Προς το περιεχόμενο

ndnikola

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    2.148
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από ndnikola

  1. Μερικοί σκόρπιοι λόγοι που τα πράματα είναι όπως είναι (λίγες καινούργιες συζητήσεις, ελάχιστα μέλη που παρακολουθούν, ακόμη λιγότερα που γράφουν κλπ): 1. Οικονομική κατάσταση. Μετρήστε πόσα νέα νήματα άνοιγαν πριν το 2009 για κιθάρες, πετάλια, ενισχυτές κλπ και πόσα τώρα. 2. Social media. Πιο εύκολο να συζητώ με αυτούς που συμφωνώ (φίλους) στο FB παρά να ανοίγω συζητήσεις με άσχετους στο noiz. Λέγεται και bubble effect. 3. Πολιτική "κατάσταση". Η λύση της εσπρέσο ήρθε πολύ αργά, και αφού επιτράπηκαν ανοικτές πολιτικές κουβέντες (με ελλιπή συντονισμό), αποξενώνοντας πολύ κόσμο. Κυρίως μουσικούς, από την προσωπική μου εμπειρία. 4. Δύο μέτρα και δύο σταθμά για κανόνες συμπεριφοράς. Η διαχείριση κουνάει το δάχτυλο σε νέα μέλη αλλά κάνει τα στραβά μάτια σε παλιά που παρεκτρέπονται μονίμως σε flame wars και thread flooding, λόγω συνεισφοράς τους σε τεχνικά θέματα. 5. Διαχωρισμός αγγελιών από forum. Παλιότερα όποιος έβλεπε φως και έμπαινε (ή έκανε εγγραφή) για να πουλήσει μουσικά όργανα, ήταν πιο πιθανόν να γράψει και δυο πράγματα στο forum. Τώρα απλά μπορεί να το παρακάμψει πλήρως. Σημείωση ότι τα παραπάνω έχουν ειπωθεί καλύτερα/πιο αναλυτικά από μένα, αλλά θεώρησα καλό να τα ξαναθυμίσω, ως "μέλος της διαχείρισης" αυτής της μικρής κοινότητας. Καλές γιορτές σε όλους!
  2. bigsby ≠ tremolo σε αίσθηση και ήχο. κατά τα άλλα θα ψήφιζα tele λόγω καρδιάς :).
  3. το θέμα έκανε τον κύκλο του, πολιτικές συζητήσεις στην εσπρέσσο, μπλα μπλα μπλα
  4. Δοκίμασες πολλά OD πετάλια με τον ενισχυτή; Τι τύπου overdrive ήχο ψάχνεις ;
  5. Αν κατάλαβα καλά, αυτό που ζητάς γίνεται και στο jamman express XT (πατάς και κρατάς πατημένο τον ποδοδιακόπτη).
  6. Λεπτομέρειες για το fetto Maximus γρήγορα !
  7. Εάν αγοράσεις το hall of fame mini, έχε υπόψη σου ότι όλο το tweaking που θα κάνεις θα είναι μέσω του software της TC. Βέβαια, άπαξ και καταλήξεις σε ήχο που να σου αρέσει, δουλεύει μια χαρά. Εάν ο χώρος στην πεταλιέρα σου δεν είναι πρόβλημα, θα πρότεινα να κοιτάξεις την κανονική έκδοση του hall of fame, καθώς επίσης και το polara της digitech. Επίσης, θα σου πρότεινα να ακούσεις μερικά toneprints του hall of fame, για να βεβαιωθείς ότι είναι αυτό που ψάχνεις. Προσωπικά δεν έχω παράπονο από το πετάλι, αλλά το χρησιμοποιώ στην nano πεταλιέρα μου για πολύ συγκεκριμένους ήχους, και μόνο σε Live (για ηχογραφήσεις προσωπικά έχω καταλήξει στο WET και στο strymon flint ως reverbs, αλλά από ό,τι κατάλαβα κοιτάς σε χαμηλότερο budget)
  8. Merci δις! @ Odis Αν θες πες μου με τι browser/επιλογές βλέπεις το video, καθώς από εδώ δεν έχω παρατηρήσει τέτοια artifacts :).
  9. Thanks και πάλι! We are all about picking nits :) Τι εννοείς ζορίζεται? πέφτει το frame rate?
  10. Να στε καλά! Η σύζυγος (αρχιτέκτων) έκλεψε την παράσταση, θα της μεταφέρω τα καλά λόγια :).
  11. Ευχαριστούμε για τα καλα σας λόγια :).
  12. Οι Lustinger είναι ένα σχήμα που δημιουργήθηκε εδώ και ένα περίπου χρόνο εδώ στη ΝΥ. Πριν λίγους μήνες βρεθήκαμε στα θρυλικά Bunker studios (The Black Keys, Nels Cline, JoJo Mayer) και ηχογραφήσαμε/βιντεοσκοπήσαμε κομμάτια από το σετ μας. Στο παρακάτω link έχουμε ανεβάσει δύο από αυτά τα κομμάτια. Παράλληλα ολοκληρώνουμε τις μίξεις του επερχόμενου EP και προετοιμαζόμαστε για τις επόμενες live εμφανίσεις. http://www.lustinger.nyc/videos/
  13. Αλλο ενα +1 για το G30. Το χρησιμοποιώ εδω και 3 χρόνια, κανενα πρόβλημα με παρεμβολές ή απώλειες.
  14. Εαν θες να παίζεις με διπλούς μαγνήτες και να έχεις καθαρό ήχο, θα πρότεινα να ακούσεις από κοντά τους ενισχυτές που έχεις στις επιλογές σου για να βεβαιωθείς ότι παραμένουν καθαροί στις εντάσεις που σε ενδιαφέρουν (δηλ δεν 'σπάνε' σε overdrive λόγω διπλών). Από τους 20άρηδες που έχω ακούσει, ο koch studiotone είναι ΟΚ για αυτό τον σκοπό, αλλά εκτός του budget σου καινούργιος.
  15. Έχω αγοράσει έναν μεταχειρισμένο εδώ και κάτι μήνες. Εξαιρετικό μηχανηματάκι, μακάρι να τον είχα στην Ελλάδα όταν τα μετέφερα όλα με την βεσπα απο live σε live ;D. Εδώ με το μετρό πάντως είναι μεγάλη ευκολία στο κουβάλημα! Spanky καθαρά, και βρωμίζει όμορφα με πετάλια. Δεν θα έλεγα επίσης ότι του έλειπε ιδιαίτερος όγκος λόγω μικρού μεγαφώνου. Προσοχή: το reverb που αναγράφεται στις ρυθμίσεις του δεν είναι reverb αλλά κάτι σαν "presence" στα μεσαία (για τα δικά μου αυτιά) :). Το μόνο πρόβλημα που είχα (γιατί τον έστειλα στον κατασκευαστή για επισκευή) ήταν όταν τον σύνδεσα με καμπίνα και δεν απενεργοποίησα το δικό του ηχείο, με αποτέλεσμα να ανεβάσει θερμοκρασία και να καεί (!). Σύνηθες πρόβλημα για τα πρώιμα μοντέλα, τα τωρινά δεν το έχουν. (Το παίξιμο στο clip εξαιρετικό Αποστόλη, as always :).)
  16. Guitar -> G30 wireless -> fuzz factory -> volume/wah -> fetto nord -> modified super duper -> klone -> polytune -> pitchfork -> flint (stereo) -> timeline (stereo) -> wet (stereo) -> amps
  17. (διαγράφηκαν/τροποποιήθηκαν posts που ανήκουν στην espresso. ) RIP Demis Roussos.
  18. Boss line selector LS-2. Επίσης, το cocktail του 'δικού μας' dreadbox pedals :).
  19. +1 Επίσης την διαφορά ποιότητας την καταλαβαίνεις όταν τα όργανα αυτά τα πιάσεις στα χέρια σου. Οποιαδήποτε σύγκριση βάσει specs/youtube clips είναι καταδικασμένη. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχουν όργανα 'budget' κατηγορίας που δεν το αξίζουν - προσωπικά είχα ένα (squier Mascis JM) το οποίο ήδη σκέφτομαι να ξαναγοράσω :).
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου