Προς το περιεχόμενο

Sottos

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    2.222
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από Sottos

  1. Δεν είσαι γκαντέμης (άντε, λίγο... ;D ). Απλά οι λυχνίες που έχει επάνω άρχισαν τα δικά τους και είναι νορμάλ. Η ποιότητα αυτών των υλικών είναι λίγο μάπα εξ αρχής. Αφού έχετε εγγύηση, δεν προτείνω να τον ανοίξετε μονοι σας και να αλλάξετε λυχνίες κλπ. Πάρτε μερικά τηλέφωνα καλύτερα στο κατάστημα που παρέχει την εγγύηση για πληροφορίες και περιγράψτε το πρόβλημα. Μπορεί να είναι κάτι πέρα από λυχνίες (π.χ. κανένας φτηνός πυκνωτής που τα έφτυσε ή κανένα ποτενσιόμετρο) και να σας το διορθώσουν δωρεάν λόγω εγγύησης. Το πιθανότερο σενάριο είναι οι λυχνίες βέβαια. Αλλάζοντας τελικές λυχνίες, θα χρειαστεί να γίνει και biasing-πόλωση. Ελπίζω στο service να κάνουν biasing κλπ και να μην τοποθετήσουν απλώς επάνω μια νέα τελική λυχνία ή κάτι τέτοιο... έχουν συμβεί κι αυτά. Αν δεν βρείτε άκρη με το επίσημο service κλπ, τότε πάτε σε άλλο τεχνικό για να βρεθεί μια λύση. Καλή τύχη παίδες!
  2. Είχα δυο eg112 για κάποιο καιρό, από τα κλασσικότερα όργανα για αρχή! Πράγματι τα κλειδιά της είναι από τα πιο αδύναμα σημεία αλλά δεν είναι αυτά που "χάνουν" εκτός αν έχουν πλέον καταστραφεί ή χαλαρώσει εντελώς. Τότε τα αλλάζεις με ένα νέο σετάκι από guitar fetish ή κάτι άλλο οικονομικό και καλό: http://www.guitarfetish.com/Tuners_c_5.html Το χάλι πλαστικό nut είναι ο συνήθης ύποπτος. Προσωπικά το είχα αλλάξει με γραφιτένιο graphtech και στις 2 yamaha και είδα βελτίωση. http://www.graphtech.com/products/brands/black-tusq-xl/product-detail/pt-5010-00-black-tusq-xl-fender-style-flat-bottom-slotted-nut To tremolo πατά πίσω στο σώμα ή είναι στον αέρα? Αν είναι στον αέρα, είναι "floating" και άρα μπορεί να ξεκουρδίζει και γι αυτό το λόγο. Δες εδώ: Επίσης, υπάρχει ένα κόλπο για το τρέμολο: τα μπιλάκια των χορδών δεν κάθονται σε σταθερό σημείο μέσα στις υποδοχές του τρέμολο block. Αυτό συμβαίνει για διάφορους λόγους αλλά κυρίως λόγω μαλακών μετάλλων. Μπορείς να βάλεις χορδές fender bullets που έχουν ειδικό μπιλάκι στην άκρη για τρέμολο. http://www.fender.com/news/fender-bullets-strings/ Αν δε θέλεις fender χορδές, μπορείς να κάνεις το εξής: Βάζεις μολυβάκι και λαδάκι στο nut. Περνάς σωστά στην κιθάρα τις χορδές που θέλεις. Κουρδίζεις κανονικά. Απ την πλάτη της κιθάρας, βάζεις ένα allen κλειδί στην υποδοχή της χορδής του τρεμολο block. Χτυπάς το allen από πάνω με ένα σφυρί ελαφρά ώστε το μπιλάκι της χορδής να κάτσει καλά μέσα στο tremolo block. Θα παρατηρήσεις ότι το κούρδισμα χάθηκε εντελώς. Ξανακουρδίζεις και στρετσάρεις τις χορδές(τις τραβάς προς τα επάνω με το χέρι ελαφρά). Ξανακουρδίζεις και τις ξανατραβάς ελαφρά μερικές φορές. Τώρα πρέπει να κρατά κούρδισμα. Μερικά tips: http://www.alexisgearstuff.com/tune-your-guitar-like-a-pro.html
  3. Έχω πετύχει διάφορες κιθαρούλες απ' τα 80'ς. Ασχέτως κόστους, μερικές ήταν Το μαύρο χάλι ενώ υπήρχαν και μοντέλα εταιριών που ήταν super. Μπορεί η ποιότητα κάποιων parts βέβαια να ήταν χαμηλή και πάλι, αλλά από ταστοδουλειά και ξυλεία υπήρχαν και μερικές σοβαρές προτάσεις από Aria, Ibanez κλπ. Υπήρχε και το νοβοπάν και το κοντραπλακέ βέβαια... Ορίστε μια όχι και τόσο καλή περίπτωση: Πριν 2 χρόνια πέτυχα μια 80's Epiphone by Gibson σχεδόν τσάμπα και την "χτύπησα". Ήταν απ' το '87 σύμφωνα με το dater και σε άθλια κατάσταση. Σπασμένο τρέμολο, τάστα φαγωμένα, σπασμένα κλειδιά, σκόνη, σκουριά κλπ. Φυσικά το σώμα είναι κοντραπλακέ. Καθαρά για project και diy πείραμα, της έτριψα τάστα, έβαλα κλειδιά, nut και τρέμολο που περίσσεψαν από άλλη κιθάρα, νέα pots κι έπεξε καλύτερα από ποτέ... Πράγματι ήταν πολύ κακή η ποιότητα κατασκευής της και τα υλικά σε σχέση με τις οικονομικές κιθάρες του σήμερα. Τι Korea και Japan, τα σημερινά κινεζικά κι ινδονησιακά τη βάζουν κάτω αυτή την Epi. Μετά το πλήρες restoration, παίζει okay αλλά αν δεν είχα χρόνο και parts τότε, δεν την πλησιάζα. Δείτε τη στις φωτογραφίες:
  4. Sottos

    diy amp 3w

    Αν το θέλεις για κιθάρα, μπορείς να φτιάξεις κάτι που βασίζεται στα παρακάτω κυκλώματα:΅ http://www.beavisaudio.com/projects/ruby/ http://www.beavisaudio.com/projects/HalfWattClassA/ http://www.beavisaudio.com/projects/NoisyCricket/ Για γενική χρήση, υπάρχουν έτοιμα κυκλωματάκια για diy http://www.ebay.com/itm/PAM8403-Mini-Digital-Power-Amplifier-Board-Class-D-2-3W-USB-Power-Supply-2-5-5V-/190897180004?pt=US_Amplifier_Parts_Components&hash=item2c725bcd64 http://www.ebay.com/itm/3W-3W-Amplifier-USB-Power-Supply-3-5mm-Audio-Input-Adjustable-Volume-Class-D-/320907480636?pt=US_Home_Audio_Amplifiers_Preamps&hash=item4ab7938e3c http://www.ebay.com/itm/Digital-Amp-Audio-Amplifier-Module-10W-10W-2-Channel-Class-D-/221239184525?pt=US_Home_Audio_Amplifiers_Preamps&hash=item3382e20c8d http://www.ebay.com/itm/PAM8403-USB-Power-Cable-Stereo-Audio-Digital-Amplifier-Board-2-Channel-3W-2-/170964698653?pt=US_Amplifier_Parts_Components&hash=item27ce4a461d Τα περισσότερα τροφοδοτούνται από usb θύρα ή γενικά 5V τάση Υπάρχουν κι άλλα τέτοια όπως τα tda της philips: http://www.ebay.com/itm/AMP-1-TDA2822M-Power-Amplifier-Module-DIY-Kit-Electronic-Production-good-/131036215334?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1e825df826 Έχει ψάξιμο αλλά θα βρεις αρκετά projectάκια εκεί έξω.
  5. Oι NUX πιθανότατα είναι analog modelling για την προσομοίωση ενισχυτών και drives. Tα Fx φυσικά είναι digital. Αυτό φαίνεται κυρίως απ την τεχνολογία τους: TS/AC technology (true emulation analog circuit). Γι αυτό ακούγονται πιθανόν και πιο original ας πούμε. Analog προσομοιώσεις έχουμε δει και σε μηχανήματα όπως tech21. Υπάρχει κι αυτός εδώ ο practice amp στην analog φιλοσοφία και χαμηλή τιμή αλλά δεν τον έχω ακούσει ποτέ: http://www.thomann.de/gb/artec_cubix_g2r.htm Η λύση αγοράς μιας απλής κάρτας ήχου usb και κατέβασμα προγραμμάτων όπως guitar rig, vst, revalver κλπ είναι πολύ καλή, οικονομική και χρησιμεύει πολύ σε ηχογραφήσεις, samples, αν θέλεις να ανεβάσεις δείγμα σου στο web και άλλα τέτοια. Έχεις άπειρες επιλογές, ρίχνεις ψάξιμο καλό, μαθαίνεις κόλπα και πειραματίζεσαι στο έπακρο χωρίς να κινδυνεύεις να κάψεις μηχανήματα... Παράδειγμα κάρτας που έχω δει πολλάκις και προσωπικά χρησιμοποιώ: http://www.thomann.de/gr/behringer_ucg102.htm και κάτι καλύτερο σε καλές τιμές: http://www.thomann.de/gr/tascam_us125m.htm ή το peavey, συνοδευόμενο με κατάλληλα προγραμματάκια http://www.thomann.de/gr/peavey_xport.htm Πρόγραμμα για να κάνεις practice ή back track recording (το βρίσκεις online): http://www.native-instruments.com/en/products/komplete/guitar/guitar-rig-5-pro/ Δωρεάν προγράμμα και δωρεάν plugins ή effects όπως λέγονται: http://chainer.software.informer.com http://www.pluginboutique.com/free Το vst host είναι σαν ένα εικονικό rack που μπορεί να δεχθεί vst εφφέ(delay, reverb κλπ) και ενισχυτές (amp simulator)κλπ. Για να οργανώσεις τα audio tracks σε μια σειρά και να βάλεις drums κλπ μεσω midi κλπ, χρειάζεσαι ένα πρόγραμμα sequencer όπως το cubase ή το απλούστερο αλλά ικανό mixcraft: http://www.acoustica.com/mixcraft/download.htm
  6. Απλά μέτρα ή δες πόσα Ohm (Ω) είναι το παλιό 12" μεγάφωνο. Γενικά, οι ενισχυτές αυτοί αντέχουν άνετα 8 έως 16Ω μεγάφωνο. Αν το παλιό είναι 4Ω, τότε αντέχει και 4Ω μεγάφωνα. Σε διάμετρο χωρά μια χαρά το νέο 12". Μόνο θέμα ίσως είναι το βάθος μαγνήτη του νέου μεγαφώνου. Πρέπει να δεις αν χωρά σε βάθος το νέο μεγάφωνο ώστε να κουμπώσει και η ξύλινη πίσω μπάφλα/πλάτη του ενισχυτή. Είναι λίγο πιο μικρό το βάθος του mustang II, γι αυτό το αναφέρω: http://morethannoise.com/gear/amps-effects/fender-mustang-iii-mustang-ii-comparison/
  7. Καλό είναι να περάσεις με καθαριστικό επαφών (contact cleaner χωρίς λάδι) το ποτενσιόμετρο που έχει μέσα. Απλά το ψεκάζεις με το σπρέυ αυτό για να φύγουν σκόνες και μάκα. Κατά τ' άλλα, τσέκαρε την πλακέτα για διαδρόμους κι επαφές σε κακή κατάσταση αλλά και κολλήσεις. Ψέκασε και τα in/out βύσματα με το καθαριστικό επαφών.
  8. Μεγειές! Τα ποτενσιόμετρα έχουν πιθανότατα σκόνη και ένα contact cleaner χωρίς λάδι θα τα καθαρίσει. Αν μετά από ψέκασμα και γύρισμα συνεχίσουν να κάνουν τρελά, ίσως μερικά θέλουν αλλαγή. Ο βόμβος προέρχεται πιθανότατα από παλιούς ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές του τροφοδοτικού. Χάνουν τη χωρητικότητά τους με τον καιρό και δε φιλτράρουν καλά τα 50ΗΖ hum της ΔΕΗ. Αν ο ενισχυτής είναι της ηλικίας αυτής, καλό είναι να γίνει ένα re-cap με νέους καλούς πυκνωτές. Σημαντικό είναι να αλλαχθούν με πυκνωτές αντίστοιχης χωρητικότητας ή μεγαλύτερης, ίσης ή μεγαλύτερης τάσης και ν'αντέχουν θερμοκρασίες πάνω από 85 ή (ακόμη καλύτερα) 105 βαθμούς Κελσίου. Καλό restoration!
  9. Έχοντας παίξει με τις κιθάρες που αναφέρει ο Μίλτος, μπορώ να πω ότι ήταν πράγματι πολύ καλά όργανα και κοντά στα original από πολλές απόψεις, αφού όμως αλλάξαμε τα ηλεκτρικά! Βέβαια, έχουμε όλοι πετύχει έως και τραγικά παραδείγματα replicas τα οποία πρέπει να τα δεις από κοντά ή/και να τα πιάσεις για να καταλάβεις τι παίζει. Μια φωτογραφία του original gibson/fender σε κάποια αγγελία του aliexpress, tradetang κλπ, δεν βοηθά... Αν μάλιστα πας για επιστροφή ή refund σε τέτοια markets, απλά την πάτησες! Με το ebay κάτι γίνεται. Δείτε οπωσδήποτε τις μεταχειρισμένες replicas στις αγγελίες από κοντά για να έχετε μικρότερο ρίσκο και (μερικές φορές και) κόστος.
  10. Με μία 1Χ12" και μάλιστα με λιγότερο ευαίσθητο μεγάφωνο (π.χ. όχι 100dB! αλλά αρκετά μικρότερη ευαισθησία) , θα μπορείς να ανεβάσεις ένταση και στο σπίτι αλλά ίσως χάσεις σε ηχητικό αποτέλεσμα (EQ, όγκο, χροιά) σε σχέση με τα 2Χ12". Κατά τ' άλλα, το master volume control είναι μεγάλος σύμμαχος σε high gain ενισχυτές καθώς μπορείς να παίξεις σε εντάσεις "κοινής ησυχίας" με full preamp gain. Δες τις επιλογές σου και μη φοβιθείς bugera, πράγματι αξίζουν ηχητικά ως ενισχυτές και έχουν άλλο value for money.
  11. Ναι πολύ σωστό και ξέχασα να το αναφέρω! Πρέπει να είναι και σχετικά κοντά σε dB οι ευαισθησίες τους (π.χ. 99 και 100dB).
  12. Τώρα είδα την απάντηση... ;D Ο fame tube5 είναι με pcb πλακέτα κανονικά. Όπως ο champ 600 Fender. Έχουν και το ίδιο σχέδιο κι εγώ το βρήκα ό,τι πρέπει για μόντες! http://support.fender.com/schematics/guitar_amplifiers/Champion_600_schematic.pdf Οι VHT είναι με "σύρματα" καθώς είναι handwired όπως λέμε. Αυτοί είναι ανώτεροι ποιοτικά και σαν κατασκευή αλλά κοστίζουν και κάτι παραπάνω φυσικά.
  13. Θα πρότεινα να κατασκευάσεις την καμπίνα 2Χ12" αφού δε θα ξοδευτείς γι αυτή. Κατόπιν, βάζεις ό,τι μεγάφωνα θέλεις. Λογικά θα βρεις πολλά και σε αγγελίες σε καλές τιμές. Μπορείς να βάλεις φυσικά και διαφορετικά μεγάφωνα (π.χ. ένα jensen, ένα celestion) αρκεί να έχουν ίδια αντίσταση (impedance) 4,8,16Ω κλπ. Η καμπίνα αυτή θα είναι ένα καλό εργαλείο και για άλλους ενισχυτές όπως κεφαλές κλπ. Επάνω της μπορείς να συνδέσεις άνετα τον gm30 που έχεις τώρα. Απλά αποσυνδέεις το εσωτερικό του 10" και τον συνδέεις στην 2Χ12". Ο gm30 είναι okay για practice κλπ αλλά μην επενδύσεις πολλά επάνω του εφόσον είσαι σε αναζήτηση καλύτερου ήχου γενικά.
  14. Ακριβώς όπως το είπε ο Maze, έχω πετύχει άλλους κωδικούς μοντέλων στα pcb των randall και άλλων ενισχυτών. Επίσης, πολλά μοντέλα randall παράγονται σε εργοστάσια άλλων εταιριών με αποτέλεσμα να έχουν κοινά σχέδια και λίγες διαφορές σε υλικά. Για παράδειγμα, ο Madison Divinity ενός φίλου είχε το ίδιο preamp σχέδιο(schematic) με το randall RH50 που είχα. Υπήρχαν μικρές αλλαγές σε τιμές αντιστάσεων/πυκνωτών.
  15. Εμ τα έχουμε πει τόσες φορές, στα ίδια εργοστάσια με τα made in China μοντέλα των "επώνυμων" εταιριών κατασκευάζονται. ;) Όταν μάλιστα χρησιμοποιούν hardware και ηλεκτρικά από τους ίδιους κατασκευαστές (π.χ. Wilkinson), πόσο διαφορετικά να ακουστούν?... Επειδή έχω αγοράσει μερικές ΗΒ κατά καιρούς και ειδικά από τα LP σχηματάκια, οι νέες set-in neck ΗΒ είναι ανώτερες από αντίστοιχων χρημάτων "επώνυμα" κιθαρόνια. Ok, πριν αρκετά χρόνια έβγαζε και κάτι στραβο-LP με καλό κοντραπλακέ ;D. Πλέον δεν ισχύει αυτό για τα set-neck μοντέλα της. Μόνο κοινό κακό που έχουν όλες είναι η έλλειψη έστω υποτυπώδους ρύθμισης-setup εξ αρχής. Κατά τ' άλλα, με ένα σετάπ, τσεκάπ ηλεκτρικών/hardware και νέες χορδές μόλις βγουν απ την κούτα thomann, θα παίξουν ok. Παρένθεση: Χωρίς σετάπ και μία fender AM std ενός φίλου που έπιασα πρόσφατα ήταν μαύρο χάλι. Είχε 6 χρόνια να τη ρυθμίσει, το action ήταν στα ~10mm και το intonation αλλού γι αλλού.
  16. Το slash σετάκι είναι πολύ ωραίο αλλά λογικά δεν σπλιτάρει λόγω του μονού καλωδίου με μπλεντάζ γείωσης που χρησιμοποιεί. Μπορεί βέβαια να έχουν αναβαθμίσει το μοντέλο αλλά δες και το αντίστοιχο θέμα εδώ: http://www.seymourduncan.com/forum/showthread.php?196493-Slash-APH-2-s-set-with-coil-tapping-opinions Πάντως, κι εμένα μου αρέσουν οι εν λόγω gibson pickups που έχεις! Οι Αph alnico2 είναι βέβαια λίγο πιο smooth. Για το wiring, αφού κατά 99% δε θα σπλιτάρεις τους μαγνήτες, κράτησε τα original pots. Αν στο μέλλον εμφανίσουν θόρυβο από σκόνη καθώς τα γυρίζεις(χρατς χρουτς που λέμε), ρίξε λίγο καθαριστικό σπρέυ επαφών(contact cleaner) χωρίς λάδι μέσα τους. Αν δε γίνει τίποτε, πας για αλλαγή pots. Καθάρισμα θέλει κι ο επιλογέας που και που. Για το θέμα hum θορύβου που αναφέρθηκε, πράγματι μερικοί humbuckers με vintage specs έχουν λίγο βόμβο λόγω mismatch των 2 πηνίων τους. Αυτό γίνεται για λόγους χροιάς και EQ αλλά παράγει ελάχιστο βόμβο που γίνεται αντιληπτός με ψηλά το gain ή/και volume. Εντάξει, δεν είναι το επίπεδο βόμβου σαν των μονών αλλά δεν είναι και dead quiet όπως κάποιοι σύγχρονοι διπλοί μαγνητες. Καλές αναβαθμίσεις και mods εύχομαι!
  17. Είναι καλός ενισχυτής. Τον έχω δουλέψει και έχω κάνει μερικές mods σε modules του. Top ενισχυτής με σχεδίαση από τον Egnater. Αν η gibson είχε σπάσει και στο headstock, μοιάζει καλό deal. Κατά τ' άλλα, αν θέλεις πολύ να κρατήσεις την LP και σε έχει βολέψει απίστευτα, έχε υπόψιν ότι gibson από gibson έχουν διαφορές γενικά ακόμη και ίδιο μοντέλο να πάρεις... Ζύγισέ τα όλα και σκέψου το. Εννοείται πως πρέπει να κάνετε και οι 2 σας δοκιμή πριν την ανταλλαγή!
  18. Ναι, αυτό το με τη στήριξη στις 2 βίδες ισχύει για τα περισσότερα vintage semi closed κλειδιά εκτός από μερικά gibson και grover που έχω πετύχει. Γι αυτό και η τρυπα στο headstock είναι μικρότερη όταν έχει semi closed. Στα closed η τρύπα είναι συνηθως 10mm. Οσο για το δέμα, είσαι άρχοντας! Θα έχεις κλειδιά για πολλά projects ακόμη! ;D
  19. Ό όρος hardwood είναι λίγο φλου και τα παιδιά σε έχουν καλύψει με τις απαντήσεις τους. Είναι σίγουρα αρκετά κομμάτια ξύλου ίδιας περίπου πυκνότητας κολλημένα μεταξύ τους. Το μόνο ζήτημα είναι πόσα κομμάτια είναι αυτά και πόσο λεπτά: στις "solid" bullet που έχω πιάσει το σώμα είχε 5-6 κομμάτια μασίφ ξύλων και "καπάκια" φλούδες από πολύ λεπτό κοντραπλακεδάκι στις πλευρές του για να μη φαίνονται πολύ οι ενώσεις. Οι κοντραπλακέ bullet έχουν πολλές φλούδες μασίφ ξύλου με πάχος 1-2χιλιοστά η καθεμιά, plywood με λίγα λόγια. Πάντως, το χειρότερο που έχω δει σε κιθάρες φθηνές της δεκαετίας του '80-'90(ελπίζω να μη βγαίνουν πλέον) ήταν σώμα από μοριοσανίδα/νοβοπάν. Σκλήθρες και ροκανίδια ενωμένα με κόλλα που το παρουσίαζαν ως μασίφ... Ήταν χάλι μαύρο σε βάρος και ποιότητα κι η υγρασία απλά το σκότωνε/σάπιζε μετά από χρόνια.
  20. Στις δικές μου bullet που έχω πειράξει κατά καιρούς άλλαξα με αυτή τη σειρά τα εξής: 1) 42mm Nut. Το πλαστικό στοκ nut είναι λίγο μάπα κι έβαλα από γραφίτη για καλύτερη σταθερότητα κουρδίσματος και ρύθμιση του intonation. Είναι μια οικονομική και καλή επένδυση. Προσωπικά βάζω pickboy nut ή graphtech. Πρόσεξε τις διαστάσεις του παλιού πριν παραγγείλεις κάτι. 2) Κλειδιά. Τα στοκ κλειδιά δεν είναι κάτι καλό σε ποιότητα κι έχουν κακή αίσθηση στο χειρισμό. Κρατούν το κούρδισμα αλλά ως εκεί. Ενα σετάκι νέα κλειδιά θα σε καλυψουν. Μπορείς να βάλεις vintage κλειδιά kluson style που θα μπουν επάνω στο κεφάλι χωρίς πρόβλημα http://www.thomann.de/gr/goeldo_mc6ln.htm ή μπορείς να διαπλατύνεις λιγο τις 6 τρύπες του κεφαλιού για να γίνουν 10mm (1 πόντο) σε διαμετρο και να περάσεις closed κλειδιά (gotoh, grover, kluson, wilkinson, gfs, dixon κλπ). http://www.thomann.de/gr/kluson_mk6ln.htm 3) Μαγνήτες κι ηλεκτρικά. Βασικά, είναι καλή ιδέα να αλλάξεις ολόκληρο το pickguard όπως κάνουν πολλοί με ένα νέο πλήρες και να ξενοιάσεις. Αν θέλεις διπλό στη γέφυρα, υπάρχουν αρκετές λύσεις, έως και EVH style: http://www.guitarfetish.com/Single-Humbucker-EVH-Rig-Black-on-Black_p_673.html# http://www.guitarpartsonline.com/Strat-Style_c48.htm http://www.guitarfetish.com/Pre-Wired-Pickguards_c_25.html 4) tremolo. Το στοκ δεν είναι κακό εκτός αν το χρησιμοποιείς πολύ. Τότε πήγαινε για κάτι καλύτερο: http://www.ebay.co.uk/itm/Quality-Wilkinson-guitar-tremolo-strat-type-in-chrome-black-or-gold-WVC-/370851844045?pt=UK_Guitar_Accessories&var=&hash=item56587e0fcd Μπορείς να αλλάξεις και το μεταλλικό block ή τα βαγονάκια του τρέμολο αν θέλεις να πειραματιστείς. Υπαρχουν λύσεις πολλές στην αγορά Καλές mods!
  21. Για τη Squier, σίγουρα αξίζει! Ποιο μοντέλο είναι? Φαντάσου πως πολλοί αγοράζουν έστω μία bullet Squier των 99Ευρώ για να της κάνουν αναβαθμίσεις και mods. Κι εγώ το έχω κάνει πολλάκις! Για την el toro, αφού θέλεις να την κάνεις με ένα διπλό στη γέφυρα, δοκίμασε το παρακάτω pickguard και βάλε επάνω έναν active που θα σου έρθει φθηνά και είναι κοντά στον 81. Διαλέγεις χρώμα pickguard και τους ρωτάς αν ταιριάζει στην Behringer El Toro: http://www.ebay.com/itm/46-colours-H-Humbucker-Scratchplate-Pickguard-2-pots-for-Strat-Stratocaster-/370852392132?pt=UK_Guitar_Accessories&var=640104765874&hash=item5658866cc4 Και για active μαγνήτη πάρε ένα αντίγραφο emg απ την Κορεατική Artec με 20ευρώ: http://www.eyguitarmusic.com/Artec-Active-PickupBlack-CoverHumbucker1PCS-of-BridgeActive_p_1292.html ή ψάξε για μεταχειρισμένο emg81 σε αγγελίες κι ebay. Θα χρειαστείς κι ένα volume pot με 25ΚΩ αντίσταση. Σε κάθε περίπτωση, η βελτίωση σε σχέση με τα στοκ ηλεκτρικά θα είναι η μέρα με τη νύχτα!
  22. Εχω πιάσει την el toro μια φορά σε ένα φίλο και δεν ήταν κάτι στο οποίο θα έριχνα χρήματα. Καταλαβαίνω βέβαια το concept να αναβαθμίσεις λίγο την απλή backup κιθάρα για να παίξει κι αυτή λίγο, απλά δε θα έριχνα μπόλικα χρήματα και μαγνήτες-hardware που κάνουν πολύ παραπάνω απ την αξία της κιθάρας(emg κλπ). Κατά την ταπεινή μου γνώμη, αν ασχοληθείς μόνος σου με την αναβάθμιση (DIY) και δεν πληρώσεις μάστορα, πειραματίσου με την el toro άνετα. Και μικρή ζημιά να κάνεις, δεν πειράζει. Είναι το ιδανικό αρχικό πειραματόζωο για να μάθει κανείς να σετάρει, να τρίβει τάστα, να αλλάζει hardware, να κάνει wiring στα ηλεκτρικά, να αλλάξει ή να κόψει nut, να βάψει ή να ρελικάρει σώμα-μπράτσο και άλλα τέτοια. Θα έλεγα να πάρεις μερικά parts από τη GFS που είναι οικονομικά κι αξιόλογα ώστε να αρχίσεις τα παιχνίδια. Υπάρχουν κι άλλα value parts. http://www.guitarfetish.com/ Πολύ καλός σύμμαχος θα σου φανεί το παρακάτω κατάστημα απ΄όπου ψωνίζουμε μερικοί εδώ στο forum για τα οικονομικά μας project και κιθαρώνια, εμένα μου βγήκε καλό: http://www.eyguitarmusic.com/ Έχουν κι active ηλεκτρικά και hardware και ό,τι φανταστείς. Και wilkinson-grover σε πολύ καλύτερες τιμές απ τους Άγγλους. Απλά περιμένεις καιρό να σου έρθουν(2-3 εβδομάδες). Με μεράκι, ανοικτό μυαλό και φαντασία θα βγει κάτι προσωπικό και καλό απ το project. Go for it! :D
  23. To παλιό pignose με το Μ/Σ εξόδου είχα παίξει σε ένα φίλο. Ήταν πολύ συμπαθητικό ως ενισχυτάκι με αρκετά tube-like ήχο σε ένταση δωματίου. Είχα και ενα 10W pignose gorilla, σύγχρονο με 6,5" μεγάφωνο αλλά ήταν μάπα, το χάρησα μετά από λίγες μέρες. Το 7-100 πρέπει να είναι το καλύτερο ενισχυτάκι της εταιρίας.
  24. Αν θέλεις κάτι σε λαμπάτο, καλό θα ήταν να μην ρίξεις χρήματα τώρα σε κάτι τρανζιστοράτο που μπορεί να σου ακουστεί μάπα με όλη την έννοια. Δες το παρακάτω λαμπάτο champ αντίγραφο στα 80ευρώ: http://www.musicstore.com/en_EN/EUR/Fame-Tube-5-Combo-/art-GIT0013682-000 Βάλε τον σε καμιά ομαδική παραγγελιά από εδώ και γλυτώνεις μεταφορικά. Τον είχα πάρει και το χρησιμοποιούσα χαλαρά για practice αρκετά χρόνια. Τα καθαρά του είναι μια χαρά καθώς είναι ο champ600 της fender με άλλο logo. Έχουν μέχρι και το ίδιο pcb μέσα αλλά και το ίδιο σχέδιο (schematic). Αλλάζουν μονο κάποια σημεία όπως το tone και το hi/low switch. Κατά τ΄άλλα είναι ένα champ με ήχο ό,τι πρέπει για tele και λάμπα. Τα θετικά για τη χρήση που τον θέλεις είναι μπόλικα αλλά μπορεί να γίνει και πολύ σοβαρότερος ενισχυτής αν τον πειράξετε λίγο με το φίλο και βάλετε έξοδο για καμπίνα(εύκολο mod) ή άλλα κόλπα. Δέχεται εύκολα πείραγμα καο tweek. Σε στοκ μορφή ακούγεται boxy και το μεγαφωνάκι δε λέει τίποτε σπουδαίο. Αν όμως το βάλεις σε 1Χ12" καμπίνα, κελαηδά και δέχεται και πετάλια OD. Από άλλα ενισχυτάκια φορητά, απλά να πω ότι το MS-2/4 που έχω δεν αξίζει, μονο για την πλάκα της υπόθεσης. Άλλα 2-10W ενισχυτάκια τρανζιστορ δε θα πρότεινα παρά μόνο τα modelling κι analog modelling γι' αυτούς που θέλουν να παιξουν τα πάντα χωρίς απαιτήσεις κι ιδιαιτερο ήχο. Ας πούμε, συμπαθητικός ήταν ο behringer gm108, απλά επειδή αντιγράφει tech21 ως ένα βαθμό: http://www.behringer.com/EN/Products/GM108.aspx Ο microcube που είχα για μια περίοδο προσωπικά μου φάνηκε τρελό τζιτζίκι και boxy όσο δεν πάει... Hταν okay για λίγη καφριλα(death) σε μικρές εντάσεις και φάνηκε χρήσιμος μια φορά λόγω μπαταριών. Μετά δε συνέφερε ούτε η φάση με μπαταρία και τον έδωσα(δεν τον έπαιρνα ξανά). Για tele, δε νομίζω... Υπάρχουν κι άλλα μοντέλα. Αφου όμως ανέφερες: λαμπάτο, mods(έστω με φίλο-βύσμα) και χρήση με tele σε κανάλι χωρίς πολλή βρώμα, τότε προτείνω να μην πετάξεις χρήματα απ το παράθυρο για τρανζίστορ την πλάκας, όπως έκανα κι εγώ παλιά. Μπορείς να πας για μικρό φορητό λαμπάτο που θα πάρεις και στο σπίτι μετά τις διακοπές για να το δουλέψεις.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου