Προς το περιεχόμενο

mikeRORY

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  20
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

ΦΗΜΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

3 Neutral

Bio

 • Mojo
  Κιθάρα
 • Day job
  engineer
 • Τόπος
  ath
 1. Αυτό με το χάρακα πάντως για τα αυλάκια, εγώ είχα "φτιάξει" ένα τέτοιο στο autocad και το εκτύπωσα καμια 10ριά φορές και κάνει μια χαρά τη δουλειά του. Θα μπορούσα και να το πλαστικοποιήσω. Αν βρω το αρχείο θα το επισυνάψω. Τώρα για nut files είχα πάρει ένα φτηνό σετ (15-20 ευρώ;) από ebay και πραγματικά, πεταμένα λεφτά. Παλιότερα είχα πάρει τα πριονάκια από στιούμακ. Καλά είναι αλλά αφήνουν φλατ πάτο. Τα τσιγκουνεύτηκα τότε, τώρα θα έπαιρνα ασυζητητί τα files, από καναν άλλο όμως, έλληνα ή ευρωπαίο. Κακά τα ψέματα όμως, τα tusq βολεύουν αν και πάλι θέλουν το πειραγματάκι τους κι αυτά.
 2. mikeRORY

  DIY AMMO BOX STEREO

  Νομίζω και οι 2 τρόποι δίνουν το ίδιο αποτέλεσμα, στην ουσία καταργείς την στέρεο λειτουργία των ηχείων. Αλλά η κιθάρα είναι μόνο όργανο. Για να περάσεις modulation effects πρέπει να χρησιμοποιήσεις στέρεο καλώδιο. Με κάποιο τρόπο δηλαδή το ηχείο σου να "δει" 2 εισόδους, L+R. Το καλύτερο θα ήταν να αφήσεις την φάση στέρεο, δηλαδή να βάλεις στέρεο μεγαλο θηλυκό με λ και ρ κανονικά και ξεχωριστά και να κάνεις τη μετατροπή στο καλώδιο της κιθάρας. Δηλαδή το καλώδιο που θα πάει στο ηχείο να έχει στέρεο μεγαλο τζακ με γεφυρωμένα τα λ+ρ. Έτσι δεν καταργείς το στέρεο του ηχείου,αν θελήσεις πχ να συνδέσεις μουσική.
 3. mikeRORY

  DIY AMMO BOX STEREO

  Τι να πω, θεωρητικά θα πρεπε να ειναι 3.. 2 με μόνωση και η γειωση μερικές τρίχες χάλκινες (!) (Και γω κουμπούρας είμαι μη νομιζεις)
 4. mikeRORY

  DIY AMMO BOX STEREO

  https://www.cigarboxguitar.com/wp-content/uploads/2014/11/Stereo-Jack-Annotated.jpg H γείωση πάει στο 2 και το χοτ πάει στα 1 και 3. Προσοχή να μην ακουμπάει και βραχυκυκλώσει η "γέφυρα" στο 2 Σορι, επίσης μπορείς να βάλεις μονοφωνικό μεγάλο θηλυκό όπου έχεις ενώσει από πριν τα καλώδια l+r μεταξύ τους και τις γειώσεις επίσης μεταξύ τους. 2 επαφές έχει το μονο, χοτ και γείωση. Ελπίζω να ειμαι λιγο κατανοητός
 5. mikeRORY

  DIY AMMO BOX STEREO

  Επίσης, η είσοδος που υπάρχει των 3.5 είναι στέρεο ενώ η κιθάρα βγάζει μόνο έξοδο. Θα πρέπει να βάλεις θηλυκό στέρεο μεγάλο στο οποίο να έχεις "γεφυρώσει" το left με το right. Αλλιώς η κιθάρα θα παίζει μόνο στο ένα κανάλι. Μούρη το κουτί πάντως!
 6. Ξέχασα να ενημερώσω, διορθώθηκε το πρόβλημα, είχα κάνει μια κουλαμάρα στην καλωδίωση του βύσματος εισόδου. Τελικά το έκανα πάλι με ένα βύσμα και με αντίσταση εισόδου 22Κ, λόγω έλειψης διαθεσιμότητας. Με την πρώτη ευκαιρία θα βάλω μια 33Κ καθώς μάλλον έχω περισσότερα πρίμα απ' όσα θα 'πρεπε και ίσως παίζει κι αυτό. Διόρθωσα πολλή μακαρονάδα, το σουλούπωσα αρκετά. Με ένα ξύλινο πινέλο κουνούσα τα καλώδια όσο ήταν ανοιχτός ο ενισχυτής και διαπίστωσα ότι κάποια αχρείαστα και ασύνδετα απο τη μια πλευρά καλώδια που είχα αφήσει για μόντες, παίζανε το ρόλο κεραίας, οπότε τα έκοψα στη ρίζα κι αυτά. Με την ευκαιρία θωράκισα και την κιθάρα, πράγμα που δεν το είχα κάνει ακόμα και το αποτέλεσμα τώρα είναι εντελώς dead-silent (!). Έβαλα και έναν απλό διακόπτη που κόβει το negative feedback και δρα στην ουσία σαν gain boost αν θέλεις να "σπάει" νωρίτερα ο ήχος. Τώρα θα βάλω και 2 διόδους σαν backup σε περίπτωση που καεί η ανορθώτρια λάμπα, ελπίζω να μην επηρρεαστεί ο ήχος... Πολύ καλές εντυπώσεις γενικώς! Πολύ καλός ο ήχος ως χροιά και ως ένταση - πάνω από τη μέση δεν αντέχεται η ένταση... Τον τρέχω σε 12άρα diy καμπίνα με eminence tonker 8ohm μεγάφωνο, το οποίο παίζει να πριμάρει. Γι αυτό είναι οι μόντες όμως Ω ναι, το κάψιμο δεν τελειώνει!
 7. Νάσο και πάλι να σε ευχαριστήσω για το χρόνο και τις πολύτιμες συμβουλές... Δε θα κάνουμε καμιά archtop? εκεί θα δεις τι θα πάθεις (προς το παρόν διαβάζω το βιβλίο του benedetto με δέος, σαν φαντασίωση...) Θα βάλω 2ο jack οταν επιστρέψω από γιορτές... απλά δε κατάφερα να βρω!!!( ήμουν επαρχία) Αυτό που μου προτείνεις είναι κάτι τέτοιο? (αλλά με τρίμερ αντί για ποτ) https://robrobinette.com/Generic_Tube_Amp_Mods.htm#Humdinger Καλή ιδέα, θα το κάνω. Απλά αν το κοιτάξεις λέει ότι σε cathode bias amps συνδέεις τη μεσαία λήψη στην κάθοδο (πιν 8 ) και όχι κατευθείαν στη γη. Αυτό έκανα και εγώ με τις αντιστάσεις - που μάλιστα κάθε 100αρα ήταν 2 50αρες σε σειρά γιατί ούτε 100άρα βρήκα! Στο ίδιο λινκ αν βάλεις στο search "6.3v Heater Artificial Center Tap" ,θα δεις τι έκανα-δε μπορω να βρω το λινκ. Διάβασε κάτω απ΄ την εικόνα. Γενικά οι "επιρροές" μου ήταν το σχέδιο του modulus για την πλακέτα, μετά έβαλα και bypass cap στην κάθοδο της προενισχύτριας, διάφορα από robrobinette και η καλωδίωση για 1 βύσμα από ένα βιντεο του youtube, συγκεκριμένα στο 15:21 από το https://www.youtube.com/watch?v=jcHn-kuM9po&t=1013s όπου λέει τις 2 αντιστάσεις 68Κ εισόδου αν πρόκειται για ένα βύσμα να τις αντικαταστήσω με μία 33Κ. Εγώ για να μη το καταστρέψω, και με πρόβλεψη ότι θα μπει κάποια στιγμή 2ο βύσμα, τράβηξα το καλώδιο της 2ης αντίστασης και στην ουσία τις σύνδεσα παράλληλα πάνω στο βύσμα. Μακάρι να είναι λοιπόν θέμα γείωσης και να γίνει κάτι. Σε άλλα σχέδια διαχωρίζει τις γειώσεις της προενίσχυσης από της τελικής. Αν φτάσω στο αμήν, ίσως το δοκιμάσω κι αυτό... Καλά σουβλίσματα εβριμπάντι!
 8. Άλλαξα το πράσινο για τα fillaments με ένα λεπτότερο που έστριψα πολύ πιο σφιχτά, καμία σχέση με πριν και το οποίο "τρέχει" με ορθές γωνίες. ΔΕΝ είδα διαφορά στο θόρυβο. Αυτό το τελευταίο που λες...χμ! Αν δε βάλω βύσμα κάνει θόρυβο αρκετό. Με το που το βάλω, κάαααπως ηρεμεί. Ξέρω τι φταίει, δεν έχω συνδέσει κάτι στο switch του input jack. Αλήθεια, αυτό το συνδέω με το sleeve? Έχω βάλει 1 είσοδο και όχι 2 που παραδοσιακά έχουν οι champs. Με μια αντίσταση 1 meg μεταξύ tip και sleeve. Επίσης τις 2 grid stoppers αντιστάσεις τις σύνδεσα παράλληλα ώστε να πάρω συνολική γύρω στα 35 κ. Ακόμα, επειδή ο τροφοδοσίας δεν έχει center tap στα 6.3 των νημάτων, έκανα artificial. Προς γνώστες: 2 αντιστάσεις 100ομ παράλληλα στα νήματα, άλλος έχω δει να τις στέλνει στην κάθοδο της 6v6, άλλος κατευθείαν στη γείωση. Εγώ έκανα το πρώτο...Μήπως να δοκίμαζα να το γειώσω? Παραλίγο να το ξεχάσω... Ο θόρυβος αλλάζει εντελώς όταν ψιλοτερματίζει το volume ΤΗΣ ΚΙΘΑΡΑΣ...Δηλ μέχρι το 7-8 έχει άλλο θόρυβο, μετά το 8 έχει άααααλλο! Σαν να είναι διαφορετικής συχνότητας...Επίσης ενοχλητικός αλλά σαφώς διαφορετικός. Μακάρι να μπορούσα κάπως να το ηχογραφήσω. Ένι θοτς?
 9. Νάσο ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις! Γίνεται οντως της..μακαρονάδας, και αυτό επειδή αντιμετώπισα το εξής θέμα: οι λάμπες, διακόπτες, ποτενσιόμετρο, τζακς είναι όλα από την ίδια πλευρά οπότε έπρεπε να περάσουν τα περισσότερα καλώδια κάτω από την πλακέτα προς τη μια πλευρά, οπότε έγινε λίγο της κακομοίρας. Να δω πως θα το στρώσω. Τα καλώδια των νημάτων είναι σφιχτά συστραμμένα, δε παίρνει άλλο, ίσως πρέπει να τα κάνω με λεπτότερο καλώδιο. Επίσης στο θέμα θόρυβος παίζει σίγουρα και ότι η κιθάρα δεν είναι θωρακισμένη (shielding) ακόμα. Οι γειώσεις είναι οι εξής: η γείωση του καλωδίου ρευματος που μπαίνει, οι γειώσεις της πλακέτας που πάνε στο βύσμα εισόδου και άλλη μία η γείωση του βύσματος εξόδου. Δεν είναι εντάξει? Κάτι άλλο που έχω δει, έχει νόημα να βάλω καλώδιο με μπεντάζ στο σήμα εισόδου ή κάπου αλλού? Και τελευταίο, δεν είχα ποτενσιόμετρο,δε μπορούσα να βρω (1 meg) και ξερίζωσα από άλλον ενισχυτή έναν κοντά στα 500Κ. Τι ακριβώς μου επηρρεάζει αυτό?
 10. Update: πέρασαν 5 μήνες ε???! Αυτές τις μέρες ασχολήθηκα τελικά, αφού τελικά πήρα πλακέτα με turrets και υλικά από το modulus, τόσο καιρό διάβασμα και ξαναδιάβασμα πάνω στα λαμπάτα κυκλώματα μπας και ξεστραβωθούμε...Κάτι έγινε δε λέω,κάτι έμαθα... Οπότε σήμερα μετά απο κανά χιλιάρι τσεκαρίσματα, μετρήσεις κλπ κλπ, ο ενισχυτής δούλεψε!!! Δεν του το'χα καθόλου! Και οι τάσεις που μέτρησα πολύ κοντά στις επιθυμητές! Εντυπώσεις: Σίγουρα πολύ ανώτερος από τον αρχικό blackheart, πολύ καλή χροιά - ερωτεύσιμη, πολλή δύναμη, πολλή ένταση, για μπλουζοκατάσταση ό,τι πρέπει...! Όλα τα λεφτά για μένα είναι με το volume στο τέρμα. Σε άλλες θέσεις, στο μισό πχ, μου φάνηκε λιγο ξενέρωτος (επιστημονική ορολογία). Επίσης μου άφησε αρκετά υψηλόσυχνη εντύπωση, στο bridge της στρατ δεν την πολυπάλευε, στο νεκ όμως φύσαγε!! Αυτό κοιτάω τώρα, δε τέλειωσα καλά καλά, ήδη ψάχνω μόντες... Επίσης πρέπει να λυθεί ένα ψιλοθεματάκι με κάποιο hum, μόλις καταλάβω που οφείλεται το συγκεκριμμένο. Στην τελευταία φώτο όλο το diy σετ (η καμπίνα θέλει σουλούπωμα)
 11. Ledge ευχαριστώ για το λινκ, interesting!! Λες να πάω Αθηνάς και να ζητάω μπανιστηρόπλακες ?:D Νάσο, αυτό θα κάνω, όποιος θέλει την πλακέτα τη χαρίζω! Θα κρατήσω μόνο μετασχηματιστές, jacks και διακόπτες. και σε κοντραπλακέ δε μπορώ να φυτέψω πριτσίνια? (αυτό σκεφτόμουν) Επίσης ο audiokostas στον 5ε3 είχε βάλει ξυλόβιδες!!! Το είχα δοκιμάσει κάποια στιγμή και είναι μόνο για να κρατάνε τα εξαρτήματα, δεν πιάνει η σολντερίνη στη βίδα...το ίδιο φαντάζομαι παίζει και με τα πριτσίνια.. Κόσες (?) να φανταστώ εκτός από το εργαλείο που χρησιμοποιούνε στα χωράφια είναι και τα "solder terminal lugs" ?? Προτιμώ πλακέτα, το φοβάμαι τόσο point to point, μπλέξιμο μυρίζει!! Για τους πυκνωτές, σκεφτόμουν να τους βάλω ξαπλωτά από δίπλα και ίσως περάσω και μικρά tire-ups. θα δούμε...
 12. Update. Αποφασίστηκε τελικά, αγοράστηκαν και κάποια πραγματάκια, η ερώτηση τώρα είναι πώς μπορώ να φτιάξω turret ή eyelet board. Πώς τα λένε αυτά στα ελληνικά? Με πριτσινια γίνεται δουλειά? Επίσης αν οι πυκνωτές δεν είναι axial έχω θέμα ή είναι μόνο θέμα εμφάνισης?
 13. Ευχαριστώ Νάσο! Αυτό που θα κερδίσω είναι αυτό ακριβώς που είπες, η διαφορετική χροιά. Λίγο η λάμπα που είναι 6v6,λίγο το κύκλωμα που θα είναι πιο απλό και p2p... Τα βατ 5 θα είναι και στις 2 περιπτώσεις. Βοήθησες πολύ γιατί με τα data sheets των λυχνιων δεν πολυεβγαλα άκρη μόνος μου.
 14. Ευχαριστώ για την απάντηση. Μόντες στον παρόν ενισχυτή δε με πολυψήνουν κυρίως a.γιατί είναι πάνω σε pcb ενώ θέλω κάτι περισσότερο point to point, β. γιατί έχουν λιώσει οι πυκνωτές και γ. (και σημαντικότερο) προτιμούσα πιο fenderoειδή πράγματα και μ'αρεσει ο ηχος του champ. Επίσης upgrade kits κλπ δε το συζητώ. Με 300 ευρώ βάλε και μεταφορικά κλπ κλπ, μπορώ να φτιάξω και 5Ε3 από την αρχή. Επιφυλάσσομαι πάντως να διαβάσω τις μόντες που εστειλες πιο προσεκτικά!
 15. Καλησπέρα, έχω στην κατοχή μου έναν blackheart little giant (5 watt, single ended,τάξης Α, el84) αγορασμένο πριν 10+ χρόνια ο οποίος πιάνει σκόνη γιατί ποτέ δε με ενθουσίασε (πλέον έχουν γεμίσει υγρά και οι πυκνωτές) και σκέφτομαι να κρατήσω ό,τι κρατιέται και να φτιάξω έναν 5f1. Στην ουσία θα κρατήσω το chassis, και τους μετασχηματιστές και εδώ θέλω βοήθεια από τους έμπειρους. Ο 5f1 έχει μια 6v6 λάμπα, μια προενίσχυσης και μια rectifier. To βασικό ερώτημα είναι κατά πόσο ταιριάζουν οι 2 μετασχηματιστές που υπάρχουν. Ο τροφοδοσίας βγάζει 5-0 για την ανόρθωση, 6.3-0 για τα fillaments και 275-0-275 για τα χοντρά. Για αμπέρ δε γράφει τίποτα πάνω. Παίζει να είναι λίγα τα 275? Έχω δει και με τόσα αλλά και με περισσότερα βολτ σε κάποια κιτ. Ο εξόδου λέει 0 - 5.2 Κohm και βγάζει εξόδους για 4,8,16 οhm καμπίνες. Το όλο σκεπτικό είναι να μείνει το μπατζετ στο ελάχιστο αν είναι κάποια πράγματα αξιοποιήσιμα. Μέρος 2ο (αν έχουμε λύσει το 1ο), τι πυκνωτές προτείνετε? Στην Αθήνα θα βρούμε axial τίποτα καλό? *Για την ιστορία, έχω φτιάξει στο παρελθόν ένα κιτ 2 βατ της madamp (εξαιρετικό) οπότε έχω κάποια γνώση των κινδύνων με τα μεγάλα ρεύματα-δεν είμαι και ο πιο σχετικός,αλλά προσέχω!
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Κανονισμοί της σελίδας.