Προς το περιεχόμενο

Μανώλης Χναράκης

Guru
 • Αναρτήσεις

  4.840
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Ημέρες που κέρδισε

  1

Μανώλης Χναράκης ήταν Μέλος της ημέρας 20 Δεκεμβρίου 2018

Μανώλης Χναράκης είχε την πιο δημοφιλή συμμετοχή!

ΦΗΜΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

113 Excellent

1 Follower

Σχετικά με τον Μανώλης Χναράκης

 • Rank
  Keyboard Guru

Bio

 • Mojo
  Πλήκτρα
 • Gear List
  Διάφορα, κυρίως πληκτροφόρα και φυσικά με MIDI.
 • Επάγγελμα
  a
 • Τόπος
  Αθήνα
 1. Καλά αυτά τα μονά looper αλλά μέχρι εκεί. Για παραπάνω δυνατότητες..... πρέπει να κάνεις ακροβατικά Για να κάνεις σωστά αυτό που αναφέρεις αρχικά, πρέπει να έχεις looper που να υποστηρίζει τουλάχιστον δύο λούπες και φυσικά να διαθέτει σύνδεση για τον συγχρονισμό που θέλεις να κάνεις με το SDRUM. Συνήθως τα διπλά looper διαθέτουν δυνατότητα εναλλαγής αλλά όχι όλα, για παράδειγμα το RC-20 ενώ είναι διπλό looper, δεν διαθέτει σύνδεση για συγχρονισμό με άλλα μηχανήματα. Θα πρέπει να κοιτάξεις για άλλο looper.
 2. Δοκιμασμένα που μου έχουν πει πελάτες επαγγελματίες: https://proav.roland.com/global/products/r-44/ https://eshop.bonstudio.gr/el/roland-4-ch-sd-portable-recorder-20538 https://proav.roland.com/global/products/r-88/ https://eshop.bonstudio.gr/el/roland-8ch-portable-recorder-w-smpte-code-24152
 3. Απ'ότι βλέπω το tc electronic Ditto X4 Looper δεν έχει σύνδεση Jamsync, ενώ τα express xt έχουν. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις καλώδιο (μετατροπέα) από Jamsync σε MIDI. Δεν το γνωρίζω αλλά νομίζω πως πρέπει να γίνεται, με την διαφορά πως όταν ενεργοποιείς π.χ. το δεύτερο looper θα πρέπει να απενεργοποιείς το πρώτο. Δηλαδή θα πρέπει να πατάς δύο ποδοδιακόπτες. Θα πρέπει να δεις αν σε βολεύει. Τέλος πάντων, μία δοκιμή θα σε πείσει.
 4. Στο βίντεο είναι το tc electronic Ditto X4 Looper και όχι το Digitech JamMan Express XT.
 5. Το Jamsync απ'όσο γνωρίζω μεταφέρει τρία πράγματα, ταχύτητα - σταμάτα - ξεκίνα. Αυτό σημαίνει πως αν για παράδειγμα το sdrum είναι πρώτο και τα express xt δεύτερο και τρίτο, τότε πατώντας start στο sdrum θα ξεκινάνε τα δύο express xt ταυτόχρονα με το sdrum και στην προκαθορισμένη ταχύτητα του sdrum. Όταν πατήσεις stop στο sdrum θα σταματήσουν τα δύο express xt. Πρακτικά ελέγχεις το σταμάτα ξεκίνα όλων από το sdrum. Αν εννοείς άλλη λούπα στο πρώτο express xt για το verse και άλλη λούπα στο δεύτερο express xt για το chorus, δεν νομίζω να γίνεται. Το Jamsync απ'όσο γνωρίζω μεταφέρει αυτά που σου είπα πιό πάνω. Δεν μπορεί να στείλει επιλεκτικά start/stop σε κάποιο από τα μηχανήματα που είναι συνδεδεμένα στην ίδια Jamsync αλυσίδα. Δεν το γνωρίζω, αλλά δεν νομίζω το sdrum να μπορεί να στείλει τέτοιου είδους εντολή και ειδικά μέσω της Jamsync συνδεσμολογίας. Ρώτησε την αντιπροσωπεία στα σίγουρα.
 6. Καθόλου αντιπροσωπευτικό. α) Τα τρία από αυτά τα μηχανήματα είναι workstation και το τέταρτο piano. β) Οι δοκιμές και σε όλα είναι μόνο με ήχους πιάνου. γ) Δεν γίνεται αναφορά σε άλλες μάρκες και άλλα μοντέλα όπως για παράδειγμα Roland RD-2000, Dexibell Vivo και γιατί όχι Casio, αφού ο δειγματισμός γίνεται με ήχους πιάνου. δ) Αφού τα τρία τουλάχιστον είναι workstation, γιατί δεν γίνεται επίδειξη δυνατοτήτων; Πολύ καλό το modx6 από πλευράς ήχων, το κλαβιέ όμως για πολλές κλωτσιές. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν τα βγάζουν όπως παλιά σε rack;;;
 7. Προσπάθησε να κάνεις ανάθεση σε άλλο CC (εκτός του 64) να δεις αν δουλεύει όπως θες.
 8. Όχι απαραίτητα. Μόνο αν είναι προ αναθετημένο από τον κατασκευαστή να λειτουργεί ως sustain ή damper. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα πρέπει ο χρήστης να ορίσει - αναθέσει ποιά παράμετρο θέλει, συνήθως κάποιο CC (Control Change). Αυτό είναι soft synth. Να υποθέσω πως εννοείς το hardware synth, δηλαδή το κλαβιέ στο οποίο έχεις συνδέσει τον ποδοδιακόπτη ή το όποιο άλλο synth (hard / soft) παίρνει σήμα MIDI μέσω της ίδιας αλυσίδας. Αυτό είναι λογικό διότι την ανάθεση ή πιό σωστά την μετατροπή του αρχικού μηνύματος sustain (CC64) που εκπέμπει το κλαβιέ σου την μετατρέπεις σε κάτι άλλο που επιθυμείς για κάποια λειτουργία κάποιου soft synth μέσα από το ίδιο το soft synth. Όμως, τα άλλα synth που είναι στην ίδια αλυσίδα εξακολουθούν να ακούνε το πραγματικό - αρχικό εισερχόμενο μήνυμα που είναι το sustain. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι. Για παράδειγμα, μπορείς να αναθέσεις από το κλαβιέ την αλλαγή αυτού του μηνύματος στο CC που αρχικά επηρεάζει το soft synth. Επίσης μπορείς να κλείσεις την λειτουργία του sustain στο μηχάνημα που δεν θες, δηλαδή στον αποδέκτη. Ανάλογα... FS-5U Αν γίνεται στο Nektar, κοίταξε να του αλλάξεις - αναθέσεις κάποιο άλλο CC στην footswitch έξοδο έτσι ώστε να συμπίπτει με το αρχικό CC (του soft synth) που επηρεάζει την λειτουργία που θέλεις (στο soft synth). Έτσι το FS-5U θα ανοιγοκλείνει μόνο το επιθυμητό CC που θέλεις.
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε.