Προς το περιεχόμενο

ez

Guru
 • Αναρτήσεις

  1.662
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Ημέρες που κέρδισε

  12

ez ήταν Μέλος της ημέρας 16 Οκτωβρίου 2021

ez είχε την πιο δημοφιλή συμμετοχή!

8 Followers

Bio

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή ez

Rock Star

Rock Star (3/4)

749

Φήμη

 1. Η πρώτη σου πρόταση δυστυχώς "ακυρώνει" τη δεύτερη. Ωραίες είναι όλες (έχω παίξει με αμερικάνα Sky, εξαιρετική κιθάρα) αλλά αν έχεις μεγαλώσει λατρεύοντας μουσική 50ς-60ς-70ς, ησυχία δεν βρίσκεις, ψάχνεις για δισκοπότηρα.
 2. Στη ζωή μου κατά διαστήματα υπήρξα μπυρόβιος - αν και κυρίως σε ότι αφορά την ποσότητα και όχι την ποιότητα. Τα τελευταία χρόνια ξανάρχισα να ψιλοπίνω μπυρίτσες και να μου αρέσουν, λίγα πράγματα βέβαια, κυρίως με το φαγητό. Αγαπημένες μου είναι αυτές που αποδεδειγμένα δε μου φέρνουν πονοκέφαλο, ήτοι Urquell, Βεργίνα, Bud και βέβαια αγαπώ πολύ τις μαύρες (Guiness, Murphy) και γενικά τα χλωμά βρετανικά πλύματα, τιμητική διάκριση στην κόκκινη McFarland.
 3. Εύγε Ντοκ, διαφωτιστικό τεστ. Οι διαφορές στην ακουστική σύγκριση είναι πολύ μεγάλες, όμως είναι και αυτή που μας ενδιαφέρει λιγότερο αφού μιλάμε για ηλεκτρική κιθάρα, ενδεικτικές και χρήσιμες όμως. Είναι δύσκολο για το μυαλό να "ξεφύγει" απο τη γοητεία του αλουμινίου, έχει αυτό το direct link σε ηχογραφήσεις και ήχους που αποτέλεσαν αναφορά. Το steel Halon είναι νομίζω η "καλύτερη" μέση λύση, πλήρες συχνοτικά και αρκούντως vintage. Το titanium με εντυπωσίασε, μου φάνηκε όμως ελαφρά "κλινικό" και κρύο μέσα στην τελειότητα του. Bronze & brass μεγάλες διαφορές μεταξύ τους αλλά και τα 2 θαρρώ πως απευθύνονται σε κατασκευές με εγγενείς ελλείψεις, εκεί ίσως ισορροπήσουν ήχους και αποκρίσεις και δουλέψουν προκειμένου να "σωθεί" ένα όργανο. Το zamak τενεκές ξεγάνωτος . Σε κάθε περίπτωση, μια κιθάρα είναι "όλον", πολλές φορές κυνηγώντας το "καλύτερο" χάνεις απο χαρακτήρα και ήδη υπάρχουσα και διαμορφωμένη προσωπικότητα, καλό είναι όμως να γνωρίζεις κάποιες λύσεις όταν αντιμετωπίζεις αδυναμίες και είσαι αποφασισμένος να προσπαθήσεις να τις βελτιώσεις. Υπ' αυτή την έννοια, θεωρώ το τεστ που δρομολόγησες πολύτιμο και σ' ευχαριστώ θερμά.
 4. Ε ναι, όταν ο ενισχυτής "σπρώχνεται", το εφέ είναι πιο εμφανές και στ αυτιά και στα χέρια. Ο Trower πάντως (και αυτός) συνηθίζει να καθαρίζει τον ήχο απο το volume της κιθάρας. Επίσης, το τι είναι γκαζωμένος και καθαρός ήχος έχει να κάνει με προσωπική αντίληψη-προτιμήσεις. Θυμάμαι έπαιζα μια φορά και θεωρούσα πως ο ήχος μου πλησιάζει τους ACDC κι έρχεται και μου λέει φίλος μου χαρντροκάς: "ωραίος ήχος μαν, πεντακάθαρος, τσίγκος".
 5. O Trower είναι γνωστός για το wall of sound που έχει, η προσπάθεια σου θυμίζει κάπως την αισθητική του ήχου του αλλά είναι καταδικασμένη εξ αρχής. Κυρίως λόγω της ψηφιακης "αναληθοφάνειας", φυσικό κι επόμενο. Να πω οτι το κομμάτι το παίζει στον νεκ μαγνήτη και -την εποχή που το ηχογράφησε- έπαιζε με την διαβόητη Trower ρύθμιση, πρίμα και μπάσα στο 0 και τα μεσαία στο 10. Αυτή είναι θεωρητικά και η θέση όπου ο λαμπάτος ενισχυτής αποδίδει τα μέγιστα σε συχνότητες, απο κει και πέρα προστίθενται θολούρα και "ξύσιμο".
 6. Zinky Velveteen 13w. Τα καλώδια των μαγνητών αν είναι μεταλλικά και ακουμπάνε μεταξύ τους μέσα στη κιθάρα, όταν αλλάζει η πολικότητα δε θα παίζουν, γι αυτό σε ρωτάω. Απλή, εύκολη και γρήγορη λύση σ αυτή τη περίπτωση είναι να τυλίξεις το ένα καλώδιο με χαρτοτεηπ. Νάσαι καλά.
 7. Πρέπει να κάνει συνδεσμολογία γνώστης ηλεκτρονικός, εγώ δεν ξέρω να σου πω ακριβώς. Αν έχεις γνώσεις και ικανότητες με κολλητήρια, δοκίμασε. Οι μαγνήτες σου είναι με braided wire?
 8. Γίνεται και με απλά καλώδια, η αναστροφή του magnet bar είναι ας πούμε ο "παραδοσιακός" βίντατζ τρόπος και συνήθως επιλέγεται για μόνιμη χρήση χωρίς push pull.
 9. Το low output δεν είναι πανάκεια. Το voicing κάθε μαγνήτη καθορίζεται απο πολλές παραμέτρους.
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Κανονισμοί της σελίδας.