Προς το περιεχόμενο

kargas

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    17
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Bio

  • Mojo
    Κιθάρα
  • Day job
    μουσικος
  • Τόπος
    θεσσαλονικη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή kargas

0

Φήμη

  1. Γεια χαρά, επειδή με ενδιαφέρει το θέμα, μήπως ξέρει κάποιος τι ισχύει τώρα για τα πνευματικά δικαιώματα? Εννοώ τώρα που δεν υπάρχει η ΑΕΠΙ. Θέλω να ποστάρω στο site μου (το οποίο είναι επίσημο site μουσικής σχολή) στίχους με συγχορδίες (οδηγούς) για καθαρά εκπαιδευτικούς λόγους και εντελώς δωρεάν για όλους τους χρήστες. Σε ποιους θα πρέπει να απευθυνθώ για να μην θεωρηθεί ως κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας? Διότι αν θεωρηθεί ως κλοπή υπάρχει περίπτωση μέχρι και να μου κλείσουν το site κάτι το οποίο δεν το θέλω καθόλου.
  2. Γεια χαρά. Ενδιαφέρομαι να αγοράσω το Zoom Q8 για βιντεοσκόπηση των live μας. Με ενδιαφέρει τόσο το βίντεο όσο και το audio. Αν κάποιος το έχει μπορεί να μου πει αν συνδέεται με power bank για να κρατάει περισσότερο η μπαταρία του? Ξέρω ότι δεν μπορείς να γράφεις βίντεο και ταυτόχρονα να το έχεις στο ρεύμα. Αν κάποιος έχει να προτείνει κάποια άλλη βιντεοκάμερα για live είναι ευπρόσδεκτος να μου πει την άποψή του.
  3. mauromouri μη παρεξηγεισαι ρε φιλε. Καλα ολοι ξερεται ;D. Το καλωδιο δεν παιζει να εχει προβλημα γιατι δοκιμασα 2 καλωδια καινουρια. Τωρα αν εχει προβλημα ο GK-2 εσωτερικα στο mini jack αυτο δεν το ξερω. Παντως θυμαμαι παλια που ειχα τον ιδιο μαγνητη με ενα παλιο guitar synth, την κιθαρα την ακουγα. Το manual της axon το κατεβασα και εκανα ολες τις απαιτουμενες ρυθμισεις που λεει. Παντως θα το δοκιμασω και με ακουστικα που μου λες.
  4. Αν ειδες την εικονα του ενισχυτη μου, δεν εχει 2 εισοδους για κιθαρα (και βεβαια θα επρεπε να λειτουργει το μηχανημα με μια εισοδο στον ενισχυτη. Η ερωτηση μου για την mono εξοδο του axon ειχε να κανει με την 2η απαντηση σου 2. Την έξοδο mono του Axon στην πρώτη είσοδο του ενισχυτή. Εκτος αν συνδεσω το soundboard right mono με το aux του ενισχυτη και το guitar output του axon με το input του ενισχυτη. Αυτο δεν το δοκιμασα. Λετε να κανει ετσι δουλεια?
  5. Καταρχην να σας ευχαριστησω για τις απαντησεις. Για να βοηθησω περισσοτερο σας επισυναπτω τις φωτο απο το axon, του fender champion 100 ενισχυτη μου και το GK-2. Εννοειται οτι εχω συνδεσει το 13pin γι' αυτο αλλωστε εχω και τους ηχους απο το synth. Φιλε Μανώλη φαινεται να ξερεις κατι παραπανω αλλα δεν καταλαβα ποια ειναι η εξοδος mono του axon.
  6. Εχω το εξής πρόβλημα. Εχω το Axon Ax 100 MK II και τον Roland GK-2 μαγνητη. Ενω μπορω και ακουω ολους τους ηχους του axon, δεν μπορώ να ακουσω καθολου την κιθαρα μου (είτε στο mix ειτε στο guitar selection του Roland GK-2). Δηλαδη σε καποια κομματια θελω να εχω και τον ηχο απο το synth αλλα και την αναλογικη κιθαρα μου. Εχω δοκιμασει να συνδεσω την κιθαρα απευθειας με τον Roland GK-2 (το mini jack), εχω δοκιμασει να συνδεσω την κιθαρα με το guitar output του axon, ακομα και το mini jack του Roland GK-2 με το guitar output του axon. Για να βγαλω τον ηχο εστω των synth εχω συνδεσει τον ενισχυτη με το soundboard Right (mono) του axon. Εχει κανεις καμια ιδεα αν κανω κατι λαθος ή εχει θεμα ο Roland GK-2?
  7. Γειά χαρά παίδες. Έχω μία μουσική σχολή και σκέφτηκα να φτιάξω πένες με το logo της σχολής. Με ένα μικρό ψάξιμο είδα οτι το κοινό υλικό για τις πένες είναι το celluloid. Το μόνο μαγαζί που βρήκα να έχει είναι ο Μαυρομουστάκης, αλλά δεν ξέρω τιμές. Ξέρει κανείς καμιά άλλη φτηνή λύση για υλικό? Επίσης θα θελα τα φώτα σας πως θα βάλω το logo πάνω στις πένες. Θα πρέπει να φτιάξω μία σφραγίδα με το logo και ανεξίτηλο μελάνι? Ή υπάρχει και άλλος τρόπος? Τέλος είδα στο internet (Εξωτερικό) ένα εργαλείο κοπής πένας (https://www.amazon.co.uk/gp/product/B004SHGBDG/ref=s9_simh_hd_bw_bRard1_p267_d0_i2?pf_rd_m=A3P5ROKL5A1OLE&pf_rd_s=merchandised-search-2&pf_rd_r=MHPFP10ZX5C7ZM6W9V52&pf_rd_t=101&pf_rd_p=25931085-0f3d-422c-81d5-75d165fb5772&pf_rd_i=407747031). Ξέρει κανείς κανένα μαγαζί στην Ελλάδα να πουλαει κατι παρόμοιο?
  8. Γεια χαρα παιδες. Ειμαι σχετικα αρχαριος στο θεμα της ηχοληψίας χωρις να ειμαι και εντελως ασχετος. Εχω μια σχολη μουσικης που ασχολειται με ροκ και δημιουργουνται μπαντες μεσα στη σχολη και παιζουμε 2 live το χρονο. Σε καθε μαγαζι που πηγαινω για να κλεισω συναυλια μου λενε διαφορα τρελα και το μπαζτετ που δινουν για τον ηχο ειναι ελαχιστο. Οποτε σκεφτηκα να αγορασω τον βασικο εξοπλισμο και να δινω ενα μεροκαματο σε εναν ηχοληπτη να μου το στηνει. Λεγοντας βασικο εξοπλισμο εννοω τα PA και τον μεικτη. Ξερω οτι οτι πληρωσεις παιρνεις αλλα το μπαζτετ που διαθετω δε θελω να ξεπερασει τα 800 με μαξιμουμ 1000 ευρω. Αυτο που θελω απο τα ηχεια ειναι να ειναι 15ρια με σχετικα μεγαλη ισχυ (σε περιπτωση που γινει καποιο Live σε μικρο εξωτερικο χωρο) και απο την κονσολα θελω 11 line XLR (3 μικροφωνα φωνής-2 μικροφωνα για ενισχυτες ηλ. κιθαρας-1 μικροφωνο ενισχυτη μπάσου - 5 μικροφωνα για τα ντραμς (σε περιπτωση εξωτερικου live που θα θελω να ακουστουν απο το PA) και 1 εισοδο για το synth. Δηλαδη συνολο 12 καναλια. Θα ηθελα να ειχε ο μεικτης και δικα του εφε (κανενα reverb) και επισης σημαντικο ειναι οτι θελω να βγαζει 3-4 μονιτορ. Για τα ηχεια σκεφτηκα τα http://www.thomann.de/gr/behringer_b115d.htm ή τα http://www.thomann.de/gr/mackie_thump15.htm Για την κονσολα λογω κυριως χαμηλου κόστους σκεφτομουνα αρχικα την http://www.thomann.de/gr/behringer_xenyx_x2222_usb.htm αλλα νομιζω οτι βγαζει μονο 2 μονιτορ (2 aux sends) και μετα σκεφτηκα την http://www.thomann.de/gr/behringer_xenyx_x2442_usb.htm η οποια βγαζει 2 aux sends αλλα εχει και 2 FX sends και δεν ξερω αν αυτα μπορουν να χρησιμοποιηθουν σαν μονιτορ (καμια βοηθεια κανεις?). Επισης δεν γνωριζω αν θα επρεπε να παρω κονσολα αυτοενισχυομενη ή passive. Τα ηχεια σιγουρα τα θελω αυτοενισχυομενα και ξερω οτι σε περιπτωση που θα παρω passive κονσολα θα πρεπει να εχω active monitor. Μια συμβουλη θα ήθελα και γι αυτο. Sorry για το μεγαλο κειμενο. Ελπιζω να καταλαβατε τι θελω να κανω και περιμενω αποψεις. υ.γ ξερω την ολη κουβεντα για την ποιοτητα των behringer, αλλα απο τη μια εχω ηδη ενα μονιτορ active 12ρι της behringer και ειμαι αρκετα ευχαριστημενος, απο την αλλη νομιζω οτι οποιαδηποτε αλλη μαρκα τουλαχιστον στις κονσολες με τις προδιαγραφες που θελω θα ξεφύγει πολυ στην τιμη.
  9. Φιλε depas το προγραμματακι Library που λες υπαρχει στο cd γιατι εμενα μου το εστειλαν το Korg χωρις cd. Υπαρχει καπου να το κατεβάσω απο το ιντερνετ? Φιλε Korg_Νικος τελικα καταλαβα τη διαφορα μεταξυ RAM και Sd card. Η Ram ειναι απαραιτητη λες?Εμενα με ενδιαφερει μονο να περασω μερικους ηχους (αν βρω) απο το ιντερνετ. Ξερω οτι για την μεταφορα απο Pc σε Korg χρειαζομαι την sd card αλλα για να μεινουν στο Korg χρειαζεται να βαλω επιπλεον ram ή θα μπορεσω να τους αποθηκεύσω και χωρις εξτρα ram? Οταν τους περνας μεσα τους κραταει το οργανο ή καθε φορα που το σβηνεις και το ξανανοιγεις θα πρεπει να τους φορτωνεις?Και τελος οταν τους φορτωνεις που τους αποθηκευεις στο Korg ωστε να μπορω να τους βρισκω? υ.γ. να στε καλα παντως με τις απαντησεις σας αρχιζω να βγαζω λιγο ακρη. Το οργανο ειναι αρκετα καλο οσον αφορα τους ήχους αλλα εχω την εντυπωση οπως ειπε και ο depas οτι για live ειναι λιγο μπελαλιδικο.Ελπιζω οσο το μαθαινω να αλλαξω γνωμη!
  10. Γεια χαρα παιδια. Προσφατα μου ηρθε το Korg Tr 61. Ο λογος που το πηρα ειναι περισσοτερο για Live. Το θεμα ειναι οτι δεν μπορω να καταλαβω πως μπορεις να να δημιουργησεις μια bank που να εχει μονο τους ηχους που θες για το live οποτε να γινεται και ευκολα η αλλαγη των ηχων. Στην αρχη θεωρησα οτι μπορεις να αποθηκευεις οποιους ηχους θες στα F1-F8 κουμπια που εχει (βαζοντας για παραδειγμα στο F1 - Piano, στο F2 - Strings κτλ οποτε με ενα πατημα κουμπιου αλλαζει ο ηχος) αλλα νομιζω οτι κατι τετοιο δε γινεται. Στην τελικη αυτο θελω, δηλαδη με ενα πατημα κουμπιου να αλλαζει στον ηχου που θελω και να μη χρειαζεται να πηγαινω στην ταδε bank και να πληκτρολογω το νουμερο του ηχου. Και για να προλαβω μερικους δυστυχως το synth το πηρα μεσω ebay απο Γερμανια και το manual μου ηρθε στα Γερμανικα που δεν ξερω γρι! Μπηκα στο φορουμ της Korg αλλα διαβαζοντας μερικα posts παλι δεν εβγαλα ακρη. Μηπως μπορει καποιος να μου το εξηγησει με απλα ελληνικα γιατι και στα synths γενικοτερα ειμαι καινουριος (χρησιμοποιουσα laptop με vst ηχους απο Cubase μεχρι τωρα) και δεν κατεχω την ορολογια. Τελος διαβασα σε πολλα post εδω οτι το Korg TR δεχεται μονο 2x32Mb RAM αλλα στο φορουμ της Korg αλλοι ελεγαν οτι σηκωνει και 1Gb. Ξερει κανεις αν ισχύει? Ευχαριστω εκ των πρωτερων και συγνωμη για το μεγαλο post
  11. Γεια χαρα παιδια. Ξερει κανεις τι παιζει με αγορα απο Αμερική? Το δολαριο εχει πεσει παρα πολυ και σκεφτομαι να σηκωσω τιποτα απο κει αλλα δεν ξερω αν θα πληρωσω τελωνειο.Ξερει κανεις ποια θα ειναι τα εξοδα απο κει?
  12. thanks παιδια. Καλα εννοειται οτι πριν παρω θα το ακουσω το οργανο αλλα επειδη εχω μεινει πισω στην τεχνολογια ειπα να ρωτησω πρωτα εδω για να εχω τουλαχιστον μια λιστα απο οργανα που θα μου κανουν και να μη καθομαι να παιζω ενα ενα οτι synth βρω μπροστα μου. Οσον αφορα το Χ50 η τιμη του ειναι αρκετα ελκυστικη αλλα σε φωτο που τα ειδα μου κανουν πολυ ψευτικα ρε παιδια. Βεβαια αν ο ηχος του ειναι καλος τοτε δεν το συζητω. Ευχαριστω παντως για τις απαντησεις σας.
  13. Βασικα το synth το θελω για live. Μεχρι τωρα χρησιμοποιουσα laptop και midi keyboard αλλα δεν μπορω να ειμαι με το αγχος μη crushαρει το pc. Εξαλλου οι ηχοι που χρησιμοποιω δεν ειναι και τιποτα σπουδαιοι που να χρειαζεται VST.Παιζουμε pop rock κομματια (δηλ. strings, piano, ante kai kanena pad) και ψαχνω ενα πληκτρο ευκολο στη μετακίνηση με ικανοποιητικους ηχους στα παραπανω που ανεφερα και βεβαια σχετικα φτηνο. Διαβασα σε καποιο αλλο ποστ οτι το X50 ειναι καλουτσικο. Για κανενα SY της Yamaha τι γνωμη εχετε?Ενας φιλος μου εχει αλλα δε θυμαμαι ποιο μοντελο και μπορω να το παρω φτηνα αφου ειναι παλιο. Για διαφωτιστε με ρε παιδια μπας και βγαλω καμια ακρη. Υ.Γ Τελικα περα απο το Triton extreme το οποιο μαλλον ξεφευγει απο το badget μου. Τα αλλα triton που αναφερθηκαν πιο πανω μου κανουν εμενα τη δουλεια μου?
  14. Εχω ακουσει απο πολλους οτι το Korg Triton ειναι ενα αρκετα καλο πληκτρο.Στο ιντερνετ απο οτι ειδα κυκλοφορουν 2. Το ενα ειναι το Korg TR (μαυρο) το οποιο αναφερεται και σαν Korg Triton και το αλλο ειναι ενα ασημι Korg Triton LE που οπτικα τουλαχιστον ειναι διαφορετικο. Τελικα ποιο απο τα δυο ειναι το καλο Korg Triton?
  15. Ξέρει κανείς πως κάνουμε (και αν γίνεται) keyboard split στο cubase? Έχω ένα midi keybaord απλό και θέλω να χωρίσω στη μέση και το ένα μέρος να παίζει στον midi track 1 και το άλλο στο midi track 2. Στην ουσία δεν το θέλω για ηχογράφιση αλλά για playback. Χρησιμοποιώ σε ένα κομματι 2 ήχους ταυτοχρόνως και δεν έχω 2 synth. Χώρια που οι ήχοι είναι από VST instruments οπότε και να είχα 2 synth πάλι δεν γινόταν.Αν κάποιος ξέρει να μου πει ας το γράψει με λεπτομέριες το τι να κάνω γιατί ναι μεν ξέρω το cubase αλλά όχι τόσο καλά.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου