Προς το περιεχόμενο

odis13

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    6.093
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    6

Αναρτήσεις από odis13

  1. (μπαίνει στο thread σε έξαλλη κατάστασηκρατώντας ενα μαδημένο κοτόπουλο)


    1100300846.JPG

    BEHOLD, A VINTAGE ΠΛΗΚΤΡΟΦΟΡΟ

    French bowed monochord circa 1890, with oak foliate carved keyboard attachment with ivory keys, upon cheval supports, 47.5" long overall
    https://auctions.gardinerhoulgate.co.uk/catalogue/lot/fa415f6bbee6015d0bb8ca84b2930f0e/63b778f7668dabe928d3800924a99077/musical-instruments-lot-1541/

    • Like 1
    • Χαχα 2
  2. Δεν μπορεις να κανεις κατι, ο μεσαιος μαγνητης σου πρεπει να ειναι RWRP για να μην εχεις hum. Με το να αντιστρεψεις απλα τα καλωδια του μεσαιου μαγνητη δε θα εχεις RWRP αλλα μονο RW, θα ειναι δηλαδη οι μαγνητες out of phase μεταξυ τους και θα παρεις εναν πολυ λεπτο, τσιγκινο ήχο (και θα εχει και hum). 

    Yπάρχει τρόπος να μετατρέψεις ένα μαγνήτη σε RWRP αλλα περιλαμβάνει εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς και υπάρχει περίπτωση να μείνεις με τον ασθενή στο χέρι, οπότε δεν προτείνεται παρά μόνο αν το κάνεις για τον πειραματισμό και την εμπειρία. 

  3. Το Sloe Gin δεν ειναι δικο του, το Ballad of John Henry δανειζεται απο το γνωστο αμερικανικο φολκ τραγουδι John Henry (και ειδικα απο την εκτελεση του Mississippi John Hurt) και το Tea for One ειναι διασκευη. Ρε ουτε επιτηδες να τα διαλεγατε 🤣


    Tωρα επι της συλλογης του Joe τι να πεις, το βιντεο παντως (που το πεταξα και προχθες στα βιντεα αλλα δεν προσεχατε 😆) ειναι για advanced αρρωστους. Τα κομματια που βγαζει να δειξει στους τυπους απο το CME δεν ειναι απλα high-ticket vintage items, ειναι τρομερα ιδιαιτερα κομματια ολα τους σχεδον με "λαθος" ή transitionary συνδυασμους specs. Η κοκκινη τελε πχ αν δεν απατωμαι ειναι απο αυτες που θεωρητικα δεν θα επρεπε να υπαρχουν - ο ψηλος με το μουσι ειναι ο chief buyer του CME, ο ανθρωπος εχει hands on experience με vintage Fenders οσο ελαχιστοι επι Γης και απλα την κοιταει και λεει wait what IS this???

     

    • Like 1
  4. Είχα κάνει παλαιότερα ένα τεστακι και κατα τη γνώμη μου σίγουρα υπάρχει συσχέτιση. Υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά του ακουστικού ήχου που περνάνε και στον ηλεκτρικό. Δεν θα έλεγα απαραίτητα οτι μια κιθάρα πρέπει ακουστικα να "μιλάει" καλά για να ακούγεται καλά και ηλεκτρικά, συχνά ισχύει πιστεύω αλλα έχω πετύχει σίγουρα εξαιρέσεις. Και εξαρτάται βέβαια και απο το τι θεωρείς "καλό" ηλεκτρικο ήχο. 

    Εδώ το παλαιότερο τεστάκι με κλιπακια.
     

     

  5. 5 λεπτά πριν, trolley είπε

    Εμένα μου έχει συμβει το αντίθετο, οπότε είμαι στη φάση ότι θα φύσαγα και το γιαούρτι (που λένε).

     

    Οκ εχεις ενα point επειδη το headphones output δεν ειναι εγγυημενα level οποτε μπορει και να γινει ζημια. 

  6. 1 λεπτό πριν, trolley είπε

    Εννοώ και τα δύο.


    Οκ δεκτον. Ειδικα για το headphone output η ενσταση σου σε τι βασιζεται, σε θεματα εμπεδησης?

     

    Συμφωνω οτι απο τη στιγμη που υπαρχει rec out ειναι πιο καταλληλο για τετοιες ταρζανιες, αλλα σε κατι παρομοιες στιγμες παρανοιας επι φοιτητικων χρονων ειχα μονταρει κατι αυτοενισχυομενα της πλακας πανω στο headphone out ενος ενισχυτη και τη δουλεια μας την καναμε (καταφεραμε να ακουσουμε κατι διαλυμενους jazz δισκους στο σπιτι ενος φιλου). Δε το ελεγες listening party αλλα επιβιωσαν και τα αυτια μας και τα ηχειακια.

  7. 10 λεπτά πριν, trolley είπε

     

    Αυτό ειδικά ΔΕΝ θα το έκανα.

    Eννοεις τη χρηση του headphones out ή την χρηση του volume control του hi-fi ενισχυτη? Αν εννοεις το δευτερο συμφωνω, ειναι πολυ risky αλλα ειναι δυνατον.

  8. Βρε παιδια το καναμε ολοι νομιζω ολοι ξεκαθαρο οτι δεν συνισταται γενικα. Ακομα και να μην κινδυνευσουν τα ηχεια δεν βγαζει ιδιαιτερο νοημα.Αλλα αν σαν προσωρινη λυση θελει/χρειαζεται να το κανει καποιος για τον χ ψ λογο γινεται οπως ειπα και εγω και ο trolley.

     

    Τo rec out για το κασετοφωνο σκεψου βγαζει ενα επιπεδο σηματος παρομοιο με αυτο που βγαζει η line out εξοδος μιας καρτας ηχου. Αν το κανεις, ξεκινας την ενταση χαμηλα χαμηλα οπως ειπαμε και fingers crossed θα εισαι οκ. Την ενταση των αυτοενισχυομενων, να ξεκαθαρισουμε - η ενταση του ενισχυτη πιθανον να μην κανει τιποτα επι του tape rec out. 

    Η αλλη επιλογη ειναι το headphone output, οπου εχεις ελεγχο εντασης ΚΑΙ απο τον hi fi ενισχυτη. Ειδικα αν τα αυτοενισχυομενα σου εχουν καποια δευτερευουσα AUX εισοδο το σημα που θα παρουν ειναι πανω κατω οκ.

    • Like 1
  9. Βασικα υπαρχει και το tape record out, που ειναι για να στειλεις σημα σε κασσετοφωνο για εγγραφη - δε ξερω τι σημα ακριβως βγαινει απο εκει (line level?) αλλα ισως επισης ειναι οκ για να οδηγησει αυτοενισχυομενα.

    • Like 2
  10. Αν ειναι αυτοενισχυομενα τα ηχεια σου το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να χρησιμοποιησεις την εξοδο ακουστικων - παιρνεις δηλαδη line level σημα απο εκει και το δινεις ως aux input στα αυτοενισχυομενα. Βεβαια αυτο πρακτικα "παρακαμπτει" τον μισο ενισχυτη, οποτε δε βλεπω και πολλα σεναρια που να εχει ιδιαιτερο νοημα, αλλα μπορει να γινει. 

    • Like 2
  11. Παιδιά αυτά είναι χαζομάρες. Για κάθε νέο πιτσιρικά που ξέρει ποιος είναι ο Μανκούσο υπαρχουν 100 που δεν εχουν ιδέα ποιος είναι ο φίλος, ακούνε ΝΕΕΣ μπάντες που παίζουν με Fender/Gibson και αγοράζουν Fender/Gibson ή παράγωγα αυτών, όπως τους επιτρέπει η τσέπη τους. Δείτε τι παίζουν όλες οι νέες μπάντες σε τεράστια mainstream φεστιβαλ τυπου Glasto κλπ. Η κυριαρχια των κλασσικων αρχετυπων κραταει καλα ακομα. 


    Με ενα γρηγορο ψάξιμο η Fender εχει περιπου το 20% και η Gibson περιπου το 17% του GLOBAL market share, και περιπου 30% εκαστος του US market share, δεν προκειται να εξαφανιστουν με το που φυγει η τωρινη γενια συνταξιουχων.
     

    • Συμφωνώ 1
  12. 4 λεπτά πριν, LK είπε

    Και θα ξανα αναφέρω δικό μου παράδειγμα.

    Αγόρασα Gibson LP studio  στις 2-1-2012 στην τιμή των 748,00 €.

    Πόσο να την πουλήσω 12 χρόνια μετά;

    Να λάβω υπόψιν μου ότι η πιο φθηνή studio πλέον είναι στα 1600 €?

    Αυτά είναι αστεία πράγματα.

    Αν την βγάλω τώρα στα 500 € , έφυγε χθες.

    Αν την βάλω 1000 θα τη κοιτάω για πάντα

     


    Αυτη τη στιγμη αν την βαλεις 1000 ναι θα την κοιτας μαλλον. Αλλα περσι πχ, μονο στα auctions που παρακολουθω ειδα να φευγουν 5-6 studio απο early 00s/10s κοντα στο χιλιαρικο, που προφανως αγοραστηκαν σε τιμη συγκρισιμη της δικιας σου. 

  13. Παραπάνω απο 200 επιβιώνουν, με σχετική σιγουριά. Οι ονομαστικές λίστες έχουν γύρω στα 270-280 και απο αυτά λίγα "αγνοούνται", υπάρχουν δε και εκτιμήσεις ότι μπορει να επιβιώνουν 400 με 500 συνολικά.

  14. 4 λεπτά πριν, methylene blue είπε

    Και αν θεσπιστει φορος στα εσοδα απο πωληση μεταχειρισμενων;


    Αυτό είναι κάτι που ισχύει σε άλλες χώρες, πχ στην Αγγλία υπάρχει το λεγόμενο Capital Gains Tax, αν και πρακτικά στο 99% των περιπτώσεων που συζητάμε εδώ δεν εμπλέκεται. Είναι ένας φόρος που είσαι υποχρεωμένος να πληρώσεις επι των κερδών που βγάζεις απο πώληση κάποιου asset του οποίου η αξία αυξήθηκε και συνήθως αφορά πωλήσεις ακινήτων, μετοχών κλπ αλλά καλύπτει και προσωπικά αντικείμενα υψηλής αξίας (πχ έργα τέχνης, κοσμήματα κλπ κλπ - νομίζω το όριο είναι 6,000 λίρες). 

    Οπότε πρακτικά εμάς δεν μας αφορά καθώς δε νομίζω οι περισσότεροι μας να πουλάμε και να αγοράζουμε αβέρτα vintage και boutique με 5ψηφιες τιμες, αλλα άν λέμε τώρα εγώ είχα αγοράσει προ εικοσαετίας μια pre-war D-28 για $40,000 και την πουλούσα σήμερα για $100,000 θα έπρεπε να το δηλώσω στην εφορία και να πληρώσω ένα φέσι επι των $60k κερδος (μειον ενα κάποιο αφορολόγητο) που έβγαλα.

     

  15. 44 λεπτά πριν, Nekkon είπε

    Άρα τι; Θα ξαναπέσει η μεταχειρισμένη Μεξικάνικη Strat στα 600€ που παλιά τόσο την αγόραζες καινούρια; 


    Ισως. Οτι θα πέσουν οι τιμες θα πέσουν, αυτο ήδη το βλεπεις να συμβαινει απλα ίσως όχι τόσο δραστικά όσο θα περίμενες. Και δεν είναι σίγουρο οτι θα φτάσουν πχ στα 600 για MIM strat, ή σε οποιοδήποτε αλλο παλιό επίπεδο.

    Η αγορά των μεταχειρισμένων έχει κάποιες ιδιαιτερότητες σε σχέση με αυτή των καινούργιων οργάνων. Για ένα κατασκευαστή ή για έναν retailer η πώληση είναι ζήτημα ζωής και θανάτου - αν ο καταναλωτής δεν αγοράζει το προιόν σου επειδή το θεωρεί πολύ ακριβό έχεις μεγάλο θέμα, και αν δεν θες να μπεις μέσα πιθανότατα θα πρέπει κάπως να ρίξεις τις τιμες και τα κόστη σου. Πρέπει να πουλήσεις, end of story.

     

    Στην αγορά μεταχειρισμένων απο την άλλη έχεις πολλούς ιδιώτες οι οποίοι ΔΕΝ βασίζονται σε μια κάποια πώληση για να επιβιώσουν οικονομικά. Ναι οκ υπάρχουν και επιχειρήσεις που μεταπωλούν μεταχειρισμένα όπως υπάρχει και κόσμος που πουλάει όργανα του λόγω σοβαρής και άμεσης οικονομικής ανάγκης, αλλα κατα κύριο λόγο μιλάμε για κόσμο που πουλάνε επειδή θέλουν να πάρουν κάτι άλλο, κάτι δεν τους έκατσε, κάτι βαρέθηκαν κλπ. 

     

    Οταν λοιπόν δεν πιέζεσαι για άμεσο cash flow, δεν συντρέχει κάποια ανάγκη οικονομική μπορείς κάλιστα να μήν πουλήσεις. Σχεδόν όλοι όταν βάζουν κάτι για πώληση έχουν στο νου τους μια κάποια τιμή κάτω απο την οποία θεωρούν ότι δεν αξίζει να πουληθεί κάτι, χωρίς αυτήν απαραίτητα να είναι η τιμη στην οποία επιδιώκουν να πουλήσουν. 

     

    Πουλάω μια κιθάρα σε (θεωρώ) καλή, χαμηλή τιμή και δεν φεύγει επειδή η αγορά έχει πατώσει, έχουν σφίξει τα ζωνάρια και ξεπουλάνε όλοι? Ε ας μη πουληθεί, για Χ ευρώ καλυτερα να την έχω να κάθεται μήηηηπως και χρειαστεί ποτέ παρά να την σκοτώσω τελείως. 

    • Συμφωνώ 1
  16. Ειναι και αυτο, επειδη το εβαλε προς πωληση ο αλλος για 700 ευρω δεν παει να πει οτι πωλειται και τοσο. Το Reverb δειχνει οι τιμες τους (actual τιμες) να ειναι στα 200-300 ευρω τον τελευταιο χρονο.

    • Like 1
  17. 1 λεπτό πριν, mkm είπε

    'Ετσι είναι δύσκολο για συμπέρασμα...

    Αν κάτι όμως κυκλοφορεί ακόμα, δεν θα πρέπει να προσεγγιστεί ανάλογα. ΠΧ εχω ενα Fender Blues Junior που τον είχα πάρει απο DV247 UK το 2008, όταν η λίρα ήταν κάτω και το φπα στην Αγγλία 15% στα 360 Ευρώ. Σήμερα έχει στο Thomann 798. Ποια τιμή θα ήταν η σωστή;


    Προσωπικα δεν θεωρω οτι ειναι παραλογο να ανατιμολογειται κατι αναλογα με το ποσο κοστιζει τωρα, ασχετως του ποσο αγοραστηκε υπο αλλες συνθηκες. Το αντιθετο μαλιστα.

     

    Απο τη στιγμη που ενας Blues Junior κανει γυρω στα 800 ευρω, το οτι εσυ τον αγορασες κααααποτε 360 δεν παει να πει οτι θα πρεπει ντε και καλα να τον δωσεις max ενα 30% κατω απο εκεινη την τιμη των 360. Ειναι παραλογο. Αν αγοραζες το 2008 ενα διαμερισμα για ενα Χ ποσο, σημερα θα κοιταγες να το δωσεις με βαση το Χ ποσο που εδωσες τοτε ή με βαση του ποσο κοστιζει ενα αντιστοιχο διαμερισμα σημερα?

    Να στο θεσω αλλιως: τον Fender Blues Junior τον αγορασες το 2008 για 360Ε, και αξιζε 360Ε του 2008. Με 360Ε του 2008 εγω (σχεδον) πληρωνα το νοικι μου στην Αγγλια καλη ωρα, με 360Ε του σημερα δε πληρωνω νοικι ουτε για κοτετσι. Αν με 360Ε του σημερα πληρωνα το νοικι μου, ε ισως και ο Blues Junior καινουριος να εκανε ακομα 360Ε, ελα ομως που δεν κανει. 

    Στην προκειμενη περιπτωση μια τιμη 400-500 ευρω κατ'εμε ειναι λογικη αναλογα και την κατασταση του ενισχυτη.

    • Like 1
  18. Ισχύει όντως, οι λόγοι είναι ψιλοπροφανείς όπως ανέφερες. Οι τιμες των μεταχειρισμένων είχαν ανεβεί παρα πολυ εν μέσω πανδημίας καθως είχε ανεβει η ζητηση δραστικά και απο την αλλη είχε πεσει η προσφορά καινούριων οργάνων, δεν έβρισκες στοκ ευκολα. Προφανώς δε θα κρατούσε εσαεί αυτο. 

    Πέραν του οτι όπως είπες το αναφέρουν αρκετοί δεξιά αριστερά πλεον το έχω παρατηρήσει ο ίδιος έντονα στην αγορα εντος UK, την οποία γενικα παρακολουθώ αρκετά κοντα. Ειδικά τελευταία που έχω κανα δυό όργανα στο Reverb που προσπαθώ να πουλήσω και παραλληαλα ψάχνομαι για 2-3 άλλα που με ενδιαφέρουν. Βλέπω οτι γενικά δεν κινούνται τα πράγματα όσο γρήγορα όσο παλαιότερα. Υπαρχουν δηλαδη όργανα που κοιταω τα οποια είναι listed εδω και κανα δυο μήνες σε τιμή που πριν απο ένα χρόνο θα είχαν εξαφανιστεί εντός ημερών - ισως να τα είχα πάρει εγω κιολας 😆

    • Συμφωνώ 1
  19. Παιδιά ο ανθρωπος παιζει σε μαγαζί που βρισκεται στο Key Largo, FLORIDA. Οποιαδήποτε συζήτηση περι ενδυματολογικού (και γενικότερα κοινωνικού) κώδικα είναι χαμένη απο τα αποδυτήρια. 😆

    • Χαχα 1
    • Συμφωνώ 1
  20. 6 λεπτά πριν, Άγιος είπε

    Δεν το έβγαλα από το μυαλό μου, κάπου το έχω διαβάσει ότι η ενημέρωση δεν πρέπει να είναι αποκλειστικά ιδιωτική, πρέπει να υπάρχουν και δημόσια μέσα σε μια δημοκρατία για την αυτοπροστασία της. Δεν επιμένω γιατί δεν θυμάμαι που το βρήκα αυτό


    Aν το εννοεις σαν γενικη αρχη/διαπιστωση, συμφωνω και επαυξανω - ειμαι γενικα υπερ της υπαρξης κρατικων μεσων, για πολλους και διαφορους λογους, και συμφωνος με την χρηματοδοτηση τους μεσω φορολογικων μεσων. Δεν ειμαι/ημουν δηλαδη υπερ του κλεισιματος της ΕΡΤ, δεν το εγραψα για αυτο το παραπανω - απλα θυμαμαι να μου φαινεται περιεργο τοτε να ακουω παντου σε καναλια, συζητησεις κλπ οτι το Συνταγμα προβλεπει και θεσπιζει κρατικη τηλεοραση και εγω να μη βρισκω τιποτα σχετικο στα αρθρα του, ε και μετα ηρθε και η αποφαση του ΣτΕ και εδεσε.

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου