Προς το περιεχόμενο

Μανώλης Χναράκης

Guru
  • Αναρτήσεις

    6.249
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    14

Είδηση Σχόλια από Μανώλης Χναράκης

  1. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας

    Dec 11, 2023 | Ανακοινώσεις | 0 comments

    Σήμερα Δευτέρα 11 Δεκέμβρη συνεδρίασε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας μετά τις τελευταίες Αρχαιρεσίες, για τη συγκρότηση του Προεδρείου του. Από την παραπάνω διαδικασία εκλέχτηκαν :

    Βασίλης Παρασκευόπουλος, Πρόεδρος

    Κώστας Σταυρόπουλος, Γενικός Γραμματέας

    Φώτης Κόλλιας, Ταμίας

    Κωνσταντίνος (Ντίνος) Χατζηϊορδάνου, Αντιπρόεδρος

    Αλέξανδρος Κεντρής, Αν/της Γεν. Γραμματέας

    Δημήτρης Κουφαλάκος, Αν/της Ταμίας

    Αθηνά Κουκή, Γραμ. Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων.

    Σύμβουλοι παρέμειναν οι : Χρήστος Κολοβός, Νίκος Μήλας, Παναγιώτης Γαλάνης, Φώτης Αποστολάρας.  

    Το νέο Δ.Σ. χαιρετίζει τους εκατοντάδες συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα που συμμετείχαν στις εκλογές του Σωματείου μας δίνοντας ένα σημαντικό μήνυμα αισιοδοξίας και διεκδίκησης.

    Η μεγάλη συμμετοχή και η ενίσχυση της αγωνιστικής – διεκδικητικής κατεύθυνσης του συλλόγου μας δείχνει ότι,  η μαζικοποίηση της συλλογικής μας δράσης μέσα στην Πανδημία δεν ήταν συγκυριακή και αποκτά σταθερά χαρακτηριστικά.

    Γίνεται ευρύτερα αντιληπτό ότι στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, κανείς δεν μπορεί μόνος του και το Σωματείο είναι και πρέπει να παραμείνει στήριγμα και οργανωτής των διεκδικήσεων μας.

    Αυτή την ανάγκη δεσμεύεται το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, να υπηρετήσει με αίσθημα ευθύνης, κατανοώντας τις μεγάλες δυσκολίες που έχει αυτή η προσπάθεια.

    Οξυγόνο και δύναμη σε αυτές τις συλλογικές μάχες είναι η ενεργή συμμετοχή όλων στη ζωή και τη δράση του Σωματείου και στα επόμενα δύο χρόνια.

    Μπροστά μας έχουμε ένα θερμό και αγωνιστικό χειμώνα απέναντι σε μία πολιτική που μας χτυπά με κάθε τρόπο.

    Συνεχίζουμε

    μαζί και δυνατοί

     

    πηγή: https://pmu.gr/?p=9511

  2. Ανακοίνωση Εφορευτικής Επιτροπής

    Dec 4, 2023 | Ανακοινώσεις | 0 comments

    Η Εφορευτική Επιτροπή μετά την καταμέτρηση των σταυρών ανακοινώνει τους εκλεγμένους στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

    Ο Συνδυασμός «Αγωνιστικό Μέτωπο Μουσικών» καταλαμβάνει 10 έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο και εκλέγονται με σειρά προτίμησης οι ακόλουθοι :

    Παρασκευόπουλος Βασίλης

    Σταυρόπουλος Κώστας

    Κεντρής Αλέξανδρος

    Κουφαλάκος Δημήτρης

    Κουκή Αθηνά

    Χατζηϊορδάνου Ντίνος

    Κόλλιας Φώτης

    Κολοβός Χρήστος

    Μήλας Νίκος

    Γαλάνης Παναγιώτης

    Ο Συνδυασμός «Ανεξάρτητη Κίνηση Μουσικών» καταλαμβάνει 1 έδρα στο Διοικητικό Συμβούλιο και εκλέγεται ο Αποστολάρας Φώτης.

    Ο Συνδυασμός «Α – συμφωνία» δεν εκλέγει καμία έδρα.

    Για την Κεντρική Εξελεγκτική Επιτροπή, ο Συνδυασμός «Αγωνιστικό Μέτωπο Μουσικών» καταλαμβάνει και τις 5 έδρες και εκλέγονται με σειρά προτίμησης οι ακόλουθοι :

    Κατσαβός Αναστάσης

    Κουκή Χριστίνα

    Κοξαράκης Γιάννης

    Μαλακατές Περικλής

    Στεργίου Αργυρώ (Ηρώ)

    Για Αντιπροσώπους στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (Π.Ο.Θ.Α.), ο Συνδυασμός «Αγωνιστικό Μέτωπο Μουσικών» εκλέγει 21 Αντιπροσώπους,

    ο Συνδυασμός «Ανεξάρτητη Κίνηση Μουσικών» 2 αντιπροσώπους

    και ο Συνδυασμός «Α – συμφωνία» κανέναν.

    Για Αντιπροσώπους στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (Ε.Κ.Α.), ο Συνδυασμός «Αγωνιστικό Μέτωπο Μουσικών» εκλέγει 8 Αντιπροσώπους,

    ο Συνδυασμός «Ανεξάρτητη Κίνηση Μουσικών» 1 αντιπρόσωπο

    και ο Συνδυασμός «Α – συμφωνία» κανέναν.

    Η Εφορευτική Επιτροπή μετά από ένα δύσκολο και επίπονο έργο, ολοκλήρωσε τη διαδικασία των εκλογών και παραδίδει τα Πρακτικά στη νέα Διοίκηση που εκλέχθηκε και η οποία θα συγκροτηθεί σε Σώμα τις επόμενες ημέρες.

    Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα για τη συμμετοχή τους και τη συνεργασία τους.

    Η Εφορευτική Επιτροπή

    πηγή: https://pmu.gr/?p=9474

  3. Ανακοίνωση της Εφορευτικής Επιτροπής

    Nov 18, 2023 | Ανακοινώσεις | 0 comments

    Συνεδρίασε η Εφορευτική Επιτροπή των εκλογών και αποφάσισε τη διενέργεια και ηλεκτρονικής ψηφοφορίας ταυτόχρονα με τη διά ζώσης διαδικασία. Ηλεκτρονικά μπορεί κανείς να συμμετέχει με βάση τις παρακάτω προϋποθέσεις μέσω της πλατφόρμας ΖΕΥΣ σε ημέρα και ώρες που θα ανακοινωθούν άμεσα με βάση τη διαθεσιμότητα της πλατφόρμας.

    Προκειμένου το μέλος του Συλλόγου να συμμετάσχει στην ψηφοφορία εξ αποστάσεως-ηλεκτρονικά θα πρέπει να δηλώσει αυτή την επιθυμία του προς την εφορευτική επιτροπή στην ηλεκτρονική διεύθυνση (mail) *****@*****.tld έως και την Κυριακή 19/11/2023 και ώρα 18:00 αποστέλλοντας ταυτόχρονα στο προαναφερόμενο mail:

    1.     τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του 

    2.     την αστυνομική του ταυτότηταή το διαβατήριο του ή άλλο δημόσιο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει η ταυτότητα του σε μορφή pdf, 

    3.     συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη υπεύθυνη δήλωση, σε μορφή pdf, ότι εξακολουθούν να είναι εργαζόμενοι του κλάδου κατονομάζοντας την επιχείρηση στην οποία απασχολούνται, στην οποία ταυτόχρονα θα δηλώνουν και οποιαδήποτε τυχόν μεταβολή των στοιχείων τους που αναφέρονται στο μητρώο μελών του Συλλόγου σύμφωνα με το καταστατικό αυτού 

    4.     συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη την υπεύθυνη δήλωση, σε μορφή pdf, περί του ότι δεν έχουν ψηφίσει δια μέσου άλλης συνδικαλιστικής οργάνωσης για την εκλογή αντιπροσώπων στα δευτεροβάθμια όργανα, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 10 παρ.1 εδάφιο β του Ν.1264/1982 (εφ’ όσον  ψηφίζουν και για αντιπροσώπους στα δευτεροβάθμια όργανα)

    5.      αν έχει τακτοποιήσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις προς το Σύλλογο με μεταφορά χρημάτων στο λογαριασμό του Συλλόγου θα πρέπει να αποστείλει και την απόδειξη μεταφοράς των χρημάτων προς το Συνδικάτο, προκειμένου να αποδεικνύεται και η οικονομική του τακτοποίηση 

    Θα πρέπει δηλαδή το μέλος που επιθυμεί να ψηφίσει ηλεκτρονικάεξ αποστάσεως, να εκπληρώσει τις ίδιες υποχρεώσεις με το μέλος που επιλέγει να ψηφίσει δια ζώσης. Η εφορευτική επιτροπή αφού προβεί στον απαραίτητο έλεγχο των δικαιολογητικών του μέλους που επιθυμεί να συμμετάσχει στην ψηφοφορία εξ’ αποστάσεως-ηλεκτρονικά και εφόσον πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις που τίθενται, θα του στείλει το σχετικό link και κωδικό για να μετάσχει στην ψηφοφορία εξ’ αποστάσεως. 

    πηγή: https://pmu.gr/?p=9307

  4. Ξεκίνησαν οι εκλογές στον ΠΜΣ.
    Από σήμερα 15/11 έως και τις 20/11 από τις 10:00 πμ έως τις 6:00 μμ ψηφίζουμε στα γραφεία του ΠΜΣ (Σαπφούς 10 Αθήνα) και στα παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα.
     

    Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2023        :  από τις 10.00 π.μ. έως τις 18.00 μ.μ.

    Πέμπτη 16 Νοέμβρη 2023         :  από τις 10.00 π.μ. έως τις 18.00 μ.μ.

    Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2023  :  από τις 10.00 π.μ. έως τις 15.00 μ.μ.

    Σάββατο 18 Νοέμβρη 2023        :  από τις 10.00 μ.μ. έως τις 18.00 μ.μ.

    Κυριακή 19 Νοέμβρη 2023         :  από τις 10.00 π.μ. έως τις 18.00 μ.μ.

    Δευτέρα 20 Νοέμβρη 2023         :  από τις 10.00 π.μ. έως τις 19.00 μ.μ.

  5. Αν κάποιος ενδιαφέρεται να λαμβάνει ενημερώσεις (news letters) να στείλει το email του στο email της παράταξης an.ki.mousikon(at)gmail.com (Ανεξάρτητη Κίνηση Μουσικών).
  6. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥΣΙΚΩΝ
    ( Πρωτοβουλία Ανανέωσης του ΠΜΣ )
     
    Ποιοι είμαστε και τι θέλουμε:
     
    Οι μουσικοί που συγκροτήσαμε την Ανεξάρτητη Κίνηση Μουσικών θέλουμε και παλεύουμε για ένα σύγχρονο, ανοιχτό, μαχητικό, δημοκρατικό Σύλλογο. Ένα Σύλλογο για τους μουσικούς και όχι για την αναπαραγωγή κομματικών θέσεων. Ένα σύλλογο που να αφουγκράζεται τις ανάγκες των ανθρώπων της δουλειάς, επικεντρωμένο στα ζητήματα και τις ανάγκες του σήμερα στο στούντιο, στην πρόβα στο live, στις εκδηλώσεις στους χώρους εστίασης με μουσική, στο ωδείο, στην παράσταση, στο μάθημα, στη καλλιτεχνική δημιουργία.
     
    Με συλλογική προσπάθεια συνενώνουμε τις δυνάμεις για να βελτιώσουμε τις συνθήκες στην εργασία, στην αμοιβή, στην παιδεία, στα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα , με αξιοπρέπεια για το επαγγέλμα μας.
     
    Εμπνεόμαστε από τις μεγάλες μάχες που δόθηκαν το τελευταίο διάστημα από το σύνολο των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στην τέχνη και τον πολιτισμό. Με αφορμή την πανδημία μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωριστούμε μεταξύ μας, να ακουμπήσουμε ο ένας τον άλλον, να συσπειρωθούμε και να δημιουργήσουμε δίκτυα ισχυρά ως τη σημαντικότερη παρακαταθήκη για τις διεκδικήσεις που έχουμε μπροστά μας. Για πρώτη φορά τα σωματεία και οι αυθόρμητες διαδικτυακές πρωτοβουλίες ενωθήκαμε και διεκδικήσαμε δυναμικά τα δικαιώματά μας. Στη συνέχεια μας δόθηκε η ευκαιρία να αναδείξουμε ζητήματα κακοποιητικών συμπεριφορών και εργοδοτικής αυθαιρεσίας.
     
    Τελευταία, το χειμώνα που μας πέρασε, με αφορμή το Π.Δ. 85 άνοιξε η κουβέντα γύρω από το ζήτημα της παιδείας, τις διαβάθμισης των Πτυχίων που χορηγεί το Υπουργείο Πολιτισμού και της πιστοποίησης προσόντων.
     
    Δείξαμε με τον καλύτερο τρόπο ότι μόνο ενωμένοι και με σωστή τεκμηρίωση μπορούμε να καταφέρουμε σπουδαία πράγματα.
    Είμαστε αισιόδοξοι/ες γιατί μπορεί να βλέπουμε τις δυσκολίες που έχουμε μπροστά μας, ταυτόχρονα όμως είμαστε σίγουροι και σίγουρες ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.
  7. Καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου. Με αφορμή την κατάθεση υποψηφιότητας για Εφορευτική Επιτροπή των επικείμενων εκλογών του σωματείου με τους Μουσικούς σε Δράση, διαγράφεται μέλος με ιστορία 23 χρόνων στο Σωματείο, ταμειακά εντάξει και με διαρκή συνδικαλιστική δράση. Η πλειοψηφία εξάντλησε την αυστηρότητά της μένοντας στο γράμμα ενός νόμου που η συνδικαλιστική πρακτική έχει προσπεράσει, προφασιζόμενη την διασφάλιση των εκλογών. Την ίδια διασφάλιση ωστόσο δεν διστάζει να διακινδυνεύσει όταν αποκλείει την ηλεκτρονική ψηφοφορία, όπως ο νόμος υποχρεώνει. Η διαγραφή δημιουργεί υπόνοιες ελέγχου και ερωτηματικά αξιοπιστίας της εκλογικής διαδικασίας, η οποία μάλιστα δοκιμάστηκε στις προηγούμενες εκλογές, όπου η παράταξή μας κινδύνευσε να χάσει μια έδρα στην κατανομή. Θέλουμε έναν σύλλογο δίπλα στους μουσικούς και τα προβλήματα τους και μακριά από κομματικές σκοπιμότητες. Σας καλούμε όλες και όλους στη Γενική συνέλευση του ΠΜΣ, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα 108 του Πάντειου Πανεπιστημίου.

     

     

    Afisa.jpg

  8. 18 ώρες πριν, cos_dr είπε

     Ευχάριστο το γεγονός του integration με pc και πως είναι και audio interface

    Τα περισσότερα τελευταία μηχανήματα διαθέτουν δυνατότητα MIDI & AUDIO μέσω USB, κάποια και μέσω Bluetooth.

     

    18 ώρες πριν, cos_dr είπε

    ...αλλά για 2080 ευρώ...

    Είναι λιγάκι θέμα, το Fantom-06 κοστίζει 1555 με ΦΠΑ.

     

    Αλλά είπαμε, είναι για λάτρεις αυτής της σχολής. Άλλωστε υπάρχουν και τα JUPITER-X και JUPITER-Xm που είναι στα 2444 και 1555 αντίστοιχα.

    • Like 1
  9. https://pmu.gr/?p=1892

     

    Σήμερα ημέρα Τετάρτη 17 Νοεμβρίου και ώρα 14.00 κλήθηκαν οι 11 πρώτοι σε σταυρούς προτίμησης με τους Συνδυασμούς που συμμετείχαν («Αγωνιστικό Μέτωπο Μουσικών» και «Μουσικοί σε Δράση») με βάση τα αποτελέσματα των πρόσφατων αρχαιρεσιών μας στις 5, 6, 7, 8 και 9 Νοέμβρη 2021, και συγκροτήθηκε σε Σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο.

    Μετά από μυστική ψηφοφορία όπως προβλέπει το καταστατικό, εκλέχθηκε το Προεδρείο του Π.Μ.Σ. που έχει ως εξής :

    ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Βασίλης Παρασκευόπουλος

    ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Βασίλης Γκίνος

    ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Κώστας Σταυρόπουλος

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Αλέξανδρος Κεντρής

    ΤΑΜΙΑΣ: Φώτης Κόλλιας

    ΑΝ/ΤΗΣ ΤΑΜΙΑΣ: Δημήτρης Κουφαλάκος

    ΓΡΑΜ/ΤΕΑΣ ΔΗΜ. & ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ: Αθηνά Κουκή

    Και οι συνάδελφοι Ντίνος Γεωργούντζος, Νίκος Μήλας, Στέφανος Νάσος και Ντίνος Χατζηιορδάνου ως μέλη του Δ.Σ.

    • Like 1
  10. Σήμερα Τρίτη 9/11/2021 είναι η τελευταία ημέρα των εκλογών.

     

    Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος

    Σαπφούς 10, Αθήνα

    105 53, Πλ. Κουμουνδούρου
    5ος όροφος


    Οι κάλπες θα είναι ανοιχτές από 10:00 έως 19:00.

     

    Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα Ταμειακώς Εντάξει μέλη του Συλλόγου με την επίδειξη της ταυτότητάς τους ή άλλου επίσημου εγγράφου.

  11. Η οικονομική και υγειονομική κρίση που διανύουμε είναι μια άβυσσος για τις παραστατικές τέχνες. Η κατάσταση αυτή δεν είναι πρωτοφανής: ο καλλιτέχνης είναι ιστορικά ριγμένος στην κοινωνική διαπραγμάτευση. Η εργασιακή επισφάλεια και η οικονομική αβεβαιότητα είναι διαχρονικά χαρακτηριστικά των δημιουργικών βιομηχανιών. Η ιστορία δείχνει πως δεν υπάρχει τομή, άλμα, ανατροπή που θα δικαιώσει τους Έλληνες καλλιτέχνες - μόνο κλίμα και περιβάλλον που πρέπει να καλλιεργηθεί για να γίνει πρόσφορο.

     

    Τι είδους καλλιέργεια είναι αυτή; Κάθε κίνημα, στάση, απεργία, κάθε διαμαρτυρία και διεκδίκηση που αναζητά στήριξη από την κοινωνία, θα πρέπει να την έχει εκπαιδεύσει, να έχει «ποιήσει ήθος”. Και πόσοι από μάς πραγματικά έχουμε συμπεριλάβει στις προτεραιότητες της δουλειάς μας την αγωγή της ψυχής, που ποιεί το ήθος αυτό. Ειδικά σε συνθήκες απορρύθμισης της επικοινωνίας, όπου η τέχνη υποβαθμίζεται σε “περιεχόμενο” για το διαδίκτυο και τα ΜΜΕ. Η τέχνη που χρειάζεται να επισημαίνει πόσο απαραίτητη είναι, ή δεν είναι απαραίτητη ή δεν είναι τέχνη.

     

    Τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό; Να αποδεχτούμε την ανάγκη που έχει ο ένας για τον άλλο και να αναζητήσουμε τις λύσεις που μόνο η συλλογικότητα μπορεί να προσφέρει. Καλλιτέχνες και στελέχη της βιομηχανίας, χρωστάμε στο κοινό, στην τέχνη και στον εαυτό μας, να γίνουμε καλύτεροι, σοφότεροι, δυνατότεροι - και πάνω απ’ όλα αλληλέγγυοι. Διεκδικούμε τα ελάχιστα κεκτημένα μας, αλλά πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί τα κεκτημένα μας είναι ελάχιστα και γιατί η κοινωνική μας προσφορά δεν είναι αυτονόητη.

     

    252018829_10222962338860881_738106576699

  12. Οι ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ θέλουν έναν μαζικό Σύλλογο, που να εμπνέει όλους όσους προσφέρουν μουσικές υπηρεσίες, σύγχρονο και εξωστρεφή, αγωνιστικό, κομματικά ανεξάρτητο και σε διαρκή αυτοκριτική. Είμαστε εδώ για να προσθέσουμε στην αγωνιστικότητα, να συμβάλλουμε στην επιμόρφωση και να ενισχύσουμε τον αγώνα του Συλλόγου σε όλα τα μέτωπα. Οι διαφωνίες μας δεν πηγάζουν από κομματική γραμμή, δεν είμαστε υποκινούμενοι ή ιδιοτελείς κι αναγνωρίζουμε ένα και μοναδικό συμφέρον, αυτό των μουσικών. Όποιο όργανο κι αν κρατούν, όποια μουσική κι αν παίζουν, όποιο κόμμα κι αν ψηφίζουν.

     

    MSD.jpg

    • Like 1
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου