Προς το περιεχόμενο

odis13

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    6.093
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    6

Video Comments από odis13

  1. 32 λεπτά πριν, Superfunk είπε

    πονεσε η καρΝΤια μου....κριμα η κιθαρα...

    κανει και λαθος ο.....εκτιμητης....η κιθαρα εχει SLAB BOARD ,οχι veneer board ....


    Ναι ειναι πραγματικα οχι απλα refin αλλα α) ΚΑΚΙΣΤΟ refin και β) παιζει να ηταν originally απο τα πιο σπανια custom colours. Woopsie. 

    Oσο για το slab ναι προφανως και ειναι, slip of the tongue θα ηταν γιατι και στην περιγραφη του βιντεο το γραφουν σωστα (ως slab δηλαδη) και το αναφερουν και κανα δυο φορες.

  2. Eιναι φοβερο αυτο το μαραφετι, και εξαιρετικα έξυπνη η ιδεα του. Oκ ειναι ακριβο αλλα στην τελικη με αυτο κανεις μια αγορα και  "σωζεις" ταυτοχρονα ολες σου τις ακουστικες, φτανει να εχουν πανω piezo ή καποιο bridgeplate transducer.

    • Συμφωνώ 1
  3. Δεν έχω σοβαρή πείρα ο ίδιος δυστυχως απο εσωτερικά μικρόφωνα - δεν παίζω live συστηματικά και στις λιγοστές περιπτώσεις που χρειάζομαι ηλεκτρικά βολευομαι με ότι υπαρχει (έχω soundhole pickup σε μια κιθάρα, piezo σε μια άλλη κλπ). Μόνο με βάση τι εχω ακούω απο τρίτους να παίζουν live / σχόλια που διαβάζω μιλάω. 

    Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για το Fishman Rare Earth Blend πάντως, που είναι συνδυασμός του Rare Earth μαγνήτη (πολύ κλασσική soundhole επιλογή, τον βλέπεις παντου και ακούγονται πολυ καλά λόγια) με εσωτερικο mic. Πλάκα πλάκα νομίζω βλέπω και στο εν λόγω βίντεο έναν πάνω στην κιθάρα του Lange, τώρα είναι μόνος του, είναι ο Blend, τον ακούμε ή όχι στο βίντεο δε ξέρω.

    Μετά πάλι υβριδικό σύστημα που ακούγεται δυνατο (και μια φορά που το δοκίμασα μου φάνηκε ειδικά ωραίο το mic του, πολυ περιορισμένη hands-on πείρα αλλα still) είναι το Anthem της LR Baggs - piezo με μικροφωνο.


     

    • Ευχαριστώ 1
  4. Καλα για τα χέρια του Lage δε χρειάζεται να πουμε τίποτα, αλλα τα μικρά on-board μικρόφωνα για ακουστικες κιθάρες (πολλα μπαίνουν μέσα στο όργανο, εδώ έχει σχεδόν κανονικό mic εξωτερικά) έχουν ανεβεί πολύ πλεον, μπορείς να πάρεις πολύ ωραίο, φυσικό ήχο. 

    • Like 2
  5. Α καλα, νομιζα οτι ειχα βαλει το λινκ και το ξεχασα. 🤣

    Ειναι ενας τυπος που φτιαχνει κιθαρες στο Νοτινχαμ, και περιεργως βγαζει δικα του hardware, του τα φτιαχνει καποιο τοπικο μεταλλουργειο. Μου αρεσε η γεφυρα του, μονο 2 saddles με 3 χορδες το καθενα. 

    https://www.nottinghamcityguitars.com/shop/ncg-bayou-vandalism-yellow/

  6. Δε ξερω αν ειδατε πουθενα την τιμη παντως να γελασετε και λιγο, κοντα 8 χιλιαρικα λεει 🤣.

    https://www.guitarguitar.co.uk/product/220628388303003--tyler-dann-huff-yellow-classic

     

    Μια φορα επιασα Tyler στη ζωη μου και κακα τα ψεματα, μια τυπικη strat ηταν εκ πρωτης οψεως αλλα η ρημαδα κατι ειχε μαγικο, δε ξερω τι διαολο ηταν αλλα ειχα πει τοτε οτι αν επαιζα πιο σοβαρα ή/και βιοποριστικα θα ειχα κανει το *** μου παιξιμαδι να παρω μια. Αλλα να επαιρνα μια του στυλ 2-3 χιλιαρικα, που μπορεις να βρεις μεταχειρισμενη εκει μεσα ευκολα σχετικα...τα 8 που ειδα online για αυτη ειναι λιγο ανεκδοτο.

     

    Οσο για τον ηχο, κατι για Bogner ειδα στην περιγραφη. Αυτο που εχει παντως και μου αρεσει πολυ (και νομιζω ειναι κατα 99% θεμα των Seymour Duncan Hot Stack, οχι τπτ Tyler μαγικα) ειναι το smoothness με μονους σε modern gain ηχους. Δε μπορω τον "κοκκο", δε ξερω πως να το πω - οι high output μονοι μαγνητες, σε high gain σκηνικα ειδικα, εχουν στα δικα μου τα αυτια ενα granularity, ενα πραμα σαν να εχει μπει αμμος στο παπουτσι σου ηχητικα ρε παιδι μου, δεν εχω ιδεα αν βγαζω νοημα αλλα αυτο το πραμα ΔΕ ΤΟ ΜΠΟΡΩ ΚΑΘΟΛΟΥ, και το "ακουω" σχεδον παντου. Εδω ηταν πολυ λιγοτερο εμφανες και καραγουσταρα. 

    Το ιδιο πραμα ακουγα και στον 80ς ηχο του Zappa που αν δεν κανω λαθος παλι Hot Stack ειχε σε εκεινη την butterscotch strat. Ισως φτιαξω μια partcaster καποτε...

     

    382602808_18227545309216629_5458165485449213679_n.jpg

    • Like 2
  7. 3 ώρες πριν, Nekkon είπε

    Τον πάω με χίλια σαν τύπο. Λεφτά έχει να την πάρει, why not

     

    Φυσικα - ειχε τα λεφτα, την γουσταρε και πολυ καλα εκανε. Ετσι και αλλιως, αυτες οι κιθαρες πλεον εχουν ξεφυγει κατα πολυ απο τις τσεπες των κοινων θνητων, και με την εξαιρεση μερικων rock-star grade επαγγελματιων οι περισσοτερες βρισκονται σε ιδιωτικες συλλογες οπου δεν τις βλεπει ανθρωπος, αν δεν ειναι δηλαδη μονιμα μεσα σε καμια θυριδα. Αν μη τι αλλο ο φιλος Μομοας αν καταλαβα καλα στο βιντεο ειπε πως θελει η κιθαρα αυτη να χρησιμοποιειται για ηχογραφησεις απο διαφορους μουσικους στους οποιους θα τη δανειζει οποτε power to him!


    Y.Γ. Αν δεις και το δευτερο βιντεο, η συγκεκριμενη κιθαρα ειναι μεν η πρωτη D-28 αλλα εχει υποστει δραματικες αλλαγες, including a new top and bracing, σε βαθμο που ειναι κατι σαν υβριδιο μεταξυ pre-war και post-war specs οποτε σιγουρα δεν την λες "holy grail herringbone". Πολυ ενδιαφερον οργανο παντως!

    • Like 1
  8. A και μολις θυμηθηκα: αποσπασμα απο μια παλαια συνεντευξη του τεραστιου Ζοζεφ που πετυχα τις προαλλες σε ενα επεισοδιο της σειρας "Τα Στεκια - Ιστοριες Αγοραιου Πολιτισμου" που πραγματευοταν τα οργανοποιεια μπουζουκιων (υπαρχει ολοκληρο στο yt). Μιλαει προς το τελος για τις εκπτωσεις στο κουρδισμα που γινονται αναγκαιες με τα ταστα και για το ποσο σημαντικος ειναι ο μπαγλαμας καθως μπορει να ντουμπλαρει την μελωδια του μπουζουκιου μια οκταβα πανω με μεγαλυτερη ακριβεια.
     

     

    • Like 3
  9. Ακριβως. Προσωπικα ο λογος που ποσταρα το βιντεο ειναι η πρωτη κιθαρα που αναφερεται, αυτη που εφτιαξε ο Panormo για τον Thompson το 1829. Διαβαζα το βραδυ ενα βιβλιο που την ανεφερε και κουφαθηκα λιγο, ηξερα για τις microtonal κιθαρες αλλα δεν ειχα παρει χαμπαρι οτι ειχαν γινει αποπειρες (πετυχημενες μαλιστα) απο ΤΟΣΟ νωρις. Ψαχνωντας πληροφοριες για αυτο το οργανο επεσα και πανω στο βιντεο του Cogulu.

     

    Νομιζω βεβαια πλεον μετα απο και τοσα χρονια "μοντερνας" μουσικης με την κιθαρα σε κυριαρχο ρολο ο ηχος της με τα "λαθη" του εχει γινει αναποσπαστο κομματι του τροπου που ακουμε, και αυτο σε συνδυασμο με την πολυπλοκοτητα (και συχνα ημιτελη φυση) τετοιων "λυσεων" εχει καταδικασει τις microtonal κιθαρες σε τρομερα μικρο niche.

     

    Ειδικα αν ειναι να συνυπαρξεις με αλλα οργανα που υποφερουν απο τις ιδιες ατελειες στο πλαισιο μπαντας δεν εχει κανενα νοημα. Για την εκτελεση πολυ συγκεκριμενου σολιστικου ρεπερτοριου φυσικα μπορω να το δω...

     

    Στην τελικη η κιθαρα ειναι αυτο που ειναι - μπορουμε να αφησουμε την επιτευξη της τελειοτητας του κουρδισματος στο βιολι και τα λοιπα αταστα οργανα, μια χαρα το καταφερνουν αιωνες τωρα.

     

    Παρεπιπτοντως μιας και εχουμε μαζεψει βιντεακια του Cogulu ας βαλουμε και το παρακατω οπου συζηταει το γιατι καποιος μπορει να θελει να μπλεξει με μια microtonal κιθαρα αντι για μια απλα αταστη:
     

     

    • Like 2
  10. 1 ώρα πριν, fusiongtr είπε

     

    Βρε συ Οδυσσέα στα 16 σου bitches brew?

    Δηλαδή στα 18 σου άκουγες από Stravinsky και πάνω?

    Μεγάλη περίπτωση.

    Το bitches είναι πραγματικά ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ.


    Ναι, no joke - θυμαμαι ηταν τελη Γυμνασιου? αρχες αρχες Λυκειου? Θυμαμαι και πως ετυχε να παρω τον δισκο. Ειχα πρωτοξεκινησει να ακουω κατι ψιλα απο jazz και ο Miles Davis ηταν ενας απο τους λιγους του χωρου που ηξερα, ειχα ακουσει κατι λιγα και ηξερα οτι μου αρεσει. Παω στα Metropolis διπλα στην Αριστοτελους, ψαχνω ΤΣΑΖ, βρισκω το καρτελακι Miles Davis. Eιχε 2-3 album ολα και ολα, μια best off συλλογη πολλαπλων δισκων που ηταν εκτος του χαρτζιλικοbudget, κανα δυο που δεν τα ηξερα και το Bitches Brew. Αυτο θυμομουν οτι το ειχα δει σε μια λιστα με "Best Jazz Fusion Albums of All Time", oπου φιουζιο βεβαια εγω καταλαβαινα Spyro Gyra, Mike Stern, Marcus Miller και τοιουτα, αλλα τετοια χρονια τετοια λογια, και λεω α εδω ειμαστε - ειναι και διπλο, value for money θα εχω να ακουω καιρο.

    Ε, πηγα σπιτι, το βαζω να το ακουσω, ουτε σολιδια με ντιστορσιο και κορους ουτε σλαπιδια ειχε, τρομαξα. Αλλα κολλησα ασχημα - τον ελιωσα τον δισκο κυριολεκτικα, ελαχιστους αλλους τους εχω ακουσει τοσο οσο αυτον, και παραμενει desert island pick. Ειδικα το εν λογω κομματι που ποσταρα (περαν και της προφανους συσχετισης με τον MacLaughlin) το ειχα μαθει απεξω γιατι ηταν το ενα κομματι με "λογικη" διαρκεια, οποτε και το αυτοματο pick στο οποιο υπεβαλα φιλους μου σε καθε ευκαιρια (δεν ευδοκιμησε).

    EDIT:

    Οκ φτασαμε στο σημειο να γινει αναφορα σε stream Αρχηγου στο noiz, μπορουμε να το κλεισουμε το μαγαζι 🤣

    • Like 1
  11. Ο Snoop Dog και ο Willie Nelson ειναι καιρο φιλοι, ενωμενοι απο...κοινα τους ενδιαφεροντα🤣. Ο Snoop ειχε δηλωσει οτι ο Nelson ηταν ο μονος ανθρωπος ever που καταφερε να τον κανει outsmoke. Eχουν εμφανιστει μαζι πολλες φορες.
     

     


    Χαιρομαι που ειδα και τον Billy Strings στo παρτυ, that kid is really going places. Διαλεξε να πει και 2 πολυ αγαπημενα μου κομματια.

    • Like 1
  12. Τρομερα ενδιαφερον (και διασκεδαστικο) βιντεο απο διαλεξη του Ken Parker, ειδικα το κομματι απο το 33ο λεπτο οπου εξηγει την διαφορα στη δονηση της γεφυρας και του καπακιου μεταξυ ενος βιολιου (bowed) και μιας archtop κιθαρας (plucked). 

  13. 3 λεπτά πριν, billaraskats27 είπε

    Πιο παραδοσιακα μονοπατια εδω. Παλι ομως το ιδιο vibe μου αφηνει. Νερακι. Δε την ειχα παρει καθολου χαμπαρι αυτη τη μερια του Rice. Οσες φορες ειχα πεσει πανω του ηταν μεν γιγαντιος αλλα τυπικος bluegrass. Κιθαρα, φωνη ολα. Αυτη τη μερια του που ακουω στα δυο instumental που ανεβασες δεν την ηξερα. Κι εχω παθει πλακα (Εν τω μεταξυ εβαλα ολο το αλπουμ με το... ωραιο εξωφυλλο ν'ακουσω)

    H Νew Acoustic πλευρα του Rice εχει πολυ ψωμι, και με το Tony Rice Unit και με τις δουλειες του με τον Grisman.  To Μar West (το album, το Devlin ειναι compilation απο το Mar West και το Still Inside) και το Backwaters ειναι σεμιναρια!

     

    • Ευχαριστώ 1
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου