Προς το περιεχόμενο

prang

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    362
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από prang

  1. Λαμβάνω θέση ως χρήστης του Reaper εδώ και τρία χρόνια. Καταρχήν να δηλώσω ότι με πολύ χαρά πλήρωσα το αντίτιμο (περί τα 25€) μίας άδειας που δεν χρειαζόταν, απλώς γιατί πιστεύω και υποστηρίζω και το free software, και το opensource. Είναι πολύ καλό και εύκολο πρόγραμμα, με έχει καλύψει σε πάρα πολλά όσον αφορά το στήσιμο και το μιξάρισμα κομματιών - τα έχει βγάλει πέρα και σε μία ερασιτεχνική μικρού μήκους (τρομάρα μας) :) Έχει ήδη αρκετά εργαλεία ήχου ενσωματωμένα, καθώς και βασικά εφέ. Ορισμένα από αυτά είναι πολύ χρήσιμα και σου λύνουν τα χέρια, άλλα (όπως τα Distortion) φαντάζομαι πως μπορείς να τα αντικαταστήσεις με άλλα, επίσης δωρεάν. Βέβαια, και για να είμαστε δίκαιοι, αν χρειάζεσαι πολύ μεγάλες παραγωγές, το πιθανότερο είναι να μη σε καλύψει το REAPER. Υπάρχουν πολλά εργαλεία που κυκλοφορούν στις εκδόσεις του Cubase (ας μην πούμε για Pro Tools HD όπου έγινε το Avatar....) που δεν θα τα βρεις σε αυτά. Έχω δει, για παράδειγμα, αντιγραφή από Sibelious και πέρασμα σε Cubase μίας τεράστιας παρτιτούρας, με όλα τα Articulation, όλα τα Midi, έτοιμα και μιξαρισμένα για αναπαρωγή σε HALion. Πανικός.. :P
  2. prang

    Open Wound + The Glacier (Spyrosch)

    +10 κι από μένα, κυρίως γιατί με καλύπτει σε ένα πρόβλημα των νέων συνθέσεων, δηλαδή την διατήρηση του ενδιαφέροντος μέσα από αλλαγές, και άλλα τόσα γιατί η παραγωγή είναι αρκετά καλή (η φωνή μόνο χρειάζεται περισσότερο αέρα)..!!!
  3. Εάν υπάρχει η επιλογή επανεγγραφής, μπορείς να ακολουθήσεις τον δρόμο που ακολουθούν κάποιοι κινηματογραφιστές. Π.χ. να τους βάλεις να μιλούν με το να πιέζουν το στέρνο τους, ή καθισμένοι λίγο.. στραβά σε μία καρέκλα, ούτως ώστε να γίνεται διακριτή μία δυσκολία στην αναπνοή και την ομιλία. Εάν δεν υπάρχει (σε κόβω να μην υπάρχει, ηχολήπτη μου, δεν πειράαζει!) σκέψου πιο καλλιτεχνικά: τι έχει μία γέρικη φωνή; Χαμηλές εντάσεις, θα έλεγα, χαμηλές δυναμικές.. Χμ;
  4. Να ελπίζουμε σε κάποια κινηματογραφική μεταφορά στο μέλλον;; :)
  5. Λέτε ε; Κοιτάξτε, μια εμπειρία από ηλεκτρονικά την έχουμε, όπως επίσης και αρκετό χρόνο για να ασχοληθούμε. Γενικά, αξίζει την προσπάθεια και (κυρίως) τα διαδικαστικά με τους υπεύθυνους του θεάτρού; Γιατί αν το ξεκινήσουμε, μπορεί να βρούμε και καμία ράβδο χρυσού, τόσο παλιό που είναι..
  6. Βρήκα και ένα παρόμοιο μοντέλο (LS-10P), είναι το ίδιο στην άνω κατασκευή, απλώς δεν είναι "έπιπλο". Η κεντρική ιστοσελίδα της ΕΚΟ (πλέον EKO Music Group) είναι η http://www.ekomusicgroup.com/, η οποία είναι στα ιταλικά και πηγαίνω μεταφράζοντας. :) Θα απευθυνθώ και στο Laboratori Fifi στην Ιταλία που εξειδικεύονται σε παλιά πληκτροφόρα, από Farfisa σε Vox Jaguar κι άγιος ο θεός.. Ένα παράδειγμα - Laboratori Fifì > Organi Combo
  7. Μπράβο, αυτό ακριβώς είναι! δυσκολεύομαι να ανεβάσω τις υπόλοιπες φωτογραφίες, με κάλυψες Τι λέτε; Να δοκίμαζα να το άνοιγα μόνος μου; Ξαναλέω, είναι σε αχρηστία έτσι κι αλλιώς..
  8. Νόιζ που ξέρεις τα πολλά, κι ο νους σου κατεβάζει, πες μου.. τι είναι τούτο δω;; Για να δώσω ένα hint παραπάνω, βρίσκεται εγκαταλελειμμένο στα παρασκήνια του κεντρικού (δημοτικού) θεάτρου της πόλης μας. Είναι ένα EKO LS-05, ηλεκτρικό όργανο, upper-lower manual, με ποδοδιακόπτη και ποδο-μπάσα. Σε άθλια κατάσταση βέβαια, μιας και λείπουν πλήκτρα, έχουν σπάσει διάφορα, αλλά δεν φαίνεται να έχει κοπεί κάτι - απλώς έχει βασανιστεί με τις μετακινήσεις και τις κακουχίες του τοπικού πολιτισμού. :) Μήπως γνωρίζει κανείς κάτι παραπάνω για αυτά τα μηχανήματα;; Καλό βράδυ σε όλους!
  9. Και να ΄μαστε πάλι να ψάχνουμε μεταφορική για τα πλήκτρα μας.. βρήκα προσφορά από γνωστή εταιρία, περί τα 68€. Αν πηγαίνει κάποιος προς Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Πάτρα εντός του μήνα, του δίνω τα 40€!!!
  10. Μη με δαγκώσετε που επαναφέρω αρχαίο θέμα, το πρόβλημα παραμένει και είμαι και εγώ θύμα. Πριν λίγα λεπτά το Kurzweil SP3x (21kg) έκανε.. touchdown, μιας και η υπερβάση QUIKLOK QLX-21 (με όριο αντοχής τα 90kg) δεν άντεξε και άνοιξε. Μπορείτε να μου προτείνετε κάποια λύση για να αποζημιωθώ; Θέλω να την επιστρέψω. Η αγορά έγινε πριν δύο χρόνια (η εγγύηση καλύπτει πέντε) αλλά δεν έχω στην κατοχή μου το τιμολόγιο. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Ευχαριστώ..
  11. Μερικές ερωτήσεις: -Τι άλλο θέλεις να ηχογραφείς; -Σε ενδιαφέρει να μετακινείσαι (π.χ. σήμερα στου Τάσου για rec, μεθαύριο σπίτι και το καλοκαίρι στο εξοχικό);
  12. Προσωπικά, βρήκα μία στους ορόφους του Παναγόπουλου, στη Σόλωνος.. Μπορείτε να ρίξτε μια ματιά και εκεί.
  13. Ούτε εγώ έχω αλλά την ψήνω τόοοοοσο πολύ..
  14. Αν δεν κάνω λάθος, το sustain pedal είναι απλά ένας διακόπτης που όταν ενεργοποιείται στέλνει σήμα στο όργανο και θέτει την αντιστοιχισμένη λειτουργία στο on, είτε αυτή είναι sustain πιάνου είτε π.χ. slow/fast στο leslie του Electro 3. Από όσα έχω δοκιμάσει, μπορείς να βάλεις οποιοδήποτε πεντάλ σε αυτή τη θύρα, ακόμα και μια χειροποίητη κατασκευή πεντάλ-διακόπτη. Δοκίμασε και αυτό που έχεις και θα δεις. Δεν υπάρχει κάποιος φόβος ότι το λάθος sustain θα σου δημιουργήσει πρόβλημα στο όργανο.
  15. Ζητάω άδεια καθυστερημένης απάντησης-προσθήκης από τους διαχειριστές..
  16. Επιτρέψτε μου, αν και δεν έχω γνώσεις κιθάρας, να καταθέσω την μικρή μου άποψη επί του θέματος. Η τεράστια τεχνολογική πρόοδος, η εφαρμογή των ηλεκτρονικών υπολογιστών και οι δυνατότητες σχεδιασμού καλύτερης ποιότητας κυκλωμάτων πιστεύω πως συνέβαλαν καθοριστικά έτσι ώστε μια νέας κοπής κιθάρα να υπερέχει ΣΑΦΩΣ και σε πολλά σημεία έναντι μίας παλαιότερης. Ας μην ξεχνάμε ότι σήμερα υπάρχει η δυνατότητα να σχεδιάσεις μία κιθάρα στον υπολογιστή και να την κόψει μηχάνημα πάνω σε ξύλο, κοινώς, 1-piece body σε λίγες ώρες, ευκολία αδιανότητη το 1950. Επίσης, και διορθώστε με αν κάνω λάθος, η τεχνολογική πρόοδος έδωσε την δυνατότητα και σε μικρότερης δυναμικής κατασκευαστές να βγάλουν σπουδαία μοντέλα, χωρίς να έχουν ούτε τα κεφάλαια ούτε τα υλικά μιας μεγαλύτερης εταιρίας. Ως αποτέλεσμα, τυχόν μετατροπές-προσθήκες του κάθε κατασκευαστή λειτούργησαν τελικά υπέρ κάθε λάτρη της κιθάρας, ο οποίος μπορεί πλέον να κάνει οιαδήποτε μετατροπή στα δικά του μέτρα. Αντίθετα, θα ήθελα να τονίσω ένα χαρακτηριστικό των vintage οργάνων που τα κάνει ιδιαίτερα ξεχωριστά, και βρίσκει εφαρμογή τόσο σε κιθάρες όσο και σε drums. Μην ξεχνάμε, λοιπόν, ότι τα ξύλα του οργάνου είναι ένας "ζωντανός μουσικός οργανισμός" που βελτιώνεται με τον καιρό. π.χ. Μία πολυπαιγμένη ακουστική κιθάρα μέτριας κατασκευής θα ακούγεται ίσως καλύτερα από μία brand new καλύτερης εργοστασιακής κατασκευής. Αντίστοιχα, τα ξύλα και τα δέρματα ενός πολυπαιγμένου ταμπούρου (ή τα μέταλλο ενός πιατινιού) έχουν δέσει καλύτερα μεταξύ τους μετά από πολλά, πολλά, πολλά χτυπήματα. ;D Θα παραθέσω, τέλος, μια φράση που άκουσα εδώ και καιρό από κάποιον παλιό παίχτη. Θα μπορούσα να αναφέρω και κάτι off-topic, αλλά ας κρατήσουμε ότι "για να πάρεις κιθάρα το 1970 έδινες όσο ένα Volkswagen, και στην αναμενόμενη περίπτωση έπαιρνες καυσόξυλα!".
  17. Δηλαδή εμείς που ψηνόμαστε για Standard, να ρίξουμε και καμιά ματιά στις Squire?? Προτιμώ Standard γιατί: Medium Jumbo VS (μικρότερα) Vintage Style Frets 9.5" Radius (241 mm) VS 7.25" Radius (184 mm) Χμ;
  18. Το βρίσκω πολύ έξυπνο και δημιουργικό! Μπράβο τους, ωραία απάντηση.. Ποιος κάθεται τώρα να ξεσκαλίζει παλαιότερα τεύχη του Κ της Καθημερινής με ειδικό άρθρο για το playback. Πολλοί καλλιτέχνες το χρησιμοποιούν επί σκηνής 1) για να μην ξεσκίζονται οι φωνητικές χορδές με 150 συναυλίες τον χρόνο, 2) για όσους/όσες συνδιάζουν το τραγούδι με τον χορό/θέαμα (βλέπε Madonna, Lady Gaga, Beyonce, J-Lo κ.λπ.). Ακόμα και αν θεωρήσουμε ότι μία σύγχρονη συναυλία αποτελείται εξίσου από τον ήχο και την εικόνα-θέαμα (sic), δεν είναι κρίμα το ένα να θυσιάζεται σε τέτοιο βαθμό υπέρ του άλλου; Εξάλλου, όταν κάποιο όνομα έρχεται να παίξει κάπου, πηγαίνουμε γιατί ακριβώς θα παίξει για εμάς και μόνο, ζωντανά, με ό,τι σωστά και ό,τι στραβά αυτό συνεπάγεται. Χμ;
  19. Greg Rollie, γνωστός από τους Santana.. YouTube - Broadcast Yourself. Ο κλασικός και σπουδαγμένος Jon Lord, δημιουργική κολόνα των Deep Purple Ο μαγικός και τιμημένος Rick Wright.. Ξεχωρίζει για την δύναμή του στη σύνθεση, παράγοντα που θεωρώ πολύ σημαντικό Echoes - Pink Floyd - full version ( Meddle ), high quality Pt. 1/3 Αυτά για την ώρα. Άμα κάνουμε ανάλυση.. Τόσους είπαμε!!
  20. Εξαιρετικά, μήνυμα ελήφθη. Κάποια από τις επόμενες μέρες θα τους καλέσω για να μου πουν μία τιμή, έστω και χοντρικά. Ευχαριστώ πολύ!
  21. Είναι μια λύση, αλλά άγρια μανούβρα για Αθήνα. Και με ταξί δηλαδή να το πάω μέχρι Κιφησό και έναν φίλο για βοήθεια... Όσο το σκέφτομαι.. Εγώ θα ήθελα στοιχεία της προαναφερθείσας μεταφορικής παρακαλώ!
  22. Κατάλαβα.. Πηγαίνει κανένας προς Μεσολόγγι, Αγρίνιο, Πάτρα.. Anything???? Μόνο έτσι!! Θα πω σε κανέναν φίλο με αυτοκίνητο, Σκέφτομαι ότι να έρθει ο πατέρας μου και να το πάρει, θέλει περισσότερη χρήματα για βενζίνη από ό,τι ολόκληρη η μεταφορική!
  23. Να ρωτήσω κάτι άλλο εγώ; Συνεχίζω εδώ για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα.. Σκεφτόμουν για μεταφορά πλήκτρων (συγκεκριμένα Kurzweil SP3X) από Αθήνα προς Επαρχία. Κοίταξα με μία μεταφορική, και βγαίνει γύρω στα 85€. Κρίμα δεν είναι; Έχει κανένας να αντιπροτείνει κάποια λύση;
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου