Προς το περιεχόμενο

RayDTutto

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  10.762
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Ημέρες που κέρδισε

  1

Ότι δημοσιεύτηκε από RayDTutto

 1. Μην ανησυχείς δεν εννοεί εσένα. Εμένα εννοεί. Και δεν νομίζω ότι ενδιαφέρεται για τη γνώμη μου για την κιθάρα. Η οποία επίσης μπορεί να είναι λάθος. Επειδή εγώ δεν είμαι ειδικός (φυσικά και να ήμουν, δεν θα γυρνούσα να λέω ότι είμαι ειδικός, αυτό είναι κάτι που θα άφηνα τους άλλους να το κρίνουν). Τον ενόχλησε περισσότερο που του είπα να κατέβει από το άλογο ως ειδικός στις vintage tele. Και ναι SF είμαστε γεμάτοι καχυποψία - και όχι όλα τα αλλα - επειδή ζούμε σε μια χώρα που μπορεί να βγει ο καθένας και να δηλώσει ότι είναι ειδικός σε ένα θέμα, επειδή μόνο ο ίδιος θεωρεί ότι είναι τέτοιος. Όσο για το " πλέον ΕΙΔΙΚΟ φόρουμ για tele ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ (σχεδόν 30 ετών φόρουμ με αναρίθμητα μέλη)", δεν είναι περίεργο που κανείς δεν βγήκε να μιλήσει με τη δική σου βεβαιότητα; Που όντως εκεί υπάρχουν ειδικοί. Κανονικοί ειδικοί με δύο τρία βιβλία ο καθένας - που έγραψαν, όχι που διάβασαν. Επίσης (απορία) γιατί δεν αναζήτησε κανένας τη γνώμη σου ως ειδικού στο εν λόγω θρεντ; Και να σου πω. Εγώ είπα να το αφήσω να τελειώσει. Αλλά αν είναι να γυρνάς και να επαναλαμβάνεις τα ίδια βαρετα για το πώς σε αδίκησε η Ελλάδα και να πετάς σπόντες σαν κακομοιριασμένη θείτσα, αφήνω το θέμα στον @Yameth.
 2. Και στη χώρα του "είσαι ό,τι δηλώσεις".
 3. Δεν αμφισβητώ τον Erlewine. Λέω ότι ο Erlewine όχι δεν μπορεί αλλά δεν θα βγάλει συμπέρασμα από φωτογραφίες επειδή ακριβώς είναι ειδικός. Έχει μια πραγματική καριέρα ειδικού και ένα όνομα να διατηρήσει. Για τα άλλα την μπάλα στην εξέδρα...
 4. Φίλε μου ίσως αντί να κρίνεις τους άλλους για το πόσο καταλαβαίνουν εκείνοι, θα έπρεπε πρώτα να δεις πόσο εσύ καταλαβαίνεις τους άλλους (ή εναλλακτικά αυτά που γράφεις). Εγώ γράφω: Κι εσύ μου γράφεις ότι: Ας πάρουμε λοιπόν το σημείο εκκίνησης (εμένα). Θέτεις σε ίδια απόσταση από εμένα α) αυτά που ξέρει ο Erlewine για τις τέλε (ντάξει αυτός θα είχε λιγότερες από 30 vintage tele στην κατοχή του αλλά ας πούμε ότι κι αυτός ο καημένος ειδικός ήταν) και β) αυτά που ξέρει ένας πιλότος για το πιλοτήριο του (ποιος πιλότος, τι πιλοτήριο, who cares...). Δλδ βάζεις σε σχέση με τη μηδενική γνώση του Χ ατόμου (εμού στη συγκεκριμένη περίπτωση), τις γνώσεις που χρειάζεται αυτό το άτομο για να καταλάβει τους συνδυασμούς και τις εναλλακτικές ενός απλού κυκλώματος και ορισμένων ξύλων με "στρατηγικά" τοποθετημένα μεταλλικά εξαρτήματα, με τις γνώσεις που κάποιος χρειάζεται για να πετάξει αυτό (με καμιά διακοσαριά ψυχές στην πλάτη του): Θες να το κάνω πιο νιανιά για να καταλάβεις ότι η σύγκριση αυτή είναι το λιγότερο αστεία; Δεν θα το κάνω. Καλή συνέχεια.
 5. Από εμένα πάσο. Άλλωστε έχω να πάω το αυτοκίνητο μου σε έναν ειδικό για έναν θόρυβο που κάνει. Από παιδάκι ασχολείται με το αντικείμενο και κάποια περίοδο σχεδόν επαγγελματικά. Του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη.
 6. Ξαναδιάβασε την απάντηση μου στο συνφορουμίτη που παρομοίαζε τη vintage τέλε με πιλοτήριο αεροπλάνου. Την οποία παρομοίωση φαίνεται ότι υιοθετείς. +ΕΛΕΟC+ Οκ. Δεν θα χαλάσουμε τις καρδιές μας. Είσαι ειδικός. @LK σόρρυ τώρα είδα το μνμ. Τέλος από μένα όπως φαίνεται παραπάνω.
 7. Αγαπητέ SF, μπορείς να μου αποδώσεις μικροψυχία, αν θες. Παντογνωσία σίγουρα όχι. Σε κάθε περίπτωση - in my book - ειδικός είναι κάποιος που έχει την εξειδικευμένη γνώση του ως επάγγελμα, για τουλάχιστον μια σειρά ετών. Για να μη σου πω ότι ένας πραγματικά ειδικός, είναι referenced από κάποιες τουλάχιστον σχετικές πηγές. Δυστυχώς το "σχεδόν επαγγελματικά" μπορεί να σε κάνει ειδικότερο από κάποιον άλλο π.χ. εμένα ή τον ΕΒΓΑτζή της γειτονιάς σου - το ποσοστό μπορεί να διαφέρει - αλλά δεν σε κάνει σε καμία περίπτωση "ειδικό". Και θεωρώ ότι, δεδομένου του χαρακτήρα σου που σιχαίνεται την "ελληνική παντογνωσία" και το "είσαι ό΄,τι δηλώσεις", θα συμφωνούσες στα παραπάνω, αν δεν αφορούσαν εσένα προσωπικά.
 8. Για να έχουν καλό ήχο φίλοw. Είναι γνωστό ότι οι Μασόνοι γνωρίζουν το μυστικό.
 9. SF κατέβα από τ' άλογο.
 10. Θα σε αφήσω να καταλάβεις μόνος σου την υπερβολή της σύγκρισης μιας tele και ενός πιλοτηρίου...
 11. Γοογλε ρε φίλε... Όλα εμείς;;;; https://en.wikipedia.org/wiki/Frank_Albo
 12. Ορθόν. Πάντως νομίζω ότι αυτοψήθηκα και θα χτυπήσω ένα σετάκι.
 13. Το ίδιο άρθρο δεν είναι;
 14. Δεν πιστεύω ότι είναι original. Μια καλή replica με τις κατάλληλες πινελιές. Δεν έβαλε και logo o τύπος και είναι αθώος. Δεν ξέρει τίποτα.
 15. RayDTutto

  3-Aquarii

  Πολύ ωραίο, λίγο φλύαρο, μέχρι εκεί που άκουσα το "κιθαριστικό" σόλο και μού πεσε απότομα...
 16. Ο Erlewine δεν έχει δει την κιθάρα. Βλέπει τις ίδιες φωτό που βλέπουμε εμείς. Επίσης γιατί ο ιδιοκτήτης να μπει στον κόπο να σβήσει το logo; Ακόμα και με τον χρόνο όταν σβήνει κάτι μένει. Επίσης δεν πρέπει να υπάρχουν κάπου παραπάνω στοιχεία - σφραγίδα κτλ.; (Για το τελευταίο δεν είμαι ειδικός στις vintage τελε, δεν ξέρω, ρωτάω)
 17. http://www.strat-talk.com/threads/donlis-ds53-analysis-and-review-34-50-usd-set.421842/
 18. Πάντως αν αποφασίσεις να πας για budget, go all the way και δες και εδώ. https://www.aliexpress.com/store/product/Sell-Free-Shipping-High-Output-vintage-60-s-style-Alnico-V-guitar-pickups-staggered-pole-piece/204043_531493155.html?spm=2114.12010612.8148356.1.67aa5b80iPvwyV Αυτό το μαγαζάκι δεν παίζεται. Έχω πάρει από αυτούς. Η tele μου έχει Donlis μαγνήτες και είναι μια χαρά. Σου προτείνω να κοιτάξεις τις κριτικές για Donlis και στο TDPRI. Και γιατί όχι; Με τα λεφτά που θα πληρώσεις για ένα σετ μαρκέ, παίρνεις τρια-τέσσερα+ σετ από αυτούς.
 19. Πάντως αν έχεις CS69 τώρα, δύσκολα θα βρεις μαγνήτες που δεν θα σου φανούν πιο warm. Επίσης δύσκολα θα βρεις μαγνήτες να "κόβουν" τόσο καλά στο mix.
 20. Η μόρφωση δεν εγγυάται την - ευρύτερα εννοούμενη - παιδεία και την καλλιέργεια. Αυτά τα εγγυώνται πρώτα από όλα η οικογένεια, και μετά η διάθεση για αυτοβελτίωση, το ανοιχτό μυαλό, οι ανοιχτές αισθήσεις, γενικά η ανοιχτωσιά. Το διάβασμα, τα ταξίδια, η συλλογή εμπειριών. Η μόρφωση σίγουρα βοηθάει αλλά δεν είναι απαραίτητη.
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου