Προς το περιεχόμενο

quintiplet

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    338
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από quintiplet

  1. Παιδιά καλησπέρα, μετά από πολύ καιρό. Έχω μια ερώτηση για τις αγγελίες. Ενώ είμαι συνδεδεμένος κανονικά στο νοιζ, όταν πάω να ανοίξω νέα αγγελία μου ζητάει ξανά user name & password, και κατά περίεργο τρόπο δεν δέχεται αυτά με τα οποία μπαίνω κανονικά στο site. Φαντάζομαι ότι το έχουν αντιμετωπίσει και άλλοι, δυστυχώς όμως αυτή τη στιγμή δεν έχω το χρόνο να ψάξω σε 27 σελίδες, οπότε όποιος ξέρει ας δώσει ένα χεράκι. Α, και κάτι ακόμα. Διάβασα στους όρους των αγγελιών πως δεν επιτρέπεται να βάζουμε 3 αντικείμενα μαζί. Εγώ πχ που θέλω να πουλήσω 3 πετάλια, πρέπει να τα βάλω ένα ένα ξεχωριστά? Ευχαριστώ προκαταβολικά.
  2. Θεωρώ πως είσαι λιγάκι υπερβολικός. Το eq μια χαρά ευαισθησία έχει. Δεν έχει βέβαια και την ευαισθησία του eq ενός Mesa Boogie, αλλά εγώ τη δουλειά μου την έκανα μια χαρά. Και εγώ είχα τον 410h. Ήταν ο πρώτος μου λαμπάτος ενισχυτής και έχω να πω ένα πράγμα: Το εργαλείο γ$μεί! Υπέρ: Πολλές, πάρα πολές και καλές ηχητικές επιλογές. 4 κανάλια, που με μια πεταλιέρα midi δεν θα παραπονεθείς ποτέ για έλλειψη έτοιμων ήχων. Κατά: Μόνο τα πολλά watt και ένα σχετικό βάρος αν το θες για μικρούς χώρους. Βέβαια εδώ που τα λέμε ένας combo είναι πιο βαρύς. Κατά τα άλλα, Go for it!
  3. ::) ::) Για τον JVM μιλάς από προσωπική πείρα? Προσωπικά τον είχα και τον βρίσκω ενισχυτάρα με τα όλα του. Έχει πολύ περισσότερα από οσα μπορεί κάποιος να φανταστει και τεράστια γκάμα ήχων. Μέχρι και ο telegun γούσταρε με το μηχάνημα ;) Δεν είναι λοιπόν μόνο οι παλιοί marshall καλοί, υπάρχουν και καινούργιοι που μαμάνε. Εξαρτάται τι θέλεις, και κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει ποτέ κανείς να βασιστεί σε γνώμη τρίτων για να πάρει ενισχυτη, αν δεν τον ακούσει και προσωπικά.
  4. Παρήγγειλε το Uno Firmware από δω: http://www.ossandust.be/ Και εκεί που δεν έβγαζα άκρη, μετά την αναβάθμιση όλα πήγανε ρολόι
  5. Αμα δε θέλεις gate είσαι άξιος της μοίρας σου μιας και δεν υπάρχει ενισχυτής που σε high gain settings να είναι ήσυχος σαν αρνάκι. Για την ιστορία, και ως κάτοχος του ίδιου ενισχυτή, είχα πάει στις αρχές στον telegun ο οποίος με διωξε λέγοντάς μου: "Και ήσυχος είναι!". Πέρα από την πλάκα, αν δεν υπάρχει τεχνικό πρόβλημα, βάλε ένα gate και καθάρισες. Μπες και στο JVM forum και ρώτα. Πάντως το gate θα σου χρειαστεί μόνο για τα OD1 & 2. Γενικά είναι πολύ πιο ήσυχος από άλλους ενισχυτές που κοστίζουν πολύ περισσότερο.
  6. Φίλε με solid state ενισχυτή δε θα βγάλεις άκρη. Άκου τα παιδιά, λάμπα και ξερό ψωμί. Αυτό με το ακριβό κόστος συντήρησης που λες που τ' άκουσες?
  7. Playloud to volume της κιθάρας δεν προσφέρεται γι αυτό που θέλει ο scafferbfg. Ολοι όσοι παίζουν με extreme high gain και πρέπει να κάνουν απότομα breakdowns χρειάζονται κάποιου είδους suppressor. Κάποτε που είχα και εγώ τέτοια προβλήματα διάβασα σε ένα αμερικάνικο forum ότι μπορείς να λύσεις αυτό το πρόβλημα χρησιμοποιώντας δύο suppressors, έναν αμέσως μετά την κιθάρα και έναν στη λούπα. Εχω καιρό να τα ψάξω αλλά θυμάμαι πως υπάρχουν rack suppressors οι οποίοι μπορούν να λάβουν δύο σήματα, ένα από την κιθάρα (πριν πάει στον ενισχυτή) και ένα μετά την προενίσχυση, στα οποία, αφού γίνει το noise suppression, επιστρέφουν πάλι στο input του ενισχυτή και στο power amp input αντιστοίχως. Στο δικό μου set up, όταν έπαιζα με πολύ gain και σε τεράστιες εντάσεις, είχα μετά την κιθάρα το NS2, και ένα αντίστοιχο preset στο g major με suppression στην προενίσχυση, και όλα πήγαιναν ρολόι. Ούτε σφυρίγματα, ούτε θόρυβοι, ούτε μικροφωνισμοί. Όσο για την απώλεια στην ποιότητα του ήχου, με τις κατάλληλες ρυθμίσεις δεν υπάρχει, για το απλούστατο λόγο πως όταν παίζεις το (η τα) noise gate είναι ανοιχτά. Α, και όντως στο συγκεκριμένο forum όλοι λέγανε για το πόσο καλό είναι όντως το isp decimator.
  8. Ούτε καν να την πουλήσει το παλληκάρι? ;D ;D ;D ;D (άσχετο πάντως αλλά τώρα τελευταία έχω επανεκτιμήσει τα les paul-οειδή ως funk - machines)
  9. Όμως καμία σχέση ;) Το ηλεκτρικό πιάνο είναι εμφανισιακά σαν ένα κανονικό πιάνο με τη διαφορά ότι ο ήχος δεν παράγεται από χορδές που τις χτυπούν σφυριά και άλλα τέτοια σατανικά πράγματα ;D, αλλά ηλεκτρικά. Και ιδού το ηλεκτρικό πιάνο που έχει γράψει ιστορία στους home - warriors επίδοξους μαθητεύοντες πιανίστες http://www.thomann.de/gr/yamaha_clp320_r.htm (είναι και rosewood ;D ;D )
  10. Αν και το πράγμα έχει φύγει τελείως offtopic, θεωρώ πως πρέπει να απαντήσω στον Noizer γιατί διαφωνώ καθέτως μαζί του και γιατί όποιος ενδιαφερόμενος διαβάσει αυτό το θέμα καλό είναι να έχει σφαιρική άποψη: Μα, εγώ δεν είπα να πάρει συνθ. Είπα πως όταν και αν θελήσει να ασχοληθεί αργότερα με συνθ η πιάνο το αρμόνιο θα έχει αποτελέσει κακή επιρροή (αυτό το λένε όλοι οι καθηγητές πιάνου). Άσε που και αυτό να είχα πει, με το αρμόνιο είναι εξίσου εύκολο να χάσεις το μουσικό μέρος με τόσους ρυθμούς, ήχους και ακοπανιαμέντα. Συγνώμη αλλά το κατά πόσο μπορεί ένα αρμόνιο, το οποίο έχει χείριστους αρμονικούς, κακή ποιότητα (επί το πλείστον) ήχων, βαριά βαριά 3-4 δυναμικές, μηδενικό όγκο, και αστεία (σε σχέση με το πιάνο) αίσθηση στα πλήκτρα και γενικότερα στο feel, μπορεί να αποτελέσει καλύτερο κίνητρο για να ασχοληθεί κανείς με τη μουσική είναι πολύ αμφιλεγόμενο ::) Ποιος είπε ότι το πιάνο είναι μόνο για κλασική μουσική? :o Λίγα όργανα έχουν παίξει τόσο σημαντικό ρόλο σχεδόν σε όλα τα είδη μουσικής όσο το πιάνο (και τα συνθ). Από την άλλη το αρμόνιο δεν έχει παίξει σημαντικό ρόλο σε ΚΑΝΕΝΑ είδος μουσικής. Αυτό με το χρόνο μπορώ να το καταλάβω, αλλά θα σου πω το εξής: Δεν είναι λογική επειδή δεν έχω χρόνο, να ασχοληθώ με κάτι το οποίο είναι πιο εύκολο αλλά κατώτερης ποιότητας (αν συμφωνούμε σ' αυτό). Η λογική λέει ότι ακόμη και ερασιτεχνικά να κάνω κάτι, για να αρχίσω να απολαμβάνω πρέπει αυτό να φτάσει σε κάποιο σημείο σωστά. Είναι πχ σαν να θέλω να μάθω βιολί αλλά επειδή δεν έχω χρόνο παίρνω μια ακουστική και γρατσουνάω, αντί πχ να δώσω το χρόνο που χρειάζεται στο βιολί και απλά να εξελιχθώ σε βάθος χρόνου!
  11. Κατά την ταπεινή μου γνώμη με το αρμόνιο δε θα φτάσεις μακριά. Πολύ καλύτερα να ξεκινήσεις να μαθαίνεις πιάνο (κλασσικό, τζαζ - ότι θέλεις). Επιπλέον η φιλοσοφία του αρμονίου ενδεχομένως να σου δημιουργήσει πρόβλημα όταν θα θελήσεις να ασχοληθείς αργότερα με πιάνο και / ή synthesizer. Στα δικά μου μάτια, τα αρμόνια είναι πιο πολύ παιχνιδάκια για παιδάκια (βέβαια για κάποιον που ξέρει μπορεί κατά καιρούς να φανούν χρήσιμα κάποια χαρακτηριστικά τους, αλλά δε θα τα σύστηνα σε κάποιον για να μάθει μουσική). Θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις και άλλων πάνω σ' αυτο.
  12. Εχω ένα Marshall JVM 410h κεφάλι 100W λάμπα. Στο σπίτι εννοείται πως είναι απλά overkill, αλλά σε πρόβες κλπ τον παίζω έτσι όπως πρέπει χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Σε κάποια φάση τον είχα ρίξει στα 50W και σημειώστε πως έχουν υπάρξει καταστάσεις όπου το Rythm section ήταν τόσο φασαριόζικο που απλά με έπνιξαν. Οπότε μετά ήξερα: 100w ξανά! (πλέον με φοβούνται όλοι γιατί ξέρουν πως δεν έχουν ελπίδες ;D)
  13. Να αφήσουμε τα ακίνητα και να πιάσουμε τις κιθάρες δηλαδή ;D Γιατί φαντάζομαι, πάνω κάτω το ίδιο κοστίζουν!!! ;D ;D
  14. Ναι υπάρχουν, αλλά ετοιμάσου για αρκετή παραπάνω ταλαιπωρία, κόπο και στασιμότητα εκτός και αν είσαι ταλέντο το οποίο και πάλι για να το ανακαλύψεις θέλει να τριφτείς κάποια χρόνια στο όργανο. Γνωμη μου ακολούθα τον ορθόδοξο τρόπο και βρες ενα καλό δάσκαλο, και όταν θα ωριμάσει κάπως το πράγμα και θα ξέρεις τι θέλεις αποφασίζεις αν θέλεις να εξελιχθείς περαιτέρω μόνος σου ή με δάσκαλο. Και για διασκέδαση να το κάνεις, πρέπει να το κάνεις σωστά, αλλιώς δε θα διασκεδάζεις αλλά θα απογοητεύεσαι όταν κάποια στιγμή θα καταλάβεις ότι περνούν τα χρόνια και εσύ απλώς επαναλαμβάνεις κάποια πράγματα που έμαθες κάπου - κάπως - κάποτε. Ξέρω πάρα πολλούς τέτοιους ανθρώπους, και - πίστεψέ με- δεν είναι ωραίο συναίσθημα. Ενώ αν τα βάλεις κάτω οργανωμένα για κάποιο χρονικό διάστημα η ικανοποίηση που θα εισπράξεις όλη την υπόλοιπη ζωή σου ως παίκτης θα είναι μεγάλη. Και θυμίσου: ακόμη και ένας χρόνος οργανωμένης και συστηματικής μελέτης, μπορεί να αντικαταστήσει άνετα πολλά χρόνια ανούσιας μ@λ@κινσης με το όργανο. Τέλος, μεγάλο σχολείο είναι να παίζεις με άλλους, ειδικά καλύτερους από σένα. Το να κυνηγάς τη γνώση είναι σα να προσπαθείς να πιάσεις γκόμενα: θέλει θράσος ;)
  15. Οκ, κατάλαβα. Το "αφοριστεί" ήταν ατυχες, εννοούσα "να αποκλειστεί" ως επιλογη. Πάντως κατα τη γνωμη μου δεν ειναι και τοσο τραγικο να κοτσαρει κανεις και κανα πεταλακι μπροστα απο μια πεταλιερα, οπως κανουν πολλοι πχ με τον κομπρεσσορα.
  16. Ρε συ δε νομίζω ότι ένα μηχάνημα που η κύρια δουλειά του είναι να χρησιμοποιηθεί σαν εφφεδιέρα πρέπει να αφοριστεί (ή να προτιμηθεί) μόνο και μόνο για τα drive του. Αν όλα τα άλλα σε καλύπτουν, χτύπα και ένα διστόρσιο πετάλι ή παίξε με τα γκάζια του ενισχυτή σου.
  17. Φιλε μου θα σου συνιστούσα να ρωτήσεις και στο forum της mesa boogie, εκει φανταζομαι θα πάρεις πολλές απαντήσεις για κατι τέτοιο
  18. Φίλε Coxkygr είσαι σε λάθος δρόμο. Πρώτα μαθαίνεις να περπατάς και μετά να τρέχεις. Όση καλή διάθεση και να έχουν τα παιδιά εδώ δεν είναι δυνατόν να σου δώσουν να καταλάβεις αυτά που θες στο μιλητό (ή μάλλον στο γραπτό ;D) Αν θες τη γνώμη μου βρες ένα δάσκαλο για να τα δεις όλα απ' την αρχή. Είναι πολύ προτιμότερο να φας κάποια χρόνια για να μάθεις μουσική, (οπότε μετά θα μπορείς να παίζεις ότι θες για την πλάκα), παρά να προσπαθείς μια ζωή να πηδήξεις εις ματην σε προχωρημένα πράματα και να απογοητεύεσαι, αφού δε θα μπορείς.
  19. Πάντως το Images and words είναι δισκάρα από τις λίγες, για μένα είναι από τους καλύτερους δίσκους progressive (και όχι μόνο). Όμορφες μελωδίες, απίστευτοι στίχοι, και το κάθε όργανο να δίνει ρέστα. Όποιος λέει το αντίθετο μάλλον δεν έχει ακούσει καλά κομματάρες όπως το learning to live, surrounded, metropolis, take the time (ποιος είπε ότι οι Theater δεν μπορούν να γκρουβάρουν?) , και το κλασικό pull me under. Ωχ, πορώθηκα, πάω να ακούσω Theater.. :o :o :o Κάποιος μάλλον πρέπει να κοινοποιήσει στο φίλο σου τη λαική ρήση "Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια" ;D ;D
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου