ίδια. Απλά συνδέεις κατευθειαν τη κονσόλα (μεσω του usb) με κάποια θύρα usb του pc. Αυτά και απο μένα....ελπίζω να βοήθησα..(έστω και λίγο)....
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου