Προς το περιεχόμενο

Anonimos

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  5.548
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

ΦΗΜΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

0 Neutral

Σχετικά με τον Anonimos

 • Rank
  Noizholic

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

 1. Με τα νέα στοιχεία που δίνεις, συνεκτιμώ ότι το πρόβλημά σου είναι προσωρινό. Δε θα χρειαστεί να γίνεις φούρναρης. Μένω μόνο στο σκέλος του ότι συχνά κάποιος νέος εργαζόμενος κοιτάει να δει μόνο τι θα πάρει αλλά όχι τι θα δώσει. Αυτό, είναι αλήθεια, και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που καταλήγει να έχει πλάκα μερικές φορές. Εγώ ο ίδιος έχω κάνει συνεντεύξεις για προσωπικό, όπου ο ενδιαφερόμενος/η έφευγε από το ραντεβού γνωρίζοντας πόσο θα αμοιφθεί (π.χ. 1000 ευρώ) αλλά μη-γνωρίζοντας τι θα χρειαστεί να κάνει (π.χ. να ξεσκατίζει άλογα) επειδή απλά ΔΕ ρώτησε. :):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):) Και δε στο έγραψα εννοώντας όντως εσένα (άλλωστε δε σε ξέρω), αλλά κυρίως για να σε προϊδεάσω για το ότι σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει πραγματικά να προσέχει κανείς την εικόνα που εκπέμπει προς τα έξω, διότι και των εργοδοτών τα μάτια έχουν δει πάαααααρα πολλά. :)
 2. Σε συνέχεια του χθεσινού μου σχολίου, παρέχω τις παρακάτω εξηγήσεις: α) Το σκεπτικό του αρχικού ποστ στηρίζεται στην - ψευδή - αντίληψη ότι η ζωή στην επαρχία είναι ευκολότερη απ' ότι στην Αθήνα. Αυτό, απλώς δεν ισχύει για δύο λόγους. Πρώτον, η επαρχία έχει προ-πολλού γίνει "Αθήνα" σε όλους τους σημαντικούς τομείς. Δεύτερον, οι χειρωνακτικές εργασίες απαιτούν λίγο ύπνο και καλή φυσική κατάσταση και ειδικές γνώσεις. Δεν αρκεί το να έχεις συχαθεί την Αθήνα, για να γίνεις αρτοποιός. β) Το αρχικό ποστ καταγγέλει τις δυσκολίες που υπάρχουν σε ζητήματα όπως η ανεύρεση εργασίας.. αλλά για ποιον υπάρχουν αυτές οι δυσκολίες; Είσαι 26 ετών πτυχιούχος, μηχανικός, λαδέμπορας, προγραμματιστής, γραφίστας; Μήπως είσαι απλά ανειδίκευτος; Αν ναι - και αυτό υποπτεύομαι - τότε επιβεβαιώνω ότι η Ελλάδα των επομένων ετών θα γίνει κόλαση για τους ανειδίκευτους κάθε ηλικίας, οπότε η λύση δεν είναι να πας να κάνεις τον αρτοποιό (το οποίο απαιτεί γνώσεις απίστευτες), αλλά να στρωθείς να μάθεις κάποια δουλειά. γ) Προσωπικά εκνευρίστηκα με την "καταγγελία" ότι κάποιος σε είχε στη δουλειά του για ένα μήνα και δεν σε προσέλαβε. Παραδέχομαι, όσο και αν ακούγεται αντιπαθές, ότι ούτε εγώ θα σε προσλάμβανα, διότι το σκεπτικό σου χαρακτηρίζεται από το "τι θα πάρω" και όχι το "τι θα δώσω". Βέβαια, απ' την άλλη εγώ δεν θα σε κράταγα ένα ολόκληρο μήνα, να σου κόψω τη τύχη... θα στο έλεγα τη δεύτερη μέρα. δ) Τα καλά νέα : όπως σου είπε και κάποιος άλλος ΕΙΣΑΙ ΝΕΟΣ. Άρα, όλα αυτά μπορείς να τα αλλάξεις για τον εαυτό σου. Λίγη δουλειά χρειάζεται και λίγη περιφρόνηση προς απαξιωμένες θεωρίες (ελπίζω ότι δεν πιστεύεις πραγματικά ότι κάποιος θα σου έδινε ντομάτες για να πάρει ψωμί, και μάλιστα στο χωριό... από κάτι τέτοια φαίνεται ότι δεν ξέρεις ντιπ για την αγροτική ζωή). Το μέλλον είναι δικό σου, αρκεί να βγάλεις το σκούφο του φούρναρη... Φιλικά...
 3. Οχι διότι γράφω από κινητό.
 4. Θεωρώ αυτά που διάβασα ως ανοησίες.
 5. Όχι τίποτε άλλο, αλλά μη ξανακούσω για ελληνικό ροκ, παρακαλώ....
 6. Όλες οι εταιρείες και αντιπροσωπείες με τις οποίες επικοινώνησα από το πρωί ήταν ανοικτές και το προσωπικό τους ήταν στη θέση του.
 7. Διαβάζω πολύ καλά, απλώς όταν εγώ λέω "πληρωμή λαθών" δεν αναφέρομαι μόνο στα λάθη της Ελλάδας, αλλά και στα προσωπικά μας λάθη, όχι απαραίτητα οικονομικού χαρακτήρα.
 8. Και όμως, πολύ-πολύ συχνά, άλλος πληρώνει και άλλος φταίει. Δεν έχεις ακούσει το περιβόητο "αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα". Ή νόμιζες ότι είναι αστείο; Το παρήγορο είναι ότι μέσω αυτού του μηχανισμού, μερικές φορές δεν πληρώνεις εσύ τις κουταμάρες σου, ή - τουλάχιστον - δεν τις πληρώνεις αμέσως.
 9. Είναι εντύπωσή μου ή (σχεδόν) κανένας σας δε διαβάζει αυτά που γράφονται; Κατ' αρχήν Νικόλα, Χρόνια Πολλά. Κατά δεύτερον, αυτά που γράφει ο Μισέλ, είναι απλά έξυπνες διατυπώσεις ενός παλιού θεωρήματος, το οποίο μπορεί να περιγραφεί ως εξής : "μπορώ να κάνω μαλακίες τη Δευτέρα και να ΜΗ τις πληρώνω τη Τρίτη;". Με άλλα λόγια, όλοι θα θέλαμε να ξεκινήσουμε τη ζωή μας από την αρχή, απαλλαγμένοι από την υποχρέωση να πληρώσουμε τις συνέπειες των λαθών (δικών μας, των γονέων μας, των παιδιών μας) αλλά αυτό ΔΕ γίνεται. Αυτός είναι θεμελιώδης νόμος του σύμπαντος κόσμου, και μόνο άτομα με συμπλέγματα παλιμπαιδισμού (ή όντως παιδιά) το εύχονται. Οι υπόλοιποι, απλά ευχόμαστε δύο πράγματα: α) η πληρωμή να γινει με όσο γίνεται ευνοϊκότερους όρους και β) να μη συνεχίσουμε να κάνουμε τα ίδια λάθη, διότι δεν είναι σίγουρο ότι την επόμενη φορά θα έχουμε να τα πληρώσουμε. Μπορεί να είναι δύσκολο (στον καθένα μας) να σταματήσει να λέει ψέμματα, αλλά υπάρχει κάτι πολυ πιο εύκολο: να σταματήσουμε να ακούμε ψέμματα και να αρχίσουμε να γειώνουμε αυτούς που τα λένε.
 10. Μιχάλη, ξέρεις γιατί κάτω από την υπογραφή σου, βάζεις και την ηλικία σου; Το κάνεις διότι ήδη υποπτεύεσαι ότι στο μέλλον θα χρειαστεί να αλλάξεις απόψεις και να απαλλαγείς από αυτό το καταγγελτικό ύφος. Απλά, δεν ξέρεις αν θα χρειαστεί να το κάνεις επειδή η κατάσταση θα έχει όντως αλλάξει, ή αν θα έχεις αλλάξει εσύ προς το χειρότερο. Ότι από τα δύο και αν συμβεί, να είσαι προετοιμασμένος.
 11. "Έτσι είναι Superfunk, όταν μιλάω εγώ, εσύ ρούφα το αυγό σου" : Λαμπαδίτσας.
 12. Ρε συ Superfunk, αφού το είπε ο Λαμπαδίτσας, τι πετάγεσαι;
 13. Σε σχέση με το σχόλιο μου στο οποίο αναφέρθηκα στον Τόμαν, το ζουμί είναι να κατανοηθεί ότι ΔΕΝ αναφέρομαι στον Τόμαν, αλλά σε εμάς. Οπωσδήποτε μίλησα για ΑΤΥΠΗ διαφήμιση, διότι πιστεύω απολύτως ότι ΟΥΤΕ οι αναγνώστες, ούτε η διαχείριση του φόρουμ χρηματίζεται (ή χρηματιζόταν) για αυτή τη διαφήμιση, κάτι που - αν συνέβαινε - δε θα μιλούσα για ΑΤΥΠΗ. Το σχόλιο μου είχε ακριβώς το ίδιο περιεχόμενο με το "Επιτέλους.. φτωχοί" που εκθειάστηκε, απλά ήταν προσαρμοσμένο στις πολύ τοπικές μας συνήθειες. Όλα όσα διαπίστωσα είναι γνωστά σε όλους τους συμμετέχοντες, ακόμη και αν τα αξιολογούν διαφορετικά.
 14. Όχι, τα έπαιξαν οι διακοματικές επιτροπές που διοικούν τα ταμεία, με τη σύμφωνη υπογραφή όλων των μελών τους, χωρίς την οποία δεν θα ήταν δυνατόν να συμβεί αυτό. Αυτές οι επιτροπές απαρτίζονται από μέλη όλων των ενδοκοινοβουλευτικών κομάτων. Επειδή - εγώ και εσύ - πιστεύαμε ότι ενώ στέλνουμε τέτοιους ανθρώπους σε τέτοιες νευραλγικές θέσεις εξουσίας, δεν έχει και τόση σημασία, εφ' όσον μπορούσαμε να αγοράζουμε ότι γουστάραμε, έχουμε το δικό μας μερίδιο ευθύνης για το ότι παίχτηκαν τα χρήματα στο χρηματιστήριο, μία πράξη απολύτως νόμιμη, όπως μάλλον θα ξέρεις.
 15. Ακριβώς. Ο έλληνας έκανε κακό στον εαυτό του. Το ίδιο λέμε. Αλλά, απ' την άλλη, δεν μπορείς να κάνεις κακό στον εαυτό σου χωρίς να υπάρχουν επιπτώσεις σε κάποιους άλλους γύρω σου, εφ' όσον ζεις σε μία κοινωνία.
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Κανονισμοί της σελίδας.