Προς το περιεχόμενο

mikeRORY

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  15
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

ΦΗΜΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

1 Neutral

Bio

 • Mojo
  Κιθάρα
 • Επάγγελμα
  engineer
 • Τόπος
  ath
 1. Ξέχασα να ενημερώσω, διορθώθηκε το πρόβλημα, είχα κάνει μια κουλαμάρα στην καλωδίωση του βύσματος εισόδου. Τελικά το έκανα πάλι με ένα βύσμα και με αντίσταση εισόδου 22Κ, λόγω έλειψης διαθεσιμότητας. Με την πρώτη ευκαιρία θα βάλω μια 33Κ καθώς μάλλον έχω περισσότερα πρίμα απ' όσα θα 'πρεπε και ίσως παίζει κι αυτό. Διόρθωσα πολλή μακαρονάδα, το σουλούπωσα αρκετά. Με ένα ξύλινο πινέλο κουνούσα τα καλώδια όσο ήταν ανοιχτός ο ενισχυτής και διαπίστωσα ότι κάποια αχρείαστα και ασύνδετα απο τη μια πλευρά καλώδια που είχα αφήσει για μόντες, παίζανε το ρόλο κεραίας, οπότε τα έκοψα στη ρίζα κι αυτά. Με την ευκαιρία θωράκισα και την κιθάρα, πράγμα που δεν το είχα κάνει ακόμα και το αποτέλεσμα τώρα είναι εντελώς dead-silent (!). Έβαλα και έναν απλό διακόπτη που κόβει το negative feedback και δρα στην ουσία σαν gain boost αν θέλεις να "σπάει" νωρίτερα ο ήχος. Τώρα θα βάλω και 2 διόδους σαν backup σε περίπτωση που καεί η ανορθώτρια λάμπα, ελπίζω να μην επηρρεαστεί ο ήχος... Πολύ καλές εντυπώσεις γενικώς! Πολύ καλός ο ήχος ως χροιά και ως ένταση - πάνω από τη μέση δεν αντέχεται η ένταση... Τον τρέχω σε 12άρα diy καμπίνα με eminence tonker 8ohm μεγάφωνο, το οποίο παίζει να πριμάρει. Γι αυτό είναι οι μόντες όμως Ω ναι, το κάψιμο δεν τελειώνει!
 2. Νάσο και πάλι να σε ευχαριστήσω για το χρόνο και τις πολύτιμες συμβουλές... Δε θα κάνουμε καμιά archtop? εκεί θα δεις τι θα πάθεις (προς το παρόν διαβάζω το βιβλίο του benedetto με δέος, σαν φαντασίωση...) Θα βάλω 2ο jack οταν επιστρέψω από γιορτές... απλά δε κατάφερα να βρω!!!( ήμουν επαρχία) Αυτό που μου προτείνεις είναι κάτι τέτοιο? (αλλά με τρίμερ αντί για ποτ) https://robrobinette.com/Generic_Tube_Amp_Mods.htm#Humdinger Καλή ιδέα, θα το κάνω. Απλά αν το κοιτάξεις λέει ότι σε cathode bias amps συνδέεις τη μεσαία λήψη στην κάθοδο (πιν 8 ) και όχι κατευθείαν στη γη. Αυτό έκανα και εγώ με τις αντιστάσεις - που μάλιστα κάθε 100αρα ήταν 2 50αρες σε σειρά γιατί ούτε 100άρα βρήκα! Στο ίδιο λινκ αν βάλεις στο search "6.3v Heater Artificial Center Tap" ,θα δεις τι έκανα-δε μπορω να βρω το λινκ. Διάβασε κάτω απ΄ την εικόνα. Γενικά οι "επιρροές" μου ήταν το σχέδιο του modulus για την πλακέτα, μετά έβαλα και bypass cap στην κάθοδο της προενισχύτριας, διάφορα από robrobinette και η καλωδίωση για 1 βύσμα από ένα βιντεο του youtube, συγκεκριμένα στο 15:21 από το https://www.youtube.com/watch?v=jcHn-kuM9po&t=1013s όπου λέει τις 2 αντιστάσεις 68Κ εισόδου αν πρόκειται για ένα βύσμα να τις αντικαταστήσω με μία 33Κ. Εγώ για να μη το καταστρέψω, και με πρόβλεψη ότι θα μπει κάποια στιγμή 2ο βύσμα, τράβηξα το καλώδιο της 2ης αντίστασης και στην ουσία τις σύνδεσα παράλληλα πάνω στο βύσμα. Μακάρι να είναι λοιπόν θέμα γείωσης και να γίνει κάτι. Σε άλλα σχέδια διαχωρίζει τις γειώσεις της προενίσχυσης από της τελικής. Αν φτάσω στο αμήν, ίσως το δοκιμάσω κι αυτό... Καλά σουβλίσματα εβριμπάντι!
 3. Άλλαξα το πράσινο για τα fillaments με ένα λεπτότερο που έστριψα πολύ πιο σφιχτά, καμία σχέση με πριν και το οποίο "τρέχει" με ορθές γωνίες. ΔΕΝ είδα διαφορά στο θόρυβο. Αυτό το τελευταίο που λες...χμ! Αν δε βάλω βύσμα κάνει θόρυβο αρκετό. Με το που το βάλω, κάαααπως ηρεμεί. Ξέρω τι φταίει, δεν έχω συνδέσει κάτι στο switch του input jack. Αλήθεια, αυτό το συνδέω με το sleeve? Έχω βάλει 1 είσοδο και όχι 2 που παραδοσιακά έχουν οι champs. Με μια αντίσταση 1 meg μεταξύ tip και sleeve. Επίσης τις 2 grid stoppers αντιστάσεις τις σύνδεσα παράλληλα ώστε να πάρω συνολική γύρω στα 35 κ. Ακόμα, επειδή ο τροφοδοσίας δεν έχει center tap στα 6.3 των νημάτων, έκανα artificial. Προς γνώστες: 2 αντιστάσεις 100ομ παράλληλα στα νήματα, άλλος έχω δει να τις στέλνει στην κάθοδο της 6v6, άλλος κατευθείαν στη γείωση. Εγώ έκανα το πρώτο...Μήπως να δοκίμαζα να το γειώσω? Παραλίγο να το ξεχάσω... Ο θόρυβος αλλάζει εντελώς όταν ψιλοτερματίζει το volume ΤΗΣ ΚΙΘΑΡΑΣ...Δηλ μέχρι το 7-8 έχει άλλο θόρυβο, μετά το 8 έχει άααααλλο! Σαν να είναι διαφορετικής συχνότητας...Επίσης ενοχλητικός αλλά σαφώς διαφορετικός. Μακάρι να μπορούσα κάπως να το ηχογραφήσω. Ένι θοτς?
 4. Νάσο ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις! Γίνεται οντως της..μακαρονάδας, και αυτό επειδή αντιμετώπισα το εξής θέμα: οι λάμπες, διακόπτες, ποτενσιόμετρο, τζακς είναι όλα από την ίδια πλευρά οπότε έπρεπε να περάσουν τα περισσότερα καλώδια κάτω από την πλακέτα προς τη μια πλευρά, οπότε έγινε λίγο της κακομοίρας. Να δω πως θα το στρώσω. Τα καλώδια των νημάτων είναι σφιχτά συστραμμένα, δε παίρνει άλλο, ίσως πρέπει να τα κάνω με λεπτότερο καλώδιο. Επίσης στο θέμα θόρυβος παίζει σίγουρα και ότι η κιθάρα δεν είναι θωρακισμένη (shielding) ακόμα. Οι γειώσεις είναι οι εξής: η γείωση του καλωδίου ρευματος που μπαίνει, οι γειώσεις της πλακέτας που πάνε στο βύσμα εισόδου και άλλη μία η γείωση του βύσματος εξόδου. Δεν είναι εντάξει? Κάτι άλλο που έχω δει, έχει νόημα να βάλω καλώδιο με μπεντάζ στο σήμα εισόδου ή κάπου αλλού? Και τελευταίο, δεν είχα ποτενσιόμετρο,δε μπορούσα να βρω (1 meg) και ξερίζωσα από άλλον ενισχυτή έναν κοντά στα 500Κ. Τι ακριβώς μου επηρρεάζει αυτό?
 5. Update: πέρασαν 5 μήνες ε???! Αυτές τις μέρες ασχολήθηκα τελικά, αφού τελικά πήρα πλακέτα με turrets και υλικά από το modulus, τόσο καιρό διάβασμα και ξαναδιάβασμα πάνω στα λαμπάτα κυκλώματα μπας και ξεστραβωθούμε...Κάτι έγινε δε λέω,κάτι έμαθα... Οπότε σήμερα μετά απο κανά χιλιάρι τσεκαρίσματα, μετρήσεις κλπ κλπ, ο ενισχυτής δούλεψε!!! Δεν του το'χα καθόλου! Και οι τάσεις που μέτρησα πολύ κοντά στις επιθυμητές! Εντυπώσεις: Σίγουρα πολύ ανώτερος από τον αρχικό blackheart, πολύ καλή χροιά - ερωτεύσιμη, πολλή δύναμη, πολλή ένταση, για μπλουζοκατάσταση ό,τι πρέπει...! Όλα τα λεφτά για μένα είναι με το volume στο τέρμα. Σε άλλες θέσεις, στο μισό πχ, μου φάνηκε λιγο ξενέρωτος (επιστημονική ορολογία). Επίσης μου άφησε αρκετά υψηλόσυχνη εντύπωση, στο bridge της στρατ δεν την πολυπάλευε, στο νεκ όμως φύσαγε!! Αυτό κοιτάω τώρα, δε τέλειωσα καλά καλά, ήδη ψάχνω μόντες... Επίσης πρέπει να λυθεί ένα ψιλοθεματάκι με κάποιο hum, μόλις καταλάβω που οφείλεται το συγκεκριμμένο. Στην τελευταία φώτο όλο το diy σετ (η καμπίνα θέλει σουλούπωμα)
 6. Ledge ευχαριστώ για το λινκ, interesting!! Λες να πάω Αθηνάς και να ζητάω μπανιστηρόπλακες ?:D Νάσο, αυτό θα κάνω, όποιος θέλει την πλακέτα τη χαρίζω! Θα κρατήσω μόνο μετασχηματιστές, jacks και διακόπτες. και σε κοντραπλακέ δε μπορώ να φυτέψω πριτσίνια? (αυτό σκεφτόμουν) Επίσης ο audiokostas στον 5ε3 είχε βάλει ξυλόβιδες!!! Το είχα δοκιμάσει κάποια στιγμή και είναι μόνο για να κρατάνε τα εξαρτήματα, δεν πιάνει η σολντερίνη στη βίδα...το ίδιο φαντάζομαι παίζει και με τα πριτσίνια.. Κόσες (?) να φανταστώ εκτός από το εργαλείο που χρησιμοποιούνε στα χωράφια είναι και τα "solder terminal lugs" ?? Προτιμώ πλακέτα, το φοβάμαι τόσο point to point, μπλέξιμο μυρίζει!! Για τους πυκνωτές, σκεφτόμουν να τους βάλω ξαπλωτά από δίπλα και ίσως περάσω και μικρά tire-ups. θα δούμε...
 7. Update. Αποφασίστηκε τελικά, αγοράστηκαν και κάποια πραγματάκια, η ερώτηση τώρα είναι πώς μπορώ να φτιάξω turret ή eyelet board. Πώς τα λένε αυτά στα ελληνικά? Με πριτσινια γίνεται δουλειά? Επίσης αν οι πυκνωτές δεν είναι axial έχω θέμα ή είναι μόνο θέμα εμφάνισης?
 8. Ευχαριστώ Νάσο! Αυτό που θα κερδίσω είναι αυτό ακριβώς που είπες, η διαφορετική χροιά. Λίγο η λάμπα που είναι 6v6,λίγο το κύκλωμα που θα είναι πιο απλό και p2p... Τα βατ 5 θα είναι και στις 2 περιπτώσεις. Βοήθησες πολύ γιατί με τα data sheets των λυχνιων δεν πολυεβγαλα άκρη μόνος μου.
 9. Ευχαριστώ για την απάντηση. Μόντες στον παρόν ενισχυτή δε με πολυψήνουν κυρίως a.γιατί είναι πάνω σε pcb ενώ θέλω κάτι περισσότερο point to point, β. γιατί έχουν λιώσει οι πυκνωτές και γ. (και σημαντικότερο) προτιμούσα πιο fenderoειδή πράγματα και μ'αρεσει ο ηχος του champ. Επίσης upgrade kits κλπ δε το συζητώ. Με 300 ευρώ βάλε και μεταφορικά κλπ κλπ, μπορώ να φτιάξω και 5Ε3 από την αρχή. Επιφυλάσσομαι πάντως να διαβάσω τις μόντες που εστειλες πιο προσεκτικά!
 10. Καλησπέρα, έχω στην κατοχή μου έναν blackheart little giant (5 watt, single ended,τάξης Α, el84) αγορασμένο πριν 10+ χρόνια ο οποίος πιάνει σκόνη γιατί ποτέ δε με ενθουσίασε (πλέον έχουν γεμίσει υγρά και οι πυκνωτές) και σκέφτομαι να κρατήσω ό,τι κρατιέται και να φτιάξω έναν 5f1. Στην ουσία θα κρατήσω το chassis, και τους μετασχηματιστές και εδώ θέλω βοήθεια από τους έμπειρους. Ο 5f1 έχει μια 6v6 λάμπα, μια προενίσχυσης και μια rectifier. To βασικό ερώτημα είναι κατά πόσο ταιριάζουν οι 2 μετασχηματιστές που υπάρχουν. Ο τροφοδοσίας βγάζει 5-0 για την ανόρθωση, 6.3-0 για τα fillaments και 275-0-275 για τα χοντρά. Για αμπέρ δε γράφει τίποτα πάνω. Παίζει να είναι λίγα τα 275? Έχω δει και με τόσα αλλά και με περισσότερα βολτ σε κάποια κιτ. Ο εξόδου λέει 0 - 5.2 Κohm και βγάζει εξόδους για 4,8,16 οhm καμπίνες. Το όλο σκεπτικό είναι να μείνει το μπατζετ στο ελάχιστο αν είναι κάποια πράγματα αξιοποιήσιμα. Μέρος 2ο (αν έχουμε λύσει το 1ο), τι πυκνωτές προτείνετε? Στην Αθήνα θα βρούμε axial τίποτα καλό? *Για την ιστορία, έχω φτιάξει στο παρελθόν ένα κιτ 2 βατ της madamp (εξαιρετικό) οπότε έχω κάποια γνώση των κινδύνων με τα μεγάλα ρεύματα-δεν είμαι και ο πιο σχετικός,αλλά προσέχω!
 11. μπράβο στον EG. Φαίνεται πολύ ωραίο το μπράτσο, εύχομαι να κουμπώσει και σωστά! Μπορείς να πεις τίποτα για τη μέθοδο που έκοψες τα dot inlays?καποιο λινκ έστω?
 12. Το ρικοφόν ως ηχομόνωση δεν θα σου κάνει τίποτα. Απορροφά κάποιες υψηλές κυρίως συχνότητες, αλλά όλα τα μπάσα και τα μεσαία θα περνούν ανεπηρρέαστα. Γι αυτό συνήθως χρησιμοποιείται εσωτερικά,σαν επένδυση πάνω στο ήδη διαμορφωμένο σάντουιτς, για ηχητική διαμόρφωση. Επίσης το βάζεις ανάλογα με το χώρο σου και τα τεστ σου σε επιλεγμένα σημεία.Αν δεις πχ ότι έχεις πολλές ανακλάσεις βάζεις και περισσότερο ρικοφόν. Για την ηχομόνωση πρέπει να πας στην ακριβή λύση όπως θες με γυψοσανίδα-κενό-πετροβάμβακα-γυψοσανίδα(ή τον ήδη υπάρχων τοίχο σου). Όλο αυτό σημαίνει βέβαια extra πάχος καμιά δεκαριά πόντους περιμετρικά. Το παράθυρο θα αποτελεί μέρος αυτού του booth?? Δηλαδή θα διακόπτονται οι γυψοσανίδες στο παράθυρο? Πακετάκι θα είναι...
 13. Χίλια μπράβο φίλε, θεός!!! Παρακολουθώ με αγωνία τα βήματά σου και περιμένω και γω το αποτέλεσμα! Αν μπορείς πές μας για το κόψιμο της ταστιέρας, όχι των fretslots- έχεις τον οδηγό του stewmac γι' αυτό, αλλά της διαμόρφωσης του (τραπεζοειδούς) σχήματός της. Έχεις template?πως το έφτιαξες? Την έχω πατήσει 2 φορές στο πονεμένο αυτό βήμα με αποτέλεσμα να μου βγαίνει στενότερη από τα specs μου. Πάντως σου προχωράει τέλεια το project!
 14. mikeRORY

  Diy project: Noiz overdrive

  Μπράβο ρε toneless,το φτιαξα και γω!πετυχε!μια χαρά ήχος!και εύκολο,μιας κ ψιλοάσχετος... Πυκνωτές έβαλα λίγο μεγαλύτερους (0.27 nf) γιατί δεν είχε ίδιους,κατά τάλλα,όλα έγιναν όπως στο άρθρο,χωρίς μοντες...αν έβρισκα και διακόπτη όχι "μοχλωειδή" θα μουν κομπλέ! Το μόνο θέμα είναι ότι κάνει έναν θόρυβο όταν το ανοίγω,χαμηλό...στο bypass κομπλέ πεντακάθαρα,στο on βγάζει λίγο θόρυβο...όχι θόρυβο γείωσης...ψιλιάζομαι ότι οφείλεται στο pot, ίσως να έχω κάνει και κανα λάθος με τις αντιστάσεις(ποια είναι ποια ;D) πάει ο νους σου που μπορεί να οφείλεται? ίσως φτιάξω και κανα sample να καταλάβεις τι εννοώ... περιμένουμε τον στίφτη ;D ;D
 15. Έχω κάρτα την alesis io|2 usb και χρησιμοποιώ για ηχογρ'αφηση κλπ ξεχωριστό σκληρό που έχει μόνο windows cubase sx3 και plugins-ουτε αντιβιοτικά ουτε ιντερνετ disable εκτυπωτές και διαφορα άλλα.. Το πισι είναι athlon 3200 2 gb ram.. Ανοιγω λοιπον το κομματι που δουλευω και βλέπω οτι με ctrl-alt-delete η cpu performance ειναι πάντα από 96-99%....οk με αδειο το cubase,χωρις φορτωμενα plugins ειναι σε νορμαλ επιπεδα....Στο κομμάτι λοιπόν έχω 2 tracks guitar rig, ezdrummer,και ampeg για το μπασο....μετά από λίγες επεξεργασίες(eq,compress) η με το που βάλω ένα εξτρα κανάλι,κρασάρει..τα φτύνει τελείως...Είναι φυσιολογικό?τόσο μάπα είναι το pc και δεν τα "σηκώνει" αυτά? Επίσης....με ανοιχτό το cubase αν πάω να ανοίξω κάποιο mp3 απο media player i winamp μου βγάζει error και δεν το παίζει(ενώ με κλειστό cubase,ola ok)κάτι βρωμάει με τους drivers μάλλον ε?(στο site δεν έχουν βγάλει ενημέρωση) Γενικά υποψιάζομαι οτι κάτι δεν κάνω καλά στις ρυθμίσεις τιυ cubase με τα buffers κι αυτά,υπάρχει κάποιος οδηγός ασ πούμε που να σου λέει πως τα ρυθμίζεις? ενι χελπ ιζ γουελκαμ :) ::) ξεχασα να πω,οτι πάντα υπηρχε το πρόβλημα-δεν προέκυψε κάτι...(την κάρτα την έχω απο το καλοκαίρι)
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε.